Plume Orchard

E faʻafefea ona taulimaina aphids i pagamu, auala sili ona lelei

Aphid - o se tasi o mea sili ona taatele o meaola faalafua o togalaau. E mafua ai le afaina tele o laau, e oo lava i le oti. I lenei tusiga o le a tatou tilotilo i le matautia o aphids matautia i laau ma pe faapefea ona taulimaina lenei sasa.

O le a le mea matautia mo aphids plums

Ona o le taatele o le meaʻai, e manaʻomia e tagata fai togalaau uma ona iloa pe faapefea ona tilotilo le aphid i luga o le tapu ma pe faapefea ona taulimaina. O le tele o beetles e leai se sili atu i le 2 mm, e lanu uliuli, lanumeamata, enaena, samasama, mumu. O nisi sui ei ai apaau. Latou te vave ola vave. E tasi le tamaitai e maua mai i le 150 pepe ile lua vaiaso. O pests e ola i lalo o laʻau, i luga o mata. I totonu o laau afaina, o le laʻau e avea ma mea manaia, pulu, pulupulu ma tumutumu e paʻu. O lau laau e ola lemu ma fua mai.

O le afaina o aphids o le fafagaina lea o pusi i luga o le fasi laau ma faʻaumatia uma lau. O le laau e taofi le mauaina o le aofaʻi tatau o meaʻai mai le palapala, faʻavaivaia, avea ma faʻafitauli i tulaga leaga fesuiaiga ma faʻamaʻi. Plum, e aʻafia i aphids, e le faʻafeiloaʻi ai puluʻu ma atonu e malolo ma le paʻu tele i le vevela. Tuʻua e Aphi ni mea faalilolilo i luga o le laau e puipuia ai le laau mai le faʻafefe o le okesene. O nei mea faalilolilo e maua ai tulaga lelei mo le faʻamaʻiina o le paʻu ma faʻamaʻi pipisi, lea e mafai ona oʻo atu i le oti o le laau.

E te iloa? Aphid ei ai ni mea aoga. E maua mai ai le sau lelei, lea e avea o se pipi mo le gaosia o le meli, faapea foi ma se punavai o le suauu.

E faʻafefea ona faʻaumatia aphids i luga o pamu, auala faʻamaonia

O le muaʻi maua o le pest, o le faigofie atu lea ona tau ai. E le gata i lea, o meaola faalafua mai le tasi laau o le a agai atu i le isi, e faatamaʻia uma togalaau i lo latou itumalo. I aso nei, e tele auala, fualaau ma vailaʻau faʻafefiloi e taulaʻi i le faʻafefeteina o aphids. E tofu i latou uma ma a latou mea lelei ma lelei.

Pe a filifilia se meafaigaluega faapitoa e tatau ona e iloiloina ni mea taua:

  • maualuga laau;
  • liona voluma;
  • tulaga o tau;
  • le maualuga o le tele o le totoina i totonu o le togalaau.

E faʻalagolago i tulaga ua faʻaalia, o metotia nei o le puleaina o meaʻai e faʻaaoga:

  • masini;
  • vailaau;
  • meaola.

E taua! Plum - o le laau pito sili ona fiafia i ai mo aphids, ma o le tau faasaga i ai e matua faigata lava. O le mea lea, e tatau ona asiasia le laau mo le iai o meaola faalafua.

Auala faʻanatura e faʻaumatia ai aphids i luga o pulu

O le auala faʻainisinia o le tauina o pest bugs e faʻaaogaina i na o mea na oʻo ai le laau i se laʻititi ma o le tele o le faaleagaina o le laau e le aphids e laiti. I isi tulaga, e le aoga. O lenei metotia e sili ona lauiloa mo le togafitiga o fualaau laiti ma laau, faapea foi taimi o fualaau aina.

Afai na o le siʻosiʻomia e le meaola vevela le lapisi ma mea e aafia ai e mafai ona faitaulia i luga o tamatamailima, e tatau ona aveese lau o loʻo amata ai le aphids. O nei mea e manaʻomia ona aoina i se faaputuga ma mu. Afai e na ona lafoina i luga o le eleele, o le a vave maua e se meaola faalafua se mea fou. Mai i se tamai laau aphids e mafai foi ona fufuluina i se vaʻa malosi o le vai mai lalo o le pulumu.

Auala e taulimaina ai aphids i vailaʻau faʻasaina

O togafitiga faʻamaʻi o se tasi lea o auala sili ona taatele ma vave ona faʻaaogaina e faʻaumatia ai aphids i luga o se paʻu. Faʻatasi ai, e vave vave ona e aveeseina aiga tele o meaola faalafua. Ae ui i lea, o lenei metotia e aofia ai le togafitia o le laau i mea oona, o lea e tatau ona faʻaaogaina i na o mea e matua faaleagaina ma matua faʻaeteete, usitaʻia tulafono uma o le saogalemu. Faʻaaogāina o le tautotogo o plums mai aphids amata i le ogatotonu o Mati. O le togafitiga lona lua e faʻatinoina i le taimi o le amataina o le pua, o lona tolu - aʻo faʻaalia foliga. Afai e osofaia e laau vevela laau ma pe a uma le galuega, e toe faʻaleleia le totoina.

E te iloa? Aphid i le vaitaimi atoa o le atinaʻe e ono suia lona lanu i le tele o taimi.

