Faatoaga faatoaga

Lind breed geese: faʻaleleia tulaga i le fale

I le teritori o Rusia, o le kese o le ituaiga o Linda e nofoia nofoaga taʻutaʻua e uiga i le lauiloa - e tusa ma le 40-50% o faifaatoaga o manufasi e sili ona fiafia i lenei ituaiga o fusi nifo, ma e tele mafuaaga mo lena. O le tamaoaiga ma le faigofie ona fanauina Linda geese, latou te faʻaalia lelei le gaosia ma le maualuga o meaʻai ma fuamoa, faapea foʻi ma fulufulu. O aso nei tatou te aʻoaʻo ai pe faʻapefea ona taofi lenei manufelelei i le fale.

Tala faasolopito

I le tulaga aloaia, o lenei ituaiga na faamauina i le 1994, ae o ni nai tausaga na muamua atu, sa manaomia ai Linda geese i totonu o faifaatoʻaga o manu felelei. Faʻamau i lalo Gorky geese. Ina ia maua le ituaiga, na sopoia e le au faifaatoʻaga ia ituaiga o geese (Saina, le lotoifale ma le Adler). O le mea na tupu o se manulele e sili lona matagofie ma lalo ifo ona uiga, o se masini vave o le maso ma le fiafia, tumau lelei ma se olaga umi.

Faʻamatalaga ma Vaega

Faatasi ai ma le tele o ituaiga o kesi, e iloga lava Lindus i o latou foliga vaaia matagofie, o le maoae o le tele ma le televave o le maua o le tupe maua.

E te iloa? O nisi o ituaiga o vao vao e mafai ona lele i luga o le 8,000 km. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le goto mauga na faia ai vaʻalele i luga o le Himalaya ma tulaʻi ai mo lenei mea e sili atu ma le 10,000 kilomita! I lenei tulaga maualuga, o le a le mafai e se tagata ona ola e aunoa ma se masini o le okesene, ma o le a mafatia tele mai le vevela ma le afā.

Faʻaalia fafo

Lesevskaya geese e matagofie foliga vaaia. Latou te aʻafia i meaola aʻano o geese, ona o latou foliga tutusa.

O vaega autu o le pito i fafo:

  • ulu: Totogi tutusa, malosi ma malosi;
  • gutu: lanu mumu-lanu moli, lapopoa, malosi, o se mea e fai i luga i le pito i luga ma le ulu;
  • mata: laiti i le tele, pouliuli;
  • ua: mafiafia, umi;
  • sulu: malosi, musika, malosi, mafolafola;
  • pusa: lautele ma loloto;
  • tua: lautele, faʻatulagaina i luga;
  • siʻusiʻu: laʻititi laʻitiiti, maualalo toto;
  • vae: mafiafia, faʻapipiʻi lautele, paʻu lanu uliuli;
  • vailaʻau: mea manogi, paʻepaʻe ma le paʻu oisa, faʻafefeteina i luga ma lalo o apaau e faʻatagaina foi; fluff e matua mafiafia, sili ona taugata, tuputupu ae i le vaitau.

Uiga ma le atamai nasizhivaniya

Mai le matua na maua ai le gasegase Lindovsky uiga lelei: latou te faauo ma fegalegaleai lelei ma isi sui o manulele, ae i le taimi lava e tasi e iloa ai i latou e ala i le fia iloa ma le sogasolo, maualuga ma gaoioiga. O sui o lenei ituaiga e le faʻafefe i le osofaʻi ma le tamoe. E mafai e alii pule ona faʻaalia le osofaʻiga i le mea e tupu i le faʻamalosia o latou fafine, faʻapea foʻi taimi e mafai ona latou tau ai.

O le faʻaleleia o lagona o lenei ituaiga toetoe lava a toesea atoatoa: e mafai e fafine ona le saofafai i luga o fuamoa uma, pe mafai foi ona taofi le faʻasusu i le gaioiga. Ae ui i lea, e tusa ai ma nisi o faifaatoaga moa, Linda geese, i se eseesega, o ni moa lelei lelei ma tina tausi pepe. I soʻo se tulaga, o le faʻasusu o le auala autu lea o le fanauina o fanau.

