Laʻau

Mea uma e uiga i le tuputupu ae Tsukesh Zucchini

Zucchini o se aganuu lauiloa tele i Rusia. E mautinoa lava o faletalimalo taʻitasi e sili ona fiafia i fualaau mo sauniuniga i le fale ma isi ipu ma lenei fualaau aoga tele. O le fatuga o fatu i totonu o faleoloa e lautele lava, e iai foi le "lauiloa", zucchini masani mo tagata uma, ma le fausiaina fou, o nisi taimi e sili atu nai lo mea e le masani ai. Ae mamao mai tagata uma o le mauaina lea o le lauiloa i le au faifaatoaga. O se tasi o mea sili ona taatele i togalaau aina o le ituaiga Tsukesh, lea o loʻo i ai le tele o mea e le mafai ona faʻafitia.

O le a le mea e foliga mai i le Tsukesh's squash?

Aiga o le Tsukesh zucchini - Iukureini. Ua aofia i totonu o le resitala a le Setete o le fausiaina o mea ausia mo se taimi umi, i tua i le 1986. Ua fautuaina le cultivar ia galue i Sasae Mamao ma le vaega Europa o le teritori o Rusia, ae mai le masaniga ma le tele o mea na tutupu, e mulimuli mai e faapea o Tsukesha e fetaui lelei lava i le maualuga o le tau e toetoe lava i soo se mea.

Se ituaiga mai le vaega o le vave ona matua. Mai le fatu laau e seleseleina fua muamua, e 51 aso le pasia. E mafai ona e faʻatupuina le Tsukesh i lalo o le ufiufi o ata, ma naʻo totonu o le togalaau. Afai e maua, o nei zucchini ua totōina i totonu o se fale lauʻeleʻele poʻo se fale lauʻeleʻele. O le matua matua e mafai lava i luga o le vaʻaia lelei ina ia maua se seleselega pe a toto fatu i le taimi lava lea i totonu o le togalaau.

Tsukesha - o se zucchini eseese, ma le fiafia e fiafia tele i le au fai togalaau Rusia

Tsukesha e aʻafia i le ituaiga o zucchini-zucchini. Pe a faatusatusa i le "tulaga masani", o loo i ai le tele o itu aoga taua, e ui lava e eseese a latou tausiga. O le Zucchini e le itiiti ifo lona taugata mo ona laau vavao ma vave ona matua. O latou avega masani e faalua, ma o nisi taimi e fa taimi sili atu le maualuga, nai lo le zucchini masani. O fua e tasi le itu, e masani ona foliga, e sili ona matagofie, e iloga i se lanu paʻu paʻepaʻe. O le tofo e naʻo le matagofie lava. O le pulcchini's pulp e vaivai, e mafai foʻi ona faʻaumatia.

O laau o Tsukesha e faʻatapulaʻa, vavao. E leai ni laupepa umi e salalau i luga o le 'upega tafaʻilagi, o le pusa tele e puupuu. O se tasi lea o tulaga le mautinoa o le eseesega. O lena zucchini e mafai ona tupu e oo lava i le lauiloa "ono selau," lea e faitau ai sikuea sikuea taitasi. O laulaau e tele, lima-lobed, sili atu ona faʻasese. Uiga o le "mamanu" o fasi lanu paʻepaʻe-paepae. O le masani lenei mo le ituaiga, ae le o nisi faʻamaʻi pipisi. O laʻau e leaga tele i le paʻi, ae le o le prickly. Fugalaau o se fugalaau o le saffron, tele. I luga o se tasi laau, o le "tane" ma le "tamaitai" fugalaau ua faia. O lenei mea e aloese mai faafitauli eletise. O pi, bumblebees, ma isi iniseti o nisi taimi e le toʻaga tele i le tautotogo, aemaise lava pe a timu ma malulu le tau.

O le taʻavale i Tsukesha e fai si faʻatau, e le o aʻe le laau

O fua o loʻo valiina i se lanu uliuli lanu uliuli lanu meamata laiti o le salati hue, faʻaalia e pei o le paʻu. E paʻu le paʻu. O le foliga e masani lava, faʻavao, na o le pau o le squash e faʻaputuina. O le umi o le umi e tusa ma le 40 cm, o le mafiafia e 12 km. O le mamafa e seasea sili atu i le 1 kilokalama, o le tele lava o fualaau faisua e mamafa 850-900 g E mafai foi ona e gaoia le gaosiga o le susu, ua oʻo i le 12-15 cm ma sili atu i le 200 g O le faaputuga o fualaau aina e matua suamalie, o fatu e laiti, vaivai, toetoe lava a le mafai ona iloa. E mafai ona 'aina e aunoa ma le vevela, e tusa lava pe paʻu. O nei zucchini e lelei foi i sauniuniga i fale. O le pulupulu e tumau pea ona foliga lelei le paolo ma le elasticity, e le liua i le taimi o le kuka ma le taʻavale.

Tsukesh's zucchini foliga foliga fiafia, o mea o loʻo ogatasi ma le fomu - o le tofo e tatau ona na o ni iloiloga fai

O le solo, e oʻo lava i fua e matua fua tele, e le faʻafefeteina, e tumau lava le vevela. I le taimi lava e tasi, e malosi tele, lea e mautinoa ai le tausia o le lelei (e oo atu i le 7-8 masina ile tulaga lelei poʻo le vavalalata) ma le mafai ona feaveaia. O le pulupulu e manaia, fulufulu mafiafia, lanu-lanumeamata, e aunoa ma se vavao. O potu o fatu e laiti. O le tofoina o uiga e tatau ai na o iloiloga fai. I le maualuga ma le gaosia. Mai le 1 mita, e tusa ma le 11-12 kilokalama o le zucini ua maua. O le fuaina o Tsukesha e manaia, tele. E amata i le sefulu tausaga mulimuli o Iuni ma e oʻo atu ia Aokuso. O le seleselega e sili ona selesele i taimi uma ma i le taimi. Ae e oʻo lava i le zucchini televave e le migao, o latou tofo foi e le mafatia. Naʻo suiga o le lanu - o fua e maua ai se lanu samasama-lanu moli.