Mafaufau i mea e mafai ona e taʻalo ai pulu mai aphids i le tautotogo. O fualaau sili ona aoga e aofia ai:

  • "Tupe totogi";
  • Karbafoss;
  • "Dimetata".

O fualaau nei o ni iloiloga lelei, e le mafua ai ona fai ma vaisu i le meaola. E talafeagai mo le tele o faʻaaoga. O vailaʻau faʻamalolosi e tatau ona matua faʻataunuʻu ma faʻatonu. O le gaosiga o fafie o loʻo faʻatinoina e ala i le faʻaleleia. I lenei tulaga, ia mautinoa e faʻaaoga totigilima, fusi gau poʻo se masini, mataitusi. O le faʻagasologa e faia i le tasi poʻo le tasi ma le afa masina aʻo lei seleselega.

Le faʻaaogāina o sauniuniga faʻapitoa

O meaola oona e le vave afaina ai meaola. O la latou mea itiiti lenei i luma o vailaau faʻamalosi e galue saʻo i le aso lona lua. Auā o le aʻafiaga o meaola faʻapitoa e tusa ma le 5-10 aso. Ae ui i lea, e tele o latou lelei. E mafai ona faʻaaogaina meaʻai o le ola e aveese ai le aphids i luga o le paʻu pe a uma ona tupu. O vailaʻau faʻamaʻi e faʻaaogaina e oʻo lava i lenei tulaga ma i nai aso muamua talu ona tupu. O meaola faʻapitoa e le afaina i tagata, bees, e mafai ona faʻaaogaina i le taimi o le fua.

E taua! E le mafai ona aina fua i totonu o le 2-3 aso pe a uma togafitiga ma sauniuniga o meaola.

O fualaau e sili ona aoga o fualaau oona e aofia ai:

  • "Fitoverm";
  • "Akarin";
  • "Tanrek";
  • "Entobacterin".
O meaola oona e faia i luga o le faavae o mea masani. O le mea moni, e sili atu le taugata nai lo vailaau, ae o lo latou taua taua o le le afaina lea i tagata ma o le a le afaina i fua.

O togafitiga sili ona lelei e faasaga i aphids on plum

I le faaopoopo atu i le faʻatau, o loʻo i ai se fuainumera tele o auala lauiloa e feagai ai ma aphids. O se metotia sili ona mataalia ua manatu o le gaioiga o laumei o plums tinato o laʻau tamato. Ina ia saunia le mea, o le pito i lalo o le tamato e tatau ona gaosia ma sogasolo i le po. Ona aʻa lea, sasaa i totonu o se atigipusa ma sulu. Ua fefefe Aphids i le kalaka. E tatau ona suʻe 4 cloves ma tapena lelei. Ona faaopoopo ai lea o le 20 g o le suauu tiso, afa afa lita ma se sipuni o le fasimoli vai i le paluga. A o le i gaosia le paluga e tatau ona faʻafefe i le vai (2 sipuni i le 5 lita o le vai). O iloiloga lelei e fiafia ai i le tinisi tincture. O le laʻau ole laʻau e tatau ona tipi, soga mo le 5 itula i le lita o le vai, faʻaopopo le 5 g o le fasimoli. Ua saunia le paluga. O le anufe o le pepese e galue malosi e tetee i aphids. Ina ia saunia lenei mea, o le 100 g o le paʻu malogo e sasaa mai i le lita o le vai mafanafana ma faʻaoga mo aso e tolu.

E te iloa? E faʻaaoga lelei le inu o Coca-Cola e faʻatau ai aphids. Ina ia faia lenei mea, ave se fagu e lua lita, tuu i luga o lana pulumu ma soso le laupapa.

Faʻafefea ona puipuia le faʻaalia mai o aphids i luga o le mea e puipuia ai laʻau

E matua faigata lava ona tau faasaga i aphids, o le mea lea e lelei ai le puipuia o se maʻi nai lo le faʻaumatia mo se taimi umi. Ina ia taofia le tupu mai o meaola faalafua, aua nei faʻaaogaina le suauu i le palapala. O talo e le fiafia i nisi o laau (calendula, garlic, aniani, chamomile). Totoina i tafatafa o le pulu, e mafai ona e puipuia le laau mai aphids. Afai e maua ni aphids i luga o laau e latalata i le paʻu, e lelei tele le togafitia o le paʻu ma le faʻafefeteina o keleni poʻo le sipisi.

E taua! Aphid - o se mea e sili ona fiafia i ai o vao. Aua e te totoina se laau lata ane i le vailaau. O le a latou faʻafeiloaʻi mea faʻamaʻi i le laau.

O se tasi o mea taua mo le puipuia o le faamamaina lea o vao faataamilo i laau. O le fafagaina o le eleele ma le efuefu laupapa e fesoasoani e puipuia ai laau mai le osofaia o aphids. E le gata i lea, e tatau ona e aveese ia pupule o le basal, ma i le tautoulu e aveese mai ai fasi laau ola mama mai le laau. O lenei ua e iloa le auala e iloa ai le tamai mamoe i luga o le pusa ma le auala e taulimaina ai. E sili ona lelei le faia o togafitiga puipui o le laau e ala i tagata poʻo vailaʻau faʻamalosi i le tautotogo ma le autumn ina ia puipuia ai le faaleagaina o le laau.