Faamanuiaga ma le afaina

Manua gaʻo: o le a le aoga, pe faapefea ona liusuavai, o le a le mea e fai i ai

O le lisi o mea taumafa e matua lautele lava e ono mafai ona faigata tele ona lisiina, aemaise lava le mafaufau i le gastronomic mea e fiafia iai ituaiga eseese. I la tatou tusiga o le a tatou talanoaina ai se tasi o oloa e sili ona lelei - gaʻo mamoe (po o le gaʻo gaʻo), lea e le taatele i le teritori o Iukureini ma le Rusia, e pei o isi atunuu o le lalolagi. E tatau ona ou talitonu o aoga o se mea e le masani ai le mea e gaosia ai fualaʻau ma le auala e mafai ona faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi - faitau i luga.

Vailaau faʻamaʻi

Afai e te tilotilo i le oloa lenei mai le "totonu," o le a e matauina se vailaʻau tino mauoa, o vitamini o le vaega B, vitamini A ma E, faapea foi mea taua (aemaise lava, sterol ma phosphatide), carotene, caprin, laurin, selenium , magnesium, apamemea ma le zinc.

Faʻatasi, o nei vaega e faʻamautinoa ai le gaioiga masani o le tino, o metabolic processes ma puipuiga mai aafiaga leaga o le siosiomaga.

Siaki mea aoga o le gaʻo gaʻo.

O le kalori matū o le gaʻo oona e maualuga tele ma e oʻo atu i le 897 kcal mo le 100 g o oloa. E leai ni aʻafiaga ma ni gaʻo i totonu nei, ae o le gaʻo e tusa ma le 97% (o totoe o le 3% o vai). E le gata i lea, o le tele o gaʻo iinei o loʻo sili atu nai lo le puaa masani ma le gaʻo palu.

O le a le aoga o le gaʻo

O le fesoʻotaʻiga o vaega uma o loʻo lisiina atu e maua ai le tele o aogā mo tagata, e sili atu nai lo isi meaola.

E le faigata lenei mea ona faʻamaonia, e ala i le tilotilo i le aafiaga o se oloa gaʻo i luga o faiga eseese ma galuega a le tino:

  1. Faiga e gaosia ai. E tele mea e mafai ona afaina ai se tagata i meaʻai, peitaʻi e maua i nai tootoo mea e tatau ai, aʻo latou faʻasalalau hormoni lautele, e puipuia ai le atinaʻeina o le le atoatoa i tama ma tamaʻitaʻi i tamaʻitaʻi.
  2. Gaioiga galue. O se aofaiga tele o vitamini B1 - o se sailiga moni mo tagata o loʻo galulue i galuega faigata mafaufau. E i ai se aafiaga lelei i mafaufauga ma auiliiliga auiliili, e puipuia ai sē o le faiai ma puipuia ai lo latou matua.
  3. E mafai ona faʻamalosia malosiaga o le tino faafetai faʻafetai i le vitamini A, o se vaega o le mamoe poʻa. O tagata e masani ona faʻaaogaina le oloa mo togalaau aina e itiiti lava le pagatia mai le malulu ma e vave ona faʻaumatia faʻamaʻi o loʻo iai.
  4. Vaega o le vaai. E tatau ona maitauina le lelei o le aafiaga i le gaioiga a tagata suʻesuʻe ma faʻaleleia le toto, ma o le a faatumauina ai le gaioiga vaaia.

E le gata i lea, o le antioxidants o loʻo i ai i le oloa e faʻateleina ai le toe faʻafouga o le tino ma faʻaitiitia le lamatiaga o faʻamaʻi oncological. E leai se mea e leai se mea e taʻua e le au atamamai i sasaʻe o le gaʻo o le "fale teu oloa a le autalavou," ma manatu o se punavai lelei o le malosi.

E taua! E tusa lava pe i ai le maualuga o lona kalori, o le oloa e matua lelei lava ma e le sili atu le mamafa o le tino o meaʻai. Ae ui i lea, o sina mea itiiti o le a lava lea e faʻamamafa ai le tino ma toe faʻatumu ai lona malosi na leiloa.

I le faʻaopopo atu i faʻamanuiaga uma, o le gaʻo manogi e puipuia ai se tagata mai le ultraviolet radiation ma tausia le matagofie o le natura.