O fuālaʻau uma lava e fua tele ma zucchini laiti lava ua faʻaumatia, o fualaau faisua e mafai foʻi ona 'aina faʻamaʻi ma le leʻoina

O le ituaiga e seasea aafia i le lauulu enaena. I le tulaga lautele, o lona puipuiga o se mea lelei tele. Ae e le o lona uiga o Tsukesh ua uma ona inisiua i faʻamaʻi uma lava o le aganuu ma o mea faʻamaʻi e le o gauai atu ia te ia.

E aunoa ma se eseesega ma ni faaletonu taitoatasi. O le tele lava o taimi, e matauina e le aufaatoaga le malosi o le fale mo le masani ai ma fafaga soo. Tsukesha e matua le lelei lava e uiga i le togiina o le meaʻai, aemaise lava i le taimi o le fugalaau ma i le faagasologa o fualaau aina. Faatasi ai ma le le lava o le la, o le seleselega ua matua faaitiitia. Ma e mafai foi e le laau ona faapaleni le gasegase e matua le lelei lava, o ese mai lenei "popolega", e mai mai i se maʻi ogaoga.

Zuchesh squash e sili ona lelei mo salakeke, itu ipu, ituaiga uma o mea autu

Vitio: Soifua Maloloina o Zucchini

Tuputupuina o laau

O le tuputupu ae o le vaitau o Tsukesh's squash e puupuu lava, ae e masani ona totō e le au fai togalaau ni fatu laau i le eleele ina ia vave vave ona seleseleina. O le laau e matua le lelei e uiga i le gaosiga, ae e mafai ona aloese pe afai o fatu e totoina i le taimi nei i ni pusa paʻu eseese ma se limite o le sili atu i le 10 cm. O le mea na tupu i faifaatoaga ua faailoa ai o Tsukesh, ua ola i fualaau aina, ua sili atu ona leaga nai lo mea na maua mai laau toto na fausia mai fatu na totō saʻo i le togalaau.

Totoina o le Tsukeshi fatu i totonu o ipu mama e faʻafefe ese ai le aʻafiaga e fesoʻotai ma le gaosiga

O le faʻatinoga mo le totoina o fatu mo laau toto e mafai ona fuafuaina mo le sefulu tausaga mulimuli o Aperila ma le afa muamua o Me. O faifaatoaga ma le poto masani e faia lenei mea i le tele o taimi i le va o le 4-5 aso, e faʻaaoga ai lenei "togafiti" e faʻateleina ai le faʻaopoopoga o le taimi e fua ai. Afai o le a totoina Tsukesha i totonu o se fale kiona pe i lalo o le ufitia, o le a amata aso e lua i luma atu. I le averesi, e tusa ma le masina e tupu ai fua. O fualaau i lenei itu e tatau ona i ai ni laʻau moni se tolu.

Ae o le sui, Tsukesh e le mautonu i lenei tulaga. O se mea taua mo le totoina o laau e talafeagai mo ia. Ae e mafai ona e saunia le palapala ia oe lava e ala i le fefiloi o le humus, o le lafu manogi, o le selu ma le paʻu (2: 2: 1: 1). O le sui e tatau ona faʻamaʻi i soo se auala lava. E mafai ona faʻamaluina i totonu o le ogaumu, faʻamaʻaisa, asu pe faʻamaligiina i se vaifofo o le pāmaʻi e faʻapipiʻi le 'aisa piniki ma le paʻu. O le puipuia o fualaau laiti mai sigi ma isi mea faʻaleagaina, penisina mafiafia poʻo le faʻamamaina o fafie (o se sipuni sipuni o le 2 l) e faʻaopoopoina i le paluga.

Ua faamalieina lava Tsukeshu i le faatauina mai o eleele lautele mo laau toto

O le totōina o faʻatoʻaga mo fatu zucchini o se mea tatau. Eseese Tsukesh e talisapaia mo le lelei o germination, ae o nei faailo e mafai ona faaleleia atili. O le mea pito sili ona faigofie o le afifiina o fatu i totonu o se pepa poʻo se solo ie solo, gau, ma isi ma aveeseina mo le vaiaso pe itiiti ifo foi i se nofoaga mafanafana (mo se faataitaiga, tuʻu se masini ma latou i luga o se maa, isi masini faʻavevela), ae le faʻagaloina le susu o le 'ie aʻo faʻapala. Mo lenei, na o le suavai vaivai e faʻaaogaina - talatala, timu, tautotogo poʻo le sili atu ona faʻamautu. O le vai masani o le vai e aofia ai le chlorine, lea e le taliaina e Tsukesh. O le mea lea, e tatau ona lafoaʻi nisi o fomaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, paluga chloride.

O le faamasaniina o fatu zucchini e faateleina ai le pasene o lo latou germination

E mafai foi ona e sosolo fatu mo le 12-16 itula i se fofo o le paʻu mūmū mūmū, faʻafefeteina o le pefu laupapa po o se aʻafiaga o aʻafiaga o aʻa. O le aʻafiaga e manaʻomia e mafai ona maua i le faatauina mai o faleoloa (Epin, Emistim-M, Heteroauxin) ma togafitiga faa-tagata (aloe juice, acidic succinic, honey diluted with water). I le taimi lava lea e tasi o le teenaina. E leai se mea e mafai ona lafoina i le taimi lava lea. E leai se aoga e totoina ai, o le a mautinoa lava e le o ni fatu.

Tsukeshi fatu e mafai ona faʻatau i le faleoloa pe aoina faʻatasi

O le mea na tupu i le au faifaatoaga o loʻo faʻamaonia ai o le a sili atu ona lelei taunuuga e faʻaaogaina ma le faʻaogaina o le togafitiga faʻapitoa. Mo le tasi le vaiaso i le po, o fatu e fefiloi ma peʻu susu poʻo le oneone o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa, i le ao i le malamalama susulu i le vevela o le potu.

