Fua o le gaosiga

Elemene masani Elm

Elm, poo elm - o se laau lapoa tele ma se pale paleni, E manaia, e maua ai se paolo lelei ma e faigofie ona teuteuina, o le mea lea o se tagata galue malosi i le faʻaogaina o fanua ma nuʻu. E mafai ona maua i luga o magaala, i paka, i luga o auala ma i vaomatua. O le igoa "elm" e afua mai i anamua Celts, o le na taʻua lenei laau "elm". O le igoa Rusia "elm" e sau mai le upu "nonoa", e pei ona masani ona faaaoga i le faaputuga sleds, rims ma isi oloa. O nisi o ona ituaiga e taua o le elm, birch bark, elm, ilmovik.

Ragweed

O lenei ituaiga o elm (i le ata laau ma lau) e maua i Europa, Asia Tutotonu, Aferika i le Caucasus. O le laau laʻau e e fiafia i nofoaga lelei, e ui lava e ola i le paolo. O le maualuga maualuga e 20-25 mita, ma le lautele o le pale e 10 m.

E vave ola vave Elms ma faapaleni teuteu lelei. I lenei itu, e mafai ona faʻaaogaina o se pa puipui. E le gata i lea, e foliga matagofie le laau i luga o se laufanua manaia, pe o faatasi ai ma laau apu, e lagona ai cherie, manu felelei ma lefulefu mauga.

I luga o lala lanumoana uliuli o loʻo i ai le tuputupu aʻe o le paʻu. O lau e lapoa, lanu, sulu mai luga, ma lalo-lauulu. I le taumafanafana o le lanu lanumeamata lanumoana, ma i le tautoulu e samasama samasama. Fugalaau laiti, aoina i fuga, fuga seia oʻo mai laulaau. Fua-fua i totonu o le lionfish membranes.

E talia toleniga ma malulu. I tulaga lelei mafai ona ola i le 300 tausaga. O le Rabbit Elm e lelei mo le soifua maloloina. O loʻo i ai ni mea faʻapipiʻi, antimicrobial, o le diuretic ma le teleringing properties. E faʻafeiloaʻi ai i luga le paluga o le cholesterol. O se teuteuga o lea mea e togafitia ai mu ma paʻu o le paʻu.

E taua! E fiafia le Elm grabber i meaʻai, susu palapala. O le mea lea, mo le tuputupu aʻe tuputupu aʻe, e tatau ona faʻafeinu ma faʻamaʻaina, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le lime, lea ei ai sona aafiaga lelei i luga o le laau.

Faʻafiafia

Elm smooth e taua foi elm masani pe tetele-taloina. E tupu i Europa atoa. Ana maualuga - 25 m (o nisi taimi 40 mita), le lautele o le pale lautele - 10-20 m. O le ogalaau o le laau e saʻo ma e mafiafia, e oʻo i le 1.5 mita le lautele. O le paʻu o weni paʻu e lamolemole, i tagata matutua e mamafa tele, e mafiafia ma e faʻafelafolafolafolafolafolafola papatusi. O laulaau e tele (12 cm), ovoid, maka, lauulu lanumeamata i luga ma le lanu mumu i lalo.

I le autumn, e maua e le laʻau se lanu uliuli-lanu enaena. O fugalaau e laiti, lanu enaena i lanu violē. O le fua o se lapisi lapotopoto ma le ulu i autafa.

E te iloa? O le fafie o le elm e le pala i totonu o le vai, o le mea lea i le Middle Middle in Europe o paipa vai sa faia i ona ogalaau. Ma mai lenei laau na avea ma lagolago o le uluai Bridge Bridge.

E lelei le aʻa o Elm smooth. O laau tetele e fausia ai se ituaiga lagolago: laulaʻau 30-50 cm le maualuga i le pito i lalo o le ogalaau. Faʻavave ma ola 200-300 tausaga (o nisi taimi 400 tausaga). Loto vaivai, ae fiafia i le eleele susu. Faʻasaʻo le faʻafefeina o lologa i taimi pupuu.

O laupapa laupapa Hardwood elm e tele, malosi ma faigofie ona fai. Mai ia mea e fai ai meafale, au fana ma isi oloa. I le taimi muamua, na faʻaaogaina le uila elm mo le paʻu paʻu, ma le phloem mo fusi lalaga, ie ma fai ailava palapala. Mea aoga e aofia ai le elm lūlū, tuʻuina atu mea faʻamalolo: anti-inflammatory, antibacterial, astringent ma diuretic.