Auala e faʻaaogaina ai le gaʻo i le kuka

I lo tatou atunuu, e seasea ona i ai se nofoaga mamalu i luga o luga o le umukuka, ae o le taimi lava e tasi e tele lava ipu ua saunia ma lona auai (o le tele lava e le na o le soifua maloloina, ae e matua lelei lava).

O nuʻu e lauiloa

O le gaʻo Mamoe sa sili ona lauiloa i Uzbeks, Kazakhs, Turkmen, Tajiks ma sui o isi atunuu i sasaʻe. O i latou uma e faʻaaogaina uma i foliga masani ma faʻafouina, aemaise lava, mo le tunuina o aano o manufasi ma fualaʻau.

I le tulaga o le suavai, o le oloa e sili ona lelei mo le taoina, e ui lava e mafai ona faaopoopo i le lauti po o isi meainu. Ole inu faapena o le a sili ona aoga i le taimi malulu, ona e le gata o le mafanafana, e maua ai le malosi o le tino, ae faateleina ai foi lona tetee i le malulu. Afai e manaʻomia, e mafai foi ona e faʻaaogaina le gaʻo moa pei o se oloa tutoatasi, pe e mafai ona e faʻaopopoina i isi fualaau faisua po o meaola manu, lea o le a naʻo le tofoina o ipu o loʻo e kukaina.

E te iloa? E tusa lava pe e te taitaia se ituaiga olaga ola, 50 g gaʻo i le aso o le a le mafua ai ona maua le mamafa, ae o le a faʻamamaina ai le tino ma le malosi e manaʻomia. A maeʻa le 40 tausaga, o lenei oloa o le a puipuia ai le faʻamalosi ma faʻateleina le aveeseina o le talo mai le tino.

O a ipu e saunia i luga

O le fale muamua ma sili ona lauiloa ua saunia e faʻaaoga ai le gaʻo oloa ua faamatalaina, o le Uzbek pilaf masani, lea e maua ai lona manogi ma se manogi lelei.

O le Shish kebab e faia mai le faʻamalosi e le faia e aunoa ma se vaega, ae mo lenei faamoemoe o le gaʻo e faʻaaogaina naʻo le fuluina, lea e faʻamamagofie ai le ipu, ma sili atu ona manaia.

Vitio: fua o le kuka o le kuka i le tamai mamoe

O isi lauiloa Asian e faʻaaogaina lenei oloa o:

  • keke palu ma aniani ma aano o manufasi;
  • kebabi;
  • Natura lanu e masani ona kuka i se kuka taofi;
  • Palani keke;
  • samsa;
  • tamai mamoe skewers.

I le faaopoopo atu i nei meaʻai, e tele isi e mafai ona saunia i le naʻo le suia o vaega taua o meaola e mafua mai i le gaʻo o mamoe.

Recipes o togafitiga masani

E le o se mea e ofo ai le avea o se tasi o vaega autū o le sauniuniga o fualaau faʻamalosi mo vailaʻau eseese.

Pe a tale

Faʻatasi ai ma le malosi o le tale, e fautuaina e tagata faʻasalalau le faʻaaogaina o se tasi o faʻamalamalamaga e lua o le oloa lenei: o se vailaau vaifofo poo se inu.

Mo le togafitiga o le tale i vailaau faʻaleaganuʻu faʻaaoga foi fatuga o le paina, parsnip, o le eleele, ovy, blue cyanosis, soapworm, paʻe paʻe, horseradish ma le radish ma le meli.

I lona faigofie faigofie, faʻaaogaina le vailaʻau faʻamalo e faʻaaogaina mo le faʻamalosi poʻo le solo, e ui lava o se meainu ua saunia mai vaega tutusa o le susu, o le meli ma le gaʻo o le a tutusa lelei le aoga.

I le mataupu mulimuli, aʻo leʻi faʻaaogaina, o le paluga e faʻafefeteina i totonu o se vai vai seia oʻo ina faʻamavae uma vaega. O lenei tuufaatasiga e tauivi ma le mago ma susu susu ma e mafai foi ona fesoasoani i le bronchitis.

