Fua o le gaosiga

Euharis (Amazon lily) e le fuga, faapea foi ma isi faafitauli o laau le lelei

Euharis po o le Lily Amazon - o se laau totō ma aniani tetele.

E foliga mai, e tutusa fugalaau Daffodilsae o nisi taimi o latou tele.

O le tausia o Euharis e le o ni tulaga faapitoa, ae o lona fili autu o le la.

Euharis maʻi ma a latou togafitiga

Mafaufau i faafitauli sili ona taatele ma faʻamaʻi o Euharis poʻo le laisa Amazon.

O faafitauli autu i le tuputupu ae o Euharis e tulaʻi mai i le soliga o tulafono o ana mataupu. Faatasi ai ma faailo masani o faʻamaʻi faʻapitoa leai o laʻau, moli pala pe leai foi se fua.

Afai e te vaʻaia le faafitauli i le taimi, ona laveaʻi lea o le lili mai le oti o le a faigofie. O faʻamaʻi o Euharis e togafitia e ala i se faʻaogaina faigofie ma fesuiaiga o fualaau poʻo vailaau faʻamaʻi lea e mafai ona maua i soʻo se faleoloa faapitoa fugalaau.

TATAU: Faʻaleleia o Euharis e faʻatatau i le tausisia o tulafono laiti. Pe a faʻalavelaveina i latou, o le puipuiga o le laau e faʻaititia i se tulaga tele, lea e mafua ai faafitauli tumau i le tulaga o le le lava o le fugalaau, leiloloa o lālā poʻo le pala o le pulu.

Lea lanu samasama ma oti ai

Aisea e lanu samasama ma oti i le fale ma le mea e fai?

Yellowing ma maliu o se aofaiga itiiti o laulaau mo Euharis e mafaufauina tulaga masani.

Afai e leiloa le tele o lau laau, ona avea lea o se mafuaʻaga e popole ai. O mafuaaga autu mo lenei tulaga atonu o ni tulaga le saʻo, e tele le suavai pe, i se isi itu, leai se susu. O le maualuga o le vevela e mafai foi ona mafua ai ona lanu lanu samasama.

Pe a tulai mai sea ituaiga faafitauli, e tatau ona taumafai e teu le laau i se taimi vave e mafai ai.

O le a le mea e fai pe afai o laulaau o Euharis e lanu samasama ma oti:

  • e tatau ona totoina le laau i se eleele fou;
  • ao faagasolo le gaioiga e taua le siakiina o le tulaga o aʻa o Euharis (pe afai e tatau ai, aveese vaega eleelea);
  • pe a uma ona aveese vaega o aʻa, e tatau ona togafitia i latou i le koala;
  • e tatau ona fausiaina le laau ua totoina e tusa ai ma faʻamaumauga ma faia ni tulaga lelei mo ia (o le susulu o le la e leaga ai le lili Amazon);
  • fuālaʻau ma le faʻasusuina e tatau ona faʻaaogaina e tusa ai ma faatonuga (faʻaaoga tele o fualaau oona e masani ona oʻo atu ai i le samasama o lau).

Pulu faʻasolo

Mafaufau i le auala e teu ai le pulou Euharis?

O le fesuiaʻiga o le Euharis bulbs o le faafitauli taatele lea e afua mai i le inu tele o le laau. I le tele o tulaga, e tusa lava po o le a le tulaga o le liona, e mafai ona faʻaolaina.

Mo le fuafuaina o le pala o goto e mafai ona i luga o latou agavaʻa agamalū, faʻaogaina ma le fausaga faʻavae. O vaega ua aafia e tatau ona vavae ese ma le faaeteete i se naifi malosi ma ufiufi i le carbon carbon activated.

E tatau ona tuʻuina i luga o le nusipepa ia puluvaga, faʻatali mo latou faʻagogo ma eleele i luga o le eleele i auala masani. O le nofoaga mo le faʻamagoina e tatau ona filifilia. e pei o le ea e mafai ai ma faʻamalama lelei.

O le isi mafuaaga mo le faatoilaloina o le pulufana atonu o le foliga mai meaola faalafua. O le iloaina o nei mea e le faigata - i luga o le fogaeleele e faigofie ona maitauina ia parasi laiti e pei o aphids. I lenei tulaga, e mafai ona faasaoina le pulu i auala e lua.

  1. O le filifiliga sili ona faigofie o le togafitiga o vevela. E tatau ona totoina pusa i le vai vevela (maualuga le vevela 45 tikeri) mo ni nai itula. A maeʻa lenei faiga, e faʻamago ma totoina i se eleele fou.
  2. O se auala sili atu ona faigata o le faʻaaogaina o fualaau faasaina. I le lima lita o le vai e tatau ona faʻaitiitia i le 10 ml o le "BI 58" ma le "Aktellika." I le mea e maua ai le vaifofo, o loʻo faʻafefeteina paluga mo le tele o itula, mulimuli ane e mafai ona totoina aʻo leʻi maeʻa.

