Faatoaga faatoaga

Papatiso faʻasolosolo faʻamaʻi pipisi: o ai e faigofie ma e faʻafefea ona aloese mai faʻamaʻi pipisi?

O le faʻaleleia ma le tausiga o meaola mo mea e manaʻomia e le tagata lava ia ma mo oloa gaosiga o oloa i maketi ma faleoloa o se gaioiga sili ona lelei, lea e mafai ai ona mauaina ni aano o manu fou ma fuamoa.

E tele taimi e feagai ai faifaatoaga ma le mea moni o manu felelei e ono aafia i faʻamaʻi eseese, e aofia ai le syringophilosis, o le parasitic.

O le mea lea, e tatau ai ona iloa faʻamaoniga autu ma faʻamalosia o le syringophilosis, o se vaega o manulele e mafai ona maua i le faʻamaʻi, i le taimi e faʻaaogaina ai togafitiga sili ona aoga ma puipuia mo le faʻaumatiaina o le maʻi.

Syringophilosis: faʻamatalaga ma faʻafitauli aʻafiaga

Syringophilosis (fulufulu fulufulu, Siringophilosis, PCh) o se faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi, ma faʻamaʻi e mafua ai ona faʻafefeteina miti fulufulu i fulu o se manulele maʻi.

O meaola e pei o moa, turkeys, budgies, manu felelei, pato ma manulele manufelelei e pei o lupe ma manu felelei e ono aafia i le faamai.

Tala faasolopito

I le vaitaimi muamua o le fouvalega, o le parasitology i Rusia na vaevaeina, vaevaeina, ma le le mafai ona faʻaaogaina. O suʻesuʻega taua i togafitiga o vailaau faʻasaina e leʻi faia.

Naʻo le USSR o se faʻataʻitaʻiga lautele na atiaeina, talu ai o atinaʻe suʻesuʻega faʻapitoa, iunivesite, fale suesue, nofoaga, aʻoga ua faavaeina.

O ia saienitisi Soviet lauiloa e pei o Scriabin, Yakimov, Pavlovsky, Dogel, o le na fatuina ni aoga faasaienisi se 4 o le saienitisi i lalo o la latou taitaiga, na auai i le suesueina o le syringophilosis aemaise, ma le parasitology i le lautele.

Faʻalautele le maʻi

O siama o le feʻafeʻai e taatele i le tautotogo ma le taumafanafana, ma faʻamaʻapeʻa ai tagata taitoatasi i le taumalulu. O le tele o taimi, o manulele e maua i le faʻamaʻi, o loʻo nonofo i nofoaga ma se mafanafana o le tau, talu ai o faʻamalosiaga o lenei faʻamaʻi o le vevela.

O avega o le faamai o moa mamaʻi, faapea foi ma le paʻu, o manulele manulele mite. O moa ola maloloina e afaina mai manu feʻai e ala i fesoʻotaʻiga tuusao.

Paʻu ma le tikeri o le lamatiaga

O le Thrombidiform o siama mafuaʻaga o le syringophilosis. Syringophilus bipectinatus.

O nei fasi fanua e faʻamalosia ai kolone i totonu o potu o fulufulu, lea o loʻo i luga o le tino ma apaʻau o manulele.

O le atinaʻeina o parasite e pasi i laasaga o fuamoa, larvae, protonymph, deutonyphs ma tagata matutua. O laʻasaga uma o palatini e pasia ile masina.

O sikisi e oʻo atu i le umi o le 1.1 mm ma le lautele o le 0.5 mm., ia i ai se paʻepaʻe paʻepaʻe poʻo le lanu uliuli. E 5 paipa o paʻu o loʻo i luga o le talipupuni muamua o siaki, ma le 2 paipa o faʻailoga i tua.

Malosiaga faʻamaonia o loʻo i luma. O tagata e tui-suʻamuʻu mea faʻapitoa, pupuʻu vae i le foliga o se pa.

I le amataga lava o le faamai, na o tamaitai e nonofo i fulufulu fulufulu manu, lea e tuu ai fuamoa, mulimuli ane auai alii mulimuli ane ia i latou. O mites e ulu atu i gutu o manulele maloloina manu e ala i auala i foliga o se paʻu, o loʻo i totonu o le paʻu pepa. E silia ma le 1000 parasite e mafai ona i ai i le tasi vaega o le fulufulu moa i le taimi.

O le siosiomaga i fafo e fesoasoani i le oti o parasite, o le mea lea i le vevela o le potu e feoti i le vaiaso, ma i nofoaga o le parasite e mafai ona oʻo i le 2 vaiaso.

O siaki e matua faigofie lava i osofaiga faʻapitoa:

  • chlorophos solution (1%) fasioti i latou i le 2 minute;
  • polychloropinene solution (3%) - mo le 3 minute;
  • creolin solution (5%) - i le 4 minute.
E tatau ona e faalogo e uiga i moa Master Gray. Masalo e tatau ona e iloa le tala faʻatuatuaina?

E mafai ona e faitau atili e uiga i puffbreads iinei: //selo.guru/ptitsa/bolezni-ptitsa/nasekomye/puhoperoedy.html.

