Fua o le gaosiga

Matou te fausia se faamoega mo se faʻataʻitaʻiga: pe faʻapefea ona totoina le auala o le Anthurium saʻo

"Aneturiums" manu "i le vaomatua mauga vao e nonofo i luga o laau, ma e mafai e se tasi ona fai, ofe i luga o maa, i ogaoga ma sina luʻu oneone.

O le mea lea, o latou aʻa e iai ona lava mea patino.

O nei aʻa e alu i le eleele, ma ua faamalieina i ona tulaga itiiti - ae latou te iloa foi le vaalele.


Faʻavae i luga o nei foliga, piki le pusa, palapala ma le auala e totoina ai le anthurium.

Pusa faʻapala

O le tane e tatau ona faʻamautinoa le tutusa o le vevela o le eleele ma le ea felelei. Mo lenei mafuaaga, filifili palasitika koneteina.

I le pito i lalo e tatau ona iai puʻe vai o le tele o le laʻau ina ia aua nei galo le susu.

O pusa suamalie e le talafeagai mo aʻa e tupu tele i itu ma oʻo lava i luga, fafo.
I totonu o ni meaʻai laiti, o le alavai talafeagai e faʻaalu ai le tele o le voluma.

I le isi itu, o le lautele o le tane e faalagolago i mea o loʻo faʻamoemoeina mai le anthurium: i totonu o potopoto tetele o le a atiina ae le tele o fanau, ae o le fuga o le a faʻaitiitia le tele. E faʻafefea ona fuga, o le ae aʻoaʻo ai iinei.

I totonu o le tele o ipu, o le a le mafai e le laau ona vave gafatia le eleele ma faʻalavelave faʻaleagaina o le a faia ai.

O se taunuuga, mo tagata matua anthuriums filifili ni pusa palasitika laiti ma le diamita mai le 24 i le 32 cm.

Eleele


Tulaga lautele o le eleele lelei mo le laau toto: tatala, fibrous, ma le lelei lelei o le ea ma le susu, sina gaʻo.

E faapena sauni eleele mo fomaʻi ma bromelia, faʻapea foʻi ma faufautua.

Faʻafefiloi eleele faʻapena e mafai ona saunia. e aʻu lava ia.

    O nisi nei o faʻatulagaga talafeagai:

  • laʻau (sod) palapala, moa sphagnum poʻo le peʻa i tutusa tutusa ma le faʻaopoopoga o fasi moli ma le niu;
  • peat, sphagnum gaosi, eleele masima i le fua faatatau o le 2: 2: 1;
  • laʻau lauʻeleʻele, peʻa, oneone lapoʻa i le vaega 2: 2: 1 i fasi 'apamemea ma le paʻu o laau o coniferous;
  • laupepa ma filo lapopoa, sphagnum gaosi, eleele vaʻaia (2: 1: 1) faʻatasi ma se vaega itiiti o le fala ovi;
  • fulafula felafolafoaʻi, peʻa filo, paʻu pine i tutusa tutusa.

Faʻamasinoga

A o leʻi oʻo i le pito i lalo o le fagu e tatau ona tuʻuina alavai (faʻalauteleina o le omea, tamai maamaa, faʻamalositiga faʻataʻitaʻiga i fasi fasi malala), o lona laulau e oo atu i le tasi vaetolu o le ipu.

E mafai ona sasaa oneone i luga o le alavai, ona mafai ai lea ona tuʻuina le aʻa - sili atu ma le eleele.

E tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i le tulaga faigofie ona taʻe aʻa ma vaʻavaʻai ma le faʻaeteete vaega faʻamaʻi ma afaina, faʻasusu ai vaega manua ma le malala.

E mafai foʻi ona e togafitia i latou i se aʻafiaga o le aʻafiaga o aʻa.

Ona faʻatumu lea o le faʻafefiloi o eleele palapala, taumafai ia faʻalauteleina le loloto o aʻama faamau lemu. Laʻau malolosiO le tumau ile luga e tatau ona ufiufi i le sphagnum ma faʻaleleia i taimi uma.

