Laʻau i totonu

Fautuaga aoga ile tuputupu ae o le po ile fale

O le po o le nightshade o se mea manaia matagofie. I le taimi o le fuaina o laau, e ufiufi ai le vaomatua i polo laititi o fualaau suamalie, ma ona o le le lelei o le fua o le fua, ua lanu i lanu eseese: mai le lanu samasama i le lanumoana.

Fatuina tulaga lelei mo le tuputupu ae o le po i le fale

O tulaga lelei mo le palu o le po o le malamalama lelei, o le manogi, palapala ma le vevela. I le taimi vevela, ia mautinoa o le a le susunuina laulaau mai le susulu o le la. I le taimi lea, e sili atu le lelei le aua le tuʻuina atu le laau i se nofoaga faʻavave.

Nofoaga ma moli

O le nofoaga aupito sili ona lelei o laau toto o le a avea ma saute sasaʻe po o matapiʻe i sisifo. O le malamalama o le po e tatau ona faasalalauina ae susulu. I luga o faamalama i saute e mafai ona susunuina le po, i faamalama i matu o le a le fuga, ma o le tuputupu ae ma le atinaʻe o le a lemu ma le malie. Fruiting the home nightshade ae leai.

Lulu

I le tautotogo ma le taumafanafana, e manaʻomia e le po o le vevela le vevela o +15 - + 25˚C, i le taumalulu, o le laau e iai se taimi malolo, e tatau ona faʻaititia le vevela i le 12 tikeri. I le tau mafanafana, e manaʻomia le faʻatonuina o le po i le faapaologa i le ea fou.

E taua! Aua le tuʻuina le laau i lalo o ave saʻo o le la, aloese mai faʻataʻitaʻiga.

Tausia ma le poto ma le poto lelei

E fiafia le po e faʻafefe faʻafefe, ae le talia le ea. Mafaufau i lena mea i le vaitau o le taumafanafana ma le taimi e malolo ai mo le malulu ao tuputupu aʻe i totonu o se fale e ese le tausiga.

E te iloa? O le mandrake e aʻafia i le aiga o laau olaola. I le vaitaimi o le Vaitausaga Tutotonu o malosiaga faʻapitoa sa mafua i le laau. O le aʻa o le mandrake e talitutusa lava ma se otootoga i se tagata soifua, atonu o le mafuaaga na masani ai ona faʻaaogaina i le alofa faʻapitoa.

E faʻafefea ona faʻafeinu le fale i le po

I le vaitau o le alualu i luma tuputupu aʻe ma le atinaʻeina, ua faʻamamaina le fale e pei o le pito i luga o le eleele e magoto. Ona faasolosolo malie lea ona faʻaitiitia le faʻavalaʻau, ma faʻaititia i le taimi o totoe (Oketopa - Fepuari). E oʻo atu i le faaiuga o Fepuari, e faʻateleina foi le faʻaleleia o le suavai ma amata ai ona faʻaleleia.

Faʻamamaga o le ea

O le malulu i le fale e manaʻomia ai le faʻamamaluina o le itiiti ifo i le 60%. Aʻo vevela vevela ma vevela ile fale, faʻapala i le taumafanafana i le taeao ma le afiafi. E tasi i aso fitu uma e mafai ona tuu le laau i totonu o se palatusi ma laʻau vaivai susu.

Tului Mai le igoa Latina o le nightshade na vave ona maua lona igoa fomaʻi-charlatan Dulcamara - o se tasi o toa o le taʻavale Gaetano Donizetti "Love potion".

Fafaga mo nightshade

I le taimi o le tuputupu ae, e le manaʻomia le faʻamalosi o le paluga o le po, e manaʻomia le faʻaleleia i le tautotogo, taumafanafana ma le autumn. I le avea ai o se faʻaleleia faʻapitoa talafeagai mo laau toto, fugalaau mo tamato. A e faia ni ofu, mulimuli i faatonuga i faatonuga mo sauniuniga.

Auala e teu ai

Mo le matagofie matagofie o se togavao, e manaʻomia le teuteuina o le nightshade. I le tautotogo, e seleseleina ituʻau i le tasi vae tolu le uumi, o lea o le ogaumu tutotonu (o le pito i lalo o le vao) e sili atu meaʻai. O le faʻataʻitaʻiga e faia pe a uma ona faʻaalia mai vine. I le autumn, e manaʻomia e le nightshade le teuteu mo le lush tillering, pulupulu e le o iai ni pulupulu, pine.

Suiga ma palapala mo le po

Faʻafefe o le po i le tausaga mo vao laiti, o laau matutua e totoina i le tolu tausaga. A o le toe gafaina le laau ua tipi. O se meaʻai maloloina e saunia mo le paluga o le po; lua filifiliga e mafai:

  • Peʻa, turf ma lau lau fanua i tutusa tutusa;
  • Peʻa, humus, oneone ma le eleele omea (2: 2: 1: 2).
O le ipu vine mo le toe totoina e tatau ona vaʻaia mo le aʻa o le laau. I le pito i lalo o loʻo tafe ai vai faʻalavelave (faʻalautele le ele, pebbles). A maeʻa ona totō le laau, e mafai ona faʻafefiloi i totonu o le lua vaiaso.

