Laʻau

Faʻamatalaga o le Fugalaau - ituaiga fale ma ituaiga eseese

Faʻamatalaga - o se fugalaau ese, o le aiga Gesneriev. O laʻau mamanu, teuteu o le laau, faʻapupulaina fugalaau susulu, ei ai lona manaia. O 'mea faʻapitoa' o se fugalaau pupula ei ai se faʻamatalaga faasaienisi. O fua o laulaau e faʻalauteleina ai vaitafe o le malamalama i tua i le punavai. I se isi faaupuga, o le malamalama e atagia mai i le lava itu e tasi na mafua mai ai.

O le laʻau laʻau e tuʻuina atu i le laau se talosaga faʻapitoa. A o faasolosolo le paʻu, i le pito i lalo o le aʻa o le tele o tiiti laiti ua aliali mai - o tamaiti. E aliali mai o le pito i lalo o le pito i lalo o le pito i lalo o le faavaa o le faʻamatalaga i taimi uma.

E foliga foliga foliga

Faamatalaga o le Botanical

O le faʻamatalaga o loʻo faatatau i le faʻaleleia o le vaʻaia ma le faʻaogaina o aʻa. O laupepa e teuteuina i faʻamaʻi siliva sili ona teuteuina i luga o se vaʻaiga faʻapuupuu.

O le laau e tupu mai i se manulele - fugalaau fetolofi. O le "eleele e sili ona pele" o le faʻamatalaga o fanua fanua, peʻa ma oneone e fefiloi i se fua faatatau o le 3: 2: 1.

E lua ituaiga o tipu:

  • kurguzye i itu fefiloi fefiloi;
  • agalelei, mimiti, faʻaloloa ma soʻo tama teine.

O laulaau o le faʻamatalaga e telē tele, e foliga mai e foliga mai i nisi o taimi, o nisi taimi o le suia. O laʻau o ituaiga eseese o laau e mafai ona sulu, veveti-pubescent pe susulu, olive-lanumeamata, apamemea-lanu moana po o le siliva i lanu, faatasi ai ma veins o se leo eseese pe lanu me se mamanu po o se siliva.

Mo faʻamatalaga! O loʻo i ai se fuainumera tele o vailaʻau o laau, o loʻo faʻaalia e se lanu e le masani ai o laʻau. E mafai ona fai ma lanu kokola koko, lanu piniki ma lanu siliva, lanumeamata lanumeamata ma vaʻa papaʻe ma gaʻo, enaena ma velan penisina.

Fugalaau

Fugalaau o ituaiga uma o faʻamatalaga o loʻo faia i totonu o laʻau. E laʻititi, faʻalelei, matagofie tele, e masani ona tuʻufua, ei ai ni faʻailoga e fa. Corollas o fugalaau e valiina i paʻepaʻe, mumu, samasama, auro ma le piniki-lanu violē.

I le fale, o le faatosinaga ma fugalaau lanumumu mumu e malosi ona aʻa. Masalo o le mafuaaga lena e taua ai e le faifaatoaga fugalaau le laau o se mea ulaula. I le vao, e fuga mai le fugalaau samasama, paʻepaʻe ma moli. O fugalaau vavalalata e mafai ona moli lanumeamata, laveve lanumoana ma kulimi kulimi.

Faʻalogo lelei! O le vaitau vavalalata o le taumafanafana atoa ma le amataga o le tautoulu.

Faletusi

Faʻamatalaga - tausia o fale, faʻaleleia e ala i laulaʻau ma meaʻai

Homeland o ituaiga eseese o faʻamatalaga - vaomatua o vaomatua o Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu. E mafai ona vaaia le laau i le teritori o Antilles, i Colombia, Mekisiko ma Pasila, i nofoaga malulu ma le maualuga o le suavaia.

Taua! Faʻamatalaga i totonu - fale faʻatau. E mafai ona tuputupu aʻe ma atiaʻe i lalo o faʻamalamalamaga. Pau lava le mea e tatau ai ia mautinoa i le taumalulu o aso o le ao e le itiiti ifo ma le 12 itula. O le malamalama, e oʻo lava i le faʻamalosi, faʻamalosia le laau, faʻateleina lona ola. O le potu e mafai ona ola i luga o se faamalama o le la ma se maualuga o le ea o le 50% pe itiiti.

