Totoina o kukama i luga o eleele

E uiga uma i le fafagaina o kukama pe a uma ona totōina i le eleele, nai lo le faʻapalapalaina o laau

Kukama o se tasi lea o fualaau faisua ua sili ona manaomia, e faʻaaogāina pe fou. Faʻamamaina piko ma pipi - o le meaai muamua i luga oa matou laulau. Ina ia totoina kukama, e tatau ona e taumafai e tuʻuina atu le fualaau aina uma elemene talafeagai mo se seleselega lelei.

O le tele o teori: tulafono masani o le fafagaina o kukama

O le kukama ua avea o se togalaau sili ona matagofie. Mo le atinaʻe lelei ma le totoina o le kukama e manaʻomia ai le eleele mama, ae i le taimi lava e tasi e le talia ai e le laau se malosi malosi o elemene taua ile eleele. Ina ia faapaleni le tele o meaʻai ma faapaleniina i le taua o le eleele, e tatau ona e iloa le fafagaina o kukama pe a uma ona toto i le eleele.

E te iloa? Muamua i le talafaasolopito o greenhouses na fausia i Roma anamua. Na latou tuputupu aʻe kukama - o fualaau aina e sili ona fiafia i le emeperoa o Tiperio.

Fertilizer types

O mea totino e tali tutusa lelei i mea faʻaleʻeleʻele ma minerale; na e manaʻomia lava ona e iloa le auala sili e faʻafefe ai kukama. O le tuufaatasiga o meaola aganuu sili ona lelei mullein infusion - E mauoa i le ova, apamemea, sulfur, uʻamea ma le potassium. I le faaopoopo atu i mea taumafa, o le mea na maua e maua ai le laau ma le puipuiga mai faʻamaʻi pipisi.

Toa moa e aofia ai le vevela, pailani, phosphorus ma le magnesium, faʻateleina ai le tetee i faʻamaʻi ma le faʻaleleia o le tuputupu aʻe o laau. O se punavai sili ona lelei o le nitrogen o le faʻaogaina o vao mutia, ma o lenei fugalaʻau ua leai se ammonia, lea e afaina ai laau toto, pe a sili atu le vave o le pereplevaniya nai lo meaola o manu.

E taua! O le solofanua solofanua mo kukama e matua le taliaina: o loʻo i ai le tele o amonia i totonu, lea, o le faʻapalapalaina i le eleele, faʻasaʻo otaota e faʻaogaina e kukama. O fua o lenei laau e matautia i le soifua maloloina.

Mineral fertilizers aua e taua foi kukama i eleele tatala, talu ai i totonu o le faʻafefiloi faʻaleniina o elemene e maua i le tele o mea. O le mea sili ona taua i le olaga atoa o kukama o le nitrogen, phosphorus ma le potassium. O kukama o le potassium e mafai ona maua ai se vailaau faʻaleaga masani - laupapa fafie. Urea - o le puna sili sili ona lelei o le eletise mo kukama, ma fulu moli o le a mautinoa ai le faʻaofiina superphosphate.

Laʻei pito i luga pito i luga e ala i le metotia o le talosaga

E lua ituaiga o fomaʻi mo kukama.

Setema laʻei pito i luga Kukama i luga o le eleele tatala - o se metotia o le faaputuina o laau i lalo o se togavao, i le latalata e mafai ai i aʻa. I le taimi lava lea e tasi, e ave le tausiga, talu ai e le manaʻomia mo le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le fugalaau. O le faia o lavalava pito i luga e mafai ona matua susunuina ai lau ma lau.

Foliar top dressing O le kukama o se togavao e taitaia i le vaega o luga o le kukama: laulaau ma pupu. O lenei metotia e saogalemu mo laʻau, aua o le faapipiiina o meaai e leʻo faʻapitoa e pei o aʻa.

E faʻapefea ona faia se kalena o le faʻamaʻiina o kukama pe a uma ona toto i le laufanua

I le faaopoopo atu i mea e faʻamafanafanaina, e tatau ona e iloa le tele o taimi e fafaga ai kukama i le lauʻeleʻele avanoa. Ina ia mafai ona pulea le faagasologa ma ia le sese i le taimi ma le ituaiga o laei, ia avatu kukama i elemene tatau i le taimi o se olaga faapitoa ma ia taofia le le lava po o le tele o soo se mea, e tatau ona e faia se kalena o ofu. Fai i se laulau faʻatasi ai ma kalafi o aso, ituaiga o le faʻamalosiina (faʻamalosi poʻo le minerale), metotia o le faʻaaogaina (aʻa ma le laupepa) ma le kalafi, lea e aʻafia ai le meaʻai faʻafefiloi (nitrogen, phosphorus, ma isi mea), lona tele.

