Laʻau

Eustoma

Ata

Eustoma (Eustoma) - o se laau laʻau mai le aiga Gorechavkov, vao. O le fanau mai o le eustoma o Amerika Tutotonu, e pei o Mekisiko ma le itu i saute o Amerika. I le maualuga, i tulaga masani e oʻo atu i le 60 cm.

O le tuputupu ae o se logo a Texas (e pei ona taua ai) e maualalo, i le fale e mafai ona tupu se fugalaau e se tausi togalaau e tausia lelei. Ole vaeluaina o lenei fale ile 1-2 tausaga, pe a maeʻa ona suia le fale. O fuga e tupu i le taumafanafana, o fugalaau tetele e pei o logo e fuga mai.

Vaʻai foʻi i le auala e ola ai i totonu o gloxinia ma gimenokallis.

Fua faʻatatau o le tuputupu ae.
E fuga i le taumafanafana.
E faigata ona toto le fale i totonu o le fale.
E ola 1-2 tausaga, ona tatau lea ona suia.

Tulaga o le ola i le fale. Faʻapuupuu

E papae Eustoma. Ata
Tulaga o le vevelaO le fale o Eustoma o le a sili atu le mafanafana i le vevela o le 10-15 tikeri.
Faʻamamaga o le eaLaititi, e leai se mea e manaʻomia.
MalamalamaE fautuaina e tuʻuina atu le malamalama susulu, ae aloese mai le susulu o le la.
FaʻasaE lava le vai i le vaiaso, e fautuaina e faʻafefe le vai mai le apa.
SooE fautuaina le faʻaaogaina o le palapala lea e alu saoloto ai le ea, acidity - le tuʻufaʻatasia poʻo sina aluma.
Fertilizer ma le faʻamaloloE faia i le taimi o le fufuluina i le 2 vaiaso atoa ma le faʻamaʻi vai i le afa.
Eustoma totoinaE le manaʻomia, ao tupu le laau mo le 1-2 tausaga.
TofigaE faia i le tau o fatu, atonu foi e ala i le vavaeina.
Tulaga TutupuNa te lagona le sili atu le toʻa i le malulu, i le taumafanafana e fautuaina e ave le ipu i fafo.

Eustoma: tausiga ile. Auiliiliga

Fuga

E mafua mai mo le taumalulu: o le tele lava o Ianuari-Fepuari. O le taimi o le fugalaau e umi se taimi umi, aʻo fuga mai fugalaau faasolosolo le tasi i le isi. Ina ia faatumauina se foliga matagofie, o fugalaau uma mago ma lau e tatau ona aveeseina. A maeʻa ona fuga, ona amata lea o se taimi moe, lea e lua masina.

O le pulega muamua o le fafagaina ma le fafagaina o le eustoma ua toe amataina, e leʻi pine ae amata mai le fou fou ma laulaau fou. O foliga vaaia o fugalaau fugalaau e faalagolago i le eseesega, e ese mai le tasi i le isi, lapopoa, lanu ma le umi o le vaitau o le vavao.

Tulaga o le vevela

O le vevela lelei mo le tuputupu ae e 15-20 tikeri. I lenei tulaga, o le fugalaau o le a fiafia i pupuʻu i tausaga taʻitasi, ma afai e maualuga le vevela o le ea, o le a faʻaitiitia le tele o fausaga: e taʻitasi i le lua tausaga. O le maualalo o le vevela e aʻafia ai le tuputupu ae ma le atinaʻeina o le laau, ei ai se faʻafitauli o faʻamaʻi ona o le malulu.

Lafoaia

O le aiga eustoma e le manaʻomia le togafitiina: e mafai ona mafua ai faʻamaʻi eseese ona o le maualuga o le maualuga.

E masani ona lava le suāsusu e tuʻuina ai le fale ma le susu.

Malamalama

Mo se fagu ma se laau, o le faamalama i saute e sili ona fetaui lelei, lea e malamalama lelei. Ae o le susulu o le la e le tatau ona paʻu i le fugalaau, ona o lenei mea, o lau ma fugalaau e mafai ona solo.

Eustoma i le fale e manaomia ai le tele o le malamalama mo le lelei o le alualu i luma ma le toe gaosia o gaioiga, o lea i le taumalulu e tatau ona susulu le fagu i le laau mo le itiiti ifo ma le 12 itula e maua ai puna malamalama.

