Fualaau aina

E faapefea ona ola le strawberries i totonu o se kati

O le strawberries e le na o se tofo lelei. O Berry e tele mea aoga ma faʻamalolo.

E mafai e Strawberry ona tetee atu i le siama o le influenza, o loo i ai se malosi malosi e tetee atu ai i le ita, ma le maofa e feagai ma le le mautonu ma e mafai ona faamalosia ai le polokalama puipuia.

Ae o nei mea uma e matua leaga lava, e mafai ona oti mai aafiaga o vailaʻau kemisi ma moli uila - o le mafuaaga lea e tele naua i le faʻatau atu o le strawberries, e matagofie i le tepa.

Mo nei mafuaʻaga, e tatau ona ola tutoʻatasi faʻatoʻa - mo lenei mea e mafai ona e faʻaaogaina se kiona (pe faapefea ona e fausia se fale koli i ou lava lima, aʻoaʻo e ala i le kilikiina o le sooga), ona aʻafia uma ai lea o lou aiga.

Faitau i luga o le upega tafailagi le ala e tupu ai le vao.

Faitau iinei e uiga i fugalaau malulu matagofie.

Faʻapitoa o tulipuni ola i le atunuu: //rusfermer.net/sad/tsvetochnyj-sad/vyrashhivanie-tsvetov/tyulpany-voshititelnye-krasochnye-gosti-v-sadu.html

Vaega o le tuputupu ae i totonu o se kiona

Ioe, o le tausia lelei o fua i totonu o se fale kati e le o se mea faigofie, o lea e mafai ai ona tulaʻi se fesili: e le faigofie le faʻatau i luga o le maketi poʻo totonu o se faleoloa?

E le masalomia, o sea faʻatauga e taugofie tele mo nisi o aiga, ae o le tupu moni lava o le seleseleka ei ai le tele o tulaga lelei ma uiga:

  • tofo - o fualaau mo le faleoloa e le mafai ona aveeseina e ala i le matua, e leai se taimi e aoina ai le tikeri manaomia o le suamalie ma le manogi;
  • vitamini - i le taimi umi o le teuina, o vitamini e mafai ona faʻaumatia, o le mea lea o le lelei o nei fualaau aina e matua itiiti ifo nai lo mea e tutupu i lalo o latou tausiga;
  • saogalemu - fualaʻau 'oloʻo iai mea leaga e mafai ona maua i luga o fata.

Filifiliga o fualaau totō mo le totoina i totonu o le fale lauʻeleʻele

Ina ia maua mai vine i totonu o lau kativaʻai po o sina fale-lanumumu sa maualuga tele, e fautuaina e totoina ituaiga o loʻo taʻua i lalo e pei o le sili ona lelei i totonu o Europa. O nei ituaiga o strawberries e aofia ai:

  • "Honia"
  • Elsanta
  • "Pale"
  • "Sonata"
  • Darselent.

E sili atu ona lelei le totoina o vine ile lanu meamata i vao masani, ae le o fatu.

E mafai ona e alu i le isi auala - e faʻatau ai ni fatu ua saunia, ae o le a sili atu le saogalemu e saunia ai mea totō uma e te totoina e ala i le faʻaaogaina o fualaʻau o vine faʻataʻitaʻiina mai lau lava togafiti.

I le taimi o le taumafanafana, e tatau ona mauaʻa i totonu o eleele lafoaʻi, ma a iai ni aʻa malolosi, faʻapipiʻi laau i totonu o se atigipusa poʻo isi pusa o loʻo i ai le eleele lafulemu, lea e tumu i fomaʻi faʻapitoa i le taimi muamua.

I le tau vevela e tatau ai ona faʻafefe vai. A o leʻi amataina le kiona muamua i le tautoulu, faʻafeiloaʻi pusa o laau i le kiona.

E mafai ona e aʻafia laumei laiti i ni ipu laiti e tusa ma le 8 i le 10 cm, o loʻo tumu i se mea faʻapitoa, pe vave i totonu o ipu e tusa ma le 20 cm pe tusa ma le 20 cm - e le tatau ona filifili ni fatu mai potopoto faʻapea pe a tupu fua i totonu o se lau. O lenei fualaʻau ua totoina i totonu o ipu, ua fuga lelei ma ua tele naua fua.