E taua! I totonu o taulaga, e taua tele le elm masani, ona o le tele o pefu i luga o ona laʻau nai lo o isi taulaga i le taulaga. Ua totoina e puipuia ma faamalosia ai fagu ma vaʻalele.

Androsova

O lenei ituaiga elm e le maua i le natura. O loʻo faʻafefeteina ma o loʻo i ai se uʻamea o le sikuea ma le alm mafiafia. O le maualuga o se tagata matua e 20 m. O lona pale o le foliga o le fale ie ma e maua ai se ata malulu. O le paʻu e lanu. O laula o ni fuamoa fua, tusi.

E tupu i luga o le eleele mago lelei, e faigofie ona tatalia le mago. O le gafatia e tuʻuina atu ai itu taʻavale ua avea ai le laau ma se pepese pefu. O le mea lea, o loʻo faʻaaogaina lelei mo nofoaga i le taulaga. O le laau e faigofie ona fai ma e foliga matagofie tele, lea na avea ai ma taʻutaʻua i le mamanu.

O le palealii elm e mafai ona avea o se "taualuga" mo paolo-alofa fiafia - o le eletise, logo, buzulnik, aquilegia, rogers, host, fern, astilbe. Mai vaomatua e mafai ona totoina le suamalie.

Lelei

E seasea ona tupu le vaomatua. Tupu i Asia Tutotonu. O lenei laau maualuga e oʻo i le 30 m. E i ai sona pale tele, lea e maua ai se ata malulu. O le paʻu i luga o lālā talavou o le samasama-lanu enaena poʻo le lanu, i luga o le tuai - pogisa. O laulaau e laiti, 5-7 cm le uumi, paʻu, foliga-fuamoa.

Lelei elemene - o se laau e le lelei, e malulu, e faigofie ona faʻafefeteina le lamala, e ui lava e fiafia i le palapala malulu. O le malosi o le kesi e fesoasoani ia te ia e lagona ai le lelei i tulaga o le tamaʻi taulaga.

Faʻamau

Isi igoa - elm split, poʻo le mauga. Tufatufa atu i Asia i Sasae, o Sasaʻe Sasaʻe, Iapani ma Saina. E tupu i luga o vao ma vaomatua. E mafai ona maua i togavao mauga i le maualuga o le 700-2200 mita i luga aʻe o le sami. Laʻau tuputupu ae - 27 m.

Le lanu o le ufiufi e lauulu ma lanu-enaena. Faʻafiafiaina le lanu - lautele, faʻavao, faʻavali. O lapoa e lapoa, tusi i le pito i luga, o nisi taimi ma le 3-5 togi tusitusi. O le laau e gafatia le paolo, o le kiona, malosi malosi ma le asu o le taulaga.

Tetee

O le igoa lona lua o le karagach peristovetvisty. I le natura, e maua i Kazakhstan, i Sasaʻe Sasae, i Central ma East Asia. E ola i luga o mauga, papaʻe, oneone. Alofa i le tele o le la. Me ola i le silia ma le 100 tausaga. Maualuluga - 15-25 m. Ua salalau le pale, ae e le o se ata lafoia.

O laʻau laititi e faʻatulaga i laina e lua ma fatu ai le faʻamalosaga o laulaʻau laʻau tele, lea na tuʻuina atu ai le igoa i le ituaiga. Winter planty plant, saoloto faʻafetaia le lamala ma fetuunai i soʻo se palapala. E televave lona tuputupu ae, ae oʻo i lona maualuga lona tuputupu ae i lona natura natura: i le itu i saute, ile eleele malulu. E faigofie ona faʻagata tulaga o le taulaga - asphalting, pefu, smog. E mafai ona teuteuina ma e lauiloa i le fausiaina o paka.

Tavita

O le elm o Tavita o se ogalaau po o se laau e maualuga lona 15 m. O laulaau e maama, o le fulu, 10 cm le umi ma le 5 cm lautele. O le fua o se samuni samasama-lanu enaena. O se ituaiga lauiloa o le Iapani Iapani. E lauiloa i Rusia, Mongolia, Saina, Iapani ma le Penitela Korea.

