Faʻaleleia e ala i le taoto

Matou te suesue i metotia o le fafagaina o dogwood

O Cornel o se vao, e sili ona lauiloa i o tatou latitudes ma i le lalolagi (i Europa i Saute, Asia, Caucasus ma Amerika i Matu) ona o lona tofo ma le faamaloloina o meatotino o vine ma lau. E le gata i lea, o le laau e masani ona faʻaaogaina i togalaau teuteu.

E tele auala e faʻapipiʻi ai dogwood: fatu, tuʻuina, vaevaeina o vao, aʻa suckers, faʻapea foʻi ma le faapipii i luga o dogwood.

E faʻapefea ona tupu le dogwood mai le ponaivi

O le tekinolosi o le toe gaosia o fatu laauwood e umi ma faigata. E amata i le tautoulu, pe a uma ona piki le fua. Muamua, e tatau ona fufulu ma le faaeteete le maa o le pipi. Ona tuu lea i totonu o se siosiomaga malu (mo se faʻataʻitaʻiga, i le vao po o le galu), o loʻo i ai mo le tausaga atoa. I le taimi atoa lea e tatau ai ona mautinoa e le malogo le galu. O le mea lea, o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga i tulaga masani e faʻataunuʻu ai le ponaivi, lea e tatau ai e faʻaleleia ai le saʻo ma le saoasaoa o lona aʻafia mulimuli (o le sooga). E mafai ona e faʻavaveina se ponaivi i le eleele, o le fea tulaga o le a tulai mai i le tausaga lona lua (e le aoga le lavea o le taimi), ae o le fua o le germination o le a sili atu le leaga.

E te iloa? O ponaivi e le o atoatoa lelei fua e totogo vave atu nai lo mea ua paʻu - na o le ono masina mulimuli ane. E le gata i lea, o ponaivi e maua mai vine faatoa seleseleina e sili atu le lelei o le germination nai lo na muamua.

O le faatofuina o ponaivi ua saunia i le eleele e faia i le loloto pe a ma le 3 cm. Pe a uma ona aliali mai pine muamua o le cornel, e tatau ona puipuia mai le susulu o le la, susū ma fafaga pe a manaomia. I le tautoulu o le lona lua o tausaga talu ona totoina (totogo mai i le taimi lea e ola i le 10-15 cm), ua sauni le suauu mo le totoina i eleele tatala, ae ui i lea, o fua muamua o le togavao o le a na o ni nai tausaga (mai le fitu i le sefulu) e maua. O le mea lea, e manaʻomia le tele o le taimi mo le fausiaina o se dogwood mai se maa: e mafai ona avea le 14 tausaga mai le amataga o le sauniuni o le maa i le seleseleina.

E te iloa? O loʻo i ai se faʻaaliga manino o le totoina o sana mai se lua. O fatu fou mo aso e tolu e tuu i totonu o le lua pasene o vaifofo o le sulfuric acid, ona oʻo lea i le taumalulu e tuu i totonu o se pusa ua tumu i le oneone susu, ma totoina i le tautotogo e sosoo ai.

Mo le toe gaosia o le sana mai le maʻa, e faʻaaogaina ituaiga o laau toto, pe a uma ona faapipiiina le suauu totogo i luga o laau toto.

Fai le oti o Dogwood

O le faʻapenaina o dogwood ma laulaʻau lanu meamata e tatau ona faia i le taumafanafana ma naʻo le taimi e muta ai le tupu aʻe o weni laiti.

O seleni e tatau ona ave mai se tagata matua (e le itiiti ifo ma le 5 tausaga le matua) o se laau ola maloloina. I le taeao, o le pito i luga 10-15 cm le umi e vavae ese mai soʻo se lala, ma o laupepa e aveesea uma laulaau sei vagana ai le lua poʻo le tolu i luga ma faia le 5-10 mm i le pito i tua o le fana i lalo o le fuga. O le tipi ua saunia i lenei auala ua tuu i se tuputupu ae tuputupu ae mo le tele o itula, ua fufulu i le vai malulu ma totoina i totonu o se kiona na sauniuni muamua; eleele faʻamafolaina e ufiufi i se vaʻaiga mafiafia (e oo i le 10 cm) le oneone laititi, faʻamaonia muamua ma fufulu.

O le seleseleina ua totoina mafiafia, i se mamao e 3-4 cm mai le tasi. O le mamao i le pito i luga o le greenhouse mai le pito i luga o le tipi e tatau ona 15-20 cm. Ona sosoo ai lea ma le suamalie ma ufiufi i se ata tifaga.

E taua! Faʻasalaga na o le totōina o vavaega e le mafai ona faia i se vaitafe saʻo. Faʻaaogā se faʻamalosia faʻatasi ma se mea laititi seisi poʻo se isi masini e maua ai le faʻaleleia lemu!

O le ea i totonu o le kiona e tatau ona susu ma mafanafana, ae le sili atu i le 25 ° C, pe a tatau ai, e tatau ona faʻamalosi le fale koli. E manaʻomia foi e le tipi le faʻamautu faifai pea. O le aʻa o le seleseleina ma le tausiga lelei e faia i le afa i le lua masina (faʻalagolago pe na latou muaʻi tuʻuina atu i le faʻatupulaia o le faʻaosoosoina o taualumaga). I le taimi lea, e mafai ona amata ona faʻamalosi le vaʻaia: o le ata tifaga mai le fale lauʻeleʻele ua faʻaulu muamua mo se taimi puupuu, faasolosolo malie ona faateleina i se auala e oʻo i le aso lona sefulu e aveese atoa ai le ata.

