Laʻau

Ua fuga e Orchid le mea e fai i le aū: filifiliga mo le tausiga ma teuteu

Ua fugaina e Orchid le mea e fai i le aū - o se fesili mai lea taimi i lea taimi e foliga mai i tagata uma o fai togalaau ma fugalaau fugalaau. O lenei tusiga o le a maua ai se tali i ai, faapea foi ma se auiliiliga pe tatau ona tipiina lau o le fuga ma pe o le a mate le laau pe afai e liu samasama le fugalaau.

O le taua o le taualumaga

E ui lava i le mea moni e faapea o le orchid e pei o se fale toto, e mafai ona ola i luga o le auala (mo se faataitaiga, i totonu o le togalaau). O fautuaga o loʻo tuʻuina atu i lenei tusiga e faʻaaogaina atili i fale o le fale. Ae ui i lea, o gaioiga e tutupu i le taimi o le fuga o fugalaau e foliga tutusa. O iinei o le a avatu ai fautuaga i auala e teu ai se fugalaau, pe faapefea ona tausia se orchid pe a uma ona fuga, ma le umi e toe amata ai le fugalaau.

E faʻafefea ona fuga mai se orchid

Aisea e te manaʻomia ai le faʻapipiʻi o le puipui? O le mea moni e faapea, pe a maeʻa le togi (poo, i fuaitau faasaienisi, dendrobium, poʻo phalaenopsis), e ono tulaʻi mai fou fou. E ui lava i lea, e le o le a ia fiafia i isi. Muamua, o le fugalaau o le a atiina ae se umi (sili atu nai lo le faʻapuupuu). Lona lua, o le a ia le galo fatuga fou. O lona uiga, e masani lava ona aumai e le dendrobium ni fugalaau i luga o se paranesi, ma i lenei tulaga e na o le tasi.

Mo faʻamatalaga! E tusa lava pe i ai le tele o pulupulu i luga o se paranesi, e leai se 100% mautinoa o le a latou fuga uma. O le laau e faʻaalu le malosi e faʻamautinoa ai nei pupufana nai lo le tuʻuina atu o se totoa fou. E le gata i lea, o togi umi e sili atu le malosi.

O lea la, o le a le mea e fai i le orchid pe a uma ona fuga, faʻamatalaga i lalo.

Trimming Manaoga

Orchid dendrobium: filifiliga mo tausiga ma toe gaosia i le fale

O le teuteuina o se limasini e sili ona manaomia (pe a le talafeagai), aemaise lava pe afai e matauina "faailoga" nei:

  • lanu samasama;
  • vaivai;
  • faamamaina o le fugalaau.

Taua!O le fugalaau e mafai ona liu samasama, vevela pe tumau lanumeamata - o nei mea uma o ni auala masani, ma i nei tulaga e te le manaʻomia le fefe.

Ae ui i lea, o laumei lanumeamata ma tumutumu e mafai ona fenumiai, e pei ona taʻua i luga, e mafai e le laau ona maua se lanu fou, ae mo le matagofie o laʻau, e tatau ona tipi. E talafeagai lenei mea e tuʻuina atu ai ia te ia se malologa (lafoina, i le taimi e taʻua ai, taimi malolo): ia tupu laʻau, aʻa, saunia mo le fugalaau e sosoo ai.

Pipi le teuteu e faaoso ai se ufanafana fou

Cymbidium orchid: filifiliga mo le tuputupu ae ma le tausiga i le fale

E mafai ona e totoina atoa le aū mai le laʻau i le mea e iai le fugalaau, ae e le o se filifiliga aupito sili lea: o le taimi e aliali mai ai se mea fou, o le a faʻafefe ai le totoa atoa, ma o le a le manaia tele. E sili atu ona faitau le 3-4 buds mai le pito i lalo ma vavae ese iina (e manaʻomia e le sili atu le maualuga nai lo le 20-30 cm mai le ulo). O le lapisi e tatau ona tusa ma le 1-1.5 cm i luga aʻe o le fatugaʻo. Afai e lanu lanumeamata le paranesi, e mafai e le sua ona tu i fafo pe a teuteuina. Afai ua uma ona ia faʻamago, e tatau ona ia tipi i lalo ifo o lenei nofoaga, o lona uiga, tipi ese le nofoaga mama, ma tuʻu ai se laʻau matamata.

Teuteu

O le teuteuina e tatau ona faia i luga atu o le fatuga, aua o le vavae i le tipi o le a amata ona magoto. O lea, afai e te tipi saʻo i tafatafa o le fatugaini, o loʻo i ai se tulaga lamatia e faʻamago ai (o lona uiga, o se ufanafana fou e ono alu ese mai ai).

