Laʻau

Araucaria - tausia ma toe faia i le fale, ata o meaola

Araucaria (Araucaria) o se laau faʻasoa mai le aiga Araucariaceae. E silia i le 200 miliona tausaga talu ai, ua avea o se meaola ola.. Ua salalau solo i le siosiomaga masani i Amerika i Saute, Aferika, ma Crimea, ma o le nuu o Araucaria o le Norfolk Island, o loo i le Vasa Pasefika i le va o Niu Sila ma Ausetalia.

I le natura, o se laau vao e ola e oo i le 55 mita. O ona lala lapopoa o loo ufiufiina i nila lanumeamata lanumeamata ma se manogi manogi. Araucaria o se laau faʻasalalau e le masani ai e mafai ona tupu i le fale. I le fale, e mafai ona ola e tusa ma le 10 tausaga, faʻatupulaia pe a ma le 20 cm i le tausaga.

E le sili atu i le 2 m le ulu mai totonu o le araucia i totonu. E pei o conifers uma, e le totogo le laau, ae fai fua o fua, e tutusa ma nati tetele.

Ia mautinoa ia gauai atu i nei laau matagofie e pei o le ola ma le paʻu.

tuputupu aʻe mo le tausaga i le lata ile 20 cm.
E pei o conifers, e le totogo le laau.
E faigofie ona toto le laau.
Laʻau tele.

O meatotino aoga o le Araucaria

Araucaria (Araucaria). Ata

Araucaria o se laau e faʻaleleia le malosi. O le faʻaleleia o tomai fatufatuaʻi o tagata e ona, o le fale i totonu o le fale e fesoasoani e atiina ae ai. O le laau e afaina ai le tulaga o le mafaufau ma le lagona o tagata o le aiga: e faateleina ai le mamafa, faaosofia ai mafaufauga mafaufauga, faateleina le gaioiga. O le Araucaria sela e faʻamalosi ai mea o loʻo faʻaaogaina e faʻamalosi ai le ea o siama ma toxins, ma faʻatupulaia le lelei. O le laau o se mea e faʻaleagaina mea masani.

Tausia le Araucaria i le fale. Faʻapuupuu

Araucaria i le fale, e le pei o isi conifers, e tupu e aunoa ma ni faafitauli. Ae e tatau ona e iloa mea e fiafia i ai le laau: o le a fesoasoani lenei mea e aloese ai mai faigata:

Tulaga o le vevelaI le taumalulu - leai se maualuga atu i le + 18 ° C, i le taumafanafana - + 23 ° C.
Faʻamamaga o le eaE silia ma le 50%; e masani ona manaʻomia le faʻaleleia.
MalamalamaLulu susulu, faapalepale sina ufiufi.
FaʻasaI le taumalulu - tasi taimi i aso uma 10; i le taumafanafana - tele, faalua i le 7 aso.
SooFaʻavaomalo mo meaʻai i totonu, faʻafefiloi ma se mea mo le rhododendron ma azalea; o se faʻafefiloi o le 2 tautua o fanua o le peat, fanua laʻau, perlite ma le tasi vaega o le eleʻele.
Fertilizer ma le faʻamaloloI le taumalulu latou te le faʻapalapala; tautotogo ma le mafanafana - fugalaau faʻalauteleina faʻaalu mo totonu o laau, 1 taimi i le 14 aso.
SuigaLaʻau laʻitiiti - i tausaga taʻitasi, tagata matutua latou te pasia le 3.5 tausaga; e le talia lelei e le totoga.
TofigaLaʻau po o faʻasolosolo apical.
Tulaga TutupuO loʻo i ai uiga o le tuputupu aʻe o le araucaria. Ina ia mafai ona ola lelei se laau ola maloloina, i le taumalulu e tatau ona malulu. Ina ia fausia se pale tutusa, o le araucaria e liliu i le malamalama i itu eseese. I le taumafanafana, e ave le laau i le faapaologa po o le togalaau.

Tausia le Araucaria i le fale. Auiliiliga

Araucaria i le fale o le a tupu lelei pe afai e fatuina ni tulaga sili ona lelei.

