Fualaau aina

Tausaga o le taumalulu taumalulu e avea o se pisinisi, aoga gaogao

O le faʻaaogaina o fale kosi ile tausaga taamilosaga o se pisinisi faʻamalosia mo faifaatoaga.

I totonu, e mafai ona e tupu lauusiusi, fualaau faisua, fugalaau, vine.

O le filifilia o mea totō e faalagolago i le itulagi ma le maualuga o tauvaga.

E tatau ona mafaufau i tupe mama, volumes of investments, le tau o le eletise, tau ma isi mea taua.

Tausaga faʻava-taamilomilo o se pisinisi

E faʻapefea ona ola i totonu o se fale kati i le tausaga atoa? Maua ni seleselega tausaga atoa e mafai ona faʻatuina tupe siliva taumalulu taumalulu. O fausaga e mafai ona fausiaina i luga o se fafie uamea. E tatau ona i ai se faavae o vaomatua mo le taumalulu mo pisinisi, o lona mafiafia e faalagolago i le tau o le itulagi.

Greenhouse i le taumalulu o se pisinisi e ufitia i le polyethylene o le a tau le taugofie. Ae ui i lea, o le pusa ata e tele ni mea le lelei: o le faasee, le lelei le manino. O le ata e tatau ona suia i vaitau uma, lea o le a faaitiitia ai le aoga o le fausaga. O laufanua lanu meamata e talafeagai mo le totoina o fualaau aina: kukama, tamato, pepa. Greens, strawberries ma fugalaau e le manaʻomia le maualuga o le susu, lea e fatu ai se ata.

Faʻavave greenhouses e sili atu le tumau, ae o lo latou fausia o le a sili atu le tau. Mo greenhouses e le manaʻomia i totonu o le fale, ae faʻafefeina le faleoloa o le fale gaosi oloa, e sili atu ona puipuia i tulaga o le tau. Moli tioata tioata - o le sili atu o le ultraviolet. I aso vevela ma le vevela, o laau e tatau ona pritenyat e aloese mai le mu.

Lelei - lauʻeleʻele e ufiufi i pepa o le acryli poʻo le polycarbonate.

Latou te umi, faigofie ona tipi ma punou, faia soo se foliga.

O le Polycarbonate e mimilo ai ave o le la, e talafeagai mo eria sili ona malulu.

E talafeagai mo le gaosiga o alamanuia leanoa-e fuafua.

O lenei fomu e tuʻuina mai ai le faʻamalamalamaga ma e le faatagaina ai le kiona e nofo i luga o le taualuga.

E manaʻomia le faia o le puipui i matu o le opaque o le greenhouse e ala i le tuʻuina atu i se pa puipui poʻo se puipui. O se puipui e leai se avanoa e fausia ai se faʻalauteleina o le la, faʻafefe i luga o le vevela o tau.

O le fausiaina e tatau ona faʻapipiʻiina i se faiga faʻaleleia., faʻasologa o le tau ma le faʻavaivai faʻavaivai. O se faitotoa faalua po o se fale e manaʻomia i le mea e ulufale ai, o le a puipuia ai laau mai le malulu i le taumalulu.

O le mataupu sili ona taua mo greenhouses-tausaga - faʻamafanafana i le tau malulu. Ina ia laveaʻi, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi auala masani o le faʻavevelaina faʻatasi ai ma meaola oona. Mo le vevela, e mafai ona e faʻaogaina fafie laupapa, afi, afi eletise, uaea infrared. O le tele o taimi, e faʻapotopoto e le faifaatoaʻaga ni metotia.

O loʻo i ai i totonu o lanu manulele gaosi oloa mea taua. O le nofoaga sili ona taatele - mai le 500 sikuea mita. m i le 1 ha. Mo le malosi i totonu o le fausaga o loʻo faʻapipiʻiina koluma. Faatoaga laufanua atonu e sili atu ona tauagafau. Mo fualaau faisua ma fugalaau e aoga le fausiaina o le 150-200 mita sikuea. m, green green talafeagai greenhouses i le 100-120 sikuea sikuea. m

Filifilia o se aganuu

Ua autasi tagata tomai faapitoa: e sili atu ona aoga le totoina o fugalaau i totonu o se kiona. O le nofoaga lona lua o le lau, o le lona tolu o fualaau faisua. O avanoa lelei mo i latou oe na filifili e faʻata i luga o le toga, ma sili atu i luga uma, strawberries.