E le fuga le laau, o le a le mea e fai?

Aisea e le fuga ai le Euharis i le fale ma pe faapefea ona fuga le laau?

FESOASOANI! Faatasi ai ma le tausiga lelei, ua fuga mai le lili Amazon e oo atu i le tolu taimi i le tausaga. Afai o le fugalaau e le tupu, ona tatau lea ona e gauai atu i le nofoaga o le laau ma lona faasusu.

O le faʻataʻitaʻiga, o le susulu o le la po o le pogisa o mafuaʻaga autu ia e puipuia ai le foliga mai o faʻava. Ina ia foia le faafitauli, e tatau ona faia ni tulaga lelei mo le laau ma mautinoa le tausiga lelei.

Isi mafuaaga mo le le lava o le ola o Euharis:

  • Faʻatoʻa totoina (E totoina Euharis i ni nai afu, o le fuga o se laau e tasi o le a faatali mo ni nai tausaga);
  • le lava le taimi o le malolo (i le taumalulu, fausiaina o le laau ua faaitiitia, ma o pulufana e tatau ona malolo);
  • leai se malamalama atoatoa po o suiga masani o le vevela (faʻavave lemu i luga o pulufana);
  • le ea (e fautuaina e suʻe le Euharis i taimi uma, sei vagana ai i le taimi o le vavave, i le le lava o le susu i le ea o le a pala ma vele le lau, ma o le a le toe i ai ni mea e leva ona faatalitali i ai).

Ina ia faʻaleleia fualaʻau Euharis, e mafai ona e faʻaaoga faʻaopoopoga pei o le "Bud" poʻo le "Pollen". O sauniuniga e faʻaaogaina e tusa ai ma faatonuga, ae mo le faʻalauteleina o le liona Amazon o le a sili ona filifilia. Aʻo leʻi faʻamamaina le palapala i mea faʻafefeteina, e tatau ona faʻamamaina i vai masani i le vevela o le potu.

FUAFUAGA: Faʻasalaga lelei, e faalua i le tausaga ona fuga e Euharis - i le tautotogo ma le autumn. Faʻatoʻaga o tausi vine E mafai e le lili Farani ona faʻafefe tolu taimi i le tausaga.

E mafai ona e aoao atili e uiga i le fuga o le Euharis poʻo le lili Amazon i le vitio o loo i lalo:

E faʻapefea ona fai le fugalaau?

Afai e le fuga le Euharis mo se taimi uumi, e tatau ona faia ni fuafuaga autu o lona toe faaleleia. O le faia o lenei mea, ua faʻamamago le palapala, taofia le faasusu ma le faʻaaogaina o faʻamaʻi.

TAITAI! Ua tuu le fagu i se nofoaga malulu ma pouliuli. A maeʻa fua, o le a totoina le laau i se eleele fou, ma o le faagasologa o le tuua e toe faʻafouina e tusa ai ma tulafono.

O le faʻatinoga o le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiina e fautuaina aʻo lei amataina le taumalulu. O le malulu atoa o Euharis e tatau ona malolo. Suʻega e tatau ona fai amataga o le tautotogo. I le noatia ma le fai fuafua i tulafono, o fugalaau muamua o le a tulaʻi i le vave e mafai ai.

Pests

O faʻamaʻi faʻalavelave sili ona taatele e ono aʻafia e Euharis mai le mafaufau vaʻavavelevele, mūmū ma le iniseti iniseti.

O nei faʻataʻitaʻiga e aliali mai pe afai e le lelei le puipuiga i totonu o le laau ma le le talafeagai.

E mafai ona e vaʻavaʻai i faʻamaʻi pipisi i le uiga o le samasama o laulaʻau ma le i ai o vailaau faʻataʻoto.

E mafai ona e faʻaumatia faʻamaʻi i Euharis i auala nei:

  • ao leʻi faʻaaogaina fofo, e fautuaina e fufuluina laʻau o Euharis ma se omomi e faʻamaluluina i vai paʻu;
  • pe a oʻo mai iniseti i luga o le laʻau o le laau, latou te faʻaaoga Actellic poʻo Fitoverm (e mafai ona e faʻaaoga toetoe lava o soo se ituaiga o iniseti).
  • afai o le Euharis e afaina laitiiti i le lauulu enaena, ona mafai lea ona faasaoina le laau i se vaifofo o suavai Bordeaux, Topaz poo Champion sauniuniga;
  • pe a afaina tele le Euharis i le lanu uliuli, ona vavaeeseina ai lea o vaega ua faaleagaina, ma togafitiga e faia i Oxyhom, copper sulphate poo Kuproksat.

I le tulai mai o faʻamaʻi poʻo le faʻaleagaina o Euharis e faʻamaʻi, e le faigata ona faatea ese faafitauli. O aʻafiaga taua i lenei mataupu o le taimi o le toe faʻaleleia ma suiga i le faagasologa o le tausia o le laau.