Fuga

Gymnosperms e ese mai isi sui o le fugalaau.

O latou fugalaau, e le o ni fugalaau masani e aliali mai, ae o "tautaliga" po o pusi, o se uluai foi.

E na o laau matutua e mafai ona ola. I le natura, o loʻo iai i luga o ni paʻu lapoa, o le mamafa e mafai ona oʻo atu i le sili atu i le 2 kilokalama.

Araucaria e le fuga i totonu o le fale.

Tulaga o le vevela

Mo conifers, e taua tele i le fale e matauina le puleaina o le vevela. E tatau ona teuina i totonu o le taumafataga i le taumafataga i le 23 ° C, ma i le taumalulu - i le + 18 ° C. I le taumalulu, e manaʻomia le malulu e faʻagesegese ai vao o le Kerisimasi ma avatu ai le avanoa e maua ai le malosi.

O mea e maua i le maualuga o le vevela o le a faʻaumatia ai le laau, aua o le a le malolo le Araucaria, ae o le a faʻaauau ona atiaʻe.

Lafoaia

Ina ia mafai e le laau araucia ona lagona le mafanafana i le fale, e tatau ona sili atu i le 50% le maualuga o le manogi i totonu o le potu. Mo le faia o lenei mea, o le pulupuluina o le suavai vaivai ma le suamalie e faia i luga ile 3 taimi i le aso. Faaaoga masini e faʻafefe ai le ea. E le tatau ona tuu le laau i autafa o le masini e aofia ai. O le vevela ma le malulu o le ea o le a taʻitaʻia ai i lona maliu.

Malamalama

Mo le faia o se pale matagofie ma le atinaʻe lelei, e manaʻomia e le fale le malamalama atoatoa. Araucaria e mafai ona tuputupu ae i se paolo malu, ae e sili ona lelei le laulauina o le malamalama.

Mai lea taimi i lea taimi, e tatau ona liliu le laau i le isi itu po o le isi i le malamalama, ona tupu ai lea ma le matagofie ma foliga matagofie.

Faʻasa

E tatau ona mautinoa o le eleele e masani ona susu.

O le mea lea, o le tausiga o le araucia i le fale i le taumalulu fautuaina ia fafago tasi i le 1.5 vaiaso, ma i le taumafanafana - 2 taimi i le 7 aso.

Faʻasuina i le vai mafanafana. Ia mautinoa e le faʻaputuina le vai i totonu o le apa.

Ina ia faʻamama le eleele, e mulumuluina ma se popo niu poʻo se fatu.

Araucaria ipu

A filifilia se ipu mo le araucaria, e tatau ona e malamalama o se laʻititi laʻititi e faʻatapulaaina ai le atinaʻeina o le laau. I totonu, o le a tupu lemu le araucaria. Afai e te tele se gafatia, o le a vave ona tupu le laau ma o le a vaivai. O se fugalaau lautele e manatu lelei, o lona maualuga e le itiiti ifo ma le 0.25 mita. E tatau ona lava le avanoa mo se alavai faʻavaivai i totonu, ma alavai i le pito i lalo.

Soo

Araucaria e eseese. Ata

E manaʻomia e Araucaria se mea e manava ai ma faʻamalosi. E maualalo le suamalie (pH 5.3 - 6.2) eleele e talafeagai mo ia. E mafai ona e faʻafefiloi oe lava i le aveina o vaega e 2 o le perlite, o le peat ma lau lau lauʻeleʻele i le tasi vaega o le eleele. E mafai ona e faʻatau eleele faʻasaina mo conifers poʻo se mea faʻapitoa mo totonu ole laau ole fale ma faʻafefiloi ma se mea mo azalea ma rhododendron. O pulupulu vavalaʻau, pefu o le siʻosiʻomaga, sphagnum gaosia, polotini polystyrene po o piliki piliki e mautinoa lava faʻaopoopo i le faʻafefiloi palapala.

