Fua o le gaosiga

O a mea e tatau ona e iloa e uiga i geraniums papaʻe? E tusa uma ma le fugalaau sili ona lauiloa: faʻamatalaga, ata ma le aotelega o ituaiga, togavao

White geranium o se tasi o laau e sili ona lauiloa ma peleina o faifaatoaga. O lenei fugalaau o se teuteuga manaia e le gata mo le faamalama o le faamalama, ae faapea foi mo togalaau aina, paka ma fugalaau fugalaau.

E toatele tagata e pei o le geranium paʻu mo lona foliga mai ma faigofie ona toe gaosia. E le gata i lea, o le fugalaau ei ai le tele o mea faʻamalolo ma faigofie ona faʻaogaina i le siosiomaga.

Tulaga o le tino ma le talafaasolopito

O le Geranium o lona igoa lona lua "Crane", lea na maua ai le faafetai i ona fugalaau, e foliga tutusa ma le gutu o le pipi.

O le igoa o le fugalaau e sau mai le upu Eleni geranios, o lona uiga "kiona". E lua ituaiga o geraniums - totonu ma togalaau.

O le geranium i totonu e taʻua i nisi taimi o le pelargonium. O le laufanua o le geranium paʻepaʻe o le South and South-West Africa, lea e tautala i le vevela o le laau ma lona alofa mo le malamalama. I le taimi nei, o le geranium papaʻe na muamua faʻaalia i Holani.

Geranium, e pei o le tele o isi aitema, na aumai i Europa e tagata folau. i le faaiuga o le 17 senituri. Na tosina i latou i se tulaga e le masani ai, e le masani ai mo se vevela vevela, ma sa i ai se manao e fetuunai i tulaga fou. Na amata ona salalau le geranium i le lalolagi atoa.

I le faaiuga o le 18 senituri, na tupu ai se fugalaau i Rusia ma avea ai ma se tasi o fugalaau e sili ona lauiloa i fale ma togalaau.

Faʻaaliga

Geranium o se fugalaau manaia ma matagofie. I le natura, e mafai ona e mauaina lenei laau totino i ni lanu eseese. E i ai geraniums i le mumu, lanu viole, piniki ma le paʻepaʻe. O le geranium lanu o loʻo i ai ni paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe e sili ona lelei e faʻamalamalama i le pito i lalo o laʻau lanumeamata lanumeamata. O fugalaau o lenei ituaiga o geranium o loʻo i ai se fuainumera tele o peti faʻamalosi ma le mea e sili ona lelei.

O se fugalaau lanu paepae e oʻo atu i le 3-4 cm, ma o le maualuga e 14-15 cm le lautele. E masani ona malosi le aʻa o le laau, ae le maualuga, o laulaau o foliga o le ivy, e pei o faamalu, ma se lamolemole vaivai.

O lenei ituaiga o geranium e lautele le lauiloa i le au faifaatoaga ona o le faigofie o lona faʻatoʻaga ma le tele o fugālaʻau faʻatusatusa i isi fugalaau.

Faʻamatalaga o ituaiga taʻutaʻua faʻatasi ma ata

E le tele naua ituaiga ma ituaiga o geranium papaʻe i le natura. O se tasi o ituaiga e sili ona lauiloa e manogi, mamalu ma faʻamaonia. geranium O ituaiga taʻitasi uma nei o ituaiga sili ona lauiloa, o loʻo faʻamatalaina i lalo.

Ice Rose

O se tasi o ituaiga e sili ona lauiloa o le geranium paʻepaʻe ma fugalaau tetele, na faʻaputuina i ni mea matagofie.

Aʻo le i tatalaina, o le pulupulu o loʻo i ai le tele o peti paʻepaʻe e iai se lanu lanumeamata. Ma a maeʻa ona faʻaalia, latou te mauaina se paolo lili.

Jackie Gold

O se ituaiga o laau ma fugalaau fugalaau papaʻe. O laulaau o nei ituaiga o geranium e matagofie ma manaia. O oe lava o le laau e faʻailoa ma pe a tupu le fugalaau o se vao vao ona o laulaau laugutu.

Joan of Arc

O se mea faʻalelei, lea pe a fai o fugalaau e fai ai paʻu paʻepaʻe ma vela piniki.