Ina ia totoina vine o zucchini, e tatau ona e faʻaauau e pei ona taua i lalo:

  1. Faatumu pusa paʻu ma mea sauniuni. Liligi tele i le vai, mafanafana i le vevela o le vevela ma tuʻu ai e tu. A maeʻa pe a ma le afa itula, e faʻaalu. Toto ni fatu se lua i totonu o le tasi tane, ma faapipii i latou i le lua sikimita pe sili atu foi.
  2. Ufiufi le atigipusa i tioata pe uʻu faʻatasi ma se ata vali. Tuu i totonu o se potu mafanafana (25-27ºС) ma nofo ai iina seia oʻo ina tuʻuina atu e fatu fatu vine tetele. Faʻasalaga i aso taʻitasi aʻo tuʻuina atu le condensate. Aʻo faʻamalulu le pito i luga (2-3 cm), faʻamago le meaʻai mai le fana fana. O fatu muamua e ola pe a ma le vaiaso.
  3. A maeʻa le tulaʻi mai o le tele o puʻu ese le "greenhouse". Ave le koneteina i se nofoaga e maua ai e le fualaau malamalama sili. E le mafai ona tuʻuina atu itula o le malamalama o le taimi manaʻomia (10-12 itula) e masani lava i le tele o vaega o Rusia. O le mea lea, e tatau ona faʻamalamalamaina fualaʻau. E talafeagai mo lenei mea e le masani ai (luminescent, LED), ma faʻapitoa faʻapitoa. I le vaiaso muamua, ua faʻaititia le vevela i le 15-18 ° C i le ao ma le 13-15 ° C i le po, ona tumau ai lea ile 20-22 ° C.
  4. Tuʻu masani le avanoa i le potu fou, aʻo aloese mai faʻataʻitaʻiga mataʻutia. Fafaga faalua. A maeʻa aso e fitu talu ona aveese le fale, ona faʻafeinu ai lea o le zucchini i se vaifofo o soʻo se fua o le nitrogen ma le fuluu (2-2.5 g / l). I le tasi ma le afa vaiaso talu ona uma le pusa muamua, faʻaaoga soʻo se auala faigata mo fatu (Bud, Rostock, Kemira-Lux), faʻaitiitia e tusa ai ma faatonuga. O le faʻaaogaina o le faʻaaogaina i nei mataupu e lua o le 15-20 ml o le faʻaoga i totonu o le laau. Vai vai i le vai i le vevela vevela i faalua i le vaiaso. O le suavai o le eleele mo i latou atonu e ono afaina ai. Lava 100 ml i le ipu.
  5. I le laasaga o le muamua pepa moni, ia teena. Afai e totoina fatu e lua i totonu o le pusa lava e tasi, latou te tuua lena faataitaiga e faaalia ai le lelei sili ona lelei. O le lona lua o loʻo teuteuina ma le faʻaeteete pe toso i tafatafa o le palapala.
  6. O le vaiaso ma le afa ao le i toe totoina i le togalaau, e mafai ona e amata amata ona faʻamalosi fatu. I le 2-3 aso muamua, o ni nai itula i fafo e lava mo i latou. E faasolosolo lava, o lenei taimi ua faaumiumi, ma tuua ai i latou o se taunuuga e oo lava i le "faaalu le po" i luga o le auala. O lenei faʻagasologa o le a faigofie ai mo laau toto ona fetuunai i se nofoaga e suia ai.

Faʻamalosia le fesoasoani i zucchini e faʻafetaui vave i nofoaga fou

Vitio: auala e totō ai fatu zucchini ma tausi lelei fualaau

O fua matutua o zucchini ua siitia atu i le togalaau i le timu. Ae i le taimi lava e tasi, e tatau ona lava le mafanafana o le auala - tusa o le 20-23ºС i le ao ma le 16-19ºС i le po. Ua leva ona fausia lelei, e faʻaauau i le faʻatulagaga fautuaina o le totoina. Mo ituaiga vao o le zucchini, lea e aofia ai Tsukesh, 60-70 cm i le va o laau toto e lava, e tutusa lava le vaeluagalemu i le va o laina.

O le loloto e faalagolago i le lelei o le meaʻai - pe afai o le "malamalama", oneone, e 10-12 cm, i le "mamafa" eleele - e le sili atu i le 8 cm. E tatau ona lelei le vai i vai vevela (30-35 ° C) vai, e tatau ona toto le zucini palapala. I le pito i lalo e taoto se sipuni sipuni o superphosphate faigofie po o fafie, o le lima o le humus, o le sipisi tila (o le manogi lelei lenei o vaifofo, o le manogi manogi lea o le a aveesea ai le tele o meaola faalafua).

Muamua ma le maeʻa ona totō fatu o zucchini, o le palapala i luga o le moega e tatau ona faʻaleleia lelei

O fatu e tanumia i laʻau moni muamua. O le masini ua faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete, ona toe faʻaleleia tele lea o laau, fausia i se mamao o le 25-30 cm mai le ogaumu o le "lau" mai le palapala. E le tatau ona faatagaina lau laʻau e pauu i luga o laulaʻau ma pu. Seia oʻo ina amata ona tupu le zucchini, o loʻo tuʻuina arcs i luga ae o le moega ma o se mea talafeagai e ufiufi ai e toso i luga (white, air-permeable). O isi metotia o le puipuiga mai le la susulu, o pulou ia e faia i pepa malulu, "paʻu" o spruce, larch. I le aso 20 o Iuni, e mafai ona aveese fale.

Totoina o fatu zucchini i le togalaau ma lana sauniuniga

O le ituaiga Tsukesh e le sili ona taua. E mafai ona fai lenei mea e uiga i le nofoaga e galue ai, ma mea e manaʻomia mo le lelei o le palapala. Ae ui i lea, ina ia maua ai le tele o seleselega, e manaʻomia le faia o se tulaga sili ona lelei pe vavalalata mo le seleselega, pe a mafai. O le manaʻoga autu e faia e Tsukesha o le malamalama lelei lea, i le faasologa, o le nofoaga mo moega e filifilia ma matala ma susulu.