O le isi filifiliga - o le faʻaaogaina o fualaau "fuga":

  • kili vine mai le togalaau;
  • tipi uma lau;
  • tuu fua i luga o le teuina i totonu o le pusaaisa i le taimi o le taumalulu.

Fugalaau i le atunuu faʻamolemole mata. Faʻaputuga o lili tuputupu aʻe i le atunuʻu.

Hydrangea, tausiga ile: //rusfermer.net/sad/tsvetochnyj-sad/vyrashhivanie-tsvetov/vyrashhivanie-gortenzii-na-priusadebnom-uchastke.html

O afea e totō ai laau?

I le maeʻa o Mati, pe a oʻo le maualuga o le vevela i totonu o le greenhouse i le 15 tikeri i le ao, e mafai ona totoina vine i le palapala. Mafaufau o laau totō e faʻaalia ma le tiga tele i soʻo se gaioiga, o lea e tatau ai ona e taumafai e tuʻuina atu i latou i le lua, e masani lava i le eleele.

Ina ia mafai ona lavea le eria, lea e taua mo se fai togalaau, mo le totoina, e tatau ona faatulaga le vao ma ia mafai ai ona totoina ni tamato po o ni pepa i le lumanai. O le lalolagi o loo siomia ai laau e mulimulitaʻi ma le uila pe ufiufi i se ata uliuli, lea e tumau ai le malulu ma puipuia ai fua mai le faaleagaina.

O le tautotogo i le tele o vaega o Rusia e matautia i le malulu, o lea e tatau ai ona vave teu oloa ma le tele o le tele o mea e ufiufi ai ina ia puipuia a latou fagafao.

Afai ei ai se avanoa, e fautuaina e oʻo lava i le mauaina o se mea faʻavevela faapitoa ina ia le taofia ai le vevela o le ea i totonu o le kiona lava ia mai le pa'ū atu i tulaga le lelei.

Lelei vevela ma le vevela i totonu o le fale lauʻeleʻele

O fualaʻau e matua faʻamaonia i tulaga o le vevela ma le faʻamafanafanaina - e tatau ona ausia uma manaoga o lenei fale. O le puleaina o le vevela o le strawberries e mafai ona faʻaolaina pe a faʻaaoga mea faʻapitoa.

Afai o loʻo e talitonu pea i ou tomai ma e faʻamoemoe e maua se seleselega tele - faʻatau mai se faiga o le faʻavaivai ma le faʻamafanafanaina faʻafuaseʻi.

O le togafiti o le tekonolosi tekinolosi o le ausia lea o se faʻagasolo malie ma le faifai pea i le tikeri.

Faatasi ai ma se faateleina o le vevela, o le faia o fualaau aina - ma, o se taunuuga, o strawberries - ua faateleina le faateleina.

O le faʻamamaina i totonu o le fale lauʻeleʻele e tatau foi ona faʻamalieina nisi o manaʻoga. I le taimi e tulaʻi ai, faʻapea foʻi ma le masina mulimuli ane - e tatau ona faʻamaua le susu i le 80 i le 85%.

A maeʻa lenei vaitau - o le faʻaitiitia o le susu i le 75%, pe a fuga mai le seleselega - e tatau ona tumau i le 70% le faʻamautu o le suavai.

O le faateleina o le manogi o le siosiomaga e fesoasoani i faʻamaʻi faʻamalositino, o le mea lea e tatau ona lafoaia le fale lauʻeleʻele.

Faʻasalaina ma fafagaina strawberries ile tulaga o le aumea

Soo se laau toto e manaomia le faʻamaina, ma le strawberries, e moni, e leai se faʻalavelave. O le eleele e le tatau ona matutu, ae o le susu tele susu e mafai ona maʻi, ma o fua o le a avea ma suavai ma leai se aoga. E tatau ona i ai aʻa i le aʻa ina ia le pa'ū le vai i lau ma fugalaau. O Strawberry, o le mea moni, e fiafia i le vai, e tatau ona faʻafeinu vai masani.

A maeʻa ona totōina, e manaʻomia e le suauʻu se faʻaopoopoga faaopoopo i le vailaʻau ma le fugalaʻau, i se faʻaopoopoga, e manaʻomia ai elemene elemene. O taunuuga lelei e maua mai i le fafagaina o laau toto i le carbon dioxide.

