Lafumanu

E faʻapefea ona fuaina le lapiti i le fale

O tagata e totōina i le faatoaga a le lapiti e tatau ona saunia muamua mo le mea moni e tatau ona latou fasiotia ma ofuina i le oʻo atu i se tausaga patino. O nisi e sailia le fesoasoani a tagata tomai faapitoa, aua latou te manatu o lenei faiga faigata. O le mea moni, afai e le amanaiaina, o le fasia o le lapiti i le fale e mafai ona faia e tagata uma.

O afea e tipi ai? (faʻailoga)

E tupu lapisi ma maua le mamafa vave. Afai e te totoina i latou mo le lelei o aano o manu, ona mafai lea ona e fasiotia i latou i soo se taimi pe a uma le 3-4 masina. O nisi o aano o manufasi, ua taʻua o le broiler pepe ua saunia mo le fasiga i le lua masina. I soo se tulaga, e tatau ona e gauai atu i le mamafa o le manu. I le avea ai o se tulafono, o manu lelei i totonu o na tagata e le sili atu i le fa kilokalama. Le laʻititi o aano o aano o manufasi, o lea e sili atu ai meaʻai. Ae tusa lava pe laʻitiiti lava, e le aoga le fasia o lapiti, aua e na o ponaivi e mafai ona e maua ai le sua.

Ia faamasani i ituaiga ituaiga o lapiti e pei o: marder, Angora, Soviet chinchilla, flandr, Californian, giant lapoa, lapoa papaʻe, Rex, Butterfly, Baran, Risen ma le uliuli.

Afai, e faaopoopo atu i aano o manufasi, o le ae faʻaaogaina paʻu manu, ona tatau lea ona e fasia lapiti pe a uma le tui. Muamua le molt i le tolu i le fa masina, ma le lona lua i le ono i le valu. E fautuaina e fasia le manu pe a uma le lua molt, ae mo tagata taitoatasi e fananau i le amataga o le taumalulu, e mafai ona faatapulaa i le tasi.

Ina ia malamalama ua uma le molt, e mafai ona e uuina lou lima i luga o le paʻu. Afai e leai ni lauulu, o le a lafoaia le lapiti. I tagata taitoatasi o lanu lanu eseese, o le pito o le molt e mafai ona siaki e ala i le salalau o le fulufulu. Afai e papaʻe le paʻu, ona maeʻa ai lea o le molt, pe a fai e pogisa, e tatau ona e faʻatali.

Mo se ituaiga paʻepaʻe, o le tulaga o le paʻu e le o se faʻaaliga o le iuga o se fulufulu mamoe. Ina ia mautinoa lona suiga, e tatau ona e taumafai e toso ese ni lauulu i vaega eseese o le tino o le manu. Afai e tupu lenei mea, ona le uma lea o le faagasologa o le molimoli. O le taimi sili mo le fasia o le vaitau mai le ogatotonu o le autumn i le amataga o le tautotogo.

E te iloa? E mafai e Rabbits ona oʻo atu i le saoasaoa o le sili atu i le limasefulu kilomita i le itula, ma o le uumi umi umi e tolu mita.

Fasioti tagata i le fasimanu

Ae e te leʻi faʻafefe le lapiti i le fale, e manaʻomia ona e faia nisi o sauniuniga sauniuni. Muamua, toto le manu i se isi potu, tuʻu le vai, ae taofi le fafagaina o le 12 itula aʻo leʻi fasia. E talitonuina o le taimi lea ua faʻamamāina ai le manava o le manu.

O le paʻu e tatau ona faʻamamaina o otaota, palapala ma sili atu le fluff. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e sasau le manu ma se selu faapitoa. O le lapeti fasia e tatau ona maloloina. E mafai ona e talitonu ia oe lava pe valaau mo se suʻega suʻega.

E taua! Afai na tui le lapiti, ona mafai loa lea ona faʻaumatia i le sili atu i le tasi le masina pe a maeʻa.

O le a le mea e manaʻomia

Ae e te leʻi fasi se lapiti, e tatau ona e filifili i meafaigaluega o le a manaʻomia mo lenei mea. Afai e te faia lenei mea i le auala taatele ma le faʻamaonia, e te manaʻomia se auupega mo le taia. Atonu o se fasi laau poo se samala, o le pito i luga e tatau ona afifiina i le ie poʻo le paʻu. E faia lenei mea ina ia aua le gaoia le ulupulu o le manu, ae na o le laveaiina o se mea matautia. Faia se fasi laau e tautau ai le manu pe a uma le fasi. E tatau ona tusa ma le tolusefulu senitimita le uumi ma matau poʻo isi mea faʻapipiʻi i luga o pito o le a taofia ai le tino.

