Fualaau aina

Faʻafofo faʻavaomalo - acid boric: faʻaaogaina i totonu o le togalaau mo tamato, togalaau faʻatoʻaga ma togavao i totonu

O le Boric acid o le mea sili lea ona faigofie ona maua i le pusa, o le pito sili ona taua o le siosiomaga mo laau uma.

O se vaega o le tele o fugalaau faʻapitoa. Ma o fafo e foliga mai o se mea tioata e leai ni lanu ma manogi.

E faigofie lava ona solo i totonu o le vai, o lea e faigofie ai ona faʻaaoga le boric acid.

E mafai ona taʻua le vailaau o Boric o se fofo lautele, talu ai ona o le fusi o lona faʻaoga e matua lautele.

O fea e faʻaaoga ai?

I totonu o le togalaau ma le togalaau

E i ai tala e uiga i le tau le aoga o le apocid acid i luga o laau, ae o le mea moni e faigata ona faʻamaualugaina. O faʻamatalaga aoga nei o le boric acid:

  1. Tusa lelei tele, faafetai ia te ia, o le tuputupu ae o laau mama, fualaau aina fualaau aina ua faaleleia (ma faatelevave), faaaoga i le togalaau mo tamato, o lona uiga, o le fua o le seleselega e faateleina. Faaaoga le sili i le ituaiga o pulumu. E faʻamalosia ai foi le faʻaleleia o fatu, aʻo lei luluina ua latou gaogao i le vaifofo saunia.
  2. Puipuiga lelei mai faʻamaʻi, ona o le leai o se palu i laau toto, atinae lemu lemu, ituaiga uma o le pala, paiotisis, kopi ma isi faʻamaʻi e amata ona aliali mai. E mafai ona e faia i le faiga o le fafagaina o lau lafumanu, pe mafai foi ona e suavai le laau, pei ona masani ai, i lalo o le aʻa.
  3. Puleaina o pest. O le Boric acid fesoasoani lelei e foia le tele o iniseti leaga, mo se faataitaiga, mai aphids, lice, laupapa. E mafai ona sasaa solo i fasipepa (pe tusa o le 5 mm lautele) i luga o laau ma meaola faalavela; e mafai ona sasaa saʻo atu i luga o le meaola.

Mo totonu o laau

O le Boric acid sa faʻaaogaina i le fugalaau i le fale mo se taimi umi e avea o se ofutino pito i luga ma le faʻamalaʻau. E fesoasoani tele i le totoina vave o fua ona o le atinaʻeina o se numera tele o mata, o le laau e mafua ona o ia ituaiga ofu e sili atu ona malosi ma maloloina.

Faʻaleagaina o meatotino i le tulaga o le faʻasologa

O le Boric acid o loʻo faʻavasegaina o le tulaga lamatia aupito lamatia o mea leaga., ae tatau ona faʻaaogaina i tulaga ma tuʻuga, o loʻo faʻamatalaina i totonu o faatonuga. Afai e sili atu ona faʻaalia (faʻaleagaina), ona e maua ai lea o se taunuuga le lelei - o laulaau i luga o laau o le a amata ona liu samasama ma oti, e mafai ona susunuina aʻa. I le tulaga o le televave, ua faaleagaina le fale i le telefoni feaveaʻi ma o le a mate le oti.

Contraindications

Boron, e pei o le tele o isi elemene, e mafai ona avea ma se faaolataga, ae e mafai foi ona avea ma mea oona. E le tatau ona faaopoopo i le eleele le eleele o le Boric acid, nai lo le faʻaaogaina, e mafai ona faaleagaina laau toto - e tatau ona manatua pea.

E le fautuaina foi e aumai i le eleele lanu uliuli. Afai e faafuasei lava ona i ai se faasiliga o le pulu i le laau, ona mafai lea ona malamalama i vaega nei:

  • O le lau e liua samasama ma faʻaauau se foliga e le masani ai.
  • O ona pito e tausia ma afifiina.
  • O le pito i luga ole laupepa e ono manaia.
FAʻATASI! E masani lava, afai e te maitauina faailoga faʻapitoa i foliga o lanu samasama, tucking or leaves glossiness on your plants, e leai se mea e mafai ona e faʻaaogaina ai le apocic acid mo i latou.

Faʻatau pe fai oe lava ia mea e te filifilia?