E tusa ai ma se isi faʻapogai, o le malamalama e sili atu le susulu e aafia ai le tele o laʻau - e fesuisuiai, laʻitiiti, pe oʻo foi i le faʻaauau ona tupu.

Fautuaga faapitoa

Fugalaau o Syngonium - ituaiga ma ituaiga, pe faapefea ona fuga

I totonu o se potu o ona pupuni e faasaga i matu, o le faʻamatalaga e mafai ona tuʻu i soo se vaega o le windowsill. Afai e faasaga le faamalama i sasaʻe, o le a lagona lelei i le itu taumatau o le windowsill. Tuʻuina le laau i le faamalama sisifo, e tatau i le tagata fugalaau fufulu ona faʻamautinoa o le fagu fugalaau e i le itu tauagavale.

O le windowsill o le faamalama e feagai ma saute o le nofoaga e sili ona leaga. I le leai o se isi mea, o le faʻamatalaga e tatau ona tuʻuina i totonu o se fugalaau puipui i se mamao saogalemu mai le faamalama, 2-3 mita o le a lava.

E tatau ona amanaia o eseese ituaiga o laau e tele pe itiiti foi le faalagolago i le moli.

E talitonuina o le vevela sili ona talafeagai mo le faʻamatalaga e 18-20 ° C i le po ma le 22-27 ° C i le ao.

Eseese ituaiga o ituaiga

Rosa mix - o le a le ituaiga faleplanti lenei

O le faʻamatalaga o le Tiger Stripe e faʻatupulaʻia lemu, e faʻaleleia lelei i laufanua vavalalata ma fesuisuiai lelei e tusa lava pe i ai i totonu o se fale e le lelei tele le fale.

Tiger Stripe

O le fugalaau e foliga tutusa lava ma le faamatalaga a Tigrovaya, lea ua salalau lautele i Moscow. E mafai ona e vaʻaia le tasi laau mai le isi i laʻau. O laulaau o le Tiger Stripes e laiti i le siliva o le siliva, ma o le fugalaau a Moscow o loo tuia i veins o se auro auro.

Malamalama i matu

Episcia Northern Light (Aurora Borealis) o se fatu o apamemea Episcia. O lanu lanumeamata o le laau ua ufiufi i le siliva siliva ma ua paʻu i togitogi enaena. O paʻu o le Matu i Matu o loʻo lanu i le moli-mumu.

O le vailaʻau o Emerald Velvet e lapopoʻa, faʻamalosi, lauulu o lanu lanu-paʻu, ua pisia i le olive-brown-speck specks. Faʻamatalaga Fuga o le Emerald Velvet ma fuga lalac faʻalelei ma se paʻepaʻe paʻepaʻe. Mai se mamao, o fugalaau o le laau e foliga mai lanumoana.

O se vaega laiti o le faʻamatalaga o le eseesega o le Silver Curies e mafai ona iloa e le paʻu siliva o loʻo aliali mai i nisi vaega o lanu lanumeamata o le laau ma lanu susulu o carmine.

Faʻalogo lelei! Silver Heaven e tele lava ina fenumiai ma se faʻailoga.

O le faʻamatalaga o Luteru poʻo le Blue Nile o se mea ofoofogia o faʻatasi o le lavender-lanumoana ma se lanu samasama o fugalaau tetele ma laʻau lanu meamata-lanumeamata. O le ogatotonu o laulaʻau taʻitoʻatasi e teuteuina i se fasi vine olive-lanumeamata.

Strawberry Patch, Strawberry Haze - o le igoa lea mo le hybrid Strawberry Patch. O laʻau laʻititi laʻititi o le laau o loʻo valiina i le mumu mumu. I le taimi o le fuga, ua ufiufi i fugalaau mumu ma se nofoaga tutotonu samasama.

