Iʻa

Pau mea e tatau ona e iloa e uiga i tekinolosi o le ulaula i iʻa

Ina ia faʻamafanafana lou aiga ma uo i iʻa manaia ulaula, e tatau ona e aʻoaʻo iʻa ulaula tapaʻa ma taumafai e ulaula se ituaiga iʻa e sili ona e fiafia iai. O le faiga o le ulaula e le faigata i le faʻatinoina e pei ona foliga mai i le taimi muamua na tilotilo ai. O lenei tusiga o loʻo maua ai faʻamatalaga pe faʻafefea ona ulaula ia iʻa i le fale ma pe o le a le ituaiga o laau e filifili ai.

Filifili laupapa mo le ulaula

O ituaiga eseese o fafie e maua ai le manogi gaosi oloa eseese eseese. E tatau ona amanaia lenei mea pe a sauni mo le ulaula.

E taua! Afai a uma ona ulaina le iʻa ei ai se paolo malulu, e mafai ona taʻuina atu le le lelei o le gaioiga poo le leaga. O le taumafaina o sea oloa e matautia i le soifua maloloina.

O ituaiga laau talafeagai

O le matua ma le juniper ua avea ma laau e sili ona lelei mo le ulaula, e oo lava i nai lala mamago o nei laau totõ o le a maua ai le ulaula ulaula ma lanu auro. O le vaomatua Juniper e faigata ona maua mo le faʻaaogaina o le fale, ona o le toesea e seasea tupu ma e tupu tele lava i nofoaga mauga.

I le faagasologa o le ulaula, laupapa o laau o ituaiga e pei (o le a tuʻuina atu se iʻa ulaula i se mea manogi mumu), oak (tuʻuina atu se manogi manogi), faʻamaeʻa (tuʻuina atu iʻa i se meaʻai), lefulefu (gaʻo mauoa), hazel (o se mea e sili ona leaga), ma fualaau: cherry (lelei le faʻaaogaina), Apu (fai i le iʻa se mea suamalie), plum, pear (aumai se manaia lelei i le oloa ua maeʻa) ma rowan (tuuina mai se mea faapitoa faapitoa).

O nisi tagata ulaula e faʻaaoga le birch, ae e maua ai i le iʻa se manogi manogi masani e na o se lio vaapiapi e fiafia i ai le au amateurs. O le toʻatele o tagata e fiafia i iʻa e faʻatau i le fale ma le faʻaopoopoga o lala ma lau o vine, eucalyptus, blackberry poʻo currant, ae o le faʻaaogaina o na natura masani e maua ai sina tofo faapitoa. O uiga lelei o le faʻamaʻaina o oloa faʻamalosi e faalagolago i luga o le laau ua filifilia, lea e ulaula ai.

Mea e manaomia e le fafie

O laupapa Coniferous e le talafeagai mo le ulaula tapaa, aua o loo i ai le tele o ta, lea o le a maua ai le iʻa mulimuli i se tofo oona, ma, faaopoopo atu, o le a ufitia ai le potu ulaula ma se mea papaʻe. Mo le sauniuniga o mea ulaula tapaa, e mafai ona faʻaaoga nisi ituaiga o fafie, ae le naʻo le tasi le ituaiga.

E manaʻomia le faʻaaogaina o meaʻai e itiiti ifo ma le 60% pe a faʻafefiloi se faʻafefiloi o ituaiga meaola eseese. O le faʻaaogaina o laau mamago o le a maua ai se tofo malosi i le iʻa maeʻa ma se vela auro. O le laʻau mumū o le a tuʻuina atu i le iʻa se lanu susulu ma se tofo suamalie. Aʻo leʻi faʻaaogaina, ua aveeseina le paʻu mai le laau ma lala, e ono aofia ai le resini, lea, pe a mu, o le a faʻapipiʻi i iʻa ma puipui o le pusa asu.

Ona faʻauʻuina lea o le fafie i le laisa ma kesi e oʻo i le 20-30 mm le uumi, o lenei tele o mea ulaula o le a maua ai se asu talafeagai ma le vevela lelei.

E te iloa? E le tatau ona teuina ni iʻa ulaula ula mo le silia ma le tolu aso.

Feʻaveʻaina iʻa

Ina ia ulaula se iʻa i le fale, e tatau ona e tuʻuina i totonu o se siosiomaga ulaula mo se taimi. O le ulaula o se faʻafitauli faʻapitoa lea e faʻaleleia ai le ola o oloa, ma tuʻuina atu ia i latou se tofo faapitoa ma sogisogi. O laau laʻau o ituaiga eseese o laau i le taimi o le susulu e avea ma puna o le asu. O le ulaula i le fale e faigofie tele i totonu o le falemaʻi, lea e mafai ona e faʻatau pe faia oe lava.

Filifiliga iʻa

Soʻo se ituaiga o iʻa e talafeagai mo le ulaula tapaa, o le salmon, trout, tuna, meli, sturgeon, carp, perch, tench, pike perch, cod, carp silver, pike, maketi solofanua, beluga, roach, roach ma le tuna e sili ona talafeagai. Afai e te filifili e ulaula i iʻa i le fale, o le filifiliga o le ituaiga vaitafe po o le sami e tatau ona faia e tusa ai ma mea e te manaʻo i ai, ona o nisi iʻa o le a faaopoopo ai le faigata i le taimi o le gaioiga.

Pe a ulaula, e tele ituaiga iʻa e totoe, e sili atu le gaʻo mai fafo. O iʻa fou e talafeagai mo le ulaula tapaa, e fautuaina e filifili tagata taʻitoʻatasi o le tele lava e tasi mo le kuka lelei.

