Laʻau

Woodlayer - tele le lignified liana

Laʻau fafie - o se faʻataʻitaʻiga lignified liana mai le aiga o Bereskletovye. I le siosiomaga masani, e mafai ona maua i totonu o vaomatua ma vaomatua i le salafa o le lalolagi. O le laau na maua lona igoa mo amioga faʻamalosi, faʻauiga faʻasalalau e faasaga i isi laau tetele. O le faʻamalosi ia i latou, o se mea e tupu loloto i totonu o le fafie ma o le a inu malie uma ai sua o le tagata foai. O le ogalaau o se laau mamago o loʻo faʻaauau pea ona avea o se lagolago faʻalagolago mo le fafie. I le mamanu o le laufanua, o le laau e lelei tele mo le teuteuina o pa ma gasebos. Ae tatau ona teu ese mai laau fua. O se pine laupapa e talisapaia ona o le tele o lanu lanumeamata, lea e maua mai i le tautoulu se lanu auro manaia, faapea foi ma fualaau lanumumu lanumumu.

Faamatalaga o le Botanical

O paʻu laupapa o se ituaiga o vine o le vine ma le faʻamalosi, o le faasolosolo malie lava o le faʻamaina o vine. O le umi o le fana i tulaga masani e mafai ona oʻo i le 14 mita. Faatasi ai ma le matua, e avea ma enaena, ona sinasina lea-enaena ma mumu.

O laʻau petiole masani o loʻo i ai se faʻalelei poʻo se lapotopoto faʻatasi ma ni pito mautu. O le uumi o le lau e 6-8 cm. I le faaiuga o Aperila, e vali lanu lanu mumu i lanu lanumumu lanumoana, i le tautoulu latou te avea ma lanu samasama, o nisi taimi moli. O lau paʻu e pau i le taimi lava lea e tasi i le amataga o Novema, faatasi ai ma uluai fulufulu.









O fusi e fuga mai le lima tausaga. O le taimi vavalalata e amata ia Iuni-Iulai ma e na o le tasi le vaiaso. O fugalaau laiti e ofoina atu se manogi manaia, maaleale, ae toetoe lava e le tosina atu i ai. Laititi samasama-lanumeamata lanumeamata e aoina i le racemose poʻo le faʻalavelave i mea e tutupu i totonu o laʻau.

I le taufaaiuiuga o le taumafanafana, na fua mai ai fua. O i latou o se atigipusa fatu fatu, e ufiufi i vela vevela, mago. A uma ona matua, faʻapupula avanoa, ma maua ai i totonu totonu o vao. I foliga vaaia, latou te tutusa foliga o lanu mumu mumu. E mo fualaau aina lea e taʻua i nisi taimi o le "mumu mumu".

Fiafia ituaiga

O le ituaiga o laau o le laupapa e 38 ituaiga, e na o le 3 e tupu i le teritori o Rusia. Tele lava i Sasae Mamao.

O paʻu o loʻo faʻataʻamilomilo. O le laau e maua i Saina, Iapani ma Sasaʻe Mamao. O lenei vine lapoa tele e ola i le aganuu i le 2.5 mita. I le natura, e mafai ona e vaʻai vine i le 12 mita le umi. O faiga faʻaleaʻu enaena enaena e ufiufi i paʻu enaena-enaena. I luga o togitogi laiti o lanu lanumeamata lanumoana. O laupepa laulauina poʻo lau o lau o loʻo tusi i le pito. O laʻau pito i lalo e maua ai le suavai. I le taimi o le fugalaau, e tele naua mea e tutupu i totonu o le laʻau, ma i le masina Setema o fua-samasama lanu samasama e pei o vine lapotopoto. Ole maualuga o le fetus e le sili atu i le 6 mm. O tautau susulu e tumau i luga o lala e oo lava i le taumalulu ma foliga matagofie i le va o kiona. O le lauiloa Punctata e sili atu le tauagafau o laʻau ma lau. E i ai ni togitogi paʻepaʻe i luga o le lau lanu lanumeamata lanumeamata.

O pipi lapotopoto o ni meaola eletise. O lona uiga, o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga faʻatasi ma le fafine (Diana eseese) male tane (ituaiga Hercules) fugalaau. O le lisiina o ituaiga mea teuteu e iloga i le tele o laʻau ma fualaau aina, faapea foi ma se pale lanumeamata lanumoana.

Laʻau uila

O loʻo oso aʻe paʻu. O le umi o lenei lapisi o le deciduous creeper o le 8-12 m. O le paʻu o weni lanu e lanu mumu-enaena, ae maua malie le lanu enaena-enaena. O laʻau e faʻasaga i laʻau masani i le 4-8 cm le umi. I le masina o Iulai, e aliali mai i luga o le laau, mea laiti e lanu samasama-paʻepaʻe. Ia Aokuso-Setema, e aliali mai i luga o pusa fatu. I lalo o lanu lanu samasama, o lanu lanumumu mumu ma le lautele o le 4-6 mm ua natia.

Faʻafeʻalo i luga

O le pulupulu-isu. O paʻu e oo i le 12 mita le umi e ufiufi i paʻu paʻu-enaena ma paʻu laiti. I luga o vaega laiti o le pipi o loʻo i ai ni lau, e oʻo atu ai i le umi o le 14 cm. O laumei lanumeamata lanumeamata lanumeamata e tumu i le tele o veins laiti. I le faaiuga o Iuni, o fuga lanu lanu samasama-lanu samasama o loo fai i totonu o laulaau, ma ia Setema, o lapisi fatu lapotopoto e tusa ma le 7 mm le lautele.

