Paʻu

Faʻamatalaga ma ata o ituaiga elekisi vaivai

E na o paukuki e le tupu: lanu ma lapotopoto, moli lanumeamata ma le samasama lanu samasama, lamolemole ma le afifi, i le foliga o se pulu ma le gata. O le tele o ituaiga ma ituaiga o lenei fualaau faisua e ofoofogia, ma e faigata tele i le au fai togalaau ona faia se filifiliga. E faʻafefea ona faʻalatalata i le filifiliga o le pauka, oa ituaiga ma ituaiga, o le a tatou taʻuina i lenei tusiga.

Faʻamatalaga o ituaiga paʻu malolosi

Paʻu - o se sui masani o le aiga pumpkin. O lenei aganuu e iloga mai i ituaiga eseese eseese e iloagofie e le vaivai o le paʻu, tofo, foliga o le fua. O nei uiga e iloagofie ai vaega e tolu o kulimi:

  • nutmeg (faʻaalia i lapotopoto po o fualaʻau ma se paluga vaivai);
  • tele-fua (faʻaalia i le manogi vaivai);
  • faʻataʻapeʻapeʻa (ese mai le meaʻai ma le lapotopoto poʻo le faʻavao fua).
E taua! O ituaiga muscat e iloga i luga o le maualuga o le koko ma suga, o palu lapopoa e mafai ona maua i le maualuga o gaosia, ma le eleʻele-pakiniki, e ui lava e itiiti ifo i fua, ae o le a teuina.

O ituaiga eseese o le hardwood (Cucurbitapepo L.) e faigofie lava ona toso mai i luga o laʻau, ma o loʻo faʻaputuina i le 7 mita. I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai le puʻupuʻu, fafie vao. Faatasi ai ma i latou e atiina ae laulaau lanumeamata lanumeamata lanumeamata e lima-lobedi ma se vevela mataga. O fugalaau o lenei aganuʻu fualaʻau ua amata ona tuʻuina i luga o lanu samasama lanumoana poʻo lanu samasama samasama. Pedicle pala ma le mafiafia. A maeʻa ona toto, o loʻo faia ia ovaries, lea, ao latou atiina ae, suia foliga, mamanu o le paʻu ma le lanu. O le tele lava o taimi, o fua e lapotopoto, lanu foliga ma ese lanu lanu samasama-lanu moli ma le lipine.

E taua! O le vaega autu o ituaiga o vailaʻau o se kulupu faigata o le uka, ma e na o ni nai vailaʻau e sili atu ona vaivai. O le tino o lenei ituaiga o paukini e fai siva, ae suamalie, manogi ma lelei.
O fua o le kulimi poʻo le lanu samasama-paʻepaʻe, o le foliga o le lapopoa, ma le mamafa e tusa ma le 0.2 g i le ogatotonu o le fua. O se mea iloga - o se bezel malosi ma se isu mata. O ituaiga paluga sili ona lelei paluka:

  • Acorn;
  • Freckles;
  • Suburban;
  • Juno.

Vaʻai faigata ma faʻamatalaga ma ata

I le taimi nei, i le vaʻalele Soviet, e sili atu i le 30 ituaiga o le pumpkin o loʻo faʻaleleia i se mea mamafa. Tatou te filifilia ituaiga sili ona lelei mo i latou e mananao e totoina lenei ituaiga o paukini.

Golosmyanka

Afai o loʻo e suʻeina ni ituaiga o pikiaka malolosi mo le tatalaina o fanua, ona tatau lea ona e gauai atu i Golosmyanka - e mafai ona e totoina i soo se itulagi o lo tatou atunuu. Faʻasalaga lelei, o lenei paukini na te tuʻuina le umi, faʻalalōina i itu eseese o sasa. O laulaʻau o le laau e laʻititi le lapopoa, malosi tele, vevela i le lanu ma sina lapoʻa.

