Fualaau aina

Fautuaga ole fia minute ma le auala e kuka ai Brussels

O vaovao o Brussels o se fualaau lelei lelei lea e mafai ona teuteu ma faʻavasegaina le tele o ipu. E le gata i lea, e tatau ona oʻo i le taumafataga o le leiloloa o le mamafa, faʻapea foʻi ma tina maʻitaga ma tamaiti.

E ui lava i ana faʻamanuiaga manino, e le tele e pei o le tofo o Brussels. Matou te talitonu o le mafuaʻaga mo lenei mea o le le mafai ona kukaina lelei lenei fualaau faiva, e faʻafefe ai le kapisi mai le vevela ma i se tulaga aoao e kuka lelei.

Matou te fefaasoaaʻi mealilo o taimi ma tulafono faavae o le kukaina i totonu o le apa o Brussels e tupu mai: e fia minute o le a faia ai le gaosiga mo se fualaau faisua fou, ma pe faapefea ona kuka lelei.

E tatau ona amata ona ou faʻaumatia?

O lenei fesili mo i latou o loʻo faʻapipiʻiina Brussels e masani ona tulaʻi mai. O le tali e leai, afai o le a e kukaina le kuka tipi, e le manaʻomia ona faʻauʻuina aʻo lei kuka.

Faʻanoanoa

  1. E sili le vavaeeseina o laupepa mai le aʻa i Brussels e tupu saʻo ae leʻi faʻaaogaina.
  2. E tatau ona fufulu lelei le kapeti fou i le paluga o le vai ma le vineta e fufuluina uma ai palapala, oneone ma iniseti.
  3. O lapisi, lau lanu samasama ma laʻau ma le faʻapouliuli manaoga e tatau ona aveeseina, vavae ese le tuila i le millimita.
  4. E manaʻomia le faia o se faʻataʻotoʻesea i luga: o le a fesoasoani i le faʻapipiʻiina o kāpeti sili atu.

Tulafono o le kuka

Mo le kukaina o Brussels e sili atu ona lelei le filifilia o se pani tele., e pei ona i ai i le faagasologa o le kukaina o kesi e sili atu ona faateleina le tele.

  1. O pupuvao Frozen e totoina i totonu o se fagu ma tumu i le malulu ina ia ufitia le kapisi i le vai, ona tuʻuina lea i se afi malosi. Laʻau fou Brussels o loʻo tuʻuina i totonu o le vai inu.
  2. Frozen Brussels e tupu mai le sipuni mo le 10-12 minute. O le a le umi o le a vevela i le vai fou? O le faʻagasologa i lenei mataupu e amata i le maea o le vai inu ma e 5-7 minute. E sili atu le tapunia o le pani i se tapuni, e pei o le kukaina, ona o le sulfur vaega o loʻo i totonu o le va o Brussels, o se manogi e le manaia e mafai ona faʻaumatia.

    Ina ia aveesea le ita, faaopoopo sina suka, se sipuni o le vineta ma se pine o le masima i le vai. O le isi auala o le faaopoopo atu lea o mea manogi i le vai. I le faaiuga o le kuka e fautuaina e tuu sina sua o le lemoni i totonu o le vai, o le a fesoasoani lea e aveesea ai le manogi masani.

    Fesoasoani! E sili atu le totoina o le Brussels e tupu aʻe nai lo le faʻafeiloaʻi, ona o le pulupulu o Brussels e gaosia, o le a vaivai tele ma mafai ona maua ai se manogi le lelei.

    E le gata i lea, faʻatasi ai ma le umi o le vevela o togafitiga uma e lua o mea aoga o le kapisi ma ona uiga tofo e leaga. E toatele tamaitai e talitonu e sili atu lona taua i le tele e mafai ai ona taofi le kapisi i le vai inu, ae o se faasesega lea.

  3. E tatau ona mataʻituina le taimi e kuka ai ma aua le aluese mai le ogaumu. O le sauniuni ole vavalalata o Brussels e faigofie lava ona fuafua: ia naʻo le fufulu o le kuka i se tui. Afai e lelei le vavalaʻau ma le kapisi, o le kapisi e mamago lava i le paʻi, o lona uiga ua sauni ma ua oʻo i le taimi e tape ai le ogaumu. E fautuaina le vave lafoina o le kapisi i totonu o se paluga, e aunoa ma le togiina i totonu o le vai vevela mo le mafuaaga ua uma ona faʻamatalaina e i matou.