Faʻasa

E faʻatautaia faʻatasi i le lua vaiaso uma, o le manaʻoga mo le faʻamamaina o loʻo faʻamoemoeina e pei o le faʻamamaina o le pito i lalo (e tatau ona faʻamago e 2 cm). I le taimi malolo o le fugalaau i totonu, e tatau ona faʻaitiitia le numera o vai - e oʻo atu ile 1 taimi i le masina.

Eustoma ipu

O le ato lelei mo le totoina o se logo o Texas o se ipu palasitika tele, e sili atu ona lelei le totoina o isi ituaiga o laau i totonu o ipu omea. O le ipu e tatau ona maualuga ina ia mafai ona faataatia filemu le alavai i le pito i lalo (o le faalauteleina o le kelei poo le polystyrene ua gaosia e talafeagai e pei o le faʻavaivai).

E le tatau ona e aveina ni ipu tetele ma loloto: i lenei tulaga, o le a le totogo le laau mo se taimi umi lava. Seiloga ua faʻalautele le aʻa ma paʻi i puipui o le ulo o loʻo amata le faʻalauga o le fugalaau.

Soo

I le avea o se eleele mo le eustoma, o le eleele mo le tuputupu aʻe o violetiti e sili ona talafeagai. O se alavai faʻavaivai o le uamea lautele e tatau ona faia i le pito i lalo o le ulo. O le eleele e mafai ona faia tutoatasi: o lenei mea e manaʻomia ai le faʻafefiloi o le eleele, humus ma le oneone i le tutusa tutusa.

E mafai ona e faʻaopopo sina tamai lime i le paluga. O le eletise o le eleele e tatau ona le faaituau pe laitiiti foi.

O eleele faʻamaonia e ono mafai ona tupu ai faʻamaʻi, aʻo faʻalauteleina le faʻasoesa o le sinima ma faʻalosolo malie le faʻaleleia o fale.

Fertilizer ma le faʻamalolo

O le tausia o eustoma i le fale e aofia ai le laei mo le tuputupu ae ma le fuga. Mo nei faʻamoemoega, faʻamafanafana lelei vai, lea o loʻo i ai le aofaʻi o le potassium. E faʻapefea ona faʻasalalauina lelei le faʻaaogaina o faʻamalosi i luga o faatonuga. I le averesi, o le 10-15 kalama i le pakete o le vai mafanafana.

Suiga

E le tatau ona faʻalavelaveina le aʻa o lenei laau e aunoa ma se manaoga faʻapitoa, o le mea lea, e seasea lava ona faia se gasegase eustoma. Na te le taliaina lenei faiga.

Teuteu

E maua mai e pei o fugalaau ma faʻamago ai, faʻapea foi i le taimi o loʻo moe ai. O vaega maeʻa uma ua fautuaina ina ia aveeseina ina ia tausia foliga foliga teuteu o fugalaau potu, ma e mafai foi ona latou taofia le tuputupu ae o ni vaovao fou.

E teuteuina se tatupu ile fale, aʻo tuʻuina pea lava pea pine tele i totonu o laufanua.

Taimi e malolo ai

Amata pe a maeʻa ona fuga. E vavae ese le eustoma, ma ave le pusa i se potu malulu ma se vevela e le silia ma le 15 tikeri. I le taimi lenei, o le taimi o le fafaga e faʻaititia i le 1 taimi i le 3-4 vaiaso, ma faʻapitoa foi ona faia le paʻu i le faʻaaogaina o le faʻaaogaina.

Tuputupu ae eustoma mai fatu

O le auala autu o le totoina o laau. O fatu e laʻititi tele, i luga o le faʻatau atu e mafai ona e mauaina i latou i foliga lapopoa. Pe a lūlūina le falesaito e le manaʻomia ona ufiufi i le eleele: e tatau ona faʻasalalau i luga o le palapala, ona patipati lea ma ou tamatamailima.

I le pito i luga o le ulo e ufiufi i le polyethylene, lea e faia ai pupu mo le mānava ma le faʻaleleia. Mo le totoina o totogo, e tatau ona mataʻituina se vevela: ia le itiiti ifo i le 23 tikeri, i le po e 15 tikeri e faatagaina, ae le itiiti.

