Fualaau aina

Uiga o fatu pateta "Romano", faamatalaga o le eseese ma le ata

Romano - ituaiga vave o le pateta e maualuga le totoina. Tele, e oo lava i tubers e lelei mo le faʻatau atu, e mafai ona fautuaina pateta mo le galueaina o faatoaga ma fale gaosi oloa.

E teuina ma le matagofie ia Potatoes., o le paʻu paʻu e puipuia ai le tino mai le faaleagaina.

O le tusiga o loʻo tuʻuina mai ai uiga autu o le pateta "Romano" ma se faʻamatalaga o le ituaiga, o le a manaia le iloa e uiga i le amataga o le aʻa o le aʻa ma uiga o le galueaiina.

Romano pateta: faamatalaga eseese, ata

Igoa tulagaRomano
Tulaga lauteleo se tasi o ituaiga aupito sili ona lelei o le taumafataga o le taumafa, o le tele ma le maualuga o le gaosiga
Gestation period65-80 aso
Manatua Pule14-17%
Masima o fai pisinisi70-90 gr
Le numera o fatu i totonu o le togavao8-9 vaega
Tuuina atu110-340 c / ha
Quality Consumerlelei lelei, faʻaaoga mo le kukaina o soʻo se ipu
Faanatinati98%
Lanu o le paʻule piniki
Pulp lanumoli kulimi
Nofoaga sili ona fiafia i ai eriasoʻo se
Faʻafitauli faʻamaʻitalafeagai lelei i le tuai ona paʻu i le paʻu
Vaega o le tuputupu aeE mafai ona tipi fatu fatu aʻo leʻi totoina
FaʻatonuAGRICO B.A. (Netherlands)

O le ituaiga "Romano" e tutusa ma le faamatalaga lenei:

  • tubers o le lapopoa, mamafa mai le 70 i le 90 g;
  • foliga faʻalelei pe faʻavasegaina;
  • o kulupu e lamolemole ma e tusa lava, e fetaui i le lapoa ma le mamafa;
  • o le paʻu o le piniki māmā, lanu, lanu;
  • mata e papaʻu, itiiti, piniki enaena;
  • o le pulupulu o le tipi o le lanu samasama po o le kulimi;
  • o le masini masini ole mea e fai, e 14 ma le 17%.

O le masani masani ma le pateta "Romano", e tusa ai ma le faʻamatalaga o le ituaiga, e mafai ona i ai i le ata oi lalo:

Uiga

O le ituaiga o pateta "Romano" ua lafoina mo le tele o itula Rusia, ua fautuaina mo le gaosiga o pisinisi ma faatoaga. Toto e lelei atoatoa mo le faʻatau. O le ituaiga e maualuga-fua mai, o aʻa ua seleseleina ua lelei ona tausia.

O le vao e faʻatusa, saʻo. Potato "Romano" - ituaiga fatu. O laulaau e laʻititi i lapopoa, lanu uliuli, laititi. O le faʻavaeina o le laumei lanumeamata e tele, o lala e faʻatusatusa, e le salalau.

O fuga lanu mumu lanu violē e aoina i le suʻega. Berries e laiti, seasea.

O le laau e vave ona tupu, ae o le atinaʻeina o tubers atonu o le a tumau. E lelei le gaosiga vao vao e maua ai falalaisa e 7-9.

E toetoe lava leai ni mea laiti, o aʻa e fetaui ma le tele ma le mamafa. O le pulou o le tuber e matua vevela, puipuia lelei mai mea leaga pe a eliina.

O le ituaiga e malamalama i le taua o mea taumafa o le eleele, matitiva, matitiva faʻaitiitiga maua fua. E faʻatatau i le faʻaleleia o le eleele ma le taimi o le seleselega, e eseese le fua o le fua mai le 11 i le 32 tone i le hectare. O le maualuga o le gaosiga i le faaiuga o le vaitau tuputupu aʻe e mafai ona oʻo atu i le 34 tone i le hectare.

