Fua o le gaosiga

O se laau e pei o fusi

O le taimi nei, e masani ona leai ni fesoʻotaʻiga ma tagata o loʻo nonofo i aai tele.

Le mafuaaga mo lenei mea, e aofia ai le leai o se taimi.

O se tasi e fia maua se mea faapena, ioe e leai se poto masani i le alu.

Ficus "Creeping", o ia o se tagata saʻo, o le tausiga ia te ia e le manaomia ai se tele o aafiaga ma o le a matua ofoofogia, o le a talanoaina.

Talafaasolopito o le amataga

Creeping Ficus - Ficus Sagittata, sili atu ona lauiloa o Dwarf Ficus - Ficus pumila.

Aiga: Mulberry - Moraceae.

Homeland: Vaʻaia o loʻo i lalo ole laufanua o Saina ma Iapani.

O lenei ituaiga ficus ua avea ma tagata taʻutaʻua ona o meatotino o ona togi matagofie, lea e televave vave ma i le taimi lava lea e tele aʻa faaopoopo.

O laʻau o lenei mea i le paʻi o se mea gaogao, mimamomo, valiina i lanu lanu meamata lanu meamata, ia foliga foliga i le fatu ma se upega tafaʻi i luga o le fogaeleele.

Fesoasoani: I le pito i lalo o le laʻau o loʻo i ai ni suimui faapitoa, faatasi ai ma le fesoasoani lea e mafai ona pipii ai le fusi i le toetoe lava o soo se itu talafeagai.

E pei o le lianas, e mafai e se laau toto ona aʻa aʻa i totonu o le tino o se laau tuaoi, tupu aʻe i se lapoa lapoa, e mafai e se tasi ona ufiufi mita sikuea.

Tausaga o le fesuiaiga o se vaega o lenei meaola: laitiiti, umi i le averesi 2.3 cm ma lautele 1.5 cm o laulaau i le pito i lalo o le vaetogo e tutusa ma tutusa, ma o le a sili atu ona lautele le lautele, e oo i le 10-11 cm le umi, ma i le taimi lava e tasi e sili atu ona mamafa, taofi ai o latou foliga muamua ma tamai veins e tafe mai le pito i lalo.

O lenei ituaiga meaola e tasi le toe foʻi.

Fesoasoani: O lenei ituaiga o meaʻai e faʻaalia ai le tele o manaʻoga mo tulaga tau susu. I le aganuu o le totoina na faʻaaoga talu mai le 1721
O le isi mea e fiafia i ai o Pumila White Sunny, e manaia ai lona matagofie. O sui pito sili ona lauiloa o nei fusi e aofia ai De Gantel, Lirat, Moclame, Bengal, Mikrokarp, Balsamine, Karik, Lelei Tele ma Laiti Laiti.

Tausiga ile

O le tausiga o ficus e matua faigofie lava, e tusa lava pe amataina e se fai togalaau, e manaʻomia ona e faia ni mea faapitoa e faʻafefe ai le eleele, e tatau ona e amata i le ogatotonu o le tautotogo ma faʻaauau pea seia oʻo i le faaiuga o le taumafanafana.

I le avea ai o se tulafono, e faʻaaoga i le tasi taimi i vaiaso uma, o nisi taimi e fai ai ofu sili, ae o le mea nei e tatau ona faʻaaogaina, talu ai ona o le faʻaofiina o le tele o le faʻala, o le laau e amata ona leiloloa lau paʻu.

Afai o le mea e tupu i luga o mea e faamama ai laʻau, ona tatau loa lea ona faʻaaoga fugalaʻau. (KO, KNO3 poʻo le KSO4), o fale uma e tatau ai o le a ave ia lava.

E le tatau ona faʻaaogaina fagotaga faʻalavelave, o le a fufuluina i le vai i totonu o le pusa tioata, ma o le a taʻitaʻia ai le tele o le salinity, ma o le leai o le paluka o le a tumau pea.

Afai, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a amataina le ficus o le a faʻaalia faailoga o le matelaina, ona sili lea ona faʻamalolo mūmini fugalaisa i le foliga o le vai ma le timu 6-8 droplets tuusao i lalo o le aʻa.

A faʻaaogā lenei taʻaloga, e tape le faamama mo le afa aso, ma e manaʻomia pea le paluvalaʻau ina ia tuʻuina atu i le laau i le tutusa o le taimi.

I le vaitau malulu, e sili ona lelei le tausia o le mea e sili ona lelei i tulaga lelei.

Lulu

Mafai ona ola mai le vevela mai -10 i +25 ° C. Ae o lenei tulaga e matua ogaoga. Ina ia ausia le manuia, e tatau ona mataʻituina se faigamalo o le vevela.

Ina ia mafai ona tupu lelei lau fagafaʻi ma ia maloloina, e tatau ona e filifilia se mea manaia, e le o le avanoa e susulu ai le la, susu ma mafanafana.

I le maualuga o le vevela, o le ficus e manaʻomia le faʻaleleia e le aunoa i le vai mafanafana - e le faʻafefeina e le dwarf ficus le ea vevela.

