Faatoaga

E seleseleina seleselega i tausaga taʻitasi i vine vine

I le faaopoopo atu i ituaiga taimi ua uma ona tofotofoina, i tausaga talu ai nei, ua amata ai ona masani tagata fou o vine. E pei o Valery Voevoda, Tupu o Deer poo Super Extra.

O se tasi oi latou o le ituaiga "Faamemelo", lea e sili ona lelei o faailoga o le gaosi, lapopoa ma le saogalemu o fua.

E le gata i lea, o le "Faamemelo" e fiafia i le uaina i se ituaiga o fugalaau ma se tofo lelei, ae i le taimi lava e tasi e le o tuuina atu ai manaoga faapitoa mo le tausiga.

O le a le ituaiga?

Eseesega "Faʻailoa" - fualaau aina i le vaitau o le matua. O ia lava faaupuga e faia e le Princess Olga, le Monarch ma Lily o le Vanu.

O lenei ituaiga totoga na atiaeina lata mai nei, ae ua tosina mai le manatu o le tele o vine vine. I nofoaga faalilolilo, Faʻateleina le fiafia mo le faʻaaogaina fou ma le faʻaaogaina o fale. O vine o lenei ituaiga e matua manaia, matagofie ma lelei le faasaoina i taimi o felauaiga.

Faʻamatalaga o le fua o vine vine

Taligaʻau "Faamemelo" ei ai se malosiaga mamana o le tuputupu ae. Vine vave vave ona tupu i le 3 mita le umi. O lanu lanumeamata lanumeamata ei ai le tolu-lobed pepa ma e matua aʻafia.

Talu ai ona o le lanu mumu lanu violē ma vine, o laʻau tele o vine e fiafia i ai e iloga i se foliga manaia ma matagofie.

I foliga vaaia, o loʻo latou faʻasusu ma le fua tele o fua. Mass of bunches eseese mai le 600 g i le 1 kg, ma i lalo o tulaga lelei e mafai ona ausia le 1.5 kg.

O le eseesega e le o atoa i le polkao se tasi lea o ona aoga. O le lava faailoga lea e mafai ona mitamita Muscat o Hamburg, Aleshenkin Dar ma Marcelo.

Le mamafa o vine matagofie ma lapoa "Alofagia" - mai le 12 i le 15 g pe sili atu foi. E foliga mai o le fua o fualaau aina e leai se aoga pe leai foi. Pulp vine vine ma sogasoga. E i ai le laʻau ma le mafiafia o le paʻu e faigofie ona tatu. O le tofo o le vine "Favorite" e tutusa lelei, e manaia ma matagofie.

Fesoasoani! O fugalaau o le vine o le "Faamealofa" e faʻaletausaga, o lea latou te le manaʻomia ai isi ituaiga meaola. O Angelika ma Amirkhan foi o loo i ai fugalaau fisexual.

Ata

Vaʻavaʻai ma le vine vine "Faʻailoa" e mafai ona maua i le ata oi lalo:

Faʻasologa o talaʻaga ma le faʻaleleia o le itulagi

O le vine e sili ona fiafia i ai, o le taunuuga lea o le galuega a le V. N. Krainov, o se tagata faʻatoʻaga faʻatoʻaga mai le aai o Novocherkassk. Na aumaia e le vinegrower lauiloa lenei foliga, o le sopoia o ituaiga Tusiaman Talisman (Kesha) ma Moldovan Kishmish.

I ituaiga eseese na gaosia e le Kraynovs ua lauiloa e tagata uma e pei o Anthony le Great, Victor poo le Blagovest.

O le ituaiga fou o loʻo suʻesuʻeina nei i le itu i saute o Belarus. Ae e ui lava i lenei, ua leva ona maua se lauiloa tele i le au faifaatoʻaga. "Fiafia" ua masani i luga o poloka o le tagata lava ia, ma i totonu o faatoaga o loo galulue i le totoina o vine mo le faatauina atu. E mafai ona maua le ituaiga i vine o Rusia, Belarus ma Iukureini.