O le gaosi oloa o se tasi lea o faailoga autu mo le totoina o pateta. Faatusatusa lenei uiga o Romano ma isi ituaiga:

Igoa tulagaTuuina atu
Romano110-340 c / ha
Kala400 kg / ha
Grenada600 kg / ha
Faʻafouina320-330 c / ha
Melody180-640 c / ha
Le talimalo180-380 c / ha
Tiana230-350 c / ha
Ariel220-490 c / ha
Veʻa670 c / ha
Mozart200-330 c / ha
Borovichok200-250 centent / ha

O le patato "Romano" e faatatau i ituaiga srednirannymi. E leai ni meaʻai e faʻamamaina ai le kuka, e faʻafefe ai le lamala. I luga o le maualuga o le tau, e mafai ona alofia ai togalaau, i eria ma vevela vevela, 2-3 vai e tasi ma le taumafa tasi e manaʻomia.

Faitau atili e uiga i auala e fafagaina ai paluga, pe faapefea ma pe afea ona faʻaaoga le fugalaʻau, e pei ona faia i le taimi o le totoina.

Fautuaina le lua pe faatolu taimi e faaputuputu i le veleina. E mafai ona eliina muamua fua muamua i le faaiuga o Iuni, ae fautuaina e siitia le seleselega autu i le amataga o Setema.

E faʻapefea ona totoina se fualaʻau pateta e aunoa ma le paluga ma le veleina, faitau iinei.

O le vailaʻau e lava le puipuia i faʻamaʻi. E afaina tele i le paʻu, toetoe lava saoloto mai le kanesa o pateta ma mosaic tapaa. I lalo o tulaga leaga, e mafai ona aʻafia e le nematode ma le paʻu masani. E leai se mea e gaosi ai meaʻai ma e mafai ona faʻaaoga mo le tele o tausaga e aunoa ma se faafouga.

Faitau foi e uiga i Alternaria, fusarium ma le velo o le pateta.

O le pati o loʻo i ai se tofo lelei. O le tofo e paleni, tino atoa, e leai se vai.

Mai le fatu ua kuka e sui ai se moli malulu malu e aunoa ma ni pulumu. O ituaiga o le pati "Romano" e talafeagai mo le falaiina, faʻafefeteina, taʻavale. E mafai foi ona faʻaaogaina le faʻaogaina o meaʻai, pateta pateta ma fasi falala. Ona o le maualalo o le sima i le taimi o le seleselega, o le fatu na vave ona pogisa..

Amataga

Le eseese o pateta "Romano" na gaosia e le au Dutch. E aofia ai i le Rusia State Register i le 1994.

O loʻo tuʻuina atu mo Central, Central Black Earth, Volga-Vyatka, Saute ma Sasaʻe Sasaʻe.

E faʻamamaina e le Potatoes le lamala ma le vevela tele, ae e nofouta i le malulu. Fautuaina mo le gaosiga o alamanuia, talafeagai mo faatoaga, agrotechnology e faigofie.

O le tele o ituaiga eseese mo le faʻatau atu, e lelei le teuina o fatu, o le paʻu o le paʻu mo se taimi umi e tumau ai le maualuga o le manava, e puipuia ai le mou atu.

Faitau faʻamatalaga e uiga i le taimi ma le vevela o le teuina, e uiga i faafitauli. Ma le auala e teuina ai aʻa i le taumalulu, i luga o le faletusi ma i totonu o pusa, i totonu o le pusaaisa ma togi.

Le lelei ma le le lelei

Faatasi ai ma mea taua o le eseesega:

  • sili ona lelei le tofo i fua o le aʻa;
  • lelei faʻatinoga, o le pasene aupito maualalo o le faaipoipoga;
  • maualuga fua;
  • o le seleselega e teuina mo se taimi umi, o felauaiga e mafai;
  • faʻasaʻo i le faʻaaogaina o masini i tubers;
  • tali i le fafagaina;
  • afaina o le lamala;
  • lelei faʻamaʻi.

O le laulau o loʻo i lalo o meaalofa o faʻamaoniga o ia uiga e pei o le tele o oloa o le tuber ma le pasene o le tausia o le lelei o pateta o ituaiga eseese, mo le faʻatusatusaga:

Igoa tulagaMasima o fatu o meaʻai (kalama)Faanatinati
Romano70-9098%
Sifra110-15094%
Serpanok85-14594%
Tamaitai manino85-11095%
Veneta67-9587%
Lorch90-12096%
Le talimalo100-18095%
Labella80-10098%
Riviera100-18094%

Faatasi ai ma mea leaga e mafai ona maitauina o se anufe mafiafia. E faasao ai fatu, ae taofia ai i latou mai le tipi. E le talia e le pamu ni gutu, atonu e ono afaina i nisi faamaʻi (scab or nematode).