Jim Bodnar (Jim S Red Trail) pepa lanu enaena ma enaena le lanu moana i lanu. O le laʻau, o laʻau o le Ala Ula e tuʻia e se mumu lanu mumu. O fugalaau o lenei laau teuteu e tu i fafo i le moli-mumu po o le lanumumu mumu sesega ma se lanu samasama samasama.

Silver sheen

Silver Sheen's Episcia Cupreata Hybrid. Pulu lanumumu mumu-mumu. O le laʻau o le laau o loʻo faʻafefeteina, valiina i le lanu siliva-lanu meamata ma faʻapipiʻiina i le uʻamea'apamemea.

O laupepa laiti o Strawberry o lanu piniki. I nisi o nofoaga, e ala i le lanu piniki piniki, o paʻu o le malamalama o se salati e susulu. O fugalaau o le Strawberry Mist e mafai ona lanu mumu ma se moli moli po o se moli ma se ua mumu.

O le fugalaau susulu

Fugalaau O mataitusi lamolemole atonu e leai ni lanu, pogisa lanumeamata ma vela vevela poʻo le susulu, lanu moli ma vela violē. Mamoe i le mumu ma se lanu samasama. O nisi o fai togafiti faʻatoaga e faʻafememeaʻi lenei ituaiga ma le Pink Panther.

O lau laʻau tele o My Precious o loʻo valiina i le lanu meamata. O se mea manaia, susulu mai i se lanu matagofie ma teuteu i vela siliva. O le lanu lanu samasama o fugalaau o le laau e faʻateleina i le pharynx.

O fugalaau i le Sea Foam e moli, ma o le laʻau e matua malamalama lava, tele, siliva-lanumeamata ma se lanu piniki i le ogatotonu ma mumu i pito. O laʻau taʻitasi e faʻapipiʻi e se paʻu lanu uliuli.

O laufanua lanumeamata lanumoana o le ata o le Mauna Mauna Loa ma laumei mama-paʻu o le lanu piniki enaena e lanu mai lanumeamata lanumeamata lata ane i le ogatotonu. O fugalaau o le laau e mumu-lanu moli ma se nofoaga samasama.

O lau lau lanumeamata lanumeamata o le Yellow Yellow Mist description o sina mea itiiti lava, e ufiufi i le paʻu siliva i le ogatotonu. I le taimi o le fugalaau, ua ufiufi le laau i fugalaau samasama susulu.

O le teuteuga o le Lilacina Viridis o le vevevet, fluffy, laurald green green, o le siliva i le ogatotonu ma e tuaoi ma le fusi tautau i pito. O fugalaau o lenei ituaiga e tele, laveva-lanumoana ma se samasama samasama ma pito i luga o le laʻau.

O fugalaau lanu mumu Ronnie e avea o se faʻaopoopoga ofoofogia i le lanu enaena lanu-sukalati, na tuia e siliva-laumei lanumeamata.

Tausiga Tausi Fale

O le faʻamatalaga manino o loʻo ola i le fale. Ole malosi ole fale ole fale e masani lava mo le maualuga ole tolu tausaga. E faʻalagolago lava i tulaga e tupu ai. A maeʻa se fugalaau, e sili atu le faigofie ona suia nai lo le toe ola. O le fou ma le matagofie, o le taimi lava na tuua ai le epistemy, o le a le toe foi mai lava.

Tausiga Tausi

Faʻalogo lelei! O le fua o le tuputupu ae o se falemaʻi e faʻalagolago i le teteʻeina o se ituaiga faapitoa ma tuutuuga o loʻo i ai le fale. I le tele o tulaga, o le auʻau o le faʻamatalaga, ma le saogalemu i totonu o le fagu, liliu atu i se lush, luminous bush for six months.

E fautuaina e le au faifaatoaga fugalaau e fai togafiti e totoina le tele o meaʻai ma tamaiti i totonu o le ipu e tasi ina ia mafai e le mea totō ona ufiufi uma le eleele.