O le a, o afea ma le auala e fafaga ai kukama pe a uma ona toto i le eleele, mafaufau i lalo.

Muamua fafaga aganuu pe a uma ona toto i le eleele e faia ma foliga vaaia o le lua pe tolu laupepa malolosi. E manaʻomia le Nitrogen mo le tuputupu aʻe lelei. E mafai ona avea lenei mea ma se mea e gaosi ai minerale - Urea. Metotia o le talosaga - basal, le aofaʻi - 1 sipunipuni o le paʻu i le 10 lita o le vai. E mafai foi ona e faʻaaogaina organic mullein - faʻafefe 500 g i le 10 lita o le vai, faʻasusu ma le aʻa.

Fafaga lua aua o kukama i fanua tatala e faia ile lua vaiaso. E tutusa lava ituaiga o fosi ma metotia faʻaaoga. E mafai foi ona e faʻaaogaina le faʻafefete o le moa moa poʻo le mutia o le moa. E faʻaaogaina le vao e ala i le fufuluina.

Tolu laei talafeagai i le taimi o le vavao. Kukamato mo le fausiaina o ovaries atoa ua sola manaomia le potassium. Fesoʻotaʻiga foliar talafeagai i le fafie afi: lua tioata i le sefulu lita o vai.

Nai lo le fafagaina o cucumama i le laufanua i totonu fa taimi? O lenei fafagaina ua maeʻa ona faia i le vaitaimi o fualaau aina., e manaomia e le fale le gaʻo ma le potassium.

O le uluai fafagaina - pe'ā uma ona faʻaalia le fua. Faaaoga se fofo o le nitrophoska (1 sipuni i le 10 lita o le vai), o se auala e faia ai le laupepa. I le vaiaso mulimuli ane, o le fafagaina faalua o loʻo faia e le metotia faʻalauiloa, faatasi ai ma se vaifofo o mullein faatasi ai ma le faaopoopoina o le sulfate sulfate (10 l o le vai, 500 g o mullein, 5 g o le potassium).

Le lelei e fafagaina kukama pe a uma ona tau i le eleele

Fafagaina kukama o se mea tatau i vaega uma o le ola o laau. Faʻaaloalo i le faʻaaogaina o vailaau oona, suia o mea faʻapitoa ma mea faʻapitoa, faʻapipiʻi vave o elemene talafeagai mo vaitaimi taʻitasi o le a maua ai oe i se seleselega lelei ma le tele.

E te iloa? O le uluaʻi taʻua o kukama i Rusia na faia e le amepasa Siamani i Rusia, Herberstein. I le 1528, na ia faamatalaina lenei fualaau faisua i lana talatalanoaga e uiga i se malaga i muscovy.

E faʻafefea ona faʻamafanafanaina kukama i le taimi lava e uma ai le totoina o fatu

Nitrogen e faʻaleleia ai le laau mo le faʻaleleia atili. Pe a toto i luga o le eleele avanoa, e masani ona faaopoopo se pu i laau toto. teaspoon ammofoski. Fafaga kulama ma fugalaʻau faʻasaina o loʻo i ai le kulimi, faʻafefete o mullein, moa moa ma le mutia.

Vaʻaiga i le va o moega faʻasusu i le pefu laupapa, lea e faʻapalapala i le palapala pe a uma ona faʻaulu. O Ash e tamaoaiga i le konateko, lea e faʻavaveina ai le tuputupu ae o le faʻatoʻaga. I le faaopoopo atu, talu ai o le efuefu o se fofo masani, e mafai ona faʻaalu i le tele o taimi i le vaitau o le vavao.

Fugalaau kukama i le taimi o le fugalaau

A o le i amataina le fuʻa faaosofia fuālaʻau mo kukama i fanua tatala - Mullein faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le superphosphate ma le sulfate sulfate. I le taimi lava lea e tasi e mataʻituina le 200 g o mullein, 5 g o le superphosphate ma le sulfate sulfate i le 8 -10 lita o le vai.