Afai o le a e faʻaaogaina mulimuli le paʻu o le lapiti, ona e manaʻomia lea ona e saunia se vailaʻau e faʻamago ai. O lenei masini, faia i ni laau, i le foliga o se tafatolu. Mai ona tulimanu pito i lalo e tatau ona gaoioi vae. O le tele o le feteenaiga e tatau ona pei o le paʻu i luga o le paʻu e mafai ona tuʻu i luga. O le a e manaʻomia ni naifi, e lelei tele le ave o nai ipu mo aano o manufasi, faʻasalaga ma fufulu lima.

Faamatalaga o le auala lauiloa

E lua ituaiga o auala e fasia ai se meaola - leai se toto ma le toto. Muamua o le sili atu o le tagata soifua ma toetoe o tagata uma o loʻo faʻaaogaina. O lona uiga o le tuʻiina lea o le manu i totonu o le itulagi. E tatau ona ave le tolotolo e vae vae ma faatalitali sei maeʻa ona mimilo. A maeʻa lena, ave se fasi laau ma taia, i le sao e mafai, i tua o le ulu ile taliga. O le pa e tatau ona faia i se malosi malosi. Na iu lava ina oti le manu i le afa minute.

O le isi mea e sosoo ai e tatau ona e faʻamaligi le toto mai le tino. E faia lenei mea i le tele o auala. E mafai ona e faʻapipiʻi paʻu o le manu i luga o manoa o se feteenaʻiga na saunia muamua. Ona faia lea o se tui i luga o le ua mo le tafe mai o le toto. E mafai ona e faʻapipiʻi le tino maliu i luga o le faʻailoga o loʻo i tua o le ulu, ia tipi le paʻu i le vaega o le tuʻufaʻatasiga o le hock ma o le a tafe atu le toto i luga o vae. O le a oʻo mai uma pe afai e te aveese le mata.

O lenei metotia e sili atu ona sili atu le lelei o le tagata, o le mea lea ua tape le tino o le lapiti, ona tupu ai lea o le toto.

Isi auala

O le faʻaaogaina o le metotia o le fasiga, e le mafai ona e aʻafia i le vaega ole malo, ae i le muaulu poʻo le isu o le lapiti. Mo lenei mea, o le lapiti o loʻo umia foi e lala o le u, ma faatalitali ina ia toʻa, ma taia i le malosi malosi.

E i ai le fasiga o le toto. E faʻaaogaina e tagata Muslim ma Iutaia. Faatasi ai ma lenei metotia, pe a tatagi pea le fatu, e tafe vave le toto ma ua matua faamamaina ai aano o manu. Aʻo leʻi fasia le lapiti, o loʻo taofia pe taofia e lima vae. Pe a toʻafilemu o ia, ona latou tipiina lea o le tele o uaea i lona faai. E vave ona tafe le toto, ona amata lea ona tipi le tino.

O loʻo i ai foi se metotia Falani na faʻaaoga i le tele o atunuʻu Europa. Krol ave mo vae ma ulu. A maeʻa ona ia alu, e matua vavae ese ona vae. I totonu o se meaola, o le gasegase o le tootoo o le tino poʻo le vaeluaina o le vaeluaga. E mafai ona e faia lenei mea i luga o le laulau i se tulaga vavalalata. I totonu o faatoaga tetele faʻaaoga le auala eletise o le fasia. O le taimi nei o le lima amperes ua tuʻuina atu i totonu ole vaega o le lapiti faaletino. E mate le manu pe a tolusefulu sekone.

E mafai ona e fasia le manu i se pine, lea e maua mai se masini faapitoa. E ulu atu i le nofoaga e vavalalata ai laina saʻo o le agavale agavale ma le taliga taumatau ma le mata taumatau ma le taliga tauagavale. O le maliu o se manu e vave.

Pe a faʻaaogaina le auala e faʻaleleia ai le ea, e afaina le ea i totonu o le fatu e iai se tui i totonu o le taliga taliga. Pe a oʻo atu o ia i le okeni, o faʻamaʻi ma musele e pipili ma ua le toe faigaluega. I le taimi o lenei faagasologa e itiiti ifo ile minute.

E te iloa? E mafai e le lapeti ona maua i le taimi lava lea le lua maʻitaga mai tane eseese. E mafua ona o lona tuatusi o loʻo faʻasolo mai.

Aveesea ma le gaosia o paʻu

A maeʻa le toto o se ipu malamalama, e tatau ona vave amata ona e vele le manu ma tipiina. O lenei faagasologa e le mafai ona tolopoina, talu ai o le tino o le a faʻamaluluina ma o le a sili atu ona faigata le faia o lenei mea. I le taumafanafana, faʻamalosia ai le taufaʻamataʻu e faʻafefeteina aano o manu ma manu felelei.

O le faagasologa o le aveeseina e amata ile vaevaega i le pito o vae vae i luma o le taua. Ma le isi, o le paʻu i ona vae uma e lua ua faʻapipiʻi ma le faʻaeteete e agai atu i le itu tauagavale. I le itu o totoga tino ma le urethra, o le paʻu ua teuteuina i se lio, e tatau ona tumau i le fulu. E le gata i lea, e pei o se taga na fusi mai le tino maliu i pito i luma. Afai e faigata ona pasi, ona mafai lea ona e fesoasoani ia oe lava i se naifi, aʻo e taumafai e aua le faaleagaina le paʻu. A faʻamamāina le pito i luma, o loʻo paʻu le paʻu io latou pito ma luga o le ulu. O nei vaega ua vavae ese ma vavaeese mai le paʻu. O le tino maliu e tumau pea e aunoa ma se ulu ma pito o pito i luma.

O le paʻu lava ia e faʻamamāina le gaʻo ma faʻaosoina i luga o se mea faʻapitoa mo le faʻamago. E tatau ona faʻagogo i se nofoaga mafanafana lelei.

E taua! E tatau ona faʻamago le paʻu i le fulufulu i totonu. Afai e te faʻafeagai, e mafai ona pala.

Gutting and cutting

Ae e te leʻi tipiina le lapiti i ni vaega, e tatau ona e saunia le tino maliu ma aveese ia inisiua mai ia mea. E taua le ave o vae vae i le ogavae o le suilapalapa ma se malosi malosi e momotu ai i latou mai le manava i tua. A maeʻa lena mea, vavaeese ma le faaeteete le vevela ma le tino. A maeʻa lenei mea, ona faia lea o se mimiti mai le vavao i le manava i le amataga o nusipepa. O le mea autu e le o le faʻaleagaina o le manaʻoga. A maeʻa le faʻavaeina, e aveʻesea mai le vevela o le manava ma le ate ma le gallbladder. Ole vaʻa, gallbladder ma le talo ole vavae ese mai le ate. Ma le isi, o le mama, fatu ma le ate ua aveese mai le tino. O vae vaevae e vavae ese i le pito i tua, i le itulagi o potopotoga o le hock ma ua maeʻa le faʻagasologa o le faʻaogaina. O le tino ua saunia saʻo mo le tipi.

Aʻo leʻi tipiina le lapiti e tatau ona uʻu i luga o le afi ina ia mafai ona 'aveʻese lauulu o totoe mai luga. I le isi itu, vavae ese le pito i luma ma vae vae i nofoaga o lo latou pipii i le tino. E faigofie lava lenei mea. O vae pito i luma, o se tulafono, e le vaevaeina, ona e laiti tele.

Matou te fautuaina oe ia faamasani oe lava i tulafono faavae ma auala o fasi fasi moa, faapea foi ma puaa.

O vaevaega Hind i luga o le sooga e mafai ona vaevaeina. Toe nofo i tua ma ivi. O lenei vaega e liua ai le uila ma faatasi ai ma le fesoasoani o se pulou e faia ai le tele o vavae e te manaʻo e vaevaeina i fasi. O le isi mea e sosoo ai e tatau ona e uu lima i itu eseese o le pothole ma gaui ponaivi. E faia lenei mea e aunoa ma se taumafaiga, e pei ona malepe o latou olo e se samala. Faatasi ai ma le fesoasoani a se naifi, o le vavaeʻesea o vaega taʻitasi o le tulimanu ua maeʻa. Afai ei ai le tele o aano o aano o aano o manufasi, e mafai ona vaevaeina lelei mo le faigofie ona teu. E mafai, mo se faataitaiga, ona tunu le tino atoa. Mo lenei mea, o le ae le manaʻomia ni tomai o laei.

Ina ia faʻamalosia le malamalama, e mafai ona e matamata i se vitio o le faagasologa atoa o le fasia o le lapiti i le fale.

Afai ua e amata pe filifili e amata lapiti, ona e faaopoopo atu lea i tomai mo le tausiga ma le fafagaina, e tatau ona e malamalama pe faapefea ona e fasi manu. E le faigata tele ona fai lenei mea. E tatau ona e filifilia se auala le lelei ma ia e iloa atili isi vaega o le faagasologa. O aano o le lapisi e taʻua o mea taumafa, o le mea la lea o le faʻatoʻaga o nei manu o le a lauiloa i taimi uma.