Faʻasa

I lalo o tulaga masani, o le faiga o le fafagaina o lau fagafaʻa e taua tele i le taimi o le faʻatulagaga o le fana, i le taimi nei o le maliu o se mea itiiti mai le leai o le susu e foliga mai.

E taua tele le mafaufau pe a totoina i totonu o se fagu, e tatau ona faʻaogaina pine faapitoa e lagolago ai taʻaleʻa talavou.

O le tele o susu e le mafai ona afaina ai le laau, ae e sili atu le tuu i luga o se tulaga e tumu i vai.

Pau lava le mea o loʻo manaʻomia, o le laau lava ia, ae o le a totoe le tele. Afai e te manaʻo ia lelei lau laʻau, ona tatau ai lea ona faia le taina masani o le ficus.

Faʻalogo! Afai o le vai i totonu o lou fale ei ai le tele o le malosi o le faigata, e tatau ona puipui pe pasia se faamama.

Suiga

Afai ei ai se manaʻoga e faʻapipiʻi mea i totonu o potu, e manaʻomia ona faia i le tautotogo, pe a oʻo ina maua sina aʻa i aʻa.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona i ai muamua muamua: oneone, turf ma laʻau laʻau, eleele humus o loʻo matauina vaega nei 0,5:1:1:1.

Afai o tatou talanoa e uiga i se faamama o le phyto, ona faʻaaogaina lea o se eleele faigofie, e manaʻomia e le laau ona faʻapalapala le palapala.

Tofiga

E toto le laau i le tautotogo, e ala i le faapipiiina.

Mo taʻaleʻa talavou, o le a aoga tele le faia o se mea e pei o se tamai laulaulau, ina ia mafai ai ona faia se faigamalo o le vevela, e ala i le faʻaleleia e le aunoa, i le lumanaʻi e mafai ona faasolosolo malie le faʻaogaina o le laau e faʻamalo ai le vaalele.

Faʻavaeina o le Crown

O le pale o le ficus, e pei lava o soo se isi lava laau toto, ua faia i ni auala se lua: teuteu pe faapipii.

Fesoasoani: O le teuteuina o le faagasologa o le aveeseina o se laau ma ni laulaau.

Faʻailoa o le aveeseina o le pito i luga o le fana, luga aʻe o le pito pito i luga.

Ata

I le ata e pei o le "Kopi":

E te manaʻo e faʻamafanafana atili i lou fale? O ituaiga o ficus e mafai ona fesoasoani ia te oe i lenei mea: Ampelny, Amstel King, Blunted, Retuz, Benedict, Ginseng, Ali, Triangular ma Eden. O mealilo uma o lo latou gaosia e mafai ona maua i tusiga i luga o le tatou faletusi.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le tele lava o taimi, o lenei laau e afaina mai i le apogaleveleve e oso mai ai osofaiga, thrips ma shchitovki e mafua ai foi le faaleagaina o lou tino i se taimi faigata.

O metotia o le tagofiaina o nei parasite e tutusa lava ma le phytonia: togafitiga ma le fitoderm, derris, aktellik ma le fufanom, o nei mea e masani ona masani ona faaaoga i le tau faasaga i meaola faalafua.

Afai ua amata ona paʻu le lau ma ua lanu samasama - o le faailoga lenei e ono maʻi le laau, pe leaga foi. O mafuaaga mo lenei mea e ono tele.

E taua! Iloilo ma le faʻaeteete le mea o loʻo i ai lau mea. Afai o loʻo i totonu o se tulimanu laʻitiiti, lata ane i le faʻavelaina o masini, pe i se isi itu, i se faʻamatalaga tatala, pe saʻo i lalo o le la.

E faanatinati le suʻeina o se isi, sili atu ona talafeagai.

E sili atu le aveʻesea mai le susulu ma faʻamamaina le ea ia le itiiti ifo i le tasi i le aso. O le isi mea e matua "fefefe" o se ata.

E le gata i lea, leai se susu ma maualuga le vevela i le potu e mafai foi ona tosina mai ai pusi o le apogaleveleve ma laʻau.

E faʻapefea ona fuafua i le taimi le a le mea moni na tupu ai lenei maʻi i lau tama? Afai o laulaau ua ufitia i le pogisa malulu, ua leiloloa la latou lanu ma ua pau, o se faailoga mautinoa lenei o le fua.

O nei iniseti e faʻalelei i totonu o le laau ma fafaga i ona sua.

Ina ia faʻaumatia lenei sasa, e tatau ona saunia se vaifofo vai mafanafana ma fufuluina moni le talipupuni ma le fulufulu mamoe o loʻo faʻaleleia ile fofo saunia.

Afai o le laau o loʻo i ai se vaʻa lapoʻa tele, ona fesoasoani lea i le tagata faila e faʻamaopoopoina 15-20 pa'ū ile 1 lita o le vai.

Afai o nei tulafono faigofie uma e mulimulitaʻia, o le "Creeping", o lona uiga, o le a aumaia ia te oe le fiafia ma teuteu lou fale mo se taimi umi, o se vaega o le natura, lea ua le lava nei mo i matou i totonu o aai.