Laʻau

Hydrangea

Ata i totonu

O Hydrangea o se laau totō o le aiga faʻaleleia, e lauiloa i le lalolagi atoa. Ua tupu i le togalaau ma luga o le windowsill.. Faatasi ai ma le tele o ituaiga o meaola o loʻo i ai le vao ma lafoaʻi. O le nofoaga na fanau mai ai hydrangea o le latalia lea o Iapani, Saina, Amerika i Saute ma Amerika i Matu ma se siosiomaga masani. O tulaga taua mo le atinaʻeina lelei e aofia ai le maualuga o le maualuga o le ea, tele le lafoaʻi o le la ma le eleele susu.

Faʻailoa i le fale i se maualuga e le sili atu ma le mita, e foliga mai o se vaomatua. O le pale matagofie ua faatumulia i laulaau e foliga mai i fuamoa ma se pito faʻamalosi, o lona telē e amata mai i le 9 i le 14 mita le umi. O le mea pito sili ona taua o le laau o le tele lea o mea lanu eseese o lanu paʻepaʻe papaʻe, piniki, ma le lanumoana.

Ia mautinoa e te vaʻai i laʻau vavalaʻau o Hoya ma zonal pelargonium.

Maualuga maualuga. Ua totogo afifi i le isi tausaga.
E fuga mai ia Aperila ia Novema.
E faigofie ona toto le laau.
Laʻau tele. E mafai ona e tupu i le tausaga e tasi ma tipi.

Mea aoga

Hydrangea i totonu o se fagu. Ata

O le mauaina o se malosiaga lelei, susulu, o le fugalaau e faʻafilemu ai le filemu. Mai le tulaga o Feng Shui, e tele mea aoga aoga:

  • e faʻaumatia le feitagai, faʻamafanafanaina feeseeseaiga i fesootaiga;
  • i le fale, faʻamaopoopoina sootaga faaleaiga, fesoasoani e ausia le malamalama lelei;
  • mafaufauga i le hydrangea e faʻasaʻo le vaivai o le mafaufau pe a mavae se mea na tupu poʻo se faʻalavelave faʻapitoa, fesoasoani e faatoafilemu;
  • fuālaʻau faʻasolosolo mai lagona le lelei, faʻaleagaga o isi, mafaufauga leaga.
Na e tuputupu ae ia Hydrangea?
Aʻo taumafai i le Ioe, e faigofie lava!

I se tusi. Ina ia mafai ona faʻaalia atoatoa meatotino, o tulaga lelei mo le tuputupu aʻe ua filifilia mo le fugalaau.

Tulaga o le ola i le fale. Faʻapuupuu

I le hydrangea i le fale na lagona le mafanafana ma le fiafia tele i le fugalaau, e manaʻomia e ia se tausiga lelei.

Tulaga o le vevelaI le taumafanafana, e oʻo i le 23º, faʻalelei - mai le 18 i le 20º, i le taumalulu ia le itiiti ifo i le 7ºС, faʻalelei - mai le 8 i le 10ºС.
Faʻamamaga o le eaO le faamamaina i aso uma o le ea i luga o le vao e talafeagai.
MalamalamaI le tele o le aofaiga. E sili le fiafia i le faʻasalalauina o faʻamalama i sasae.
FaʻasaI le vaitau o le tuputupu ae ma le fugalaau, latou te mautinoa o le palapala e susu i taimi uma. I le taimi o le taotoga, o le suavai e faʻaititia i le tasi i le 8 i le 10 aso.
SooE le mamafa, eleele faʻaleleia ma le maualuga o le oneone poʻo le perlite e talafeagai.
Fertilizer ma le faʻamaloloO le palapala e faʻamaʻiina mai ia Mati ia Oketopa tasi i vaiaso uma e faʻapitoa ai vai faʻafefeteina faʻafefe i vai.
SuigaO se tagata matua e lafoina i se fagu tele i le lua tausaga talu ona tupu.
TofigaE tolu metotia e faʻaaogaina: faʻaleleia e fatu, vavae, vaevaeina o le vao.
Tulaga TutupuO loʻo iai pea ni faʻaaliga o le togalaau, o le mea lea, e manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa i le taimi o le taotoga (e le maualuga le maualuga i le 100 ° C), faʻapea foʻi ma le faʻavaeina o le pale.

Hydrangea tausi i le fale. Auiliiliga

Fuga

I le fale, e fuga mai ia Aperila, pe afai na maua mai ia te ia se taimi malolo mai Oketopa ia Fepuari.

Talu mai Mati, o le vevela o le ea ua faʻatūina i le 20 tikeri, latou te amata faʻafefiloi, vai ma pisipisia.

O ia faʻavae e mafai ai ona e aumaia le fugalaau mai le faʻatafunaina, faʻamalosi e fuga.