O le filifilia o se aganuu faapitoa mo le galueaiina e faalagolago i le tele o mea:

  1. Le maualuga o tauvaga i le itulagi. Aʻo leʻi amataina lau galuega, e tatau ona e iloa mea o loʻo tutupu aʻe isi tagata fai pisinisi. E taua le manatu o le taumafanafana ma le amataga o le tautoulu, o le gaioiga o le falemalama e mafua ona o le faateleina o le tuuina atu o fua o le eleele.
  2. Mea e fiafia i ai tagata. Siteki i luga o mea e maualuga le manaʻoga. O le aufaifaatoaga o le Novice e tatau ona ola i laau sili ona lauiloa e sili atu ona faigofie ona faatino.
  3. Laasaga muamua o le teufaafaigaluega. E sili atu le taugofie le fausiaina o sina tamai kesiva mo le lauusiusi. Totoina fugalaau e sili atu le taugata, e manaʻomia tele le vevela, moli, tele o greenhouses.
  4. Climate. O le sili atu ona vaivai o le itulagi, o falemalama e itiiti le aoga o falemalama ona o le maualuga o tau afi.

Uiga o aganuu lauiloa

O le a se mea aoga e ola ai i totonu o le kiona i le tausaga atoa? I totonu o le greenhouse e masani lava ona totoina fugalaau, tamato, kukama ma isi fualaau faisua, laʻau po o strawberries. Sei o tatou ola i lenei mea auiliili.

  1. Fugalaau O le filifiliga e sili ona lauiloa mo faifaatoaga o rosa laʻau. O lo o iai i latou i le tulaga mausali ma e le o se mea faigata tele i luga o tuutuuga o le taofia. Manaomia le lelei o le totoina o mea, faʻaleleia ma faʻasusu. Faatasi ai ma le tasi laisa i le tausaga, e mafai ona e tipiina i le 250 fugalaau. I totonu o greenhouses, chrysanthemums, ituaiga o mea totō o loʻo totōina, faʻatoʻaga faʻapitoa o tausaga taʻitasi ma fugalaau fugalaau ua ola manuia.
  2. Greens Masalo o le galueaiina o aniani lanu meamata, pasili, opu, letus, cilantro, laau eseese. O le sili-taugofie le filifiliga - o le totoina o laulaʻau lanu meamata e faʻatau ai. O nei laumei e teuina umi, o le pito i luga o lea maualuga e maualuga atu, o manaoga o tagata faatau e tumau i soo se taimi o le tausaga.
  3. Tomato ma kukama. O le aoga o le tau, e matua faalagolago i le vaitau. E sili atu ona aoga le totoina o fualaau faisua i masini eletise hydroponic i totonu o koneteina ma se vaifofo vai. O le metotia e faʻaitiitia ai le tuputupu ae o le vaitau, ae afaina ai le tofo, tamato o vai malulu. Fualaau faisua e sili atu ona mamafa, ae o lo latou tausiga i totonu o le fale kuka e sili atu ona taugata. O Tomatoes ma kukama e matua faigata lava i le tuufaatasiga o le palapala ma le faasusu.
  4. Isi fualaau faisua. O aganuu a le thermophilic e masani ona ola i greenhouses: eggplants, zucchini, pepa suamalie ma vevela. Ina ia faapuupuu le vaitau o le tuputupu ae, ua fautuaina e toto laau i totonu o le fale koli. O fualaau faisua e manaʻomia le toe faʻafouina o eleele ma fugalaʻau, o loʻo lelei ona teuina ma feaveaia.
  5. Fualaau Faʻasalaga i le gasologa o le tausaga. E sili atu ona lelei le totoina o vine i le faʻaaogaina o tekinolosi a Dutch, lea e lavea avanoa i totonu o le kiona. E le taliaina e Strawberry femalagaaiga.

TAITAI! E talafeagai le filifilia o ituaiga o togavao e faʻaleleia mo greenhouses, e faʻamatalaina i se 'oa taua ma le saʻo lelei o vine, faʻapea foi ma le suamalie ma le lalelei.