Togalaau Tausi

O le eleele e tatau ona liliuina i se pamu moli. O pupu muamua e mafai ona vaaia i ni nai vaiaso, i lalo o tulafono uma mo le tausiga o fatu. E tatau ona tuu i totonu o se nofoaga lelei (o le malamalama e tatau ona paʻu i le laau e tusa o le 10-12 itula i le aso).

Afai e le lelei le ola o fatu, ona mafai lea ona tuʻi maʻalaʻau i se fagu manifinifi aʻo lei totoina. E le vave aveeseina le ata, ma faasolosolo malie le tatalaina o le laau ina ia mafai ai ona faaaoga i tulaga o le siosiomaga. O totogo (pe tusa ma le 3-5 vaega) e totoina i totonu o le ipu pe a uma le 1.5-2 masina, e tatau ona oʻo i le 10 cm le umi.

O le fuā muamua e tatau ona faʻamoemoe i le 4 masina.

Maʻi ma meaʻai

O se laau atonu ei ai ni faafitauli faapitoa:

  • eustoma o le a mou - O se tasi o mafuaʻaga e ono avea ma faʻamaʻi faʻamaʻi, lea e masani ona atiina ae i lenei fugalaau;
  • lanu uliuli i laulaau - Botritis fungus (gutu pala);
  • o pepe e le tatalaina - e le lava le malamalama o le la;
  • eustoma mou ese - feʻaveʻaʻi tele, le nofo o le laau i le ata;
  • fugalaau fugalaau eustoma - e mafua ona o le le lava o le susu ile palapala.

O faʻamaʻi faʻamaʻi sili e masani ona aafia ai le eustoma o mealybugs, thrips, aphids, whiteflies, mosqueng mosquitoes.

Ituaiga ituaiga eustoma ma ata ma igoa

Eustoma tele-faʻaputu (Iapani po o le mutia) (Eustoma grandiflorum, Lisianthus russelianus)

O se laau laʻau o le togavao, o laulaau e mafai ona tele pe leai. O fugalaau e fuga mai tele, foliga o le logo, e ese le lanu (paʻepaʻe, mumu, blue, apricot, ma isi). E masani ona faʻapitoa, ae o loʻo i ai ituaiga e lua-o loʻo iai se tuaoi faʻamalamalamaina.

O ituaiga sili ona lelei o lenei ituaiga:

  • Wonderus Light Brown - o se fugalaau lanumoana lanumoana e foliga mai, o le mata o loʻo i ai se pito sili ona tumu ma pouliuli;
  • Colorado Purple - fugalaau lanumoana e aunoa ma ni isi lanu lanu;
  • Roccoco Marine White - o se fugalaau sinasina ma se lanu moana;
  • Lautele Green - fugalaau e papaʻe, faigofie.

Eustoma Riddle

O le laau e oʻo i le maualuga o le 20 cm - o se laʻau laʻitiiti. A oʻo ina tupu, o fugalaau fugalaau e fuga mai: latou te matamata i le paʻi, lanumoana-lanumoana i lanu.

Peteli laitiiti

O le togavao e le sili atu i le 20 cm le maualuga, o loʻo faʻaalia e le tele o lala o lala. O le vaitau o le fugalaau e umi se taimi umi, o fugalaau e laʻititi, e mafai ona eseese lanu, foliga faʻalanusili foliga. O le tufatufaina o se eustoma o lenei ituaiga e mafai ona faʻaaogaina.

Eustoma Faamaoni

O le telē o le ituaiga e oʻo atu i se maualuga e le sili atu ma le 20 cm. O loʻo faʻaalia e se fuainumera tele o fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe.

Florida Pink

O loʻo faʻaalia i le foliga mai o piniki piniki i le taimi o le fugalaau, ona liua ai lea o fugalaau o lanu piniki mumu o se laititi laʻititi.

Faitau nei:

  • Kalanchoe - totoina, totoina ma tausi i fale, ata o meaola
  • Laʻau o le laʻau - tuputupu aʻe, tausiga o fale, ata o meaola
  • Fuchsia - tausiga ile, ata
  • Chlorophytum - tausiga ma toe gaosia i le fale, ata o meaola
  • Saina saina - totoina, tausia ma toe gaosia i le fale, ata