O le vao e susulu seia oʻo ia Novema, e faʻaalia ai foliga mataʻutia na aoina i le tele o mea.

Faʻalagolago i le ituaiga, e tele ituaiga:

  • faʻapitoa;
  • apa faamalu;
  • tamoʻega.

O fugalaau e maua ai le eseesega e eseese i le tele. O tagata tetele e fuga i le pito, ae o tamaiti laiti e faatumulia le nofoaga autu.

Tulaga o le vevela

O se fugalaau i le fale e manaʻomia ona mataʻituina le faigamalo saʻo o le vevela. Afai e vevela ma vevela le fale, o le a ono leiloloa lau lau laau, ona oti ai lea. O le vevela aupito sili ona mafanafana mo le tuputupu ae ma le fugalaau e 18 - 20 tikeri.

Taua! A maeʻa le faʻatoʻaina o le laau, ona siitia lea i se potu malulu ma faʻaitiitia le inu. I le malologa, o le vevela e le tatau ona sili atu i le 10 tikeri. Afai e tuua le hydrangea i le vevela masani mo le taumalulu, atonu e le totogo i le tautotogo.

Lafoaia

Afai e teu i tafatafa o maa poʻo faʻaalia i ave susulu o le la, o le a lagona le leaga. O le ea malulu e matautia mo le leai. O laʻau e tatau ona suʻeina i aso taʻitasi ma mea e tunu pe faʻapisiina vai ina ia le tuua ai se paʻepaʻe paʻepaʻe ile luga. E fautuaina e le pa'ū le moli i luga o pupu.

Malamalama

O se tamaʻi tamaʻitaʻi talavou e tuʻuina i luga o le windowsill, o se tagata matua e tuʻuina i luga o le laulau i tafatafa o le faamalama. O tulaga sili ona lelei mo faamalama e faasaga i le itu i sasae. O isi faʻamalama e manaʻomia ile faamalama i mātū, ma faʻapipiʻi i saute ma sisifo.

Faʻasa

Malamalama i le tuufaatasiga ma le tele o vai. E faʻamalūlūina ile vai malulu. Faʻamau sili ona lelei pe faʻauʻu. O tagata tausi togalaau togafiti faʻamalo le vai, ona toe sua ma faʻafefeteina le fugalaau fugalaau. O le lanu lanu o le a le maeʻa, o nisi o mataua o le sua o le lemoni e faaopoopo i le vai i le masina i le vaitau o le tautotogo-taumafanafana.

I le laasaga o le alualu i luma tuputupu ae, o le palapala i totonu o le ulo e tatau ona susu pea. E faʻamalūlūina i isi aso uma, faʻatofuina le ipu vai mo le afa itula. Ua mafai ona faʻafefe le vai faʻafefe. I le taumalulu, o le palapala e faʻamamaina e sili atu ma le tasi i le 10 aso.

Soo

Ina ia mafai e le vai ona aluese lelei le palapala i le taimi o le fausiaina, e tatau ona mama ma manava. O se vaega o le eleele e tatau ona aofia ai le tele o le ele, lea o loʻo faataatia i le pito i lalo o le ulo. O le eleele e tatau ona iai ni vaega:

  • turf land;
  • vermiculite poʻo le perlite;
  • peat;
  • humus;
  • oneone.

E taua foi le eletise palapala. E afaina ai le lanu o petals: i le eleele papaʻu latou te maua ai se lanu paʻu (mai le paʻepaʻe i le piniki po o le kulimi, faʻalagolago i le ituaiga), o le sili atu o le eleʻele o le palapala, o le tele o le fugalaau e avea ma lanu violē poʻo le lanumoana.

Fertilizer ma le faʻamalolo

Ina ia mafai e le hydrangea ona galue malosi i le fale, e manaʻomia le laʻei pito i luga. O faʻasagaga mo laau e sili ona lelei ile palapala (azaleas, rhododendrons) e sili ona fetaui lelei. O le fuālaʻau suavai e faʻamamaina i le vai mamā ma faʻaofiina i totonu o le eleele i le faaiuga o Fepuari - amataga o Mati, pe a oʻo mai uluaʻi oso mai i luga o pou. I le amataga o Novema, ua taofia ai le faʻaaogaina o le eleele.

Suiga

Afai e mulimulitai tulafono uma, ona ola ai lea o le fale pe a ma le 4 tausaga. I le taimi lea, e tele taimi e totoina ai i totonu o se fualaau fou.

Mo le toe totoina, filifili se ipu e sili atu le telē nai lo le muamua ma ni pu tetele i le pito i lalo. E faʻamaligiina palapala palapala i luga o le papa, o loʻo tuʻuina se laau ma o loʻo aʻafia ona aʻa, faʻafefeteina le palapala i le lima.