Taʻafiaga o le po

O le lanumeamata lanumeamata o le nightshade o loʻo i ai le steroid glycosides - mea oona mo le tino o le tagata. Aʻo oʻo mai, e tusa ai ma saienitisi, o le pipi e le oona, ae o loʻo i ai tulaga o mea oona ma se faʻalavelave matautia. O lea la, o se fugalaau mananaia matagofie ma lanu mumu e mafai ona matautia.

Faʻalogo! Taofi le palu o le po ina ia mafai ai ona maua e tamaiti ma fagafao. E taufai fiailoa uma, ma o lanu lanumumu e matua matagofie lava, o lea e talotalo ai e taumafai.

Faʻaaogāina o le po e mafai ona mafua ai le vevela ogaoga. O toxins o loʻo i totonu ia i latou e faʻafefe ai le mucosa gastric ma o loʻo gauai i totonu o le toto. Faailoga o le oona:

  • Paʻu o le fatu ma le faʻavaivaia o le tino;
  • Manua o le lafo ma le faʻalogologo;
  • Pupil dila;
  • Vomiting ma tiga i le gastrointestinal tract.
O nei faʻaʻailoga uma o loʻo taʻu manino mai ai o le po o le po o le oona. I le faailoga muamua o le manaʻomia ona mulumulu le manava i se vaivaiga vaivai o le potassium faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le carbon activated. E tusa lava pe maeʻa le fufuluina, e tatau ona faʻaalia le maʻi i le fomaʻi.

Totoina o le po i le fale

I le fale, o le nightshade e faʻalauteleina e auala e lua: fatu ma le faapipiiina. O le tausia o fualaau aina ma fualaau aina e le ese mai le tausia o se tagata matua.

Faʻaleleia e tipi

Mo le moe i le po, o le faʻagasologa mo le faʻalauteleina e tipi e faia pe'ā maeʻa i le tautotogo. A maeʻa le faʻagasologa, e le lafoina ia upega, latou te aʻafia malosi ma totōina i latou mo aʻafia i oneone susu po o peʻa. A aʻa le aʻa, ona totoina lea i totonu o se fagu vai ua saunia. E saunia le palapala mai le faʻafefiloi o oneone, humus ma eleele masima (1: 2: 1). A maeʻa le faʻavasegaina, e faʻapipiʻi puʻu mo le lelei atili o le vaomatua.

O le po

Pe a faʻasalalauina e fatu, e sasaa le lau o le lau laau i totonu o se pusa poʻo se pusa. E lūlūina fatu ile luga, ona ufiufi lea i se oneone oneone (1 cm), susu (e mafai ona sosolo ina ia le faʻafefe ai le palapala), faʻapipiʻi i tioata. O le vevela o le potu e tatau ona i totonu o le 22 ° C. I totonu o le lua vaiaso, o le a totogo totogo, lea e tafe lua pe a tutupu ae. O le tuputupu ae o le po o le po e totoina i ni ipu eseese.

O ni faafitauli ono tutupu i le tuputupu ae o le po

E uiga i faafitauli i le tausiga o le laau o le a taʻu mai ai o latou foliga vaaia. Afai o le laʻau e faʻafeiloaʻi, o lona uiga o lena malulu o se malamalama tele tele e ala i le susulu o le la. E le mafai ona taofi le po i le susulu o le la, e susunuina laʻau i le vevesi o le ultraviolet radiation. Tuu le laau i se nofoaga ma moli moli. E mafai ona i ai i le la i le taeao po o le afiafi. Afai o se laau e lafoaʻi laulaau, e itiiti se malamalama, i le isi itu, masalo ua tele naua lou ufiufi o le po. Pe a aliali mai ni lanu enaena i luga o lau, o le faamaoniga lea o le leai o le magnesium. Taofi lenei mea i le mafaufau pe a filifilia fugalaau fugalaau. Faatasi ai ma le le lava o laei, e mafai ona vevela laulaau.

O le vao e le fua mai - o lona uiga e manaʻomia ai le faʻafefeteina. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga se pulumu vaivai e tusi ai le manulele mai le fugalaau ma fugalaau. I le tulaga o le le lava o le vevela, e le lelei le fuga o le po, ma, e tusa ai ma lea, e le fua lelei, o ona fua e le manaia ma e le o se faaaliga. Mai le le lava o le susu susu o vine, faʻateleina le faasusu e faʻaleleia ai le laau. Pe a maualuga le palapala ma le ea, o le a faʻavaivaia uma le fualaau aina ma laʻau. O le amioga lava lea e tasi e matauina i le maualuga o le vevela o mea oona.

O lau ma laʻau o le nightshade mago ma liu samasama - o le mafuaaga atonu e taoto i le ea vevela. O le maualuga o le ea i totonu o le potu e afaina i foliga vaaia o parasite: aphids, whiteflies ma moli. E mafai ona e osofaia meaola faʻasaʻi ma iniseti ma fomai (Actellic, Decis, Fitoverm).

O le totoina o laau totō e masani ona manaʻomia le gauai. I le tausiga e taua tele le uiga auro, a leai o le le lava po o le sili atu o le tasi po o le isi vaega o le a mafua ai le mai o se fagafao. Ae o le faataunuuga mataʻina o tulafono e aoga tele ina ia fiafia tele le laau i fualaau aina, fualaau aina, laulaau lauusiusi.