    Afai a maeʻa ona kuka e faʻapipiʻi pine o Brussels i le vai o le aisa, o le a latou mauaina se lanu meamata lanu meamata. E mafai ona teuteu le ipu, ia sili atu le matagofie.

E mafai ona ou 'ai, e aofia ai tamaiti?

Ioe! O le kuka e kuka ai Brussels e totoina mo meaai e le afaina, e le gata i lea, O aʻafiaga o Brussels e aoga tele:

  • e mauoa i le suauu, potassium, vitamini C ma le B;
  • e maualuga i le palatini;
  • o se punavai lelei foi o le gaʻo.

O fafine maʻitaga ma tamaiti e tatau foi ona 'aiina Brussels (ona o le folic acid). O piuga o Brussels e fetaui mo le aveesea o le mamafa. O le tele o tagata fai meaʻai e tusa lava pe fautuaina e faʻaopoopoina Brussels i au meaai i aso taʻitasi!

O le kuka lelei o le a tausia ai nei uiga matagofie. Ma, ioe, o sprosels, e pei o fualaau faisua uma, kuka e sili atu ona aoga nai lo le falai. O le isi itu o le lomiga - o le kapeti taofi e ono le lelei tele. Ae afai e faʻaopoopoina i isi oloa, faaopoopo mea manogi pe na o le faʻapipiʻi le masima, e mafai ona e toe faʻaleleia.

O le mea autu - aua e te faʻaaogaina, ina ia le tupu o le taumafai e faʻaleleia le tofo o le kuka o Brussels ua sili atu ona leaga nai lo le na ona e falaiina. Ae ui i lea, ua uma ona kuka le pulumu o Brussels e mafai ona falai pe tao.

O le fala mai le pulupulu o Brussels e mafai ona avea ma se faavae lelei mo le sua o fualaau suamalie.

Fualaau fuālaʻau kuka

E mafai ona faʻapipiʻi kuka tilati i salati, e mafai ona avea o se meaʻai falaoa mo aano o manufasi. I le iʻuga, e mafai ona falaiina le kapeti kuka ma kuka / tao tao, ma o lenei pepa ua aliali mai i le tele o suʻega mo vaʻa, soup, salakeke ma pusa.
Meaʻai e lelei lelei ma Brussels e tupu mai:

  • puaa;
  • povi;
  • se manulele

O le kukaina o le Brussels sprouts e mafai foi ona avea ma se ipu ese, pe afai e te togiina sina sisi i luga ma sasaa le kulimi kirimigi. Ma o se ponesi, matou te ofoina atu ia te oe se fua mo le sogasolo o Brussels e totogo ai le gaugau ma paʻu.

Meaʻai:

  • Pupu vine - 0.4 kilokalama.
  • Onions - 2 fasi vaega.
  • Kernels of walnuts, pecans po o isi fatu: 1/2 ipu.
  • Cranberries poʻo lingonberries - 0.1 kilokalama.
  • Lemon - 1 vaega.
  • Fualaʻau o fualaʻau.
  • Pepa
  • Suamalie

Kuka:

  1. Kuki le Brussels Sprouts e tusa ai ma tulafono o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga.
  2. Tipi le aniani ma fusi i totonu o se apa i totonu o le suauu manogi.
  3. O Brussels e tipi le afa ma faaopoopo atu i aniani, ma faaopoopo ai foi fasi laau ma nati.
  4. Simmer isi 10 minute.
  5. A maeʻa ona selesele aniani, ua fautuaina e faʻamago le suāuʻu fuālaʻau ma sasaa i se mea fou, talu ai o le gaʻo faʻamalolo e matua leaga lava.
  6. A maeʻa le kuka, faʻafefe foi le pata.
  7. Auauna i le vevela vevela, fufuluina le sua o le tipolo.

Talosaga Vitio mo Brussels tupu mai i pine pine:

O lea, ua matou tusia tulafono o le kukaina o Brussels. Afai e te pipii ia i latou, o le kapeti o le a avea ma mea manaia i le tofo, ma o ipu e le gata e maloloina, ae e lelei foi. E taua le mulimuli i tulafono uma ae le solia.ina ia leai se mea e te le fiafia ai. Matou te faʻamoemoe o le a fesoasoani a matou tusiga ia te oe e kuka ai meaʻai matagofie faatasi ma Brussels. Matou te moomoo ia te oe le manuia i au mea gaosiga!