Mo le totoina o le zucchini Tsukesh, o se nofoaga avanoa e filifilia e lelei le mafanafana i le la.

E le fiafia foi o ia i le eleele ma le vai e latalata i le eleele. E mafai ona e faʻaitiitia le malosi o le eletise e ala i le faaopoopoina o le falaoamata o le dolomite, lime laumei po o fuamoa fuamoa ua nutimomoia i le paʻu i le palapala aʻo eliina (200-400 g / m²). Aloese mai le tele o le lūlū - tuputupu ae o se aganuu i luga o mauga e 50-60 cm le maualuga.

Falaoamata o Dolomite - o se teʻo natura faʻaleagaina o le eleele e leai ni aʻafiaga i le itu ao matauina le metotia fautuaina

Soo se zucchini e tatau ona totō ese mai isi laau mai le aiga Pumpkin. E le gata i lea, o kukama, squash, pumpkins o vailaau le talafeagai mo aganuu. I le i ai o se numera o "aiga", atonu o le ai ai se palota ma se taunuuga le iloa ae lei oo i le taimi muamua, o le a maitauina le faaitiitia o le gaosiga, i le lona lua - e masani lava ona "toso ese" ia meaʻai mai le palapala. I totonu o togalaau togalaau ma a latou spores e maua, o meaola faalafua e tuu ai a latou fuamoa iina ma o latou meaola faimalaga. E le tatau ona galo ia i tatou le fua o le seleselega. Ma le mea lelei, o le zucchini e tatau ona siitia atu i se nofoaga fou i tausaga uma, pe afai e le faatagaina e le vaega o le togalaau - ia le itiiti ifo ma le tasi i le 3-4 tausaga. Ia, e tupu le aganuu pe a uma aisi, keleni, solanaceae, otaota, manulele lanumeamata, kāloti, beets, ituaiga uma o kapisi.

O lapisi o se mea muamua muamua mo zucini, e le pei o soo se tasi o ona "aiga"

O le moega ua saunia muamua, i le tautoulu o le vaitau muamua. Fuʻu i luga le palapala i le loloto o le 35-40 cm, faʻaaogaina faʻamaʻi - 5 kilokalama o le humus, 20 g o le potassium sulfate ma le 30 g o le superphosphate faigofie i le mita. I le masina o Me po o le faaiuga o Aperila, e tasi le vaiaso ma le afa ao le i totoina, e lelei le matalaina o le meaʻai, faʻafefiloi ma le eletise (10-15 g / m²).

O le isi filifiliga mo itulagi o loʻo i ai se vaʻaia lelei o le tau lea e taʻua o le mafana mafanafana. O le laʻau o laau, fafie laupapa, oisa, lala laiti, ma isi laau toto e tusa ma le 10 cm le mafiafia e ufiufi i le loloto pe a ma le 50-60 cm. Ua ufitia i le eleele lelei po o le humus ua fefiloi ma le ato ma le fulufulu pulu luga. O nei mea uma ua matua maluluina i se vaifofo o le suauu-o lo o aofia ai le suauu (20-25 g mo le 10 l), ua ufiufi i se ata palasitika ma totoe seia oʻo i le tautotogo. O le eleele i totonu o se moega e sili atu le mafanafana, e mafai ona e totoina le zucini ma maua ai le seleselega tasi ma le afa i le lua vaiaso muamua atu. Ae o le mea na tupu i le au faifaatoaga e taʻu mai ai pe a tupu aʻe i luga o se moega, o le vao e masani ona "'ai" i le leaga o le fualaau aina, ma o le tino o fualaau faisua e foliga mai e le manaia, e peiseai o le lanu ma e le oona, pe a le manuia le tau o le taumafanafana.

O fatu o Zucchini ua totoina i totonu o le togalaau, o le mea e ono mafai ona iai ni gutu fou e itiiti lava. I nofoaga mama, e masani lava o le aso mulimuli o Me po o le amataga o Iuni. O le sui i le loloto o le 20 cm e tatau ona mafanafana ile 15 ° C. Pe a ma le 7-8 aso ao leʻi faia le fuafuaga, e faʻamaʻiina i le sasaa lea o se vaifofo o le potassium i luga o se paʻu piniki uliuli. O le sauniuniga muamua o le totoina o loʻo faʻamatalaina i luga e faʻatagaina, e fautuaina e totoina fatu na ua uma ona faʻataunuʻuina. O le va i le va o vaieli e mafai ona faʻafeteina pei lava o laau. 2-3 fatu laau ua totoina i totonu taʻitasi, fufulu i luga ma se vaega o le humus ua fefiloi ma le oneone lelei, 4-6 cm le mafiafia. Ona e alu ai lea na o le tasi, le mana e sili ona mamana. E sili atu le totoina o fatu i le tele o taimi ma le vaeluaga o le 5-6 aso, ma faʻalauteleina ai le taimi o fua.

E le aoga le loloto loloto o le loloto o fatu o le zucini i le totoina, e le mafai ona e faatali mo tipu

Seʻi oʻo i pupu muamua, e teuina le eleele i lalo o se ata. O fualaau o loʻo ufiufi i fagu paʻu palasitika pe ufitia i le zucchini e ufiufi ai mea o lanu paʻepaʻe, faʻamalosi i le ea, i arcs. A maeʻa pe a ma le lua vaiaso, ua uma ona aveeseina mo le aso, ma a maeʻa le masina e mafai ona e faʻamaeʻa le fale.

O le tausia o fualaau aina e le ese tele mai mea e manaʻomia i le fale. E le gata i lea, o le tatalaina pea o le palapala ma le veleina e tatau ona faʻamalosia. E le tatau ona galo ia i tatou le puipuia o meaola faalafua, mo fualaau laiti e sili atu ona lamatia nai lo le ola matutua. E manaʻomia e mai le itu i matu o laʻau o le a ufiufiina e se pa puipui o mea faʻapitoa poʻo le natura moni - o se pa, o se puipui o se fale, fausaga, isi fausaga, o "apaau" na faia mai sana poo isi laau maualuluga.