E taua! I le maualuga o le vevela, o le faʻaaogaina o le "gaʻo" inu e matua le manaomia, aua e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga.

O le isi mea e mafai ona faʻaaogaina ai le tamai mamoe i le tau faasaga i le tale, o le fua lenei: ia 200 g o le oloa e ave le 250 g o le meli ma le 4-5 fasi laʻau o le aloa, o mea uma ua palu lelei ma tuu le paluga i totonu o se fagu mama.

E mafai ona teuina le vailaʻau faʻamaʻi i totonu o le pusaaisa (ma mo se taimi umi), ma e tatau ona faʻaumatia faatolu i le aso i totonu o se sipuni sipuni ao leʻi faia le taumafataga autu. Ina ia faʻaleleia le tofo, e mafai ona e faʻaopopo se sipuni sipuni o koko, e tatau ona maualuga.

Matou te fautuaina oe e faamasani i mea aoga o le katine, linden, linden, coriander, mountain, hawthorn, rapeseed, buckwheat, coriander, acacia, esopcetium, phacelia, cotton, honey clover honey.

Mo faamoemoega puipuia, o le tino lava lea e tasi e faaaogaina i le 0.5 sipuni vaovao 2-3 taimi i le aso, afa itula ao le i taumafa.

Mo tiga i totonu o sooga

Ina ia faʻamavaeina tiga faʻatasi, e faʻaaogaina ai le gaʻo o le mutton, e faʻaaogaina i se mea malulu i luga o vaega o loʻo aʻafia o le tino ma e faʻapipiʻiina faʻatasi i ata tifaga.

Ina ia mautinoa le lelei o le mafanafana, e fautuaina e afifi le lima i se sikafu lalaga, ma tuu ai mo le isi vaiaso. I se tasi taimi i nai aso uma, e sui ai le gaʻo tuai i se mea fou, aʻo uuina pea se puʻupuʻu.

Afai e le mafai ona e gafatia ona fai se fusi i aso uma, ona faʻapalapalaina lea, faʻafefe mafanafana, gaʻo e tatau ona ufiufi i totonu o le maʻi i aso uma mo le masina, faʻaalia lenei faiga masani i le po ma faʻaopopo e faʻaaoga ai se sikafu fulufulu mo le mafanafana.

Faʻatasi ma veins varicose

I le tulaga o veins varicose, o le mea suamalie o le a tipiina i ni fasi vaega laiti ma faʻaaogaina i le mea tiga, afifiina le polyethylene ile pito i luga ma faʻatasi ai ma se sikafu lalaga poʻo se sikafu. E lua ituaiga o faamalosi i aso taitasi e lava, ma i totonu o ni nai vaiaso, o le a itiiti le maitauina o veins ma o le a toetoe lava a le toe afaina.

Ina ia faʻamalieina le tiga i sooga, ia faʻaaoga meafaigaluega e faʻatatau i le autumn crocus, faʻamaisa o le Caucasian, aʻa o le sunflower, plectrantus, clover paʻepaʻe, faʻapea foʻi ma le solo o solofanua.

Mai luga o le mulivae

O le feagai ai ma lenei faafitauli le lelei o le a fesoasoani i le faʻafefiloi o fuamoa moa atoa (i totonu o le atigi) ma le 100 kalama o le mutton gaʻo ma le aofaʻi tutusa o le fatu. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e manaʻomia le tuʻuina o vailaau i se mea pogisa mo se aso, ona mafai lea ona e susuina se paluga i totonu ma faʻaaogaina i le pusa i se foliga o se pulufana, tuu i luga o se totini. Faʻaaoga masani (i aso uma i le po) pe'ā maeʻa le vaiaso o le a faʻavaivai ma lamolemole.

Mai le wen

I le taua faasaga i le wen, e le tatau ona e saunia se vailaʻau e faavae i le gaʻo mamoe mo se taimi umi. Pau lava le mea e manaʻomia o le faʻafefeteina lea o le sipuniti o le oloa, faʻamafanafana i sina mea itiiti ma faʻasolosolo ai i luga i le aso, leʻiaʻo maeʻa atoa.