Ona o le mea moni e matua faigata lava ona faʻaaoga meafaigaluega o loʻo faʻaaogaina i totonu o faleoloa tau faleoloa i totonu o le fale poʻo le taumafanafana o le fale, o le filifiliga sili ona faigofie ma sili ona faigofie e sasaa ai le vai i le vai, ona ua tumu muamua i le carbon dioxide.

Malamalama i le taumalulu

O le mea na tupu i tagata fai togalaau ua faʻaalia ai e sili ona lelei le fausiaina o se fale vevela puipui o se ituaiga o le taumalulu faʻatasi ai ma se masini e faʻaleleia ai le moli, faʻavaivai, faʻalelei foi. E sili le tuʻufaʻatasia o le fausiaina o le greenhouse i tagata atamamai.

O le faʻaogaina o le tino o le a aoga e faʻapipiʻi faʻatasi ma le fale afi. Ona vevela ai lea o le fale ma le fale gaosi i le taimi e tasi.

Laffodils e le o se laau lauiloa ona latou te manaʻomia se mea e faʻaaogaina. Faitau e uiga i le faʻasolosolo solo.

Tuiina o le talo: //rusfermer.net/sad/tsvetochnyj-sad/vyrashhivanie-tsvetov/rudbekiya-solnechnyj-yarkij-tsvetok-dlya-lyubogo-sada.html

Tuputupu le seleselega i totonu o le kiona i le taumalulu

O le tuputupu ae o strawberries i le taumalulu - o le faagasologa e le faigofie. Mo le galueaina atonu e talafeagai ituaiga e pei o Elsanta ma Volya, Pineapple ma Kama.

Matou te saunia ni sapalai i le taumafanafana ma matou te totoina i totonu o le fale koli. Pe a oʻo mai le kiona, matou amata ona vevela le ea ma tausia le vevela pe a ma le 20 - 25 tikeri Celsius. Liliu le ao.

O fualaau aina i le taumalulu i totonu o se fale laufanua o le a tuputupu ae masani ma maua ai se seleselega lelei pe a fai e mataituina se faigamalamalama faapitoa. Mo le totoina lelei o vine e manaʻomia ai le itiiti ifo i le 8-itula itula o le ao.

O le tuputupu ae o vine vine i totonu o le kiona i le taumalulu, ma i se isi vaitau e leai se vaitaimi, e masani lava ona manaomia le tausisi i tulafono o tausiga faapitoa:

  • fafagaina masani o fualaʻau ma se vaifofo o le masima masima, faapea foi ma le superphosphate, le taimi o le fafaga - 1 taimi i le lua vaiaso;
  • faʻamaʻaina i le carbon dioxide, lea e talafeagai mo le totoina lelei o vine;
  • lanu ma masani ai le suāsusu, sili ona faʻaaogaina le faʻaaogaina o vai inu;
  • lagolagosua faifaipea i le manaomia o le vevela ma le vevela, le umi o itula o le ao;
  • faʻaleleia vave le fale koli e faʻaitiitia ai le faʻamamaina, o le mea lea, e puipuia ai le faʻaalia o le tele o faʻamaʻi o fua;
  • le faʻaaogaina o mulch poʻo le ata mulch ina ia puipuia ai le susu i totonu o le palapala ma puipuia lona faʻasaʻoina i fafo;
  • taimi faʻataunuʻuina le faʻaaogaina o vailaau i totonu o se lauʻeleʻele.

O tulafono faavae nei mo le tuputupu aʻe o le strawberries i totonu o le fale koli, lea e tele ni faʻaopoopoga.

E faʻalagolago lava i le falemalama lea e te ola ai i strawberries, le taimi o le tausaga o le faʻatoʻaga ma ituaiga o strawberries.

E tāua le onosaʻi ma le faʻaeteete ile tausiga o mea totō, aʻo faʻaaloalogia uma faiga faʻapitoa tau tekonolosi. Ma i soo se taimi o le ae maua i luga o lau laulau se meaʻai fou ma le manogi - o le miti a tagata taʻitasi fai togalaau. Ma o strawberries i le tausaga atoa o le a le o se talafatu, ae o le a avea ma mea moni.