Vaega o le tuputupu ae

E tatau i mafuiga toto ona mafanafana le eleele pe a taufaamataʻu i le afu o le tautotogo. Matagofie lelei - mai le 15 i le 20 tikeri.

O le a vave ma faauo le lanu, o le a faateleina le gauaʻi. O fatu tetele e mafai ona vavaeina, o le a puipuia ai mea e toto ai.

O se naifi malosi e faʻaaogaina, lea e masani ona totoina i totonu o se vaifofo malosi o le potassium. O le slicing is carried out immediately before planting, faapipii i luga o tubers e teu ai e mafai ona pala.

O laau sili ona malolosi, sili ona lelei e tatau ona faailogaina e ala i le faapipiiina o se lipine malamalama i luga oi latou. O nei laau toto o le a tuʻuina atu mea sili ona totoina mo le isi tausaga.

O suauʻu e aʻafia i siama e le tatau ona faʻaaogaina o se puna o pateta pateta. O se vaiaso aʻo leʻi seleselega e fautuaina e tipi pito i luga. O lenei metotia o le a faʻapupulaina ai le tubers, faʻamalosia ai le paʻu ma faʻaleleia le tulaga tau pisinisi. E puipuia le kuka i le masini, e le manaʻomia ni masini faapitoa mo le faamamaina.

O le Romanovskiy potato potato e taliaina ai le vevela vevela ma le pupuu. I le gasologa o le vaitau, e manaʻomia le fafagaina o le vao pe tusa o le 2 taimi, e tatau ai le tafe, ma le fafaga tasi. O le filifiliga aupito sili ona lelei o le faʻaaogaina o fomaʻi faʻapitoa aʻo leʻi totoina, vave pe'ā uma ona faʻasaʻo le eleele.

A maeʻa le seleseleina, ona mamago lea o pateta mo le 3-5 aso. I aso manaia, ua mamago le togalaau i luga o moa, aʻo faʻaaogaina le faʻaaogaina o ni faʻalauiloa faapitoa o le tau.

Aʻo lei selesele, e fautuaina e filifili fatu pateta mo le totoina i le tausaga a sau.

Ole faʻaaogaina e faʻaaoga e puipuia ai vao.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le ituaiga "Romano" ua lava le puipuiga i faʻamaʻi tetele. E seasea afaina i siama, o le kanesa o pateta. E tele le teteʻe i rhizoctoniosis, ae le puipuia mai le nematode pateta ma le paʻu. E toetoe lava a le aʻafia le vavalalata i le paʻu, ae o lenei maʻi e mafai ona aʻafia ai lau o laau.

Mo le gaphylaxis totoina togafitiga e fautuaina ina ia taulimaina fualaau 'apaʻameama tausaga uma suia poloka mo le totoina.

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le ae maua ai le tele o faʻamatalaga aoga e uiga i ituaiga meaola e pei o le Colorado potato beetle, o le urosa, moli pateta, le uaea.

Faitau uma pe faʻafefea ona tau i le Colorado potato beetle, pe faʻafefea ona faʻaumatia le telefoni ma pe o fualaau e faʻaaoga e faasaga i le mumu pateta.

I le va, ua fautuaina e lulu fanua o le pateta faatasi ai ma phacelia, legumes, vave kapisi po o le sulu uila.

Matou te tuʻuina atu i lou mafaufau se faasologa o mea aoga e uiga i auala eseese o le totoina o pateta. Faitau uma e uiga i tekinolosi a Dutch, le faʻatoʻaga o ituaiga muamua, o le auala i lalo o le vaomago, i taga, i totonu o paʻu, i pusa.

Lalo o le laulau o le a e maua ai sootaga i tala e uiga i ituaiga o pateta e masani ona lelei i taimi eseese:

Taeaga tuaiLaititi vaveFaʻamaʻaʻa
AuroraBlack PrinceNikulinsky
SkarbNevskyAsterix
LototeleLotoCardinal
RyabinushkaLe Alii eKiwi
PalaʻeleRamosSlavyanka
ZhuravinkaTaisiyaRocco
LasockLapotIvan da Marya
MagicianCapricePicasso