E taua! O Linda geese e iai fatuga lelei, o le mea lea latou te toetoe lava a le feagai ma faʻalavelave faʻaleagaga, ma le ola o le fanau e oʻo i le 90%.

Faʻailoga mamafa

Gander e tusa ma le 7-8 kilokalama, ae o nisi tagata e mafai ona oʻo i le 12 kilokalama i le mamafa o le tino. O laʻese matutua e laʻititi laʻitiiti - o lo latou mamafa o loʻo i le lautele o le 6-7 kilokalama. E tatau foi ona tatou taʻua le tofo ma meaʻai o meaʻai. O lapisi o le Linda geese o loʻo i ai se lapoʻa gaʻo, e oʻo ile 21%, gaʻo - 6-8%. O le mamafa o le ao i aso taitasi e mafai ona oʻo atu i le 100 g. I le 3 masina le matua, o goslings e oʻo atu i le 50% o le mamafa o le mamafa.

A amata ona latou ave fuamoa ma pe o le a le fua o fuamoa

O le feusuaiga i Linda geese e amata i le 7-8 masina, ma o le fuamoa o fuamoa e amata i le 8-12 masina. I le gasologa o le vaitau, o laisi e tusa ma le 50 fuamoa i le tausaga muamua, ma i tausaga na sosoo ai, o le a faateleina le gaosiga. O le mamafa o le fuamoa e tasi e tusa ma le 100 g i le amataga o le fua, o le 150-170 g i fafine matutua. O le falala i le vaitau o le vaitau e amata mai ia Fepuari ma e tumau seia oʻo i le faaiuga o Iuni.

Saili pe a amata ona lele manu, ma mea aoga ma pe faapefea ona saunia ni fuamoa.

Tuutuuga o le taofia

O le mauaina o meaʻai maualuluga ma fuamoa o gaosi, e manaʻomia ona faatulaga tulaga lelei o le taofia. O le potu mo le tausiga o moa e tatau ona vateatea (1 sq. M. Per 1 faʻataʻitaʻi), mama, aua le faʻafefe. E tatau ona faʻapipiʻiina i meainu, fafaga ma o latou nofoaga. Ole numera o nusi e fuafua mai le faʻatusatusaga: 1 pepe i luga o le 4 tamaitai. O le vevela ile fale e mafai ona tusa ma le 10 ° C. O lenei ituaiga o kusi e fetaui lelei ma le malulu, aua o lenei vevela e le afaina ai le soifua maloloina ma le tulaga o le faitau aofaʻi.

E tatau ona tuʻu le otaota i luga ole fola ile 5-10 cm; vaovao, peʻa, sunkeli husk e mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea e fufulu. O le umi o le ao mo le fuaina o fuamoa e tatau ona le itiiti ifo ma le 12 itula. O kese o le vao o Linda e manaʻomia ai se teritori mo le savali (i le taumafanafana e mafai ona latou faʻaaluina le po iina) ma oʻo atu i le vaituloto.

Fafaga meaai

E taua foi le tausia lelei o meaai, aua o le auala lenei e mafai ona e maua ai se manu ola maloloina, malosi ma maualuga lona gaosiga. O le taumafa a Linda geese e ese mai le eseese mo tausaga, ae mo vaitau eseese foi o le tausaga.

Faitau foi e uiga i ituaiga o gaosi: o le tele; Toulouse, Arzamas, tulafono a Danimaka, Rhen, Kholmogory, Tula, lanu uliuli.

Talavou

I aso muamua o le olaga, o le faʻailoga o gosals e aofia ai le fufuluina o yolks ua kukaina i le vai ua kuka. I le aso lona lima, e mafai ona e suia ia selu i le siʻi kuka ma faʻapipiʻi greens (aniani, togalaau vao). E le gata i lea, e tali lelei ia moa i le faʻafefeteina o falaoa. E le pei o le kusi, o le lind chicks e le lelei le eliina o lauulu i ni aofaiga tele, o lea e le tatau ona e faʻaaogaina.