Faʻafefea ona faʻaaoga i le cosmetology

O meatotino aoga o le gaʻo mimiti e le o iloa e le cosmetologists. O lauiloa lauiloa o le lalolagi e masani ona faʻaaogaina e avea o se tasi o mea taua mo a latou oloa, aemaise lava, kulimi, masini ma faʻafiafiaga. O le aoga autu o le oloa o lona aafiaga lelei lea i luga o le paʻu, lea, e masani ona faʻaaogaina ma faʻafouina le faʻaaogaina o le oloa. E le gata i lea, e mafai e le puʻu puipuia le paʻu mai aʻafiaga o le malulu, ma o maso e faia i luga o le faavae mo foliga o le a sili ona talafeagai i le taumalulu. Mafaufau i ni nai fua mo le fausiaina o mea teuteu fale.

Filifiliga 1. Mo le tuputupu ae lelei ma le faʻamalosia o le lauulu, e mafai ona e saunia se suauu mai le faʻafefiloi o mutton ma le gaʻo gaʻo (350 g taʻitasi) ma le paʻu o le masima laulau (120 g). A maeʻa maeʻaeʻa, o mea uma lava e tuʻuina i totonu o le vai faʻaʻeleʻele ma vevela lelei, faʻaosoosoina pea.

Ina ia faamalosia le lauulu i togafitiga masani, latou te faʻaaoga foi chives, nasturtium, suauu cumin cine, lagenaria, polo birch, pepa oona, bergamot, sedge, jujube, nettle, aniani ma le sinapi.

I le mea e maua ai foliga tutusa, faʻaopoopo le 120 g o pasili, 15 g o le paʻu o le pill ma faʻafefiloi uma mea uma, ma tuʻu ai le atigipusa ma mea uma o loʻo i totonu o le taele vai.

A uma le kuka, e mafai ona e liligiina le suauʻu i totonu o fagu ma tuʻu i totonu o le pusaaisa e teu ai i le moega mo le 10-15 minute mulimuli ane (e tatau ona faia le taʻavale i aso uma). A maeʻa sea matapule, o le lauulu paʻu e fufuluina i le taeao i le vai mafanafana poo le faʻafefeteina o laulaau. Filifiliga 2. Mo le sauniuniga o le fafagaina o kulimi mo le tino atoa i vaega tutusa e ave ai le puaa ma le mamoe gaʻo, pata ma le beeswax.

E pei ona i ai i le lomiga muamua, o nei vaega e tatau ona liusuavai i totonu o se vai taele, faʻafefiloi lelei ma sasaa i totonu o se fagu mo le toe teuina. O le oloa maeʻa e mafai ona faʻaaogaina i aso uma, e aʻafia ai i vaega eseese o le tino, aemaise lava, ma faʻamaʻi e ala i mumu.

O nisi fafine na o le faʻapipiʻiina o le mea masima i a latou mea e masani ai, ma a uma ona faʻafefiloi latou faʻaaogaina e pei ona masani ai, naʻo le tulaga lenei e le tatau ona vavaeeseina ai le ono foliga mai o se manogi le lelei.

Auala e filifili ai pe a faʻatau

Ina ia maua le maualuga o le aoga mai le siʻusiʻu gaʻo, e taua tele le filifilia o se mea maualuga maualuga e aunoa ma le faʻafefeteina i le gaʻo o le'oti (e foliga foliga tutusa, ae eseese meatotino). O lenei fua o manu ua iloga i uiga nei:

  • o le malamalama, toetoe a paepae;
  • malogo;
  • e aunoa ma se manogi manogi o le ammonia.

Ina ia faaitiitia le lamatiaga o le maua mai o se mea taufaasese pe maualalo le gaʻo, ia faatau mai na o tagata e faatauina atu i latou (e sili ona lelei i faatoaga) poo i fale lauiloa ma se igoa lelei.

O fea e teu ai

A maeʻa le faʻatau, e masani ona faʻapipiʻi vave le uʻu i totonu o se pusaaisa mo le toe teuina. I ia tulaga, e le maumau ai ana meatotino ma e mafai ona taoto mo le oʻo atu i le 3-4 masina.

Afai e te leʻi maua le avanoa e faʻaaogaina ai le faʻafefeteina, ona faʻasalie lea o le oloa mo se taimi le tumau ina ia mafai ona faʻavelaina mulimuli ane. O le maualuga o le vevela i totonu o le pusaaisa ei totonu + 2 ... + 5 ° C.