E te iloa? O le laau elemene umi, lea e silia ma le 800 tausaga, e tupu i Korea.

Laititi

O lenei ituaiga meaola e tele igoa - elm, paʻu, karaich, kene, el elm, elm (laau i le ata). Teritori o tufatufaga: Ukraine, Rusia, Asia Itiiti, Europa i Sisifo. O loʻo ola i le vaeluaina o vaomatua ma vaomatua, i luga o auvai ma maualuga i luga o mauga.

O le maualuga o le laau e mai i le 10 i le 30 m. O le pale e maualalo. O laulaau e tele, obovate. Toe faʻaleleia seʻia oʻo i le 400 tausaga. E fiafia Karagach i nofoaga o le la, faigofie ona tumau le lamala, ae le o le malulu. Tulaga iloga - o le laau e faia ai se upega lautele o aʻa.

O le mea lea, ua faʻamalosia le pito i luga ma faaititia le lamatiaga o le faaleagaina. O le mea lea, o le fanua elm e masani ona faʻaaogaina e le gata mo le faʻamalamaina o taulaga, ae faʻapea foi mo togavao faʻasao. O le tuputupu ae o Cork e masani lava ona maua i paranesi, lea e faateleina ai le tau o le fafie e avea o se fale.

Aoao i mea faʻapitoa o le totoina o isi laau teuteu: Noulani faʻaulu, vaʻavaʻa, vine mumu, catalpa, vine, lanu mumu.

Fualaau lapopoa

Ilm tele-fruited ola i Rasa Sasae, Mongolia, Saina ma le Penitela Korea. E tupu tele i vaitafe, i luga o fafie ma papa. O se laau laʻau po o se tamai laau, o lona maualuga maualuga e 11 m, faatasi ai ma se pale lautele lautele. O le paʻu e sinasina, enaena pe samasama. O lau e lapopoa, susulu, vevela i luga, ma sulu mai lalo.

O le laau e mafua lona igoa i ona fua, le lapona lapisi lauulu e teuteu ai. Toto tele laau toto. O lenei ituaiga o elm e ese mai ona aiga i le vevela matautia o le lāmala. O le mea lea, e faʻaaoga lelei e faʻamalosia ai le eleele o faisaisa, fao ma mea papaʻe.

Rough

O Elm, poʻo le mauga elm, e taatele i le itu i mātū o le lalolagi: Europa, Amerika i Matu, Asia. E tupu i luga o vao ma vaomatua. O le maualuga o le elm e 30-40 m. O le pale e lapotopoto, lautele ma mafiafia. O le paʻu e lamolemole, e lanu enaena. Laʻau laititi (17 cm), ovoid, ma pito i lalo. Mai i luga latou te le mautonu, ma mai lalo - faʻamaʻulu-lauulu.

E vave ona tupu, e oʻo atu i le 400 tausaga. O le eleele e matua faigata lava: e fiafia i le lalelei ma le susu, ae le talia le saline. Elm faʻafeiloaʻi malie le malulu, lamala ma le taulaga. O le laupapa e matua faigata ma umi. Latou te faia meaafale, mea teuteu o meafale ma meafaigaluega taufaatoaga mai fafo.

E te iloa? E le fefe le fefe i tulaga ogaoga: i Nouei e mafai ona maua i tua atu o le Arctic Circle, ma i le Caucasus - i luga o mauga i le maualuga o le 1400 mita.

Amerika

Mai le igoa e manino lava o le nofoaga na fanau mai ai lenei ituaiga o Amerika i Matu, lea e tufatufa atu. I Europa, o lenei elm na faʻalauiloa mai i le XVIII seneturi, ae leʻi avea ma tagata lauiloa, ona o le ituaiga o meaola moni ei ai uiga sili ona taua.

Amerika Ilm ola i vaomatua i tafatafa o auvai, ae mafai ona maua i nofoaga matutu. Laʻau maualuga - 20-30 m, pe a ma le 40 m. O le pale e lautele, faʻavao. O le paʻu e lanu enaena i fua. O laulaau e lautele, fuamoa, 5-10 cm le uumi. Lelei lelei le vevela o le kiona. O le faamoemoe o le olaga e 200 tausaga.

O ituaiga eseese o elm e eseese uiga e mafai ai e oe ona filifili tonu le laau e talafeagai mo lou tuafale.