Fua o le gaosiga

Vasega masani fugalaau - Crassula Ovat

O le "laau tupe" masani e iai ni igoa aloaia. Ua lauiloa o ia Crassula ovata e faʻafefea - Crassula Ovata, Ovchule poʻo Ovcholchik ovoid. E le gata i lea, e taua o le "laau o le faauoga" ma le "laau o le manuia."
E faʻamanuiaina o ia i se aafiaga aoga i luga o le paga o lē e ona, ae faʻaopoopoga i nei mea "mea faʻatau" O le laau foi e lauiloa mo le mea moni o loʻo faʻasaoina mea e ola ai meaola e aʻafia ai le tino, faʻaleleia le ea i le potu.

O lenei togalaau o se tagatanuu o Aferika i Saute, masani i se tau vevela ma e mafai ona faasaoina vai faasao. Ua tupu le ulu o Crassula i le fale ma i togalaau aina.

Uiga ma faʻamatalaga

Crassula Oval o se vao, o loʻo i ai se alalaʻau faʻalaʻau, lea, ao tuputupu ae le laau, liliu atu i totonu o se ogalaau, e avea ma sulu. O le mafuaʻaga lea o le a talosagaina ai e le fafine gaʻo ia i latou e fiafia i talofa - o le galueaiina o totonu o laau.

O lau o le laau e tele. E lapotopoto, aano o manu ma fiafia. O le lau o laulaau e susulu, e aunoa ma le fuga. E mafai ona susulu lanumeamata poʻo le siliva-fulufulu. Mai le susulu o le la i nisi taimi e maua ai le paʻu mumu mumu. E le gata i luga o laulaau e ono foliga mai o ni paʻepaʻe paʻepaʻe.

Fesoasoani ile Crassula Ovata i le Fale

Faʻamasinoga

O le totō e sili ona lelei i le mamafa o ipu omea, e pei ona totogo le gaʻo, ma mamafa mamafa. O lenei laau e le maluelue, e sili atu ona lamatia le ave i fafo i le matagi timuga. O le mamafa o ipu omea o le a laveaʻiina ai le paʻu mai le pa'ū ma le gau.

E sili ona lelei le toe gafa i le tautotogo, faʻa-tasi i le lua tausaga, pe a faʻatumu e le aʻa o le laau le ipu atoa. E le tatau ona galo le suavai lelei.

Eleele

O le mea sili ona lelei o le palapala mo palapala palapala e aofia ai le tutusa o sea o peat, turf, lau laʻau, humus ma le oneone. E mafai foi ona faʻaaoga se meaʻai o le oneone, masini paluga, ma le faaputuina o le eleele i le tele o le 2: 3: 1. O le tele o le eleele e manaʻomia ona suia i le 2-3 tausaga.

Faʻasa

O le faʻatauina o se tamaʻaiga e tatau ona matua lelei, e le mafai ona faʻatagaina le tele o le susu. Ae ui i lea, e le o fautuaina foi e faatali seia maeʻa le eleele.

I le taumalulu, o le masani masani o le vai e tatau ona faʻaitiitia ma faʻafeinu pe a amata ona faʻavaivai lau o le laau.

Faʻamamaga o le ea

Oona manogi suamalie e le o le fefe, auala - e aoga lava. Crassula fiafia tele i fafo, potu faʻasaʻo. O nisi taimi e manaʻomia le sosoloina o le laau i le mafanafana ma le faʻamamaina ma fufuluina le pefu mai laulaʻau ma se 'ie susū.

Fertilizer ma laei

Mo le fafagaina o le tamaʻaiga, e faʻaaogaina ai le faʻatoʻaina o le cacti - oi latou e maualalo le mea oona. I le tautotogo ma le autumn, e manaʻomia ona fafagaina fualaau taʻitasi i le 3-4 vaiaso, i le taumafanafana - tasi i le masina. I le taumalulu, e le tatau ona faʻafefeteina le eleele. Aua neʻi faʻafefeina i le fugalaʻau, a faʻapea o le a avea ma mea umi ma vaivai le fua o laau.

