Fualaau aina

Belarusian potato potato Uladar - meaʻai tele ma faigofie o le totoina

Uladar o se ituaiga o laumei laititi, o loʻo i ai le manaia lelei ma vave ona matua.

E taʻutaʻua ona o lona le mautonu ma maua ai le maualuga. Falaina pateta i Belarus ma e manatu o se tasi o ituaiga sili ona lelei o le lotoifale.

Ua tupu i luga o ituaiga uma o palapala, e le fefe i femalagaaiga, ma i le itu i saute e mafai ai ona aoina mai ni seleselega se lua i le tau.

Eseesega faʻamatalaga

Igoa tulagaUladar
Tulaga lautelelaulau eseese o le filifilia o Belarusian, uluaʻi matutua, le lelei i le eleele ma tuutuuga
Gestation period50-65 aso
Manatua Pule12-18%
Masima o fai pisinisi90-140 gr
Le numera o fatu i totonu o le togavao6-11
Tuuina atu130-350 c / ha
Quality Consumerlelei le tofo, talafeagai mo le faʻavela ma le meataalo
Faanatinati94%
Lanu o le paʻusamasama
Pulp lanukulimi
Nofoaga sili ona fiafia i ai eriasoʻo se palapala ma le tau
Faʻafitauli faʻamaʻitalafeagai lelei i le veveum ma le paʻu o le fusarium, e sili atu ona puipuia i le tuai; e teteʻe i le nematode pateta, e sili ona puipuia i siama
Vaega o le tuputupu aetali lelei i le fugalaʻau, i taimi o vaitau vevela e manaʻomia ai le faʻamafa
FaʻatonuSPC NAS o Belarus mo le pateta ma fualaau aina ma fualaʻau

Laʻau seleni

O ituaiga o le pati Uladar e iai uiga nei:

  • Peel - lanu e ese mai le samasama i le samasama samasama. O le fogaeleele e lamolemole, e aunoa ma le vevesi.
  • Mata - laʻititi laʻitiiti, moe i luga aʻe.
  • Le lanu o le paluga o le lanu samasama, samasama. I le taimi o le vevela o togafitiga, o le paolo o le pulupulu e faasolo ina sili atu ona tumu.
  • Folasaga - ovaliga solo, e seasea ona faʻafefeteina.
  • Maʻega o masini - 12-18%.
  • Le mamafa o le mamafa o tubers - 90-140 g, maualuga - 180 g

E mafai ona faʻatusatusa le mamafa o le fatu ma le manava ma isi ituaiga i le laulau i lalo:

Igoa tulagaToto mamafa (gr)Faʻamaumauga a Starch (%)
Laura90-15015-17
Tuleyevsky200-30014-16
Vega90-12010-16
Tamaitai Amerika80-12014-18
Ladoshka180-25013-16
Caprice90-12013-17
Cheri100-16010-15
Serpanok85-15012-15

Sola ese

O le laau o se ituaiga laau toto e iai le maualuga e 60-65 cm. O laulaau e lanu tele-lanu meamata ma sina agavaʻa i le pito. O fugalaau e lanu tele lanu violē, o nisi taimi e lanu mumu-ula. O se fasi laau e ese mai i lalo o le 8-10 fua tele.

Uiga

Uladar potatoes na fafagaina e agronomists o le Malo o Belarus. O le asō o se tasi o mea aupito sili i totonu o le laulau o le Belarusian potatoes.

O le manuia o le galueaina o lenei ituaiga o meaola ua gaosia i vaalele lelei. Ua tupu tele i Belarus, Rusia ma Iukureini.

O le Uladar potato e taua i ona uiga lelei.:

  1. Muamua. Uladar o se ituaiga uluaʻi fua ma se vaitau tuputupu aʻe o le 70-75 aso. E pei foi o isi ituaiga o le vave amata, Uladar e avea ma uluai "talavou" fuaina mai le 45 aso talu ona totoina.
    O taimi masani o le fuaina mai lona lua o lenei ituaiga mo le vaitau.
  2. Tuuina atu. Gaioiga - o le uiga autu o le ituaiga. I le muamua eliina, o le fua o le seleselega e oʻo atu i le 35 tone mai le 1 hectapa o le vaega toto, ma i le faaiuga o le vaitau tuputupu aʻe, o le fua o le seleselega e 56-60 tone.
    Faʻamaumauga aupito maualuga na faamauina - 71 tone i le 1 hectare o fanua. Uladar e lauiloa ona o le vave amataina o le tuber ma le faaputuputuina vave o le seleselega i le afa muamua o le vaitau tuputupu ae.
  3. Lafoaia o le lamala. Uladar e le onosaia se lamala umi. I le tulaga o le umi o le taimi malogo, e le manaʻomia ona faʻateleina le suāsusu.
  4. Manaomia eleele. Eseese Uladar e maua ai galuega lelei mo le tuputupu ae o eleele ma le lapalapa o le eleele i luga o le tufatufa o le vaega. O le galueaiina o isi ituaiga eleele e mafai foi.
  5. Faaaogaina o. Uladar o se ituaiga maualuga o laulau palu, e talafeagai foi mo le umi o le teuina. Le lelei o pateta lelei - 93-95%.
  6. Tatau. I luga o le lima sikuea, ua tatau ai Uladar i le 4.2. I le taimi o le kukaina, e le pa'ū le pulupulu, e tumau pea e vaivai.
    Uladar e toetoe lava a aʻafia i le faʻaleagaina o masini. A oʻo i le seleselega e oʻo atu i le 96% o pateta o loʻo faʻaauau a latou polokalama.
  7. Faʻafitauli faʻamaʻi. O le maualuga o le teteʻeina o le gasegase o le pateta, o le nematode cyst, banded and wrinkled mosaics. Fua faʻatatau i le tuai o le paʻu ma le tubers, siaki siaki laʻau.

I le laulau o loʻo i lalo o le a e maua ai uiga e pei o le gaosia ma tausia le lelei o ituaiga eseese o pateta:

Igoa tulagaTuuina atu (kg / ha)Tausiga (%)
Molly390-45082%
Le manuia420-43088-97%
Latonae oo atu i le 46090%
Kamensky500-55097%
Zoraka250-31696%
Arosae oʻo atu i le 50095%
Felox550-60090%
Alvar295-44090%

Matou te ofoina atu ia te oe se mea aoga i le teuina o pateta. Faitau uma e uiga i le taimi, teuina i le taumalulu, i pusa, i totonu o le pusaaisa, o le fufuluina o fatu.

Ata

Totoina ma le tausiga

I le tele o metotia o gataifale mo le tausiga o le pateta e tatau ona faʻaopoʻopoina le tele o mea taumafa, aua o le faʻamaʻi e tau atu i le faateleina o le tuberization, ma, o lona uiga, o le fua o le gaosiga atoa.

I mataupu o la matou 'upega tafaʻilagi o le a e maua ai faʻamatalaga auiliili i le auala ma le taimi e fafaga ai, pe faapefea ona fai pe a totoina.

O le mea lea, na aumai e le au Belarusian ituaiga o pateta eseese, lea ua amata ona lauiloa i atunuu o Soviet Union muamua.

Faʻasalaga o mea faʻapitoa i pateta ma tetee atu i meaola faalafua ma faamaʻi O fuatini o le pati Uladar ua avea ma lauiloa i le va o pateni uma o le pateta ma tagata faatau masani.

I le faagasologa o le totoina o pateta, e masani lava ona talafeagai le faʻaaogaina o vailaʻau o vailaʻau vailaʻau mo vailaʻau eseese.

Matou te ofoina atu auiliiliga auiliiliga e uiga i le mafuaaga e te manaʻomia ai le faʻaaogaina o fualaau oona, vaovao ma iniseti.

E tele auala e toto ai pateta. Ua matou saunia mo oe tusiga ma faʻamatalaga e uiga i tekinolosi a Dutch, e uiga i le ola i lalo o vaomago, i totonu o taga ma paʻu.

E mafai foi ona e faamasani ma isi ituaiga o pateta o loo i ai fua eseese:

FaʻamaʻaʻaLaititi vaveTaeaga tuai
PicassoBlack PrincePalaʻele
Ivan da MaryaNevskyLorch
RoccoLotoRyabinushka
SlavyankaLe Alii eNevsky
KiwiRamosLototele
CardinalTaisiyaMatagofie
AsterixLapotMilady
NikulinskyCapriceVeʻaDolphinSvitanok KievLe talimaloSifraLaeliRamona