O fualaau na faʻaalia i pu taʻitasi, na o le tasi, sili ona mamana ma atiaʻe, o loʻo totoe

Afai ua tupu le sukcini i totonu o se kiona, i le tautoulu, ua eliina le palapala (pe toe sui atoa), ua fomai. Malosiaga masani e manaomia. I le maualuga o le vevela, o loʻo faʻateleina ai e le vao vao le lanu meamata, ma e faʻapupula ai le maualuga o le manogi. Ole maualuga o le ea o se auala lelei tele mo pathogens o le tele o faamai ma mea sili ona tuusao. Ma o le zucini i ia tulaga e masani ona faamaligiina ovaries. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona e tipi 3-4 laulaau mai le pito i lalo o le ala.

Vitio: auala mo le totoina o fatu zucchini i le togalaau

Faʻafefea ona tausia le aganuʻu

O le tausia o soo se zucchini e le o se mea e sili ona faigata. O le ituaiga Tsukesh e le o se faʻalavelave. O le vaega autu o tomai faatekonolosi taufaatoaga talafeagai o le talafeagai lea o le faasusu ma le pito i luga.

A fua le laau i le 4-5 pupuʻu moni, e sasaa ifo se eleele lalelei po o se humus i le pito i lalo o le aʻa, e peiseai o le zucchini mauga. O lenei mea e faaosofia ai le fausia o se numera tele o aʻa maualalo.

O ovaries ma fugalaau e tatau ona lelei lelei. Ia mautinoa ia tipi uma laulaau a Tsukeshi o loʻo taʻoto i luga o le eleele, faʻapea foi i latou na o le zucchini lumanaʻi, aemaise lava mai itu i saute ma sisifo. Ae o le maelega i lenei mea e le aoga. E mafai ona e aveesea le maualuga o 2-3 fasi pepa i le taimi.

O le ituaiga e masani ona i ai i le ituaiga o le amataga, o le mea lea mo le vaitau e na o le tolu lava laei e manaʻomia. E fautuaina le faʻaaogaina o totoga masani, ae o le faʻatauina o le faʻamalositino e le o se mea sili ona leaga. O le Zucchini e faʻamauaina i se vaifofo vaifofo i le taimi o le fugaina o le pua, vave pe'ā uma le fugalaau ma a mavae le isi 12-15 aso. O le laumei lanumeamata o le laau i le tele o tulaga o loʻo ola malosi ma e aunoa ma se faʻaosofiaina atili, o le mea lea, e mafai ona tufatufa faʻamaʻi faʻamaʻi.

Mo le uluai fafagaina i le 10 l o le vai, 10-15 g o Nitrofoski, Azofoski, Diammofoski ua faʻaitiitia. E mafai foi ona e faʻaaogaina mea faigaluega faʻapitoa na fuafuaina faapitoa mo le zucchini (Effekton, Ovary, Master, Kemira-Lux). Ole fua ole taumafa o laau taʻitasi e tusa ma le afa-lita le fofo.

Nitrofoska - o se faʻalavelave faʻapitoa e aofia ai le nitrogen, fuamoa ma le potassium

O le laei pito i luga o le pito i luga o le fulufulu o manu, o le manulele o manulele, o laʻau, ma le laʻau. E faigofie ona kuka. O mea gaogao nutimomoia ua sasaa i le vai ma ni nai aso ao le i vaaia se "mea manogi", o loo tauanau pea i totonu o se koneteina i lalo o se tapuni tapuni tapuni po o sauaga. O le fusi maeʻa ua faʻamamaina ma faʻafefe i le vai i le fua o le 1:10 po o le 1:15 pe afai o le otaota sa faʻaaogaina e avea o se meafaitino. O le lita o fofo e lava mo se togavao o zucchini.

Laʻau faʻafefete (i le faʻataʻitaʻiga, soʻo se vao vao e tupu i luga o le 'upega tafaʻilagi e mafai ona faʻaaogaina) - natura masani ma saʻoloto

Ina ia faʻaleleia fua ma faʻalautele le taimi e fua ai, o le zucchini e manaʻomia le potassium. O le punavai masani o lenei masini o le afi. Ua sasaaina i aʻa i se mea malogo i le taimi o le tatalaina po o le afaina ua saunia (afa o le lita o meaola mata i le 3 lita o le vai vevela).

Wood ash - o se punavai masani o le potassium ma le maika

Afai o loʻo totogo tua o laʻau ile atinaʻe, latou te le foliga maloloina lelei, e mafai ona e fufuluina i se vailaʻau oona (8-10 g mo le 10 l) i le masina e faʻaleleia ai le puipuiga.

Foliar e faʻamalosi faʻatasi ai ma faʻamaʻi faʻamafanafana e aʻafia ai le aʻafiaga o le zucchini

O le faʻamalosia tatau o se tulaga talafeagai mo se seleselega tele. O le zucini talavou e fainuina i aso uma e 5-7, e faʻaalu ai le 1.5-2 lita o le vai i le faʻatoʻaga. A maeʻa ona tupu, e faʻaleleia le fua faatatau i le 10-12 lita, ma o le vaeluaga o vaʻaia e faʻaitiitia i le 3-4 aso. Faʻasaʻo, taulai atu i le tau i luga o le auala. I le vevela tele, o le zucchini e faʻafeinu i aso uma pe lua faalua i le aso.

O le Zucchini o se aganuu malie, e faʻaaogaina nei i fualaau laiti ma laau matutua

O le taimi talafeagai mo le faʻatinoga o le vaveao po o le leva o le afiafi. O fualaau e le mafai ona paʻu i luga o laulaau, gaʻo, fugalaau ma fualaau aina. E foliga mai o le atinaʻe o le pala, aemaise lava pe a malulu le tau. E sili atu le sasaʻaina o le suavai i totonu o ni faʻavao faʻapitoa po o ni faʻamau i lalo. Ma o se filifiliga lelei foi o le leai o se vai. E leai se mea e tatau ona e fafaga ai le squash i le vai malulu, mo se faataitaiga, mai se vaieli.