Tau sili

Winterhousehouse, talu ai e manaʻomia e se pisinisi le tele o tupe faʻafaigaluega. E aofia ai:

  1. Faʻatau pe lisiina fanua. Tau e faʻatatau i le mamao. E taua le mafaufau o le mamao o le faatoʻaga e faʻaititia ai tau o femalagaiga.
  2. Fausiaina ma meafaigaluega o le fale koli. O le tau sili ona taugofie o le faʻaaogaina atoa o le fausaga faʻatasi ma le pulea lelei o le tau, faʻafefe o le vai, le faʻaleleia o le tino, faʻafefe ma le faʻafefe.
  3. Faatauina mai o mea totō. O le taugofie aupito sili ona taugofie o le faʻatau lea o fatu. Podroshchennaya o le totoina ma le seleselega mo le faʻaogaina o fugalaau e sili atu ona taugata. I le lumanaʻi, i totonu o le kiona, e mafai ona e vaʻaia se nofoaga mo le tuputupu aʻe pea o fualaau mo oe lava ma mo le faʻatau.
  4. Faamauina o se faatoaga po o SP. E tatau i le au faipisinisi ona fuafuaina galuega galue ma le aufaʻatau ma le faatosinaina o tagata faigaluega. O se tamai lanu meamata i luga o lana lava faufautua e le manaʻomia le resitalaina, ae faʻatapulaaina ai le mafai e le faifaatoʻaga ona sailia tagata faatau mo oloa.

E faaopoopo atu i tupe faʻaalu e tasi le taimi, e faʻatali ai le au faifaatoaga ma tupe faʻaalu masina. E aofia ai:

  • faaaluina i le vevela, moli ma le faaputuga afi;
  • faʻatau mai faʻamaʻi;
  • tau tau femalagaiga;
  • totogi o tagata faigaluega.

Le aoga

Ua fuafua e le au atamamai le aoga o le aoga o falemaʻi i le taumalulu i le 20%.

Pe a fausiaina fugalaau ma le lauusiusi e oo atu i le 30% ma le maualuga o tupe maua fualaau faisua matala - e le silia le 15%.

O vaitaimi totogi e faalagolago i le tele o greenhouses ma le maualuga o le manaʻoga.

Ina ia maua le maualuga o le aoga mai le falemalama, e tatau ona e:

  1. Filifili saʻo se aganuu mo le tuputupu ae. O le lafoaia o lautini e talafeagai mo tagata amataina faifaatoaga, ma fugalaau poo strawberries mo nisi tagata faifaatoaga poto. O fualaau faisua e tatau ona tupu i na o itulagi ma se tau le lelei ma tauvaga maualalo.
  2. Fausia se fale lauʻeleʻele lelei, lea e le manaʻomia ai le faaleleia o tausaga. O fale mai le tioata faamalama faʻamalama mo pisinisi e le aoga.
    Mafaufau i le tuʻuina atu o moli ma faʻamafanafana.
  3. Filifili tekinolosi gaosiga. O tekinolosi i luga o le eleele e taugata tele, o le aganuʻu ua tupu i le hydroponics, e le fiafia i tagata faʻatau. Filifiliga faʻasalaga - faʻalavelave faʻatupulaia pe faʻaaogaina le tekonolosi. Lafoaʻi palapala ile tuʻufaʻatasiga, faʻapipiʻi taʻitasi ma faʻamalama ma faʻavaivai. E mafai ona totoina laʻau i ni mea faapitoa faapitoa e tuʻuina i ni paʻu palasitino po o ni faʻavalava.
  4. Pulea le tuufaatasiga o le eleele. O pisinisi Greenhouse e manaʻomia ai le suia vave o le palapala, ma le faʻaauau pea o le faʻatoʻaga ma le totoina o laau, e vave lava ona faʻaitiitia. E tatau ona faʻaaoga le fugalaau i le 2 vaiaso.
  5. Faʻaaogā ituaiga faʻatoʻaga e ola ai i greenhouses. Latou te puipuia mai faʻamaʻi, eseese i le faʻapuupuuina o vaitau o le vaomatua ma fua lelei o fua. E fautuaina e faʻata i luga o 2-3 ituaiga e sili ona lauiloa, faʻamalosolo suʻesuʻega faifaipea ma oloa fou.

O pisinisi Greenhouse e mafai ona manuia ma tuʻuina atu i lē e ona se tupe maua tumau. Ina ia aua le faʻafefe, e taua le suʻeina o ou gafatia i se taimi umi ao le i amataina, tusia se fuafuaga auiliili o pisinisi ma mafaufau e ala i mataupu o faatau oloa.