Faʻasaʻo pere mo le toe gaosia

E i ai se mea itiiti e faʻaitiitia ai le faiga o le faʻamago: e mafai ona e faʻamaufaʻailogaina le aʻa ma le solo. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia se moligao (sili atu le paʻepaʻe paʻepaʻe paepae). Pau lava le mea e manaʻomia o le faʻamalamalamaina ma togi sina mataua ole gaʻo i le tipi ina ia naʻo le pito i luga o le laau e faʻamaufaʻailogaina.

Faʻatonu

Faʻalogo lelei! E leai se mea e tatau ona solo ai le mea atoa. Faafetai i lenei togafitiga, o le solo o le a taofia ai nisi o susu i totonu o le puipui. E tatau ona maitauina e tusa lava pe a uma lenei mea, e mafai ona faʻamamago le ponipun. Aua e te fefe ma atuatuvale, na o se togi na filifili e le o toe manaomia. O lenei i totonu o le fagu o le a avea ma nofoaga mo pupu fou.

Le taimi e faʻaalia mai ai le fou fou

I le averesi (fuafua i le siosiomaga o loʻo i ai le fale), o le fugalaau e tusa ma le lua masina e fuga. O le tuputupu aʻe e aʻafia i le tele o mea, o le tasi o le numera o le malamalama: o le tele lava, o le saoasaoa o le tuputupu ae. O le mea lea, e talafeagai le tuʻuina o se fagu laau i totonu o le potu, lea e maua ai le susulu o le la.

Orchid vanda: o ituaiga autu ma filifiliga mo le tausia o fale

O le taimi sili mo se orchid i le taeao, pe a susulu le la ma e tele le vevela, ae e le mu. O nisi taimi e le tatau ona e faʻapipiʻi tonu le fagu i luga o le windowsill, e mafai ona e mafaufau i isi auala: o se laulau i autafa o le faamalama (pe na o le fuga o le fugalaau, pe afai ua uma ona i luga o le pusa). I itu i mātū, pe a faʻavave taimi o le ao, atonu e manaʻomia ni faʻamalamalamaga faaopoopo.

I le tautotogo, o le fugalaau e masani ona lemu, e alu le laau i se taimi malolo, malolo ma sauniuni mo le vaitau fou.

Mo faʻamatalaga!O le pito i tua, o se tulafono, e sili atu le saoasaoa, e 1-1.5 masina e tuu ai fugalaau.

Ua mou atu Orchid: o le a le isi mea e fai ma le auala e tausi ai

O le taimi lenei e malolo ai. O lenei vaitau tausiga o fugalaau e faapitoa. Afai ole talavou, o le a sili atu le aloese mai soʻo se faʻala.

Faʻalogo lelei!A i ai fugalaau i totonu o le faleoloa, e tatau ona i ai se ata, o le mea lea, o loʻo faʻamalosia lelei, faʻalauiloa. Ona o lenei mea, ua matua "fafagaina", o lea e tusa ma le ono masina talu ona faatau, e le mafai ona e fufuluina.

Ioe, ma i le mataupu faavae o faʻamalositino e tatau ona togafitia ma le faʻaeteete. O le laau lava ia o le a ave meaʻai talafeagai mai le siosiomaga, mai le suavai ua faʻafeinuina, mai le paʻu i totonu o se ulo ma mai le tele o isi punaoa.

Afai ua leva le fugalaau, e mafai ona e fufuluina pe afai e te manaʻo ai. O faʻalavelave lautele e talafeagai mo lenei mea. Ae ui i lea, o le faʻamalositino e le amanaia tulaga o loʻo tupu ai phalaenopsis, o le mea lea, e moni, e le tatau ona e faʻaleagaina.

I lenei vaitau - pe'ā uma ona teuteu - o vaomatua faapitoa e sili ona fetaui mo le tuputupu aʻe o laʻau ma aʻa. O tamaiti laiti o loʻo i ai se vaeluaga o vaitau o le fuga ma ola lau ma aʻa, o lea o le a leai ni fugalaau mo sina taimi. Ae a maeʻa lenei, o le a amataina se vaitau fou vaʻaia, ma o le a mafai ona faʻaaogaina.

Mo faʻamatalaga! I totonu o tagata matutua, o nei faiga e lua e tutusa lelei lava, o lona uiga, latou te tutupu lau laʻau ma fuga i le taimi e tasi.