A maeʻa ona totoina, o le eleele e faʻafefeteina tele.

E faapefea ona totoina?

Fugalaau i totonu e tatau ona tipi i le tautoulu. A maeʻa ona totō faʻatasi ma se faʻamalosi e leai ni faʻamaʻi po o se naifi, vaivai, lala faʻamago ua aveesea. E tipi ese laʻau tilotilo, e faʻaleagaina le foliga teuteu.

Hydrangea faʻalautele

Talu ai ona o le puupuu o le soifuaga, faʻaleleia aʻo leʻi ola le tina i fafo. Mo le toe gaosia, e tolu auala e faʻaaoga.

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

O le taofiofia o le fufuluina o le autumn, e le mafai ona lafoaia le umi. E lelei mo le aʻafia. O le umi o le faagasologa o le faagasologa o le 8 - 10 cm. E tatau ona i ai ni fatu fatu 2 - 3. A o lei totoina, o le pito i lalo o le auʻau e togafitia ma se mea e faatupuina ai le tuputupu ae, o le pito i lalo e vavae, ma ua faapuupuu ia pito i luga. O fatulaʻau o loʻo totōina i totonu o le peʻa i lalo o se fagu, e maua ai le maualuga o le timuga ma le malamalama lelei. A amata ona aliali mai laulaau fou i luga o le au, o le fagu e aveeseina i aso taitasi mo le 2 itula, ma i le oʻo mai o le tautotogo, ua maeʻa atoa.

Toe faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le vao

Mo lenei auala, o se kopi matua e talafeagai mo le 3 i le 4 tausaga o le olaga. I le taimi o le gafa, e vaevaeina i ni vaega. E taua le aua neʻi faʻaleagaina aʻa aʻa, a leai o le a tupu le tupu fou o laau fou. A maeʻa le faʻavasegaina, o taimi uma lava e faʻafeinuina i le "Kornevin." O lenei metotia o le faigofie ma tuʻuina atu iʻuga lelei.

Tuputupuina o hydrangea mai fatu

E mafai ona e totoina se fugalaau mai se ato o fatu.

Mo lenei mea, o se paluga faʻaleleia ma le maualuga o le paʻu o loʻo tumu i le vai mafanafana, o loʻo tuʻuina fatu i luga.

O le koneteina e ufiufi i le tioata. E taua tele le susunuina o le eleele. Afai e magoto, o le a le totoina fatu.

A oʻo mai le tupu muamua i luga o le fogaeleele, ona aveese lea o le ipu. O manu olaola e paʻu mai i nei foliga.

Maʻi ma meaʻai

O le vevela, o le tele o le suavai poʻo le vavalalata i faʻamaʻi faʻamaʻi maʻi e faʻaalia ai le foliga mai o le apogaleveleve, thrips ma aphids i luga o gaʻo, lau ma aʻa. I le faailoga muamua o se faamai, o le fugalaau e togafitia i se togafitiga faapitoa.

Faʻasalaga le talafeagai, e maʻi le fale:

  • laʻau mamago hydrangeas - masalo e le lava le suāvai;
  • moli malamalama faʻamaonia le soona inu tele;
  • laʻau faʻamago hydrangeas o faʻamaoniga o le maualalo o le susu ma le leaga o le eleele palapala.

Vaefaʻi o le hydrangea falefale ma ata ma igoa

Ese eseese i le tele ma foliga o fugalaau, faapea foi ma la latou lanu.

"Sini Mumu"

O se tasi o ituaiga sili ona lauiloa. O le lanu lanumumu mumu o petals na vaetofia mai isi. Inflorescences e tele, oʻo atu i le 20 cm le lautele.

Koliata

E ese mai i isi o loʻo i ai ni faʻalavelave tetele. Faataʻitaʻiga o tagata matutua e oʻo atu i le maualuga e oʻo i le 70 cm.

"Europa"

Faʻailoa i le tele o fugalaau i luga o se togavao. O le tele-si-laau e ufiufi i luga o le eleʻele lanu piniki, o lona lautele e 25 cm.

Airlie Blue

O se tasi lenei o ituaiga lanu eseese masani. E oʻo atu i le mita le maualuga, e manaʻomia le faʻatinoina o le faʻaaogaina o fomaʻi.

E atiaʻe lelei i totonu o se taulaga. Faatasi ai ma le faʻaleleia ma le faʻaleleia o aso uma, e fuga mai mo se taimi uumi, ma faʻafiafiaina ai tagata uma i lona matagofie.

Faitau nei:

  • Ficus rubbery - tausiga ma toe gaosia i le fale, ata o meaola
  • Oleander
  • Jasmine - tuputupu ae ma tausi i le fale, ata
  • Cyclamen
  • Dizigoteka - totoina, tausia ma toe gaosia i le fale, ata o meaola