Uiga

O le vailaʻau e maua mai ai le faʻamausalī, o fua o loʻo maua i tausaga uma E oʻo atu i le 6 kilokalama o vine tetele e mafai ona seleseleina mai le tasi matua matua "Faʻailoa". Taimi o taumafa aupito sili seleselega - 125 aso mai le amataga o le fulafula o fatugaʻo, ma le maualuga - 135 aso. E tutusa lava faailoga tutusa o loʻo umia e le Meaalofa o Magarach ma le Manatua o Dombkovska.

I le Rostov region, o le atoaga o le alofa e oʻo mai i le afa muamua o Setema.

Maturation o tipu o le ituaiga e lelei, ma le fua o le fua o le 1.3. Laʻau malosi e faʻaolaina "Faʻamanuia" e manaʻomia ai le teuteu taimi. O le uta sili ona lelei e mai le 30 i le 35 mata i luga o le vao.

Taua le manatuae manaʻomia e le vailaʻau le umi o le teuteuina o le vine, lea e tuu mai i le 8 i le 10 ni pu i luga o le ata.

Pe a malulu le tau i le tele o mea e vaʻaia mai ai, o le vine e faʻaali atu ai nisi o le fualaau. E tutusa lava le le mafai ona matauina i Demeter ma Arcadia.

E mafai e pusi ona taʻe ma i le vevela, vevela tau. I lenei tulaga, ua fautuaina le au fai togalaau e tausia pea le eleele i se tulaga malulu, ae aunoa ma le masusu.

Afai e leai se paʻu o le susu i totonu o le eleele o le tovine, o le a le mafai ona taʻeina fua.

"Fiafia" e mafai ona tatalia le vevela e oʻo i le -23 ° C. Peitai, o le eseesega e leʻo malamalama lelei, o lea e fautuaina ai ia tupu aʻe e avea o se mea e ufiufi ai.

Ina ia vavao vine mo le taumalulu, e tele tagata uaina e faaaoga se fale malulu. Ina ia faia lenei mea, ua aveeseina le vine mai le taʻavale, tuʻu i luga o laupapa laupapa na faʻataatia muamua i luga o le palapala ma ufiufi i se ata tifaga, o le taualuga o le taualuga poʻo le faʻaoʻoina o meafaitino, e puipuia ai faʻataʻitaʻiga e ala ile fufuluina o pito i palapala.

I luga o le pito i luga o ata tifaga o loʻo faʻapipiʻi faʻapipiʻiina i mea faʻaoga. O galuega uma e faia i le tau vevela.

Fesoasoani! O vine "Faamemelo" ua faamaonia o se ituaiga lelei tele o maketi ma le mafai ona feaveaiina. Pe a faʻafeʻesea ona fua, aua nei faʻapalapala ma taofi a latou faʻamatalaga mo se taimi umi.

Maʻi ma faʻamaʻi

Eseese "Faamemelo" ua i ai le malosi tele e tetee atu ai i le paʻu ma le tele i le oidium ma le pala. O le mea lea o ia manaomia togafitiga puipuiga. Laʻau faʻapipiʻi e tolu taimi Bordeaux vai: pe a uma ona faʻaalia le tolu laasaga muamua, aʻo lei amataina le vaʻaiga ma i le taimi na oʻo ai le vine i le tele o le "pea".

O nisi fai togalaau e sili atu le malosi o kemikali malolosi: Polykom, Ridomil ma Kvadris. I le taimi lava e tasi, e le gata o laʻau e lueina, ae o pou foi, uaea ma le palapala ile togavine.

A maeʻa togafitiga, e mulimulu le palapala i vaovao.

O le au lagolago o le organic viticulture e taumafai e faia naʻo Bordeaux vai, lea e mafai ona suia i se vaifofo o le sulfate ferrous.

O le puipuiga faaopoopo o vine mai le oumati o le togafitiga o laau toto ma se vaifofo o le manganese-acid potassium, faatasi ai ma meaai paleni ma elemene.

Ina ia faia lenei mea, e tele ni tioata o le paseka e masani ona faaopoopo i le vaifofo vai.