I le vaiaso mulimuli ane, i le vaega o le fugalaau, toe fai le laei, suia mea faaopoopo i le mullein ma le nitrophoska (1 tbsp. L.) ma faaitiitia le fua o mullein i le 100 g.

Auala e fafaga ai kukama i le taimi o le fuaina

Sei o tatou mafaufau po o le a le mea e tatau ona fafagaina ai le suavai mo se seleselega lelei. Na faʻamaonia le aoga i le taimi o fualaau aina moa moa. O mea o loʻo i totonu o le zinc, copper ma le nitrogen o loʻo tumu ai kukama i mea e talafeagai mo le tuputupu ae ma le tofo o fua. O laʻau moa e masani lava ona faʻaaogaina.

Fafagaina o kukama i le taimi o fualaau aina e tatau ona aofia ai le magnesium ma le potassium.

I le vaitau o le faʻaaogaina o fualaau aina gaosi pati (25 g masimeta i luga o 15 lita o le vai), faia se auala faʻasalalau.

E taua! I le vaitau o le faʻafefe faʻafuaseʻi, o kukama e sili atu ona aʻafia i le paʻu. Lapalapala o le potassium pe a faʻaaogaina e le gata o se faʻala, ae o se puipuiga foi mai faʻamaʻi.

E faʻafefea ona fafaga saʻo kukama pe a uma ona tau i le eleele, faʻamalosi togalaau

Aʻo leʻi faʻamautuina kukama i luga o le eleele, e fautuaina e saili pe oa elemene latou te manaʻomia, pe o le a le tele ma pe oa taunuuga o le a mafua ona o le leai o nisi mea.

Mo le tuputupu aʻe, e manaʻomia e kukama le gaʻo, ae ao le i fafagaina i latou i mea oona, ia mafaufau e uiga i le tele o kukama e maua ai le timu. Faatasi ai ma le le lava o le susu, o le aʻa o le a le mafai ona gafatia le aofaiga sao o le elemene. I le leai o ni mea, o le a le toe tupu fualaʻau ma lala itu o kukama, o laulaau e lanu samasama, o fua e suia ai le lanu e lanu meamata ma leai ai le tofo.

Fertilizer o kukama i le eleele tatala e tatau ona aofia ai le maika. E aofia ai faʻaleleia i mea uma: tuputupu aʻe, fuga ma fualaau aina. O lenei elemene e faʻamalosia le aʻa o kukama, faʻateleina ai le tuputupu ae o le maualuga o le palapala, faateleina le faʻafetaui i faʻamaʻi ma tulaga o le tau. Le leai o se elemene e tau atu i faʻamaʻi, faʻagesegese le atinaʻe ma vaovao avanoa. O se faailoga o le matelaina o le taulakule o se lanu violē o laʻau.

O le potassium e le o talafeagai mo kukama. E lava le fafagaina o kukama faalua, ma o le a tuputupu ae le vaitau e aunoa ma ni faafitauli. Faatasi ai ma le leai o le potassium, o le a vevela kukama, talu ai o le potassium lea e nafa ma le suka i totonu o fua.

O le a le isi mea e pei o kukama, pe faʻapefea ona fafagaina se laau, e ese mai elemene autu ua lisiina? O le kesi, boron, magnesium, manganese, uʻamea, sulfur, ma le zinc e taua tele mo kukama. O le mea lea, ina ia mafai ona totoina se fualaau lelei ma lelei, e tatau ona maua i le fesuisuiai o meaola ma mineral fertilizers.

O le lelei o mea faʻapitoa o mea faʻaleleia o minerale o loʻo i ai i le gaosiga latou te faʻaopoopo uma minerale talafeagai ma vailaʻau i vaega eseese. O nei fatuga e faigata ma paleni, e mafai ona e filifili mai le tele o oloa i luga o faleoloa faleoloa ma i lalo o le aganuu, ma mo se taamilosaga o le olaga.

Aua e te paie e aoao atili e uiga i fua o lau laau toto. O le malamalama i uiga o la latou atinaʻe ma le tausiga o le a faʻamautinoa ai e te fiafia, maloloina ma sili atu ona fiafia i ai, ma faʻaleleia oe lava.