Malamalama malamalama

E alofa lelei Crassula, e leai se malamalamao le mea lea e sili ai le filifilia o le nofoaga sili ona malamalama i totonu o le fale mo ia: mo se faataitaiga, se itu i saute poʻo sisifo. Ae ui i lea, a maeʻa aso malulu o le taumalulu, e tatau ona aoaoina le laau i le susulu o le la e faasolosolo malie lava e aloese mai le mu.

I le mumulu o le malamalama, o le tumutumu o laau ua totogia, ua vaivai ma faaitiitia. O le mea moni, e le teuteuina le tafaoga, pe a vave ona e matauina ua leaga le pito i luga ma uaʻi agai i le eleele, faʻagasolo le laau latalata i le susulu o le la.

Laasaga masani

Le mafanafana lelei mo le vaʻaia: + 20-25 tikeri. I le taumalulu, e toʻafilemu o ia ma +6-10 tikeri o le vevela, e ui lava i le vevela vevela o le laau e lagona le masani - ae ui i lea, e mafai ona faʻalautele aʻa.

E mafai e le Crassula ona maua le malulu taimi pupuu e leai se sili atu i le 0 tikeri, ae o le mea lautele e le fiafia i le manava. I le taimi lava e tasi e latalata i maʻa, e faʻasaina foi.

Faʻatauga auala

E mafai ona faʻaleleia le gaʻo i soo se taimi o le tausaga. E mafai ona e uuina se fasi pale pe maua ai ni lau lau fa. I le gasologa o le vaiaso, e tatau ona vele, ona totoina lea i se palapala susu. E tatau ona aofia ai le faapalaga o le eleele ma pebbles i se fua faatatau o le 2: 1. A uma ona totōina, e tatau ona ufiufi le ulo i le paʻu palasitika ma ia le faʻapipiʻiina mo le 4-6 vaiaso, seia oʻo lava ina faʻamaʻaina.

Laʻau toto


I le fale, e masani ona oʻo i le 90 cm le maualuga o Crassula Ovata. I luga ae o le mita, e seasea ona tupu. I le natura, o lenei ituaiga o laau e mafai ona tulaʻi i le tolu mita.

I le auala, o Krassula e tupu malie. I le oʻo atu i le 15 cm, e faʻasao ai muamua totō i luga o itu, i se faailoga o le 60 cm, ua amata ona fuga.

Faʻavaitaimi

I lalo o tulaga lelei ma le tausiga lelei, o le ita e mafai ona ola e tusa ma le 20 tausaga.

Taimi e malolo ai

O le fatty woman has time period from September to February. I le taimi lea, e tatau ona faʻaleleia le laau i le naʻo le tasi i le vaiaso., i le taimi lava e tasi ia teuina i totonu o le nofoaga lava lea e tasi lelei. O le vevela sili ona lelei mo lenei vaitau o le +15 tikeri.

Fuga

I le oʻo ai i le 5 tausaga, o masani ai Crassula amata ona fuga. E tupu autumn po o le taumaluluae le o taimi uma. Mo lenei mea e te manaʻomia se aofaiga o le susulu o le la.

Lafoaʻi fugalaau i luga o tumutumu ma fai ma sui o meaola. E foliga mai o ni tamai lanu paʻepaʻe po o le piniki.

Maʻi ma faʻamaʻi

E sili atu ona mafatia le ulu o le ulu mai i anufe ma manu, e mafai ona faʻaumatia ai le laau. E talafeagai le aveeseina o nei meaola mai le laulaʻau ma se launiu o le cotton ua tosoina i se iniseti.

I tulaga maualuga, e fautuaina e togafitia le laau atoa i le iniseti.

E le gata i lea, o faʻamaʻi pipisi e aofia ai le tuʻuina o lau. O lenei mea e faʻaalia ai le tele o vaiinu, poʻo se ata. Ave le laau i se isi nofoaga ma aʻo leʻi faʻafeinu ia aua neʻi galo e faʻamautinoa ua malogo le eleele.

Crassula o se filifiliga sili mo le fugalaau fugalaau. E matua leaga lava, ao aoga tele ma e mafai ona teuteuina soo se faaputuga o laau toto. Ma o mea faitino o le faatosinaina o le soifua manuia tau tupe mo nisi tagata e mafai ona avea ma se faʻaopoopoga faaopoopo mo le "laau tupe".

Ata

Le isi e mafai ona e vaʻai i le ata Krassouly Ovat: