Laʻau

Na atuatuvale Hydrangea Great Star (Star Tele)

Tele Star ituaiga o se tasi o mea sili ona manaia ma agavaivai i le va o tagata. E i ai fugalaau paʻepaʻe e pei o fetu, o lona uiga na sau mai lona igoa. O nei laau toto e manaʻomia tele le gauai. O lenei tusiga o loʻo talanoaina ai le mea sili o le Great Star ma le auala e tausia lelei ai.

Na atuatuvale Hydrangea Great Star (Star Tele)

Panicled Hydrangea Great Star na fafagaina i Farani. E vaʻaia ma ona fugalaau mataʻina e tutupu na o latou mai i aʻa, e talitutusa foliga tutusa i fetu. O le tele o fugalaau e tusa ma le 10 cm, lea e seasea lava.

O le a le foliga o se ituaiga?

Faʻasologa ma foliga vaaia o le hydrangea Sili Star

Na muai taua e Phillip Franz nei fugalaau i le 1830 i Iapani. O iina, na ola malosi ai lenei laau toto. O le natura masani o le fugalaau o le hydrangea o le vailaʻau o loʻo i lalo ifo. O le fugalaau e masani i timuga tumau, o lea pe a tupu aʻe i totonu o se fale mautotogi, e tatau ona fatufatu le siosiomaga tutusa e pei o le vao.

Faʻamatalaga o le fuʻa hydrangea Sili Tele

O aʻa o le laau e ola umi nai lo luga. Latou te ola loloto i le eleele. O laulaau lapoa, lapotopoto, malamalama lanumeamata i le lanu. Buds e sili atu i le lua ituaiga fugalaau. O nisi e laiti ma fua tele. O isi e valea ma telē, o loʻo i luga o vae. Fugalaau e pei o le manogi o vao vao ma lauusiusi.

Hydrangea faʻasolosolo Great Star i le maeʻa ai faʻatau i luga o le eleele

Faʻalumaina hydrangea paʻepaʻe, lanumumu, lanu piniki - o vaitau sili ona lelei-taumalulu

E le tele ni ituaiga o laau e mafai ona ola i se mea e gaosia i le eleele. O lenei atuatuvale e popole ma pei o laau.

Greenhouse faʻatoʻaga

Ina ia mafai ona manuia le suiga, e tatau ona e tausisi i tulafono o loʻo faʻamatalaina i lalo.

Mea e te manaʻomia mo le tulaʻi

Muamua e tatau ona e saunia se nofoaga: faʻamamaina mai otaota, laau, aʻa ma vao. Aʻo leʻi oʻo i le taimi muamua, e mafai ona e faʻamalo le palapala ile solo. O Hydrangea e tatau ona maua aʻa. A o lei totoina, ia togafitia le laau ma Kornevin.

Filifilia le nofoaga sili

E tatau ona manatuaina e le fiafia le laau lenei i ni mea, o lea e filifilia le nofoaga e faʻavavau. O le tele o le malamalama po o le pogisa e leaga ai le fugalaau. I le vevela, o le a amata ona laiti, ma i le pogisa latou te paʻu ai. Penumbra o le nofoaga sili mo hydrangea.

Laasaga taʻitasi i lea laasaga

O le mea masani, e totoina se laau i le tautotogo po o le tautotogo, pe a mafanafana le palapala. O le mea lenei e tatau ona e faia:

  1. Mo le totoina, eli lua i se loloto e tusa ma le 50 cm.
  2. A o lei totoina, o le pito i lalo o pu taitasi ua lelei ona faasusuina.
  3. Latou te faia se paluga mo le laau: o le vaitafe o le vaitafe, paʻu ma humus e faaopoopo i le palapala mai le pu.
  4. 'Oloʻo sasaa i tua o le lua' olo poʻo le piliki pa'ū.
  5. Ua totōina totō i totonu o se lua ma faʻafefete i le eleele.

Lapataiga! A maeʻa ona totō, e manaʻomia ona faʻafeinu le tele o vai.

Faʻafouina o le hydrangea Great Star

Hydrangea Bombshell paniculata - faʻamatalaga

O le toe gaosia e faia i auala e lua: tosoina poʻo le tuʻuina atu. Ae i soo se tulaga lava, e talafeagai le faʻaaogaina o mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae, aua o ituaiga uma o lenei laau e ola le lava i le fale.

Faʻamasinoga faʻalelei

Faʻapenaina e ala i le vaʻaia

O faʻataunuʻu e faia pe tusa o le ogatotonu o le taumafanafana. E fautuaina e vavae ese le tipi mai fugalaau laiti. Afai o le vao ua matua, ona tatau lea ona e muamua muamua.

Lapataiga! O afaina e afua mai i le itu itu i le vaega pito i lalo o le pale e faigofie ona aʻafia. O ia vavaega e malosi ma maloloina.

O le tipiina o eletise e tatau ona tuu i totonu o le paolo i totonu o le vai ma vave lava amata ona amata tipi. I le fuʻa, tipi le pale lanumeamata ma se fuga, aua e le fetaui lelei mo le tipi.

Fatuina o fatu

Afai e te totoina i le taumalulu po o le amataga o le tautotogo, ona oʻo lea i le tausaga lona tolu o le a manaʻomia oe e faʻafeiloaʻi vao matutua i luga o le saite.

Laasaga taʻitasi i le faia o galuega:

  1. Ua faaopoopoina le eleele i se ipu 25 cm le maualuga, ma tuu ai se ulugalii se cm i le pito.
  2. O fatu vevela ua salalau i le palapala, e te le manaʻomia ona faʻatumu. E sasaa le oneone i sina pito i luga, ona faʻamalū lea o le meaʻai.
  3. Ma le isi, latou te faia le aʻafiaga o se kiona i totonu o se fagu, ma ufiufi i se ata. Faʻataunuʻuina mai lea taimi i lea taimi.
  4. A maeʻa pe a ma le 2-3 vaiaso, ona aveese lea o le falemalama.

Fugalaau fugalaau

Hydrangea Care Great Star

O le tausiga faifai pea ma le tatau o le Star Star o le a fesoasoani e maua mai fugalaau matagofie ma muamua o le a latou ofoina atu le fiafia matagofie i lē e ona mo le tele o tausaga. E manaʻomia le tele o taimi e maua ai lenei laau.

Tulaga faʻatau

Panicle ma laau hydrangea - eseesega

O lenei laau e matua fiafia lava i le vai, o le tele o le suavai o se vaega taua o le tuputupu ae.

Lapataiga! E tusa ma le 3 pakete vai e tatau ona alu i se tasi togavao. I le taimi lava e tasi, e fautuaina le hydrangea e fafa i le faalua i le vaiaso, ma e oʻo lava ile umi o le vevela. O le eleele e tatau ona susu.

Laʻei pito sili

Ina ia mafai e le vao o le laau ona tupu fua vave, e tatau ona tausia lelei le fafaga. I le gasologa o le vaitau latou te faʻaopoopo 4 taimi. O le taimi muamua e fafaga ai vao i le amataga o le tautotogo. O le laei pito i luga pito lua e faia i le vaitau o le gaʻo o pupufana, pe a tatau ona fuga le fugalaau ma le sulfate sulfate. O le lona tolu taimi e fafagaina i le amataga o le taumafanafana faatasi ai ma le faʻaaogaina o faʻamalaʻau. O le pito pito i luga pito i luga ole pito i luga o le tautoulu, aʻo leʻi oʻo i le taumalulu.

Vaega o le tausiga i le vaitaimi o le vavao

Mo le atinaʻe saʻo o le fugalaau, o gaioiga e pei o le veleina ma le tatalaina o le eleele, faʻamaʻi ma le saʻo o le pulega o le vai e manaʻomia. E le gata i lea, i le amataga o le taumafanafana, e tatau ona ufiufi le laau i fafie po o le peat ina ia aloese mai le vave aveeseina o le susu.

Totoina o togalaau

<

Vaega o le tausiga ile malologa

I le taumalulu, e tatau ona fuga le fugalaau i se nofoaga e susulu lelei ina ia faʻaleleia ai pupu. E mafai ona e tuu le fagu i le faamalama i saute.

Sauniga o le taumalulu

Ina ia tausia tumutumu i luga o le laau, latou te ufiufi mo le taumalulu. E mafai ona e tuʻuina atu i se potu tapuni. E na o le hydrangea, e toesea e ala i le tipi, e mafai ona ola mai gutu.

O le Hydrangea Great Star e sili ona fiafia i le tuua, e le fiafia i le fiafia ma le la susulu. Ae afai e te faʻalatalata atu i ai ma ona tiute uma, ona faʻafiafiaina lea o oe e le laau i fugalaau matagofie, matagofie. A o le i ai se laau i le vasega pepe, e fautuaina e le au fai togalaau le fefautuaai ma tagata ua i ai le poto masani e aloese mai le oti o le fugalaau.