O le mea moni, o iinei ua i ai i tagata uma le aia tatau e filifili ai le filifiliga sili ona talafeagai mo i latou lava. E i ai pea i taimi uma mea lelei ma le lelei. A e faʻatau se fugalaau maeʻa, e te le manaʻomia le faʻaaluina o se taimi faaopoopo - pe a maeʻa, ua lava naʻo le faʻaopopo ma o le mea lea (faʻamafu pe vai le laau).

Ae le o taimi uma i le tuufaatasiga o le fugalaau maeʻa o mea ia tatou te manaomia, atonu e tatau ona faaopoopo se mea. Faatasi ai ma se sauniuniga tutoatasi o le tuufaatasiga, e mafai ona e amanaʻia uma nuances ma filifili le mea sili ona lelei.

O le a se isi mea taua - o fomaʻi ua saunia-faia e sili atu le taugata. Ae peitaʻi, afai e te leʻi leva talu ai nei ona e totoina togalaau ma o loʻo fou pea i lenei pisinisi, o le mea moni, e tatau ona e faʻatau mai ni fomu ua saunia.

O le a le ituaiga o fugalaau ua saunia i le tuufaatasiga?

E i ai le tele o faʻamaʻi (e aofia ai mea faigata) e aofia ai le apocidic acid. O faleoloa e ofoina atu se vateatea tele o fomaʻi ma le apocidic acid:

  1. Borax - E fautuaina e aumai i totonu o le palapala e pei ona masani ona fai ai lavalava.
  2. "Mag-Bor" - o se vailaʻau sili ona lauiloa mo le togafitiga o fualaʻau uma o fualaʻau e talafeagai. O le afifi e masani ona 20 g, faʻafefete i se pakete vai (10 l).
  3. "Pokon" - o lenei faʻamalolo faʻamafana vai e lelei tele mo totonu o laau teuteu.
  4. Boric superphosphate - e le taugata ma se tasi o fomaʻi sili ona lauiloa.
  5. "Suite Fertika" - o se faʻalavelave faʻalavelave lautele e faʻaaogaina ai microelements, lea e talafeagai mo fualaau aina, mo laau toto o fanua tatala, ma mo totonu.

Faagasologa

  • Mo totonu o laau toto, o loʻo i ai se faiga faʻavae e pei ona taua i lalo:

    Muamua, saunia le fofo o le manaʻoga e manaʻomia: 1 le ipu vai e tatau ona vevela i le tusa ma le 50 tikeri, faʻamafola 1 g o le apocoa i totonu. Faʻafiafia ma faʻaopopo vai e lava e faia ai le 1 lita.

    E tatau ona faʻagasolo (ina ia fafaga) fugalaau i totonu i le taimi e amata ai ona amata mai i luga o laʻau, e sili i se auala laupepa.

  • Mo fugalaau o togalaau o loʻo i ai se faiga faʻapitoa:

    I totonu o le pakete vai e tasi e te manaʻomia e faʻaumatia ai le 2 teaseti o le acid boric, e tatau ona faia le togafitiga i le taimi faatoa tupu aʻe, ma le lona lua - pe a amata ona tupu le fugalaau. E mafai ona e faʻaaluina le pulupuluina o laei, ma e mafai ona e sasaa le aʻa.

  • Mo le pateta, o le faagasologa o galuega e faapenei:

    O le laasaga muamua lava o le togafitia o fatu i le amataga o le germination, (e faigofie ona faia lenei mea pe a tuʻuina pateta i pusa), o le a avea ma puipuiga mai le paʻu. O le fofo e manaomia le 1%. Pe a faaopoopo i le eleele i le boric acid o le a faaopoopo atu i ai le phosphorus.

  • Mo faʻatautaia o gaosiga o gaosiga e faapenei:

    A o leʻi lūlūina, faʻafefete fatu i le 0.1% o le vaifofo o le vai (i le pō). E te manaʻomia foʻi se tasi togafitiga ma le 0.5% fofo i le vaitaimi o le 4 i le 5 laulaʻau ma le isi i le vaitau o le amataga o le matua o aʻa. O nei manipulations e faʻamautinoa ai le lelei ma le lelei o le seleselega.

  • Mo vine, o le faagasologa o galuega e faapenei:

    A o faagasolo le vaitau, e matua manaʻomia lava le togafitiga i lenei fofo: tasi le sipuniti o le apocic acid ma le tasi sipuniti o le zinc sulfate i le pakete vai. Ona o lenei mea, o le a le galo le vine i luga o vine ma o le fua o le fua o le a faateleina e le itiiti ifo i le 20%.