I se taimi mulimuli ane, o fatuga ua afaina ua totoina i totonu o se vevela, ua faatagaina e nofo i lalo, ona fafagaina lea i le fualaau oona po o mea tau meaola (fafie). O le tausaga e sosoo ai (tautotogo po o le autumn) e mafai ona totoina laau toto i se nofoaga ua atofaina mo se matua matua.

O le auala e fafagaina ai dogwood cuttings e le o se lauiloa ona o le maualalo o le saoasaoa.

E faʻapefea ona faʻasaina dogwood i tui

O le faapipiiina, poʻo le totoina o se sana o le ala sili lea ona fiafia e faʻalautele ai se laau. E mafai ona faia uma i le tautotogo, ao faagasolo le gaioiga o le sua, ma i le afa lona lua o le taumafanafana, pe a sili atu ona faigofie le paʻu i luga o le fasi fanua.

O le faapipiiina i luga ole taʻi lua tausaga le matua o le cornel saua i le maualuga o le 10-15 cm, ma mo pepa faʻatusa - 75-80 cm. O le faʻasologa o mea totino e tipi faʻataʻitaʻitaʻi i ni matau mafiafia, i le ogatotonu o le tipi latou te faʻalolotoina. O le sulu ua saunia e pei ona taua i lalo: o le pito i luga luga o le seleselega e faia saʻo i luga aʻe o le fatuga ma ua gaosia i le togalaau, o le pito i lalo e vavae ese ma se tina - lua tipi i le 4 cm. o lena vaega o le tipi na tumau pea i fafo. O le tui ua afifiina ma se ata manino, ma ua maeʻa ona ufiufi le togavao i le nofoaga o tui i le paʻu ua fefiloi ma le oneone.

O se laau ua faapipiiina i totonu o se kiona, ua vave ona masani (o le sulu ma le totino e ola faatasi le vave, o le maualuga o le vevela o le vevela). A maeʻa ona fusia (o le a mafai ona iloa i le ata - o le avanoa tatala o le sikiona o le a ufiufi i le callus), e mafai ona aveeseina le ata tifaga, totoina i eleele matala ma mulimuli ane tipi ese uma aʻa o le a tupu mai i le faleoloa.

Cornel toe gaosia e ala i le taoto

O le gaosia fua o dogwood atonu o le auala faigofie lea e maua ai se fale fou. E mafai ona faia faʻamau i luga ole laulau ma faʻavave. I totonu o le tautoulu po o le amataga o le tautotogo, e tasi le tausaga po o ni lua tausaga e filifilia i luga o se togavao, punou i le eleele (o le eleele i nei nofoaga e tatau ona eli lelei ma fefiloi ma ofu pito i luga), e faapipii ia laau laupapa, sosolo i luga o le eleele (o pito i luga ole laulau e tatau ona uu, lagolago faʻamau) ma faʻainuina e le aunoa. A maeʻa le totoina o fualaau mai tumutumu o le manogi otvodka latou te manaʻomia faalua, faatasi ai ma le vaeluaga o le lua i le tolu vaiaso, fufuluina i eleele laulelei. O le tausaga na sosoo ai (sili atu ona lelei i le tautotogo), o laau laiti e vavae ese mai le vaomatua ma totoina vave i se nofoaga tumau.

E taua! Ina ia faʻaleleia le tuputupu ae o le aʻa, o le tipiina o le paʻu o le fana ao leʻi tuʻuina i luga o le eleele e tatau ona tipi i le mea o le paʻu o le fana.

Dogwood togavao vao

Afai e manaʻomia le totoina o vao vao mai le tasi nofoaga i le isi, toe faʻaleleia e ala i le vaevaega o le vao.

A o faagasolo le tausaga, e mafai ona faaluaina lenei metotia: pe i le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi fetogi fatuga, pe, i se isi itu, i le faaiuga o le autumn. Ua aveeseina le togavao mai le eleele ma fufulu lala tuai. O le aʻa e faʻasaʻolotoina mai le eleele ma tipiina i ni vaega (e tatau ona tofu le aʻa ma le pito i luga). Ua afaina le aʻa, ua aveese le faagasologa tuai, mulimuli ane ua totoina i se nofoaga ua saunia.

Laʻau laauwood e ola ai

E i ai foi se auala mo le fausiaina o dogwood, pei totoina aʻa o aʻa. Mo lenei mea, o le tuputupu aʻe e faʻaaogaina, lea e tupu aʻe i se faʻatoʻaga matutua ola maloloina. E na ona vavaeese ma toto eseese. E mafai ona faia lenei mea i le tautotogo ma le autumn. Peitai, e tatau ona manatua i le mafaufau afai e faapipiiina le laau, ona le faaaogaina lea o lenei metotia, talu ai o le tuputupu ae o se vaega o le faʻatau - o se talofa vao.

Pe a faʻaaogaina soʻo se metotia o loʻo faʻamatalaina i luga, o le faafitauli autu o le auala e totoina ai le suauu ina ia mafai ai ona toto le laau. Afai o le tekinolosi i lenei taimi o le a matauina, i le lumanaʻi o le vao e le mafua ai ni faafitauli faʻapitoa i le tausiga.