I le 10 o ona tausaga, e mafai ai e moa ona 'ai le falaoamata falaoa, kuka pateta. I le 3 vaiaso le matutua, o le taumafataga o loʻo faʻaleleia i fualaʻau mata mata ma fualaʻau aʻa. I le 3 tausaga o le matua, e mafai ai e le goslings ona faasolosolo faasolosolo i le mea e fafaga ai.

E taua! O se suiga faʻafuaseʻi i mea taumafa e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o meaʻai po o vailaʻau o le lafu. O le mea lea, e taua le faʻalauiloaina o fafaga fou e le gata i meaola laiti, ae faʻapea foi i tagata matutua. Ole aofaiga ole fafaga fou e le tatau ona silia ma le 15% o meaʻai uma.

Tagata matutua

I le vaitau o le taumafanafana, afai e savali saoloto ni kusi i luga o le mutia ma maua se avanoa i se faatanoa, e mafai ona latou nonofo i luga o le fanua i le aso atoa. I le afiafi, e manaʻomia ona latou fafagaina le fafaga (150 g i le 1 tagata). Afai latou te le maua le vai ma le malosi e maua mai ai meaʻai a manu, e tatau ona faʻafeiloaʻi iʻa, manufasi ma le ponaivi, e faatulaga ai koneteina ua tumu i le penisina ma le atigi gutu i le teritori o le tane. I le taumalulu, o le taumafataga e aofia ai fatugaʻau, fua o fatu aʻa (pateta, uka, beets, kāloti), laʻau kuka kuka, vao vao, poʻo laau.

E tatau i Geese ona maua i taimi uma vai mama, vai fou. I le taumalulu, e mafai ona latou inu itiiti, aua latou te faʻaaoga le kiona e faamalieina ai lo latou galala, ae tatau i tagata inu ona faatumulia i le vai i taimi uma.

Fautuaga mo faifaatoaga moa: auala e fuafua ai le feusuaiga o geese, fasia ma tipi le kusi.

Faʻamatalaga ma faʻatagaga o le faʻatoaga

O faʻamanuiaga o lenei ituaiga e tele, e aofia ai:

  • televave le maua (faʻaauau pea pe a uma le molting ma le faʻavaeina o se fulu tumau);
  • maualuga le 'ai ma meaʻai paleni o aano o manufasi e le o leiloloa e ui lava i le malolo umi;
  • ma se meaai faapitoa, o le ate e talafeagai mo le saunia o se foie gras faapitoa;
  • lelei le faapaleni o mata, vevela ma soʻo se tau;
  • maualuga fefiloi;
  • maualuga ola o fanau, malosi malosi;
  • faʻataʻitaʻiga lelei fua faʻatatau;
  • filemu filemu.

E ui i lea, e taua le manatua o le faʻatinoga o mea lelei uma o le faʻatoʻaga e mafai ona iloiloina naʻo le faʻamautinoaina tulaga lelei mo manu felelei.

E manaia le faitau e uiga i aoga ma le faʻaaogaina o le kuka ma gaʻo.

O aʻafiaga autu o le faʻatoʻaga:

  • leai se faʻaosoosoina o lagona;
  • leo pisapisao o manulele;
  • agavaʻa i le avitaminosis, aemaise lava i le taimi o le tautotogo ma se meaai le lelei ma leai se savali, faʻafefea i le vai;
  • le manaʻomia mo le tele o avanoa savali ma avanoa i se tino vai.

E te iloa? E lele e Geese se tina e laveai ai lo latou malosi. I le taimi o le vaalele, o le taitai o le pusa e fatuina se vafefefe o loʻo maua e le vaega atoa. Mo le sili atu ona faʻalogo i vaʻalele, e faʻatautaia ai e manulele ia gaioiga o apaʻau. O lenei mamanu e faʻaaogaina e pailate: e iloa ai afai o se vaega o le vaalele o loʻo i ai se tina, e faʻaaogaina e le tagata taʻitoʻatasi mea itiiti.