O se isi togafitiga e puipuia mai le oidium o le pulupuluina o vao i le colloidal sulfur poʻo le Tiovit.

E tatau ona fai mai o le togafitiga o vine e faasaga i le gasegase ma le paʻu e taofiofi ai na faʻamaʻi e pei o anthracnose ma fomopsis.

I le vevela ma le timuga o le tau, E mafai ona faʻaalia le alofa i le lauulu enaena, o le mea e mafua ai le sologa o loʻo i lalo o mata o mata. I lalo o tulaga talafeagai, o lenei maʻi afaina e mafai ona aʻafia ai le vaega atoa o luga o le laau. E afua ai le afaina tele i fua o le suamalie.

O fualaʻau afaina ua ufiufiina i se fuga lauulu lauulu, ona lanu enaena ma pala. Afai o le faʻamaʻi o le vao e le taua, o le gaosia o laʻau ma vine ma se vaifofo o le gaʻo palu (70-80 g mo le 10 l) vai poo le potassium (iota o le suavai) (2 g mo le 10 l) le vai e fesoasoani e faʻafetaui ai le lanu eleelea. I le tulaga o le tele o leona, togafitiga faʻatasi ma Topa, Fundazol poʻo Immunocytophyt ua faia.

O fualaau nei e fesoasoani e osofaʻi ai fualaau oona:

  1. Mai le vine vine, vao aina lua ma vine vine - "Iniseti", "Kinmiks", "Lepidotsid", "Bitoksibatsillin", "Carbotsin", "Senpai", "Summi-alpha".
  2. Mai le apogaleveleve mite ma vine vine - O le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, 'ou te fai atu' iā te oe,.

O le taimi ma le numera o le totoina e faalagolago i tulaga tau fesuiaiga ma le tikeri o le faatamaia o le tovine.

O togafitiga uma e tatau ona faia. e le silia le masina e tasi ao leʻi seleseleina.

Afai e matua manaʻomia, e mafai ona e faʻaaogaina meaola o le biologics, sulfur poʻo se vaivaiga vaivai o le potassium.

I le tau faasaga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi o fualaau vine, o mea tau faʻatautaia o agrotechnical e tele sona sao:

  • talafeagai le veleina ma le faʻaaogaina o vaega ua mate;
  • saʻo le teuteuina ma le faʻapipiʻiina o vao ina ia latou maua le malamalama ma lava lelei;
  • fafaga i le aʻa e aunoa ma le tele o le susu o laulaau;
  • taimi e faʻamamāina ai laʻau paʻu, lea e faʻamaʻapeʻa ai spores spores;
  • faamalosia le mulching o le eleele faataamilo i laau o vine;
  • lelei le fafagaina - o mea totō ua gaosia i le gaʻo e sili ona lamatia i faʻamaʻi pipisi.

O se tasi o mea e sili ona lelei i le mea e fiafia i ai, o le mea e ofo tele ai e seasea ona osofaia e ni paʻu. O le mamalu lava e tasi o Ideal Delight, Marcelo ma Fun.

Ae ui i lea, i le taimi o le matua o le fua, o manu felelei e mafai ona matua faaleagaina i luga o le tovine e mafai ona totoina i fua suamalie.

O faʻataunuʻu, mea faʻafefe, mea faʻata, mea puʻe leo e faasalalauina le tagi o manufelelei manufeʻai e fesoasoani e faʻafefe ese ai aloaʻia e le o taʻua.

A o faagasolo lea vaitaimi, e fautuaina le faʻalauteleina o se faʻalaʻamea i luga o le tovine. I le toesea o ia, e mafai ona tuu ni upega faapitoa i luga o paʻu, lea ua matua faamaonia ai latou lava e puipuia e le gata i manu felelei, ae faapena foi i otaota.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, Faʻamalie e tatau ona avea oe ma ituaiga e sili ona fiafia i ai le tele o vine. O le totōina i luga o le 'upega tafaʻilagi' Alofa ', o le a e le toe salamō e uiga i le filifiliga, fiafia i ana mea manogi matagofie ma susulu tele.