E masani lava pe a totoina oe e te manaʻomia totoga lagolago.

O faʻamatalaga uma o le tausiga o le anthurium, faʻapea foi mea faʻafefe ma faʻamaʻi e mafai ona afaina ai lenei laau toto, e mafai ona e mauaina i luga o la matou upega tafaʻilagi.

Suiga


Afai o le anthurium ua tupu mai fatu, ua totoina i totonu o se ipu e ese mai i le 7 i le 9 cm. i le tautotogo i le laasaga o le lima i le ono laulaau ma i le lumanai latou te suia le "fale" i tausaga taitasi, ao latou tuputupu ae. E uiga i isi auala, sei vagana ai fatu, faʻalautele lenei laau, faitau i inei.

O laau totō ua totoina i le lua i le tolu tausaga. Pe a faʻavasegaina, latou te taumafai e faʻalolotoina aʻa i sina mea sili atu nai lo le mea na faia i totonu o le fagu tuai. O le vaega totoe o aʻa i luga o le fogaeleele ua afifiina i le sphagnum susu. Nisi faʻalauteleina ma alavai.

I le taimi o le fesuisuiai o le totoina e le o faʻatinoina.

Le maualuga o le fagu fou fuafua pe mata o le a totogo le laau pe sili ona tupu. Afai o lou uiga fugaO le anthurium ua totoina i totonu o se ulo, e le sili atu le telē nai lo le muamua.

I totonu o le lautele o le ipu, o le anthurium o loʻo tuputupu ae ma le naunautai, ma tuʻuina atu ai aʻa. I le tautotogo, pe a uma ona fausia o latou aʻa i nei fatuga, i le taimi o le gaioiga e vavae ese ai mai le laau autu ma nofo i le eseesega o malosiaga e fetaui ma la latou atinae.

A maeʻa le faʻatau O se faʻataʻitaʻiga fou e tatau ona vaʻaia ma le totoa eleele ma fagu. Afai o lenei potopotoga ma le anthurium ua ola maualuga, e tatau ona faasaoloto le laau mai le eleele ma vave ona totoina.

I le tulaga o le masani ai o le galue i luma o le faʻatau atu, ua totoina le laau faʻatasi ma se paʻu oneone i totonu o se ipu e le tele le lautele.

I soo se tulaga, e tatau ona e mataʻituina le puipuia o aʻa ma, afai e mafai, faʻaleleia faʻatasi ma togafitiga faʻatasi ma le kalama ma le faʻamalosia o aʻafiaga.

Soʻo se mea e faʻaaogaina o se popolega mo le laau. O le mea lea, mai le "tagata nofoia" e le tatau ona vave faʻamanuiaina le olaola po o le tuputupu aʻe lauolaola i itu uma. E naʻo le tatau ona tuʻuina atu ia i latou tulaga lelei mo le atinaʻe ma tuʻuina atu le taimi mo le fetuunaiga i le "nusi" fou.

Anthurium, o ia o le fugalaau o le "tane fiafia", e faigata tele i le potu aganuu, ae ui i lea, e mafai foi ona ia faia ni tulaga talafeagai.

O se tasi o galuega autu i lenei tulaga o le mautinoa lea o le atiina ae o aʻa.

Tuu i totonu o se siosiomaga lelei, faaopoopo le suavai, susulu, vevela, mafiafia - ma le "fiafia tane" o le a ola, fuga ma uluola.

Ata

O le a e vaʻaia se ata o tausiga i le fale mo Anthurium, faʻapea foi ma le fea ipu e manaʻomia mo ia:

    Ituaiga o Anthurium:

  1. Anthurium Scherzer
  2. Anthurium Crystal
  3. Anthurium Andre
    Fautuaga Tausi:

  1. Mea uma e uiga i Anthurium
  2. Faʻafouina o Anthurium
  3. Blooming Anthurium
  4. Anthurium Diseases