Faʻafouina o se togavao ua leva ona faʻatuina ma ua televave, o faifaatoaga amateur e faia i le tele o auala:

  • e tele ni meaʻai mai le tumutumu o se laau matua ua totoina i se isi ipu. O le faʻasolosolo o Apical e faigofie ona tupu ma ola vave;
  • faʻaleleia e ala i le totoina o lau. O laʻau o laau uma o le aiga o Gesneriev e vave ona aʻafia. O le mea moni, i le tulaga o le tipiina o laulaau, e tupu tele le laʻau nai lo le taimi e faʻapipiʻiina ai e ala i le faʻasolosolo. O laʻau e faʻamaʻaina i le faatofuina o le vermiculite poʻo le sphagnum i totonu o le vai poʻo se mea e faʻafefiloi. O lautusi taʻitasi e tatau ona asiasia e le aunoa e taofia ai le faʻamalosiina o le taimi i le taimi.

Taua! Pe a toe faʻapipiʻi le faʻamatalaga i totonu o le lanu meamata, e tatau ona maitauina o le faʻafefeteina o pepa i le condensate e vave ona pala pe a oʻo i le vevela i totonu o le fale kesi ile maualuga. O le mea lea, o le tele o fai togalaau latou te manaʻo e totoina le laau i fafo atu o le fale.

O mea toto e totoina e totoina i totonu o pusa lautele o lapotopoto po o lapotopoto (tai 15-30 cm). O le totoina e mafai ona faia i le faʻafefiloi palapala:

  • muamua ona taoto se vaega sphagnum i le pito i lalo o le vaa, ona sosoo ai lea ma le tulaga o palapala, malala ma le sphagnum eseese;
  • eleele faʻafefeteina i le oneone.

O le ea malulu e afaina ai le faʻamatalaga. O loʻo aʻafia tele i le microidlimid arid e eseese ona laʻau. O le tele o fai togalaau, e feteenai ma lenei manatu, talitonu e le taliaina le totoina, ona o le tele o le susu, maua i luga o le aʻa, e faaosofia ai le amataina o le faiga o mea faapipii. O le mea moni, o le mea alofa e fiafia i le faʻaleleia o vai, ae le o le taʻele atoa, ae naʻo le faʻaitiitia o le pefu o loʻo i luga o lau ma fugalaau o le laau.

Fugalaau totogo

<

Fugalaau e fiafia i le fausiaina o epistemy e faʻapipiʻi laau o lenei ituaiga meaola pe faʻapitoa faʻamalolo mo le Gesneriev, poʻo le masani ai.

Faʻasaʻo Tulafono

Faʻasagaina o laau e fai ina ia faʻafefe ai le vai mai le lua faʻavaivai o loʻo faia i le pito i lalo o le ulo. O le faʻamatalaga o loʻo faʻafeinu, pe a maeʻa ona faʻamautinoa ua maeʻa le palapala ile palapala pe a maeʻa ona faʻavaivai muamua.

I le taumafanafana, o le taimi fautuaina ole fafagaina ole 1 taimi ile 2-4 aso. Afai e matauina le tele o le susu na faaputuputu i totonu o le paletali, ua tele le suavai, ma puipuia ai le pala o le aʻa. I le taimi lava e tasi, ia mautinoa o le eleʻele eleʻele e le mago.

I masina o le taumalulu

<

I masina o le tau malulu, e tatau ona puipuia le laau mai le taʻavale, faʻapipiʻi atu i le nofoaga o le fagu. I le taimi o le mafanafana, e tatau ona aveese le laau mai mea masini afi.

O le faʻafeinu o le vai i le taumalulu e faalagolago i le vevela o le potu. I le tau malulu, e faʻafefe le fugalaau mai le tasi i le tolu taimi i le vaiaso.

O fai togafiti poto e faʻamalosia a latou paaga e le lava le poto masani e aloese mai le suʻeina o le essences. I le aluga o taimi, o le vai, o le mea moni, o le a avea ma masani ma avea ma ituaiga masani. Ae o le amata, e tatau i se tagata amata ona matauina le laau, ia e lagona ... O le togafiti e le talafeagai e mafai ona iu i le magoina o pito o laulaau, paʻu, po o isi faafitauli.

Ua na o le pau lenei o le faʻasao mo fugalaau ola. I se tulaga lautele, e le lelei lona tausiga ma e le afaina ai.