Horizon

O se tasi o ituaiga sili ona lelei o geranium papaʻe, o ona fugalaau e oʻo ile 4 cm le lautele.

O se tulaga iloga o lenei laau o se faʻavaveina o le germination process, lea e oʻo atu ile 5-7 aso.

Cheri (Royal)

O se tasi lea o ituaiga o geraniums, lea e faʻaalia i le tele ma le umi o le fuga. I le taimi lava lea e tasi, e manaʻomia ai tulaga faʻapitoa faʻapupula ma amata ona fuga ae faatoa maeʻa le taumalulu. O le mea lea, e taʻua foi o le geraniums royal.

E tele ituaiga o geranium e puipuia i le vevela o le vevela. Latou te puipuia le vevela ma e mafai ona taofiofi pe a pa'ū le vevela i le 5 tikeri.

O fea ma pe faʻapefea ona totoina?

White geraniums teuteu fale, faamalama, ma paka, togalaau togalaau, greenhouses ma moega o fugalaau. E iloga i le le lelei o le tausiga, faigofie o le toe gaosia, e ese mai le eseese o ituaiga e mafai ai ona totoina faʻatasi ma isi meaola i totonu.

Geranium e mafai ona totoina i ni auala autu se lua:

  • fatu;
  • toto mai le tina;
  • saunia fatu.

E tatau ona manatua lena mea e mafai ona e totōina le geranium i le tausaga atoa. Afai o le ae faʻaaogaina le laau mai le faletele, ona lelei lea ona faia lenei mea i le tautoulu aʻo lei amataina le kiona.

O le auala sili ona lauiloa mo le gaosia o geraniums e taua o le faʻavasegaga e faʻaaogaina ai pine poʻo tipi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tipiina ni nai pito i luga ma lau i totonu o se fale matua.

E mafai ona e tuu le fana i totonu o le vai ma faatali mo aʻaona faʻapala ai lea ile eleele. E le gata i lea, e mafai loa ona e tuʻuina le aʻa i le palapala, muamua ona togafitia i se vaifofo o le potassium.

Malamalama ma le nofoaga

O le geranium paʻu e mafai ona tuʻuina i soo se mea i totonu o le potu poʻo le potu. O lenei laau e matua le lelei lava i le filifiliga o le nofoaga.

E fiafia Geranium i le susulu o le la, ae o lona toilalo e faigofie ona faʻatagaina e se laau toto, ua lava lava e tuʻuina atu i le ao e faʻaaoga ai se moli.

E mafai ona e toe fetuunai ipu ma fugalaau i soo se nofoaga, o le tele foi o latou tali masani e masani lava i paʻu ma le vevela o le vevela. Ae ui i lea, e pei o le tele o le fale, o le geranium papa e manaʻomia se ea fou.

Manaomia o le eleele

E le o mamafa le geranium i le palapala, ae e aoga le mulimuli i nisi o fautuaga i le tuufaatasiga o le palapala mo le laau.

  • Mo le totoina o le geranium e tatau ona filifili ai eleele eleelea, lea e faatauina i le tele o faleoloa fugalaau. E mafai ona e filifilia soʻo se eleele lelei mo laau i totonu, ona faʻaopopo ai lea o elemene talafeagai ma fugalaau.
  • A filifilia se palapala, siaki mo iniseti ma siaki.
  • O le oneone mama ma le tele o minerale e mafai ona faaopoopo i le eleele maeʻa. I le faaopoopo atu, o le eleele mo le totoina o le geranium e tatau ona aofia ai le peat ma le turf.
Geranium e mafai ona toto i totonu o fagu po o atigipusa i lona pule faitalia ma, e tusa ai ma le vaega o le potu.

Aʻo leʻi faʻatau se faʻatau mo le geranium paʻepaʻe, e tatau ona e suʻesuʻeina ma le totoa lona fatuga. O le maualuga o le gaosiga o mea taumafa o le a aʻafia ai fua o laau toto.

Fale ma tausiga i fafo

I le tausiga o geranium paʻepaʻe, e tatau ona matauina tulaga masani e tatau ai mo le gafatia o le tele o totoga fale. E pei o le tele o laau totō, o le fugalaau e fiafia i le susu, ae aua neʻi faʻafefe i le vai. Mo ia, e manaʻomia le faʻaaogaina o vai lelei.