Fertilizer ma le faʻamalolo

Mo le araucaria e atiina ae atoatoa ma ola i se laau malosi, e tatau ona faʻaleleia ma faʻamalolo. I le tautotogo-taumafanafana, e fafaga tasi i le 14 aso. A maeʻa ona faʻamalosi, e faʻaaogaina le faʻaaogaina o le faʻamalosi mo le faʻaaogaina o totonu o le fale e 2-lua. E tatau i le laau ona maua se tele o le potassium ma le fuluula; O le kesi e tuʻuina atu i se fua laʻititi: e faʻalavelave ai le atinaʻeina o le laau. I le taumalulu, pe a malolo le Araucaria, e le fafagaina.

Suiga

O le araucaria laiti e totoina i tausaga taʻitasi. Conifers e le taliaina toleniga, o lona uiga o le toe suia o Araucaria matutua ua faia i se taimi le tumau, i le tai tolu tausaga.

E oʻo mai i le taimi nei, o aʻa e ufiufi atoa le otaota. E tatau ona suia le faʻavasegaina e ala i le faʻafefeteina e fesoasoani ai i le laau ia sao mai le atuatuvale.

I totonu o tagata totō matutua, e toe faʻaleleia le pito i luga, ae o le gafatia e le suia. O aʻa o le Araucaria e matua maaleale lava i soʻo se aʻafiaga, ina ia puipuia ai, latou te teuina le eleele tuai i luga o aʻa. E le mafai ona faʻalolotoina le ua aʻa: o le a amata ona ola le laau, ona oti ai lea.

A maeʻa le faʻavasegaina, fesoasoani manaʻomia araucaria. Mo ni nai aso e tuʻuina i totonu o se fale paolo, e masani ona suʻe. A maeʻa le 14 aso, latou te fafaga.

Faʻasalaina araucaria

Ua faia le teuteuga e aveese ai lala ua faaleagaina pe leaga. O le auala e fesoasoani e faatumauina ai le matagofie o le laau. Ae o isi taimi e teuteuina ai e mafai ona tele mea e afaina ai. E tupu lenei mea pe a vavae ese le pito i luga. A aunoa ma le pito i luga, o le a taofia le tuputupu ae ma avea ai ma se laau leaga.

Taimi e malolo ai

I le tautoulu, ua amata ona sauniuni le araucia mo le taumalulu: latou te faaitiitia le fafaga ma le pito i luga. Faatasi ai ma le oʻo mai o le taumalulu, ua amata le vaitaimi o le malolo. Araucaria e tatau ona malulu i lenei taimi. Afai e le mafai ona tuʻu ifo le vevela i le + 15 - 18 ° C, ona le taofia ai lea. E leʻi faʻafeinu, e tusa ma le tasi i le 10 aso. Le malosi o le malosi e le faʻaitiitia. Fafagaina le faasaina.

E mafai ona tuua le araucaria e aunoa ma le alu i le tafaoga?

Tuʻua i le taumafanafana mo le 2 vaiaso, faʻaaoga aunoa le otometi faʻamalosi vai. E mafai ona e faʻaaogaina le auala o le faʻamamaina o le eleele e ala i le ie. O se suāuʻu ua tuʻuina i luga o se mea mafolafola, ma o se mea susu, susu o loʻo gaugau i ni nai taimi. O se ipu e tuʻu i le pito i luga ma le suavai. O le pito o le tino e tuʻuina i lalo i totonu o se fagu lautele i le vai. O lenei metotia o le a le gata ina fesoasoani i le faatumauina o le eleele mo le 3 vaiaso, ae faʻafefe foi le ea.

Afai e te filifili e alu i le tafaoga i le taumalulu, e mafai ona e tuu se sipuni susu i totonu o le ulo ma le araucaria. O lenei metotia o le a fesoasoani e faʻamautu ai le eleele mo le 10 aso. I soʻo se tulaga, e taua le talosagaina o aiga e tausi le fale, aua e aunoa ma le masani ona faʻasusu ma fufulu, e mafai ona oti le araucaria.

Faʻafouina o Araucaria

O le toe gaosia o le araucaria o loʻo faia i le taumafanafana e ala i fatu poʻo tiʻoti na ave mai luga.