E tatau ona totoina e le laau ni tulaga faapitoa: e masani ona tatau ona faasūsūina ma suʻi i le vai, e mafai ona e suʻeina le mea e faamamaina ai (pe afai e maualalo le maualuga o le potu) pe tuu vai inu vai i le togi. E tatau ona filifilia taimi e faʻasaga ai i luga o lona tulaga: faʻalagolago i le tele o le susu i totonu o le ulo ma le maualuga o le paʻu. O se faailoilo mo le faʻavaivai o le vevela o le paʻu ma aʻa; e le tatau ona i ai ni mumu i luga o le ulo.

Aʻa

E sili atu le faʻamamaina o le ea nai lo le faʻatulagaina o le tele o susu i le laau. Afai e manino le ipu, ona oʻo mai ai lea o le tulaga o aʻa ma le paʻu e manino ona iloa. E le gata i lea, i lona mamafa ma le maualuga o lo o nofo ai, e manino ai pe manaomia e le laau ona fausiaina nei pe ua aoga foi le faatali. I le vevela i le itulagi o le 23-25 ​​° C, o le metabolism e faʻagesegese i totonu o le laau, ma o iinei, sili atu ona taua, aua neʻi faʻafefeina i le suāvai, a leai o le a le gauai le vai. O le vaivai o le tuputupu ae e le o taimi uma e mafua ai ona popole.

Mo le puleaina o le suamalie o le eleele, e mafai ona e tuʻuina se laau (faʻataʻitaʻiga mai le fanua) i totonu o le ulo mo ni nai itula. Afai e mimilo le susu, o lona uiga ua lava naua i totonu o le palapala, ma e sili atu ona faʻatali sina mea e inu ai.

Taua!O aʻa e latalata i luga o le fogaeleele e masani lava ona palalaʻau nai lo i lalo o le ulo, o lea e tatau ai ona e faʻataʻitaʻia tonu le pito i lalo.

E faʻapefea ona tausia se orchid pe a uma ona fuga

E sili atu le fautuaina e aloese mai le suia i le ono ono masina poʻo le tausaga. E tusa lava pe ua fuga le laau mo le taimi muamua, e lelei le tuu i totonu o le ipu e tasi mo le isi fugalaau. O le suia i totonu o se isi ipu o taimi uma lava e popole ai mo se orchid.

O loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga lelei ma faʻafefete: e tatau ona e ave se pesini, tuʻu se fugalaau i totonu ma sasaa pe tusa ma le tasi le lita o vai inu i le vevela o le potu. A maeʻa lena, vave aveese le ipu mai le vai, faʻatagaina le sili atu o le susu e faʻafefe ma toe faafoi i lona nofoaga. O le mea lea, o aʻa o le a pikiina le aofaiga tatau o le vai, ae o le a le mafai ona faatumulia.

Faʻalogo lelei!Afai ei ai se ato paʻu po o se pulu i totonu o le ulo, o le a faʻaaoga sina sina susu, e lava e fafaga ai le laau, ae le tele.

Se otootoga otooto o mea o loʻo i luga:

  • pe a uma le togi, teuteu ma avatu ia te ia se malologa;
  • teuteu e talafeagai i soʻo se mataupu, e tusa lava pe o le laʻau o le samasama po o le lanumeamata;
  • fufuluina ma le faʻamagoina o le tipu o se faʻalapotopotoga masani, e te le manaʻomia ona e fefe i ai;
  • i le taimi o le malolo, e manaʻomia e le faʻavaomalo le faʻamalosia, o lea e manaʻomia ai le tuʻuina atu o le susu i le potu;
  • seia oʻo ina mou ese atu le orchid ia le itiiti ifo i le 2 taimi, e sili atu le aua le gaoioi, ina ia le faaleagaina le aʻa ma aua neʻi faaleagaina le laau;
  • Aua le fafagaina le laau i aso uma / vaiaso uma / tai tasi ma le afa vaiaso. E tatau ona filifili le tele o taimi e faʻaleleia ai le vai e faalagolago i le tulaga o aʻa. O le maualuga o le susu o se mea lamatia i le laau e pei ona le lava.

O le mea lea, ua manino nei le mea e fai i le orchid ina ua maeʻa i le fale. O le mea autu, ioe, e le o le fefe ma ia na ona siaki le laau e pei ona masani ai. E matua leai lava se popolega e tausi, e taua le na o le tipiina i le taimi. Faʻasalaga lelei, e mafai ona totogo phalaenopsis mo le tele o tausaga.