E taua! Aua neʻi faʻaaogaina se siʻusiʻu gaʻo pe afai e faʻafuaseʻi lava ona i ai se manogi manogi o le ammonia pe o loʻo ufiufi le fola. Mai i na aoga gaʻo, o le a le, i se isi itu, e mafai ona e faʻaleagaina lou tino.

E faʻafefea ona faʻafefete le gaʻo manogi i le fale

E faigofie ona faʻafefete le puʻu, ma o mea uma e te manaʻomia o se ogaumu ma se fagu mo le faʻafefe. O taga uma e faia i le faasologa lenei:

  1. O se fasi gaʻo fou e tipiina i ni vaega laiti ma tumu i le vai malulu mo le itula (faʻafefea ona vavae ese mai ai le toto ma mea e le tatau ai ona totoe).
  2. A maeʻa le taimi atofaina, aveese mai le vai, mulumulu lelei ma tuʻu i totonu o se mea uamea-uʻamea poʻo le mea omea, lea e tatau ona faʻamausua uma ai le gaʻo.
  3. O le taimi nei e tuʻu ai le fagu i le ogaumu mo le 1.5 itula, pe a uma ona faʻafefete lelei i le vai (o le vevela ile ogaumu e le tatau ona sili atu ile 150 ° C).
  4. I le faaiuga o le faʻataʻitaʻiga, o le gaʻo eleelea e ave i fafo mai le ogaumu, faʻapipiʻiina i totonu o se faʻamau ma le ie siʻi ma sasaa i totonu o se fagu mo le toe teuina.

I le avea ai ma se isi mea e taliaina i le galuega, e mafai ona e faʻaaogaina le kuka taofi. I lenei tulaga, e lelei le fufuluina o le suʻu gaʻo, tipi i ni fasi vaega pe pasi atu i se meaʻai meaʻai ma se moa manua, ona faʻafefete ai lea i totonu o se pesini o le faila taofi i le faiga o le Baking (o le faagasologa masani e tusa ma le itula).

Ona tuʻuina atu lea o le eletise i luga o le faiga o le "Tigāina", ma o loʻo faʻaauau pea ona saunia le siʻosiʻese gaʻo mo le isi 2-3 itula. A maeʻa ona faʻaaogaina le oloa e ave i totonu o le pusaaisa ma faʻaaoga pe a manaʻomia.

E taua! Po o le a lava le auala e te filifilia, e taua le faʻavaveina o le gaʻo mo le faʻamausali o le lanu.

O ai e le mafai

Faatasi ai ma le tele o itu itu o le gaʻo mamoe, ei ai tulaga e mafai ona afaina ai le tino o le tagata. Muamua lava, e aafia ai tagata o loʻo mafatia i le oona, faʻamaʻi fatuga, faafitauli o le ate, lela o le gallbladder ma le atherosclerosis. E manaʻomia foi ona faʻapulaʻa le faʻaogaina o le siʻosiʻese gaʻo mo tagata e maua i le maʻi papala poʻo le maualuga maualuga, ona o le maualuga o lona gaʻo. I nisi o tulaga, e ono tupu le faʻavauvau ona o le le lava o tagata taitoatasi, e tatau foi ona iloiloina pe a faʻatau.

E te iloa? O le Roma anamua na taʻua o le fatato o le fatato, ma, e fiafia lava, o lenei igoa ua ola pea i lenei aso, e ui lava o lona uiga nei "povi". O loʻo i ai se faʻamaoniga e faapea o le Emperor Justinian lava ia i le tulafono na mafua ai i ona tagatānuu ona tuʻuina atu Lardo i le 'autau ina ia lava le malosi ma le malosi o fitafita uma, ma na tupu lenei mea i le 1500 tausaga talu ai.
E oʻo lava i le oloa aupito sili ona aoga e leʻo le leai o se mea sese, o lona uiga o lona taumafa e tatau ona saʻo saʻo. Ae o le siʻusiʻu gaʻo, o lenei metotia o togafitiga o le "amateur", ae mafaufau i ona lelei uma, e le tatau ona e faʻagaloina.