Laʻau

Hydrangea Strong Anabel - faʻamatalaga, totoina ma le tausiga

O le chic tree-like hydrangea o le Annabelle malosi ma le tele o mea e le mafaamatalaina, e leai se tasi e le amanaia, pe a ma le tasi ona vaai ia te ia. O se teuteuga o togalaau faʻatoʻaga ma paka papa. Ina ia mafai ona tele le vaomatua o le vao, e taua le mautinoa o le tausiga lelei mo ia.

Faamatalaga o le ituaiga ma uiga

Annabelle o se tasi o ituaiga pito sili ona matutua o le laau hydrangea. Na fafagaina i le Iunaite Setete i le 18 senituri, ma ina ua mavae le tele o tausaga, na amata ona ola le aganuu i togalaau uma o le lalolagi.

Hybrrangea e pei o Annabel malosi

Faʻalogo lelei! Laʻau hydrangea Malolosi O Annabelle o se faʻaleleia atili o aʻafiaga o loʻo faʻaalia i le faateleina o le faigata o le taumalulu ma le faʻafitauli o maʻi. O ona aʻafiaga e sili atu ona tele fugalaau nai lo isi ituaiga aganuu.

E toʻatele e faʻaaogaina lenei fugalaau i le moni o lagona faʻaalia i soo se tulaga. E tusa ai ma le tala a Iapani, o le taimi na faatoese mai ai le emperor i le aiga o lana pele, ma auina atu ia i latou se fugalaau o ituaiga eseese malosi Annabelle. E tusa ai ma le gagana Victorian o fugalaau, o lenei laau o se faailoga o le le mautonu ma le malulu.

Inflorescences o le hydrangea o le laau laau malosi malosi Annabel

O le tele o taimi, o le hydrangea o se vao mai le tasi i le tolu mita le maualuga. Ae o loʻo i ai ituaiga meaola e pei o laau laiti. Aganuʻu manuia mai le amataga o le tautotogo seia oʻo i le tautotogo. E masani lava e paʻepaʻe fugalaau, ae o nisi o meaola latou mumu, lanumoana, lanu piniki ma le lilac.

Faʻaleleia ma faʻaleleia atili

O le taimi sili e toto ai se laau o le amataga o le tautotogo, pe a uma le taimi o le po. E ui lava o le totoina o galuega e mafai ona faia i le taimi o le tautoulu (mo se faataitaiga, ia Setema).

Hydrangea Anabel - ituaiga laau, faʻamatalaga ma le tausiga

Mo le totoina, e fautuaina e filifili se la, ae o le afa-shaded e talafeagai foi. Hydrangea Strong Anabel e le taliaina toleniga palapala ma e toetoe lava a le mafai ona aʻafia i faʻamaʻi faʻaleaga. E agavaʻa le aganuʻu i le taumalulu ma fesuiaiga o le vevela, ae manaʻomia le teuteuina o le tausaga.

Faʻataunuʻuina o loʻo faia e pei ona taua i lalo:

  1. E tumu le fagu i le peʻa poʻo le oneone.
  2. Ua tuu i totonu se fatu po o se fatu, lea ua ufitia i le oneone mai luga.
  3. Ona tatau loa lea ona e ufiufi le atigipusa i se fasi tioata ma faʻamaua le fatuina 2 taimi i le vaiaso mo le lua vaiaso.

E taua le fafagaina o laau, ma isi mea e faʻaaogaina ai mea faʻalaʻau. Faia lenei faalua i le masina, amata i le tautotogo. I le vaitau o le vavao, e tatau ona faateleina le aofaʻi o laei pito i luga.

Taua! E leai ni mea faʻapitoa e manaʻomia e sauniuni ai le fale mo le tau malulu, talu ai o le malosi Anabel o le aʻafiaga o le malulu.

Tofiga

Hydrangea togalaau - totō ma tausi ile eleele

Hydrangea tree-like hydrangea faʻamalosia le malosi o Annabelle e faʻalauteleina e ala i luga o papa. E masani lava ona faʻapipiʻuina i le amataga o le taumafanafana poʻo le vave oʻo mai o le tautotogo mai lala e leʻi totoina. O le umi o le auʻau e sili atu nai lo le 10 cm. E faʻamaʻaina ma se tuputupu aʻe e faʻaleleia ma mauaa i totonu o se koneteina e tumu i paʻu.

Ua vaeluaina Hydrangea ma tipi

Maʻi ma faʻamaʻi, auala e faʻafefe ai

Aʻo tuputupu ae le malosi o Annabelle malosi, e masani ona faʻafeiloaʻi e le au fai togafiti poto le lanu samasama, lauʻeleʻele, ma le paʻu o le vao. Ina ia foia nei faafitauli, e taua le fafagaina o le laau i se taimi talafeagai, ia faʻaleleia lelei le suavai i le vai ma i le taumafanafana, i aso aupito sili ona manaia, e malupuipuia ai mai le la vevela.

Laʻau hydrangea - totoina ma tausi ile eleele

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi e aafia ai aganuu:

  • O le paʻu o le pulupulu o se maʻi faʻamaʻi lea e ufitia ai laulaau i lanu paʻepaʻe. Ina ia faʻaumatia le faʻamaʻi, e tatau ona togafitia togafitiga faʻamaʻi ma fomaʻi, ma aveese vaega na aafia o le pale.
  • O le apogaleveleve o se meaola e ulu atu i vaega o loʻo aʻafia ai le laau. I le avea ai ma togafitiga, e tatau ona fufulu le fugalaau mai le anufe ma faʻaaoga vailaau iniseti i nofoaga ua afaina.

Faʻalogo lelei! O slugs ma gata o loʻo taʻua o se tasi o meaola sili ona matautia. E mafai ona e faʻaumatia latou e faʻaaoga ai le Molluscocide poʻo le lima.

Faʻaaoga i le mamanu laufanua

E matua fiafia lava le Faatoaga i le faʻaaogaina o le Anabel hydrangea i le faʻataina o le atinaʻe e le gata i le faʻavaeina o kulupu ma o se laʻau tuʻatasi. O Hydrangea foliga foliga ese e faasaga i le pito i tua o se pa o laau o coniferous. E le gata i lea, e mafai ona tuʻufaʻatasia ma geraniums ma isi mea teuteu teuteu, pe afai o le togalaau ua mamanuina i le Igilisi. O se faaopoopoga lelei i le vaomatua o ni ferns.

Vaʻaia Hydrangea Ole malosi Annabel e le faʻagata lona lauiloa. E le lelei le tausiga, e tumau pea le tasi o laau e sili ona fiafia i ai togalaau. Faʻamatalaga faigofie, o le matagofie o le seleselega i le taimi o le fugalaau ma lona tetee atu i le malulu e mafai ai ona e faia ni greenhouses moni i le teritori o paka ma nofoaga.