E te iloa? E talitonuina o le fanau mai o le pauka - Mekisiko. O iina na maua ai e saienitisi ia laau siliva anamua, lea e tusa ma le 7,000 tausaga. Faʻasalalau atu i isi konitineta pakaina na maua ina ua maeʻa le mauaina o Amerika.
O fua o le tamaitai Golomean e foliga mai e foliga mai, o loo i ai se paʻu lanumeamata lanumeamata, e lamolemole i le paʻi. E mafai ona oʻo i le 6 kilokalama o le mamafa. O le aano o le samasama, e le suamalie i le tofo, e mafiafia ma maoaʻe. Laʻau e aunoa ma se atigi maʻa, lanu uliuli, maua ai vitamini aoga E, B1, B2. Faʻatasi ma le tausiga lelei, e mafai ona e ausia gaioiga o le 500 c / ha.

Freckles

Laʻau o le paluga O loʻo faʻagasolo muamua le kulupulu ma ua fuafuaina mo le taumafa o le laulau. E atiina ae i foliga o se vaomatua ma i le tele o tulaga o loʻo faia ai 5-6 laititi faʻamaʻi ma le faʻaititia o internodes. O le sikuea o le nofoaga tutotonu foi o le umi o le uumi.

O paʻu pepa i Freckles o lanu lanumeamata i le lanu, o le tele o le lapopoa i le foliga o se pentagonui malosi. O latou foliga i luga o le faʻasalaga e ufiufi i le papa paepae.

O fua o lenei ituaiga e laiti - 0.6-3 kg. E sili ona latou lanu meamata lanu meamata ma lanu samasama lanu samasama ma o loʻo i ai se foliga lanu. O le anufe o le vavao tele, paʻu, tipi-lanumeamata i le tipi.

O le aano o manoa e samasama-lanu moli i le lanu, o le mafiafia o le tipi e 3 cm. E ese mai i le suamalie, suamalie ma suamalie (6.5% gaʻo) le tofo ma se lagona mamao.

Faʻamanatuina le faʻaaogaina o le eletise, e mafai ai ona maua le fua o le popo. O le Freck 365 pasene i le hectare, e sili atu nai lo isi ituaiga o pamu.

O fomaʻi e faatatau i fua o le suamalie, faʻafefe i suiga o le vevela, e mafai ona feaveaʻi ma umi ona teuina. O le le lelei o Freckles e aʻafia ai ona faʻafitauli i le paʻu o le paʻu.

Danaya

Laupapa i le vaeluaga o le vaitau. Fautuaina mo le galueaina o faatoaga tumaoti. O Danae e atiina ae ni fasi uumi umi. Le lanu lanu e mafai ona malamalama ma lanumumu lanumeamata ma se fasi pepa.

O fua o lenei ituaiga o loʻo faʻapotopotoina, o le a faʻamaluluina le fogaeleele. O le paʻu o fualaau aina suamalie e fua, laʻau vavao, lanumeamata i lanu ma lanu samasama moli-lanu samasama. O le aano e mama lanu samasama, e fai sina manaia, ae o se manaia lelei. O le mamafa o le fua o fualaau 'aina matua o le 6 kilokalama.

O le fua o Danae e 360 ​​kilokalama / ha.

Fale o le atunuu

O lenei laukalama o le taumafataga o le vaitau. E i ai fualaau suamalie e fua i le 4.5 kilokalama o le lanu mumu-lanu meamata ma se paʻu malulu lamolemole. O le aano e agavaivai, suamalie, lelei le manogi ma sina manogi manogi.

E fetaui mo le ola i vaega eseese, compact, e le tele se avanoa i luga o moega. E lelei ona puipuia, o le tofo e faasaoina mo le fa masina. Tuʻuina atu le Countrykinkin - 460-610 c / ha.

Spray Orange

Paʻu o le vaeluaga o le vaitau, i le vaitau o le faʻamalosi e fai ai se sasa e le o se taimi umi. O fua e laititi faʻalelei, foliga faʻalelei. E mafai ona oʻo atu i le 5 kilokalama le uʻu pauka.