Fafaga sauniuni

I le faʻamalamalamaina o le iʻa, ua saunia mo le ulaula, fufulu ma faʻavasegaina. O tamaiti laiti e oo atu i le 0.7 kilokalama e masani ona ulaula uma, e aunoa ma le faimalaga ma le aveeseina o fua; tagata lautele-mai i le 0.7 i le 3 kilokalama e faʻaaogaina, e sili atu le tuʻuina o le fua e puipui ai le oloa mai le soʻo; o tagata taʻitasi mai le 3 kilokalama o loʻo faʻapipiʻi faʻatasi i luga o le tulimanu, faʻafefe tele, insides, ma le ulu ua aveeseina.

A maea le togafitiga muamua, ona fufulu lea o le iʻa, afifi i totonu o se solo e aveese ai le tele o le susu, ona tofu le tagata ma le masima ma tuu i totonu o se pusa i lalo o le mamafa mo le 2-3 itula. A o leʻi ulaina le iʻa i le fale, o le a vevela i le vevela o le potu ma faʻamalie i lalo o le lomitusi mo le 24 itula. A uma ona fufulu le iʻa, faʻamamā solo tioata masima ma solo i se solo.

E taua! Mo le ulaula, 'aua le faʻaaogaina le laupapa pala e afaina i le galo ma le fulufulu, talu ai e mafai e le ulaula ona gaosia mea e afaina ai tagata.

Tekinolosi ma le ulaulaina

O le tekinolosi o le ulaula i iʻa i le fale e mafai ai e oe ona ausia se taunuuga lelei mai le uluai talosaga. I le i ai o se masini eletise, o lenei faiga e le faigata tele i le faʻatinoina, ma o le ae mauaina le lelei sili ona lelei le ulaula o meaʻai. Faʻalagolago i le auala e sauniuni ai, o ituaiga o ulaula e iloagofie: e vevela, malulu ma afa vevela. O le a tatou faamasani ma i latou taitoatasi.

Faʻafefe o le afa-vevela

O le faʻafefe o le ulaula vevela o le gaosia o le oloa ma le asu i le vevela o + 50 + 60 tikeri. O le muai fagota e malolo mo le 12-18 itula, e fuafua i le tele o tagata taʻitoʻatasi, ona fufulu ese lea o le masima. Mo le ulaula, faʻaaoga le ogaumu "ogaumu", o le iʻa e faʻagata i le mea e faʻafefiloi ai le asu ma le ea mo le 10-12 itula. O le tofo o iʻa e afa-ulaula e muamua lava, ma o ni uiga e itiiti lava le taua o le ulaula vevela.

O se metotia faapena e manaʻomia ai le maua o le poto masani e faatumauina ai le vevela ma filifili le taimi sili ona lelei o le ulaula tapaa. O le auala e faigata tele i le faʻatinoina, e le o le toatele o ona tagata. A maeʻa le muamua le manuia, e masani lava ona filifili e le ulaula se isi auala e fai ai le iʻa.

Uu ulaula

I le auala malulu, o le iʻa e faʻaaogaina le ulaula i le vevela o + 16 + 40 tikeri, e umi se taimi, e masani ona oʻo i le 3-4 aso. O le auala ulaula ulaula e manaʻomia ai se fale faʻafiafia tele faapitoa ma se nofoa faʻasolosolo e 7-10 mita le umi. O le fausiaina o se fale ulaula o loʻo nofo i se nofoaga tele, o lona uiga e le aoga mo e ona nofoaga laiti.

O le faʻagasolo o le ulaula o le faʻapipiʻiina lea o iʻa i totonu o le asu asu ma faʻatumu le pusa afi i le kesi ma le meataalo, faʻapea foʻi ma tulitatao ma faʻamautu ai le seti o le vevela seti. Laʻu ulaula ulaula o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa mo le tolu masina.

Uma ulaula

O iʻa ulaula ulaula i le fale e maua ai le gaioiga i le asu i le vevela o + 65 + 85 tikeri mo le 2-4 itula. A o faagasolo lea taimi, ua faʻamaluluina le pito i luga o le oloa, mauaina se lanu enaena ma susulu, o le manogi ma le tofo o le iʻa e faʻamaonia.

E te iloa? O iʻa e sili ona lelei e manaʻomia ai le maualuga o le ulaula tapaa.

Mo le ulaula i se auala vevela, o le pito i lalo o le falemaʻi e ufiufi i le sima ma le meataalo ma se laulau 15-20 mm, e le fetaui lelei ia iʻa i luga o le mea faʻafefe mo le saolotoga o le taʻavale ma le asu. O le tapuni o le asu e tapuni vavalalata e aloese mai le asu ma le okesene mai le sawdust, aua o le ulaula o loo mimita, e le o le mumu. O le afi e faia i lalo o le fale e asu ai le asu; e susulu ai le asu mai le ulaula lea e tupu ai ulaula.

Faigafaiva e masani lava ona fiafia iai pe faapefea ona ulaula le iʻa. O le uiga ese o le vaitafe o loo taoto i lona manogi faapitoa, lea e mafai ona soloia e ala i le faamoega i lalo o le mamafa i totonu o le tolu aso. A uma le saling, e fufulu le iʻa, faʻagogo ma ulaula mo le 40-50 minute i le vevela e le silia le 70 tikeri. O lenei iʻa e lelei atoatoa e pei o se pia pia.

O le faʻaaogaina o tekinolosi ulaula e mafai ai e oe ona faʻatulaga lenei faiga i le fale. Faatasi ai ma se taumafaiga laitiiti, e mafai ona e fiafia i meaʻai e sili ona lelei, e le mafai ona faʻatusatusa i oloa gaosi oloa.