E mate foi pala i le vevela maualuga:

  • i le 50 ° C - i le tasi minute;
  • i le 60 ° C - i le 10 sekone.

I le taimi o le autumn autumn, o mites mai le pa'ū o fulufulu o loʻo agai atu i le tupu fou ma faʻaauau pea ona pala, tuʻu fuamoa i le taumalulu, afaina ma taia manulele i le taumafanafana.

O le lamatiaga o le syringophilia, o siama, o mafuaʻaga o faʻamaʻi o le faamaʻi, o loʻo tauaveina foi le siama o le avian pox, o se faʻamaʻi pipisi matautia.

O faʻamaʻi o moa e le syringophilosis e faʻaleagaina ai le tamaoaiga o faatoaga ma fale gaosi oloa, ona e mafua ai ona faʻaitiitia pe faʻaumatia le fausiaina o manulele, faʻaitiitia o tagata mamaʻi.

Le gasegase o le faamai ma ona faailoga

O le syringophilosis e aafia ai moa mai le 5 masina le matua, talu ai o le taimi lenei o manu felelei e fusi ai fulufulumanu ma togiina le lapisi i lapisi.

O le maʻi e amata i luga o apaʻau o le vaʻalele ma vave ona salalau atu i isi fulufulu uma o moa, lea e oʻo atu ai i le vave paʻu'ū poʻo le malepe.

O mea nei e mafai ona iloga faailoga o le syringophilia i moa:

  • sasaina;
  • popolevale;
  • toesea o fulufulu i le tele o mea (e masani lava le felaʻuaʻi ma le taʻavale);
  • talepe fulufulu;
  • vaivai le manogi;
  • o le totonugalemu o fulufulu e leiloa lona manino, faʻapogisaina ma paʻu;
  • manulele mamai e togiina i latou lava ma sasa;
  • anemia;
  • pallo o tautaliga, mucous, crest;
  • le i ai o le paʻu paʻu i le mumu po o manua;
  • afaina o taga fulu;
  • faʻafefe manu;
  • taumafa ai meaai, le lava le fiaai;
  • o le manulele taofi le tuʻuina o fuamoa po o le gaosia o fuamoa ua faʻaitiitia.

Ole vaitaimi ole faʻalavelave ole maʻi ole 3 masina.

Faʻailoga

O le faʻamaʻi mulimuli e na o le pau vailaʻau vailaʻau e faʻavae i luga o faʻamatalaga auʻiliʻili faʻamaumauga, suʻesuʻega o le falemaʻi, faʻatusatusaina i latou i faailoga o le tui o le syringophilosis.

O le autu o le suʻesuʻega o le paʻu ese mai fafo poʻo le 'eseʻese o meaola a se manulele maʻi, lea e foliga mai e ese mai i le fomaʻi maloloina.

Pe a suʻesuʻeina suʻesuʻega, o le parasitic ochin o le opaque ma e iai se lanu samasama-samasama poʻo le lanu samasama-samasama. Mo se suʻesuʻega ole microscopic, ua tatala le ogatotonu ma se faʻasalaga, e sasaa le manogi lanu samasama i luga o se kata tioata ma suʻesuʻeina i se pa'ū pa'ū ma le lua o le kerosene poʻo le vai.

E mafai ona iloa se tagata matua e aunoa ma le fesoasoani a se microscope, talu ai e tele (1 mm), oval, allongated, gray gray or white mat.

Togafitiga ma puipuiga

O togafiti ma togafitiga i le syringophilosis:

  • O vailaau nei e faaaoga mo togafitiga: diazinon, ogatotonu, cyodrin, baytex, tivit, icosan, stomazan ma isi;
  • i faʻafitauli tuʻufua o faʻamaʻi, o se manulele e aʻafia i siama e tatau ona fasia ina ia aloese mai faʻamaʻi pipisi o moa maloloina;
  • i le tulaga o le sosoophilism lautele, o manu feʻaʻi ua suia i fanau maloloina;
  • fulufululu e pa'ū mai manulele mamai e tatau ona aoina ma susunuina;
  • tagata e fafagaina, paluga, pusa, meainu, teritori, fale ma fale, tausiga o manu manu ua maeʻa ona fofo (i le 10 aso);
  • tasi i totonu o le 2 vaiaso e faamama ai le otaota i fale moa;
  • 2 vaiaso uma e faʻamafanafana ai sela.

O faʻamaʻi faʻapitoa o manulele, lea e aofia ai le syringophilosis, e le gata na mafua ai le le toʻa i tagata mamai ma vave ona salalau atu i manulele maloloina, ae mafua ai foi le faaleagaina o le tamaoaiga o faatoaga ma faatoaga, aano o manufasi ma fuamoa, ma faaitiitia ai le gaosia o fuamoa.

E le tatau ona faatagaina le faamai e ave lona alaMo le faʻamamaina lelei o le syringophillosis, e tatau ona iloa le faʻamaʻi i le taimi ma faia uma togafitiga talafeagai ma togafitiga puipuia.