O le talo o le fua o le fua o le samasama-lanu moli, lamolemole i le paʻi. O le aano o le samasama, o le tofo e ofoofogia. O se laau toto, e faigofie tele mo le ola i ni vaega laiti. E pei o le Paʻu o le Pulu, E faʻamaonia lelei le faʻamaina o le Orange i le maeʻa o le seleselega ma e puipuia mai le leaga o le tau, faʻalelei, faʻafefeina le lamala.

Juno

Laʻau eleni Juno e faatatau i le laulau muamua. I le faagasologa o le tuputupu aʻe e tosoina ai le tele o fasi uumi umi.

Fua o fua, o le saʻo. O le pikiniki pipi e laitiiti - e oʻo i le 4 kilokalama. O le luga o le lipine, moli ma lanu manino o se lanu sili atu. O le pulupulu e paʻu, malie, pe a ma le 3 cm le mafiafia. E matua aoga - 450 kg / ha.

Gribovskaya vao

Tausaga muamua o le laulau fua (e le sili atu i le 98 aso e pasia muamua le seleselega muamua).

Vaʻaia uluaʻi fua o fualaau 'aina ma e fetaui lelei mo le totoina i latitudes lelei. O fua o fua o lenei paukini o le palaniki, fuamoa ma oʻo atu i le 4.8 kilokalama. Le lanu o le paʻu o le moli lanumoli ma lanu uliuli. O le fagu e faigata lava ae manaia. O le aano o le samasama uliuli ma se mea e sili ona lelei i le pauka. E masani ona tupu Gribovsky auala e totoina ai le pikiapu. E faapitoa le talisapaiaina mo le le salalau solo o le togalaau, e le tele se avanoa, e puipuia ai le pala o fualaau aina ma e laʻititi ona aʻafia e le paiotis ma le paʻu palapala. O le gaosiga o le kuluni Gribovsky o le 400 c / ha.

Aluni

Aʻo vaʻavaʻai i ituaiga o faʻamatalaga o le pumpkin, e toatele e gauai atu i meaola lautele. O le mea tonu lava lenei o le ogatotonu o le 'elekene almond. O lenei aganuu ma ni lō umi, o ona fua e i ai le mamafa o le 4-5 kilokalama. Fuʻu almond gourd lanu moli lanu moana. O le aano e manaia, suamalie ma lelei. Lelei mo pepe pepe ma meainu. Talisapaia mo mea e mafai ona tumau mo se taimi umi e aunoa ma le tele o taumafaiga.

Altai

Uluaʻi vaʻaia o le popo malosi. I le faagasologa o le alualu i luma e atiina ae le umi o le pala.

O fua o lenei paukisi ua tafe, lapotopoto. Lanu - samasama ma lanu moli. O le tele o fualaau 'aina matua e 2.5-5 kilokalama. O le aano o le tino e manaia (5-6%), fibrous, samasama. Aluka elekiki e fua tele, malulu, malupuipuia pe a uma le seleselega.

Acorn

Faʻafeiloaʻi i le faleteu, palu vave. Faʻailoa i le foliga o le fusi, o le mea lea na maua ai le isi igoa - ova. O le tele o le fua e itiiti, ae o le aano o se meaʻai suamalie. Le lanu o le pipi - malamalama lanu samasama, toetoe a paepae, e tofo e pei o le sukcini. O le fua o le fua e mafai ona faia i ni ituaiga o ituaiga paʻu eseese. E sili ona maua i se lanu uliuli lanu meamata (Laulau Tupu ma le Laulau Lauliʻi). O nisi o meaola e sau i totonu o laumei samasama poʻo le lanu moli.

E te iloa? Soo se paukena e mafai ona teuina i se nofoaga pogisa mo se taimi umi, ae o le tipiina o lekuka i se nofoaga malulu e le mafai ona teuina mo le silia ma le 30 aso.
E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le tele o vailaʻau popo e maua ai se avanoa e le faʻamalosia e faʻataʻitaʻi ai le galueaina o lenei laau. Ma afai o lau sini o se elekinisi faigata, o lona uiga o le a faʻaleleia tele, pe afai, pe a filifilia, ia faʻalogo i le faʻamatalaga o le ituaiga.