I le faagasologa o le fafagaina o le zucini, taumafai e aloese mai le maua o pa'ū i luga o laulaau ma fatuga, ina ia le faʻaosooso ai le atinaʻe o le pala

A uma ona faʻamusu, e fautuaina e tatala le meaʻai, ae le o le loloto, ina ia le aʻafia aʻa e lata i luga. O le maunu malolo o loo i luga o le moega e taofia ai le masani o le ea.

Vitio: fautuaga mo le tuputupu ae ma le tausia o le seleselega

O le seleselega zucchini e seleseleina i soo se taimi e mafai ai, e ui lava o fua o Tsukeshi e totoe i luga o le moega e le soona ola mo se taimi umi, puipuia le vevela o le paʻu, tofo ma le agamalu o le pipi. Mo le seleseleina o fua, filifili se aso mafanafana, mago. O le a vavae ese (e vavae ese, ae le faʻavasegaina ma le o ese) faʻatasi ai ma naifi mama ma se vaega o le peduncle 5-6 cm le umi. E fautuaina le tuʻuina o fasi plywood, lagona o le taualuga, tioata, ma isi mea e leai se vai e taofia ai le atinaʻeina o fua e fua mo le teuina umi. pala. E mafai lava ona e mulumulu le eleele ile togalaau. O le auala lava lea e fesoasoani e faʻaalu se taimi i le veleina ma taofi le susu i le palapala.

E fautuaina e tipi le squash o Tsukesh ia le itiiti ifo ma le tasi i le 3-4 aso, o fua o totoe i luga o le vao "faʻagesegese" le fausia o ovaries fou

Mo le teuina mo le teuina, na o fua e le o fua mai ua filifilia, e aunoa ma ni uiga o le faaleagaina o masini. O o latou paʻu e tatau ona lamolemole, lalaga, e aunoa ma ni masalosalo masalosalo, e foliga tutusa ma foliga o siaki, pala, faʻaleagaina e isi patisi patisi. Ae e te leʻi aveeseina i totonu o le pulou poʻo le fogafale lalo, o le zucchini o loʻo totoe i fafo mo le 4-6 itula. E le mafai ona fufuluina fuālaʻau. E teuina, tuʻuina i pusa pepa, pusa laupapa, i luga o fagu. O fua e le tatau ona paʻi le tasi i le isi ma puipui o le fagu, papa, o le mea lea e sosolo ai fasi pepa i ni fasipepa o talafou, alalaupapa, paʻu laupapa, oneone ma isi. O le Zucchini o loʻo teuina i le vevela o le 5-10 ° C ma le maualuga e le sili atu ma le 60% i totonu o se potu pogisa ma lelei le faʻalelei.

Zucchini ua mamanuina mo le teuina mo taimi uumi e tatau ona atoatoa le soifua maloloina

O le isi auala e teuina ai fualaʻau mo se taimi umi o le aisa. Zucchini e le aveesea a latou aoga ma le tofo mo 8-10 masina. Faʻasao i totonu o taga i ni vaega laiti. O le faʻamalo ma le toe faʻafeiloaʻiga o loʻo faʻasalaga faʻatau mo i latou. E le gata i lea, aua nei galo e uiga i le fale. E tofu tagata taʻitoʻatasi ma ana kulupu sili ona fiafia i ai ma le zucini.

O le zucchini mumu e mafai ai e oe ona faʻasaoina le sukiniini i le umi e mafai ai e aunoa ma le fetuunai o latou tofo ma faamanuiaga

O fua o loʻo i totonu o le pusaaisa e mafai ona afifiina i le afifi palasitika. O le tele o taimi, e seleseleina ai le zucchini talavou laiti. O le olaga faʻalautele e puupuu, e sili atu ma le masina ma le afa.

O le isi auala e teu ai zucini - fale e mafai ona faʻaaoga

Vitio: teuina o fatu zucchini ma le aoina

Tsukesh e lelei le puipuiga. Ae e leʻo puipuia atoatoa mai faʻamaʻi, aemaise lava pe afai o le tausiga o le laau e mamao ese mai le lelei. Tuʻu atu i le atinaʻega o fuamoa ma vao vao.

O faʻamaʻi e sili ona matautia mo le laau:

  • Powdery Mildew O laulaau e ufiufi i se paʻu paʻu paʻu. E faasolosolo ona "mafiafia" ma faapogisa. Lanu samasama e salalau solo i vaega o meaola ua afaina, o lau o loʻo matago ma mate.
  • Anthracnose. O lanu e ufiufi i lanu samasama-lanu enaena, ogatotonu - ma "fasi kulu" lanu piniki, ma faasolosolo malie atu ai i le 'uliuli o le maʻi' uliuli '.
  • Laʻu aʻa. O le faʻavae o le aʻa e suia ai le lanu enaena ma faamalūlūlūina, e pei o se paʻu pala. E matua le fiafia lava i le paʻi. I laulaʻau ma fualaau, "susu" lanu enaena, o le palapala e toso i luga o foliga mama, ma o se mea manogi le manogi leaga e salalau.