  • Mo le faiga o togafitiga vine e faapenei:

    I le amataga o le tautotogo e te manaʻomia e fufulu strawberries i lenei vaifofo: tasi sipuni i le pakete vai (mo le puipuia o ituaiga uma o faʻamaʻi). Ma i le vaitau o le fugaina, e tatau ona faʻatautaia le vao (i luga o le lau) faʻatasi ai ma ia faʻalaʻau: ave le 2 g o le apocidic acid ma le 2 g o le potassium i luga o le pakete vai. O le a fiafia ia Berries i lo latou gaosia pe a maeʻa ia gaioiga.

  • Mo laau o apu, o le faagasologa o galuega e faapenei:

    Faʻaleleia lelei le faʻaogaina o le pale atoa (susulu), i le mamao e mafai ona e mauaina. Saunia se fofo o le 0.1% ma le gaioiga 2 taimi, o le taimi muamua i le laasaga o le amataga o le fuga, le taimi lona lua - i le mavae ai o le 5 aso.

  • Mo pears, o le faagasologa o galuega e faapenei:

    Ia mautinoa e fai laei ma le pulufana, ona o le leai o le pulu i luga o le fua o le fua, o le a malepelepe ai fatu. Saunia se 0.2% fofo (20 g i le 10 lita) ma togafitia i le taimi e tasi ma laau apu - e 2 taimi foi.

  • Mo kāloti, o le faagasologa o galuega e pei ona taʻua i lalo:

    Laʻau ao lei luluina na faʻafefeteina i le 0.1% fofo o le apocide mo le tusa o le 12 itula. A maeʻa le 3 vaiaso talu ona uma le germination, ona fai lea o le suavai i lalo o le aʻa ma e manaʻomia pea ona e suluina i le amataga o le atinaʻeina o fualaʻau aʻa ma le tali tutusa (0.1%).

  • Mo le kāpeti, o le faagasologa o galuega e faapenei:

    O le kalama e tatau ona gaosia 3 taimi - i le taimi o le tupuga mai o le 2 laupepa, o le taimi lona lua - pe a amata ona nonoa ulu o kapelu, ma le taimi mulimuli - pe a amata ona vevela tui. O le vaifofo e tatau ona faapenei: 2 g o le suka i le 1 lita o le vai, faʻamalolo ile laulaau.

  • Mo le pepa, o le faagasologa o galuega faatino e faapenei:

    Faʻaaogisi le eleele niniʻa 3 taimi: aʻo lei fuga, pe a fuga mai ma i le amataga o le fuaina. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona aoina se tamaoaiga maumaututu ma maloloina o le pepa. E mafai foi ona e sosolo fatu ae leʻi totoina i le fofo (0.1%).

E le mafai ona faʻamaʻapeina le kulimi acid i le vai malulu, e naʻo le vevela (vai mafanafana) e mafai ona faia.

E taua foi le manatuaina o lena mea fafagaina ma togafitia togalaau e sili ona lelei i le afiafi. E tatau ona faia lenei mea pe a oʻo i le timuga ma le faʻaogaina lelei o le pulumu.

TAITAI! Afai e faia le talosaga e ala i le auala e fafagaina ai i lalo o le aʻa, ona le tatau lea ona mamago le eleele, o lona uiga, e tatau ona faʻauuina ia laau i vai masani masani.

Faʻaiʻuga

O nisi taimi e tupu ai o le tele o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina (e aofia ai le pusa) e vave faʻavaveina ai le faagasologa o fualaau aina ma fualaʻau, ae o le mea e leaga o le a teuina lelei. Afai ei ai le tele o le pulu i totonu o togavao, ona mafai ai lea e manu ona pagatia, o lenei mea e oʻo atu ai i faʻamaʻi.

Faaiuga

O a mea e mafai ona aoteleina? O le mea moni, o le faʻaaogaina o le boric acid i totonu o faifaatoaga ma fai togalaau e malosi tele, aua o le elemene o le siama e vave faʻavaveina ai metotia uma o meaola i totonu o se laau. Ma o lenei mea e sili ona aoga. Naʻo oe e tatau ona manatua pea le tulafono auro - "E sili atu le faʻamalie nai lo le sasaa", e faʻaaoga foi i le boric acid. Aua nei faatagaina se sili atu o le apocidic acid i le eleele.