I le taumalulu, e faaitiitia le faafia o le fafaga. O le malamalama o se tasi lea o mea e manaʻomia pe a tupu aʻe geraniums, talu ai ona o lona leai o se mea e mafai ona taʻitaʻia ai laʻau ma fugalaau.

O lau o geranium papaʻe mago ma sui lanu samasama ma le le lava o le susu, ma pe a tele, latou te faʻavalevalea ma sili atu ona pala. E tatau ona faʻapipiʻiina le kesi tilani i se alavai. E mafai ona manaʻomia le totoina o fugalaau pe afai e tupu malosi le laau ma aʻa.

Maʻi masani ma faʻamaʻi

E pei lava o soʻo se fale, e mafai ona osofaia geranium paʻu e faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi.

  • O se tasi o faamaʻi o le laau o le mea lea ua taua lanu uliuli. O le tele o taimi, e mafai ona afaina ai ni meaʻai, mulimuli ane latou amata ona pala ma faʻapogisa. O ia ituaiga o vailaau faʻamaʻi e tatau ona aveeseina ina ia le faʻasalalauina le faʻamaʻi i laau lata ane.
  • Geranium e mafai foi ona afaina i faamaʻi afaina, o le tasi o ia mea paʻu palapala. E tupu ona o le maualuga ma le vevela ma le maualalo o le vevela, e aʻafia ai lau o le laau ma le fugalaau paʻepaʻe.
    E mafai ona faʻaumatia le sau mai Mealy i auala eseese. E masani lava o lenei faʻamaʻi e togafitia e ala i le togafitia o laʻau ma sauniuniga kemisi.
  • Whitefly ma aphid - O meaola nei ia e masani lava ona nofo i le pito i lalo o lau ma fafagaina a latou sua. Ina ia faʻaaogaina, o faʻafitauli faapitoa e faʻaaogaina foi.

Faʻavaeina uiga

O se tasi o auala lauiloa o le auala lea e vaevaeina ai le vao, lea e tatau ona vaʻaia lelei ma vaelua le laau i ni vaega. A maeʻa lenei faʻatonuga, e totō laau taʻitasi i se isi ipu.

E mafai ona faʻatauina ni togalaau faʻapipiʻi mo le totoina i faleoloa faapitoa o fugalaau.. E taua foi le faatauina o se eleele lelei, togafitia i vaifofo faapitoa ma fofo.

O le faʻaleleia o fatu o se tasi lea o togafitiga sili ona faigata ma faʻamalosia ai le garanium, ae o le geranium ua tupu i lenei auala e masani lava ona sili atu le vevela ma le fuga. E mafai ona faʻatauina ni fatu, ae e mafai ona e maua mai laau toto.

  1. O nisi o fatu ua salalau i totonu o se palapala susu, sasaa i totonu o se ipu malamalama, ua ufitia i le palapala i luga atu o le pito i luga ma ufiufi i le tioata.
  2. O aso uma lava e tatau ona faʻafeinu, ae aua le faʻafefe, ina ia aua le lolovaia fatu.
  3. E masani lava o fatu e tupu i totonu o vaiaso e lua i le vevela o le 20-24 tikeri. I lenei tulaga, e tatau ona fafagu le tioata ma aveese le faateʻaina.
  4. A maeʻa le tulaʻi mai o le vaʻaia o le eletise e tatau ona siitia i se nofoaga susulu ma maua ai i lalo ifo o le vevela.
  5. A maeʻa le 7-8 vaiaso, e mafai ona totō ni fatu i totonu o ipu.

O le toe gaosia o le geranium paʻu ma le fesoasoani o fatu e fetaui lelei mo le fausiaina o ituaiga fou, ma le faʻapipiʻiina e faʻaaogaina e maua ai se vao fou.

Aotelega o le kerani papaʻe o se laau e le lelei, tausi mea e le faigata. Pau lava le fili o lona gafatia o le tele o le susu, lea e mafai ona oʻo atu i le oti o le laau. White geranium o le a avea o se mea teuteu lelei mo se potu poʻo se nofoaga faitele.