Faʻaaliga: ata o faʻamaʻi matautia mo Tsukeshi

Ina ia aloese mai faʻamaʻi pipisi, o moega ma zucchini o loʻo siomia faataamilo i le nofoaga ma aniani ma galaliki. I le gasologa o le vaitau, e faʻavasegaina i vaiaso taʻitasi i le fulufulu o laulamu lanumeamata poʻo le faʻaumea a le tagamea, o se vaifofo o le paluga soda. Uʻu le meaʻai i le colfidal sulfur, o le zucchini lava latou i le fafie fafie. Nai lo le vai masani, e faʻafefea ona faʻafefe le vao i se vai piniki o le potassium. O togafitiga faʻapitoa e fesoasoani e taulima ai le faʻamaʻi i le amataga o le atinaʻe. O le mea e sili ona taatele ia i latou - o le kefir ma le susu (1:10) faʻamaualalo le vai ma le faʻaopoopoga o le iodine (pa'ū i le lita), o se fofo o le sulfur colloidal, faʻafefeteina o le sipisi poʻo fugalaau. Ina ia aloese mai le faʻaaogaina o "vaʻavaʻa mamafa" i le feagai ai ma vailaau, ia siakiina e le aunoa ia fanua.

Tali o le gaosiga o le potassium - o se tasi o vailaau e sili ona taatele

I le leai o se aafiaga, e faʻaaogaina ai ni paʻu o loʻo i totonu o le kopa, faʻamaʻi pipisi. O loʻo i ai meafaigaluega na tofotofoina e le tele o augatupulaga o le faatoʻaga (copper sulfate, Bordeaux liquid), ma sili atu ona faʻaonapo nei (HOM, Kuprozan, Oleuprit, Topaz, Skor). O le mea sili ona afaina i le totoina o aʻafiaga e mafua mai i sauniuniga o aʻafiaga o meaola (Ridomil-Gold, Bayleton, Tiovit-Jet, Alirin-B, Raek).

Bordeaux suavai ua faʻatau atu i soʻo se faleoloa faapitoa, ae e mafai foi ona e saunia oe lava ia

Aua e te alofa mo laau e le mafai ona toe fesoasoani. Afai e le o maitauina le maʻi i le taimi, ua vavae ese le vao ma susunuina. O le meaʻai i lenei nofoaga o loʻo faʻamaligiina i le 5% suauu sulfate mo le faʻaumatia.

Pests lamatiaga i aganuu:

  • Slug. O 'aʻai e' ai i totonu o fusi o laʻau ma fualaau, ma tuʻu ai se mea faʻapipiʻi, ma le ufiufi siliva i luga. Mo le galalasi, o le pito i lalo o le 'au e siomia e se "pa puipui" o nila o pine, fafie laupapa, pepa vevela, salu, oneone, siama fuamoa poʻo soʻo se nusi. O loʻo eli suavai i totonu o le eleele, faʻatumu i pia, kvass, laʻau tipi gaosi. O le palapala i totonu o le togalaau ma laau totõ latou te sasaina i ni meaʻai o le wormwood, tansy, marigold, lavender. O se lelei lelei e maua mai i le aoina mai o meaola faalafua. I le tulaga o se osofaiga tele o slugs (e tupu tele lava lenei mea), Meta, Matagi, ma Sludge ua faʻaaogaina.
  • Spider mite. Buds ma ovaries fualaau aina e faʻapipiʻiina i filosofia, toetoe lava a manino, pei o se upega tafailagi. O lanu samasama paʻepaʻe e pupula i luga o laulaʻau, ua leaga ma mago. Mo le puipuiga, e totoina ai laau i meaʻai o le sipisi poʻo le karikalifi, o se teuteuga o fualaau cyclamen. I le taua faasagatau i meaʻai, o togafitiga faʻasalalau e le aoga. Acaricides e faʻaaogaina (Omayt, Apollo, Neoron, Vertimek). E masani lava 3-4 togafitiga ua lava. O vaeluaga i le va oi latou e faʻalagolago i le tau i le auala. O le vevela, o le tele lava o taimi e te manaʻomia ai le salu o zucini. O taimi taʻitasi e fautuaina ai e faʻaaoga vailaʻau eseese.
  • Ghid aphids. O iniseti lanumeamata lanumeamata i totonu o le faʻaauau pea o le paʻu i totonu o laulaʻau, o pulupulu, ovaries fua. O mea na afaina e ufiufi i togitogi togitogi laiti, o lau laʻau ma le vevela. Faʻatau le meaʻai e ala i le suʻiina o le zucchini ma faʻaogaina o soʻo se manogi manogi malosi, palu o le chili pepa, lemoni poʻo le moli peel, paʻu oisa. I le faʻaaogaina o le mea lava e tasi, e mafai ona e tau i aphi i le faʻaitiitia o vavao i le va o togafitiga mai 10-12 aso i le 3-4 taimi i le aso. O vailaʻau, soʻo se vailaau faʻasolosolo-faamoemoega e talafeagai - Confidor-Maxi, Aktara, Actellik, Fury.
  • Sprout lele. O se meaola faapitoa o le Paʻulaʻau, o laʻau e 'aina fatu ma faʻaumatia ia fualaau laiti. Mo le puipuia, tuu le sisiva e vevela i vaieli i le taimi o le totoina, totoina laau i ni faʻaogaina o luga o tamato poʻo pateta. O le kulimi vine po o le ammonia ua faʻafefe i le vai (2-3 pa'ū i le lita) e fetaui foi. O le faʻataʻitaʻiga o le lele faʻaaoga sauniuniga Iskra-Bio, Inta-Vir, Mospilan, Amiral.

Photo gallery: mea faʻapitoa e osofaia Tsukesh foliga

Faʻatalanoaina e le Faatoaga

E tele tausaga ou te fiafia i Tsukesh. Le mea sili ona manaia! Gribovsky e le o maofa i le matua po o le tofo. Mo aʻu, o Cavili o le muamua, Tsukesha e sili ona manaia.

Slogvaln

//www.forumhouse.ru/threads/6601/page-54

Tsukesh e totoina i taimi uma. O le tausaga ua tuanaʻi, e faaputuputu i fua, ma pepelo mo se taimi umi. O lea o loʻo taʻavale faatasi ma hybrids.

CHANEL

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=2385&start=510

O laʻu zucini o loʻo nofo i luga o se mafana mafanafana, e oʻo lava i totonu o se lua. I le autumn, na ia aoina ai mea totoe uma o le fualaʻau i lea mea, i le tautotogo - o se ato o solofanua ma totō zucchini. O Tsukesh na faʻamaʻapeʻaina tagata uma i le malosi, o lau e tele, spiky. Ae e le mafai ona ou fai atu ua matua seleseleina: atonu mai le tele o "meaai". Ae, o pito i luga e manaia.