Vitio: mea faitino gendovskih geese

Faʻamatalaga o faifaatoaga moa e uiga i geese Linda

Na amata foi ona ou amata ni kese mai le ituaiga Gorky (po o le tamai linda), ou te manao e faataitai se mea fou. Tulai ma tuua le aiga, oi latou lava o ni kusi laiti. Ola mamafa 4-6kg, i se tulaga aoao, o le tulaga masani o ituaiga o gaosi oloa, e pei o le Kuban, na o nei lanu ma laʻititi, ma atonu e le o manino e pei o le Kuban. I le tausaga muamua o le fuamoa na laʻititi 120-140 kalama, o lenei tausaga ua sili atu, o se fuamoa tele. Ma le mea moni o le goslings e vave ona aloese mai ia i latou ma faʻaaogaina - o le mea muamua lava i soo se mea, lelei, o le gaosia o fuamoa e le leaga, pe afai e te le tuʻuina atu i ai le 40-50 fuamoa mai le kusi e mafai ona e maua. E oo lava i lenei tausaga na ou tuua ai se kusi, ae ou te mauaina ma Legart, i le tausaga ua teʻa latou faia ni mea lelei tele mo aano o manufasi.
Arkadij
//www.fermer.by/topic/21992-gusi-porody-gusej/?p=270244

O le tausaga na teʻa nei na ou tausia ai ni meaʻai mai le vao o Linda, ou te fiafia tele i lenei ituaiga, na ou maua ma latou le gaʻo tele, e le gata i lea na amata ona latou faanatinati ia Novema, o se mea alofa le vavaeina, latou te maua fuamalie lelei. O nei anufe e manaʻomia le tele o mutia ma e masani lava o le vaituloto, latou te fiafia e fetogi i totonu o le vai, aau, na ou faia se mea faʻamalosi, na o le eliina o se lua ma faʻatumu i le vai, na ia alu ma aso uma i aso uma ou te faaopoopoina vai, e tatau lava ona faʻamamaina lenei vai lua i le masina, latou te o atu i le faletala i totonu o le vai. Ma o lea, ou te toe fai atu, o ni meaʻai lelei tele, afai e masalosalo se tasi pe o le a le avea lenei ituaiga o kusi, e te le toe salamō! O le a avea oe ma aano ma gaʻo, ma atonu foi i se fuamoa.
Denis
//www.kury-nesushki.ru/posting.php?mode=quote&f=36&p=4351&sid=ed37b83b252f934e948a00e72207aba2

I le maeʻa ai o le 4 tausaga, o le taimi lea tatou te auai ai i le faʻalauteleina o le Linda i le Itumalo Tutotonu a le Itumalo Tele, e mafai e le tasi ona fai mai mautinoa-masani Linda e toetoe lava a leai se mea e totoe. Ou te asiasia, asiasia nei lava tamaoaiga-o faaiuga e le faamafanafanaina. O le mataupu faavae o le "sili tupe", lea e puleaina ai nei faatoaga, e afaina ai le lelei o le manulele.
Vadim
//fermer.ru/comment/1095022#comment-1095022

Linda e le o ma e leai lava, ei ai Gorky geese. E uiga i mea e aofia ai ma foliga: o se kusi e pei o se kusi, e leai se mea e itiiti ifo. Ma ia sulu ia kese uma e le o manatu, pe a mama, lelei-teuteuina ma fafagaina.
serega UA
//ferma.org.ua/threads/linda-lindovskie-gusi.1208/#post-72207

I le tausisia o tulaga uma o le anotusi, o le tupe maua o le fausiaina o le ituaiga e mafai ona ausia le 100-200%. O le ituaiga e lelei atoatoa mo le totoina i se fua tele i faatoaga moa, faapea foi ma le teu i ni vaega laiti i lona fanua, ina ia mafai ai ona fiafia i meaʻai lelei ma maloloina. O se numera tele o tulaga lelei e faamatalaina ai le lauiloa maualuga o Linda geese i totonu o faifaatoaga moa.