Tuputupu aʻe Araucaria mai fatu

O lenei faagasologa e umi. O le fatuina o fatu e maualalo, latou te ola mo se taimi umi. O fatu fou e totoina ile eleele malulu. O koneteina ma tipu e tuʻuina i se nofoaga mafanafana. E tatau ona faʻaeteete togafitiga faʻapitoa: e masani ona faʻafeinu, e le mafai ona e tuʻu i le la. O laau totō tuputupu aʻe ua totoina i totonu o ipu eseese ma o loʻo i ai e pei o laau matutua.

Faʻapenaina o le Araucia e ala i le vaʻaia

Faʻaalu i le taumafanafana i se vevela e le maua lalo ifo i le 23 ° C. O laau aupito sili ona matagofie e maua mai i ni mea na afaina. Faatasi ai ma se manoa malosi e tipi le vaega pito i totonu o le paranesi. Fufulu le fasi pepa mai le sua ma le gaosiga i le koala. E totoina le kalu i le eleele malulu, e ufiufi i se ata tifaga (ua aveeseina mo le fafagaina ma le faʻaleleia). I le amataga o le taumalulu, o aʻa, o le malosi malosi o le toto o loʻo totoina i totonu o se fagu tele.

O le taina o ni mea e maua ai le conifers e faia i le vevela o le tau. Ina ia faʻavaveina aʻa, e faʻaaogaina aʻafiaga o aʻafiaga.

Maʻi ma meaʻai

Afai e te le faia ni tulaga lelei mo le laau, e mafai ona aafia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. O lenei mea e manino ona taʻuina e ala i faailoga:

  • nila o le araucaria e lanu samasama ma pau - le lelei o le susu, ea vevela i totonu o le potu (fetuunai le faʻasaina ma le faʻaleleia);
  • mūmū, mafolafola faʻalanu - le lava o meaʻai (fafaga);
  • Araucaria ua faasolosolo lemu - le tele o meaʻai o le calcium i totonu o le palapala (ia faʻasaʻo le pito i luga e ala i le faateleina o le fua o le potassium ma le phosphorus);
  • lanu paʻu o nila o le araucaria - leai se malamalama (toe vaʻaia i se nofoaga e sili atu le malamalama).

Araucaria e mafai ona aʻafia e se mealybug, fuainumera iniseti, aʻa o le vao, aphids. O loʻo faʻaaogaina iniscticides faasaga ia i latou.

Ituaiga o Araucaria ile ata ma igoa

I le siosiomaga masani, e tusa ma le 18 ituaiga o araucaria. O nisi oi latou e fetaui lelei i tulaga o aiga.

Vaʻaia Variation (Araucaria heterophylla, Araucaria excelsa)

Evergreen coniferous tree with crown pyramidal. I laau matutua, o le ogalaau e leai se afa. O le paʻu enaena uliuli o le vevela. O nai laumei lanumeamata pupuu e maua ai faʻamaufaʻailoga e mama i le paʻi.

Araucaria vavalalata, pe Pasila (Araucaria brasiliensis)

O le Coniferous Evergreen o loʻo i ai ni fulafula felafolafoaʻi ma manulele lanumeamata e oʻo i le 5 cm.

Araucaria colonar, poʻo Cook Araucaria (Araucaria columnaris)

O le laau Coniferous e ufiufiina i ni vaiti pupuu i le itu taumatau i le ogalaau. O loʻo faia ai ni pusa, o lona uumi e oʻo atu i le 100 mm.

O le foliga matagofie, pulumu lanumeamata lanumalie ma le manogi o le manogi suamalie o ni vaega taua o le araucaria. O le matagofie o le lalelei e faʻamalolo ai le ea, e faatupuina ai le palasi ma le maualuga o agaga i totonu o le fale.

Faitau nei:

  • Lavson's cypress - tausiga ile, ata ma faʻamatalaga
  • Myrtle
  • Chlorophytum - tausiga ma toe gaosia i le fale, ata o meaola
  • Laʻau o le laʻau - tuputupu aʻe, tausiga o fale, ata o meaola
  • Ficus microcarp - tausiga ma toe gaosia ile fale, ata laau