Mara

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=2385&start=510

Tsukesha - loʻu faaola ola, o lenei tausaga tuʻu mai aʻu, e leai se mea e tele. O tausaga taʻitasi, ou te totō ai ituaiga fou, sei vagana ai Tsukesha, na o le tolu vao - na lava le 11 tagata, ma o isi na tufatufa atu.

Zoya

//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?t=2385&start=510

Tsukesha o se ituaiga zucchini o loo i ai se foliga o le vao, o lona uiga latou te aveina sina avanoa i le togalaau, maua ai se tofo matagofie ma ua lelei ona faasaoina. E le pei o ituaiga eseese o laau toto, ua lelei ona teuina ma feaveaia.

Nastasya

//forumsadovodov.com.ua/viewtopic.php?p=6136

Tsukesha o se ituaiga matagofie o zucini. Ma o le mea ou te fiafia i ai o ia e tusa lava pe le o tele le zucini, e mafai ona faʻamamaina, ma totonu e vaivai, ma o fatu foi, ma soʻo se ipu e te fiafia i ai e mafai ona faia mai ai.

Vasily Petrovich

//forumsadovodov.com.ua/viewtopic.php?p=6136

O le faʻaogaina o le Tsukesh o le mea lea o se mea vevela ma e laitiiti se avanoa i totonu o le togalaau, e le fetolofi i ona tafatafa ma o uiga lelei o le zucchini o se mea matagofie.

Angelica

//forumsadovodov.com.ua/viewtopic.php?p=6136

O le ituaiga fou o le Tsukesh zucchini e iloga e lona tina tamaitai ma o le mea tonu lava lea ou te fiafia i ai.E le tele ni lau fanua, o vaega taitasi e taua lona mamafa i le auro, o le faʻaalia mai o lenei ituaiga e mafai ai e oe ona teu le vaega o le togalaau.

Pomidorchik

//forumsadovodov.com.ua/viewtopic.php?p=6136

O le Zucchini squash (zucchini) o se ituaiga muamua o le gaosiga maualuga. O le vaitau mai i fualaau aina i fualaau suamalie e 42-50 aso. O le laau o se solo, compact. O le fua o le paʻu. O le fogaeleele e lamolemole, lanu meamata, ma ni tamai lanu lanumeamata lanumeamata. Pauna 0.8-0.9 kg. O le pulupulu o le samasama samasama, o le manogi, o le mimilo, o le alofa. O le faʻaleleia o le fua e lelei.

Svetlana170

//cottage71.ru/viewtopic.php?f=3&t=215

Ou te lei mauaina lava se fanua poʻo se nofo i le taumafanafana. Ae o mea uma e oo mai le taimi, ma na tosoina aʻu i le eleele. Sa ou faatauina se fasi fanua laitiiti. Sa ou filifili e toto se mea e le mautonu. O le filifiliga na pau i luga o le zucini. Sa ou faatauina ni taga se lua o fatu Tsukesh i se faleoloa fatu. Totoina. E le mafai ona e mafaufauina le tele o zucini ua tupu i loʻu togalaau! Na amata ona latou fua mai vave, ma seia oo i le tau malulu. E leʻi talitonu loʻu toalua na na o le lua ni ato sa ou totoina. A itiiti ifo i le sefulu, na ia fai mai. Vaʻaiga mataʻutia na ou mauaina i lena tausaga. O le Zucchini e matua lelei lava, e faʻalelei, ma e paʻu lava.

Pieceofice

//otzovik.com/review_971364.html

E fiafia lo matou aiga i fualaau faisua. Ma atonu, i totonu o fualaau faisua uma, muamua lava le zucchini. O le tausaga lenei sa ou faatauina ai Tsukesha. E sefulu fatu sa i totonu o le afifi, ma o le afa afa na totogo. Tuu i totonu o pupuni faataamilo i le amataga o Iuni, i le aso 20 o Iulai na alu ai le sikuea muamua. Faʻamamaga faigofie - fafagaina, vele ma vaʻavaʻa. O fua e matua tele lava. O le ata o loʻo faʻaalia ai fua vavalalata ma fualaʻau. Ae toetoe lava a leai ni kopi faapena. Afai e vaapiapi zucini, ona puupuu ai lea, pe afai e tuputupu ae ma sili atu lona moni, ona, e tusa ai ma lea, e lautele. O le solo o fualaau aina suamalie e manifinifi, ae vave televave. Masalo ona o lenei mea, ua maeʻa ona latou teuina seia oʻo i le taumalulu. O le pulupulu e mālūlū, e matua malie lava. Ou te fiafia i lenei ituaiga ona o le tetee i le matua (tautala i ai), o lona uiga, e oʻo lava i fualaau aina e sili atu ona suamalie e leai ni fatu lapoa.

ecoTati

//irecommend.ru/content/kabachok-tsukesha-ot-semyan-do-vkusneishikh-blyud-gotovim-farshirovannye-kabachki-i-dazhe-ka

O Zucchini i luga o fualaau totino e tupu tele le tele o fai togalaau. O lenei aganuu e matua le lelei lava i le tausiga, e matua aoga lava. O fua e le gata e lelei, ae e maua ai foʻi le soifua maloloina. Eseesega Tsukesha e umi se taimi talu ai, ae o loʻo fiafia i le taʻutaʻua masani o le au faifaatoaga, e ui lava i le tauvaga faifaipea mai mea aupito lata mai a le au faifaatoʻaga. O ona tulaga e le mafaatusalia e aofia ai le gafatia o fualaau aina, o latou avanoa, fuaina masani, ma le matagofie o le totoina o fatu. O le i ai o ni faaletonu laiti ua lauiloa foi, ae latou te le faaleagaina le ata atoa.