Fafie fafie

Faʻafouina o se fafie

O se fafie e faʻalauteleina e ala i le lūlūina o fatu ma tipi. O faʻatoʻaga e faʻatinoina i le taimi nei. O fatu fou e seleseleina e mafai ona lūlūina i le tautoulu, ona le manaʻomia ai lea o le togavao. O nisi taimi e lūlūina paʻu i le tautotogo, ia Aperila. I lenei tulaga, e manaʻomia le malulu malulu. Mo le lua masina, o fatu e teuina i le pusaaisa (+ 2 ... + 5 ° C). O fatu laiti e totoina i le eleele lafulemu, eleele mama i le loloto o le 1.5-2 cm. Ua faʻafefeteina ma le faʻaeteete le eleele ma faʻafefete le susu. E foliga mai i le faaiuga o Me. Ua matutua i latou i le tasi nofoaga e aunoa ma le piki mo le lua tausaga. E oʻo i le autumn, o le maualuga o le fualaau e pe a ma le 80 cm. I tausaga muamua o le olaga, e manaʻomia e togafitiga le tausiga lelei. O pipi laupapa mai fatu o le a fuga mai i le lima o tausaga o le olaga.

O le laau e faʻaleleia lelei i tafatafa. O lanu lanumeamata lanumeamata e sili atu ona sili atu le lelei nai lo le taina o le vaitau o le tausaga talu ai. Otioti i le taumafanafana, o le pito i lalo o le a gagau i se vaifofo o "Kornevin" mo le 16 itula. O le totōina o loʻo faia i luga o le eleele, o loʻo tiʻetiʻe faʻataʻoto i totonu o le oneone i le oneone. Mai i luga aʻe o le lalolagi ua mulched ma humus ma ua faasūsūina. I le nofoaga lava e tasi, o le a faʻaalu e laau toto le uluaʻi 2 tausaga o le ola, ona mafai lea ona toe totoina i se faaputuga fanua tele i se nofoaga tumau.

Tausiga o togalaau

O le fafie laau o se mea e le lelei ma e matua faʻamalosia. E leai sona malosi e faʻamalosi malosi ai le teritori. O le laau e atiina ae tutusa i le la, i se vaega o le paolo ma le malulu atoa. E sili ona lelei le totoina o se vine i tafatafa o se pa po o se isi fausaga malosi, e pei o vine malolosi ei ai le mamafa ma e mafai ona faatumuina ai se fausaga faigata.

I le tuufaatasiga o le eleele, o le mea e fai ai le palapala, e le lelei, ae o laʻau manulele, faʻafefeteina poʻo laʻau eleelea e sili ona lelei mo lea. O le faʻaaogaina o le palapala e tatau ona laʻititi pe faʻaesea. O se vaega o mea faʻavaivai e sasaa atu i totonu o le totoina o le lua i le loloto o le 50 cm, ona faʻapipiʻiina lea o le manulele poʻo le faapalaga. O laau talavou e totoina ia Aperila poʻo Setema. O le mamao i le va oi latou e tatau ona 60 -80 cm. Pe a totoina, e tatau ona faʻalautele le loloto o le ua.

E tatau ona faʻapipiʻi le tele o pipi. E tele lau laʻau e faʻafefe ai le vai. O laau laiti e fafagaina faatolu i le vaiaso, e sasaa atu i le 2 pakete vai i lalo ifo o le tasi. O tagata matutua matutua e sili atu ona tetee i le lamala ma e le manaʻomia le faʻavaveina vave.

Ma o le palapala ile pe a uma le faʻavaivai e le o ave e le tagata pala, e tatau ona e tatalaina le eleele. O le veleina e fesoasoani e aveese vao lea e mafai ona malelemo ai aʻa laiti. E mafai ona e mulumulu le palapala ma le peat.

I le tautotogo ma le tau mafanafana, e tatau ona fafagaina paʻu i le faʻalauteleina o minerale lautele. O le paʻu e tufatufaina i le fogaeleele, ona faʻafeinu lea o le laau i vai mama.

I le faaiuga o Fepuari po o le amataga o Mati, o le pale ua teuteuina. E talafeagai le aveeseina o se vaega o pupu, e pei foi o le tipiina o lala mago ma malo.

E matua lelei lava le manumalo o fafie. E tigaina o ia i ni malulu tetele e aunoa ma se malutaga. I le ogaoga ma le leai o le kiona, ua fautuaina e vaʻavaʻai le eleele i luga aʻe o aʻa ma le paʻu poʻo lau paʻu.

O le laau e iloga i se puipuiga lelei tele i faʻamaʻi ma e toetoe lava a le aʻafia i mea mama, o lea e le tatau ona e tausia le puipuiga mai faʻamaʻi.

Laʻau faʻaulu i totonu o le togalaau

O le fafie laau e avea o se teuteuga manaia o le togalaau. O lona faapaleina maa faapalepale o le a natia ai le pa poo se vaega o mea e fausiaina, faapea foi ma lanu meamata soo se lagolago i luga. I le autumn, o lau o le a suia le lanu i le moli auro ma faʻaauau pea ona fiafia ile aiga. E le manaʻomia le faʻatonuina o le laina. O paʻu laupapa e mafai ona avea o se laufanua lelei ma teuteuina ia mauga, o aʻega maualuga o vai ma vaitafe. E le gata i lea, o ona aʻa e faamalosia ai le eleele ma taofia ai eleele solo. I le togalaau fugalaau, o se liana e sili ona lelei le lanu meamata mo lanu lanu lanu.

E pei o Bereskletovye uma, o pusi e matagofie e le gata io latou laʻau, ae faapena foi ma fua matagofie. O lala paʻu ma lanu mumu e lelei i luga o le auala ma fugalaau fugalaau. E masani ona faʻaaogaina e fai ai ni fusi ma ni keke o le Kerisimasi.