Puleaina o pest

Faʻafefe osofaʻiga: faʻamatalaga, ata, metotia o tauiviga

O le sunflower o se taʻutaʻua maualuga ma sili ona mamana. O le aʻa o le fugalaau e tele mita i totonu o le eleele. Mai le aʻa autu e totogo e tusa ma le mita i itu o le aʻa itu. O le aʻa o se mata matagi e malosi ma mafiafia, faatasi ai ma se mea taua. I luga o se tasi laau o loʻo i ai mai i le 15 i le 35 laulaau, e vevela ma tusitusi. I le pito i luga o le au o se faʻalavelave tele e siomia e laulaʻau lanumeamata.

O fafo fafo o fualaau aina e fugalaau fugalaau. E le gata i lea, o le la e iai fugalaau o tamaʻitaʻi uma e lua o lanu moli po o lanu samasama. O fua o le sunflower o fatu ia ma totonu i totonu. Faʻalagolago i le ituaiga o laau, o le fua o le fua o lona lava lanu: mai le paʻepaʻe i le uliuli.

E te iloa? E fiafia le sunflower i atunuu o loʻo i ai le mafanafana o le tau, faapea foi le eleele lafulemu ma le la. E le o se mea e ofo ai, o lona lauʻeleʻele o Mekisiko. Mai lenei atunuu, na auina mai le laau i Rusia ma Iukureini.
Ae, o le mea e leaga ai, e tele fili. I totonu o lenei tusiga o le a tatou faʻamatalaina mea o meaola faalafua ma faʻamaʻi o loʻo i le matagi ma auala e taulimaina ai.

O le a le mea e lamatia ai le moli vao

O le moth moa i luga o le mata o le mata o se mea matautia matautia i se vaitaimi o le faateleina o lona faitau aofaʻi, lea e tupu i le cyclically - tasi i le 10-12 tausaga. O le pest e faʻaitiitia ai fua o le gaʻo e oo atu i le 60%, ma i nisi tulaga e mafai ona mafua ai se 100% o mea e leiloa. Le maualuga maualuga o le faʻaleagaina - toʻasefulu tagata taitoatasi i le 1 sikuea mita.

O le puipuia o le la mai le vao, o le suaina o le eleele, togafiti i le va o laina, faʻamaʻapeʻapeʻe i le mauga, togafitiga ma tapenapenaga i le taimi o le atinaʻe o anufe, faapea foi ma tapenaga o vailaau lelei - bitoksibibalin ma le lepidotsid.

Taua i le Sunflower Shponoskoy

Sunflower shponoska - pepe iniseti 4-5 cm le umi. O le manulele lava ia e uli, e ufiufi i lauulu sinasina. I luga o le manava o loʻo i ai se uumi umi, ma o le antennae e pei o manoa. Pupuʻu laititi e le mafai ona ufiufi atoatoa le manava. O vae e mumu-samasama, ma o le ulu o loʻo i lalo.

Sa tuʻuina e tamaʻitaʻi fua i fua o le lau. Ona aliali mai lea o laulaau samasama mai ia i latou ma se ulu enaena ma tolu paipa o ufi e ufiufi i lauulu uumi. O aʻa e pipiʻi i le laau, ulu atu i totonu tonu, ma faia ni fasipolo umi iina. E masani lava latou te 'aina le tasi vae tolu o le' au, amata mai le pito i lalo. I le taimi o le tautoulu, e liua ai le pupula i le pupae ma le sulu.

Taunuuga lelei e faʻafefe ai faʻasolosolo: loloto le suotosinaina, fufulu vave taimi, gaosia ma se vantex, tuʻuina atu e se falemaʻi poʻo le fufanon.

Auala e puipuia ai le laau mai le moli o le sunflower

E toetoe lava a le mafai ona puipuia atoatoa lou totoina mai lenei mea matautia matautia. O le mea e sili ona faigofie i ai, o vaega o le sooli o ituaiga o mea tau. O a latou fatu e iloga i se atigi totonu, e le mafai e anufe ona sosolo. O lenei atigi fausaga na fausia i le vaiaso talu ona amata le fuga. O se taunuuga, e na o laulaau e 'ai naʻo meaʻai, ma o fatu e tumau pea.

E taua! AuaE tatau ona faʻaititia le aofaʻi o soʻo se meaola faalafua e manaʻomia ona vele.

Cotton sulu

Cotton scoop - o se tasi o mea taatele o meaola faalafua o le sunflower, lea e masani ona taatele i le itu i Saute o Iukureini. O le pepe lele lenei ma se apaʻau e 30-40 mm. O ona pito i luma ua i ai le lanu uliuli ma le samasama, ma o apaau pito i tua e mama ma se paʻu paʻu ma se mea pogisa i le ogatotonu. O le anufe o le maualuga o le cotton e oʻo atu i le 35-40 mm le umi. O lona tino o loʻo ufiufi i tamai laumei. Lanu - mai le lanu lanumeamata ma le samasama i le enaena. Le lanu mumu-lanu enaena i lanu, e 15-20 mm le umi. Laʻau i luga o le palapala.

Ina ia manumalo i le suo o le cotton, e tatau ona faʻaumatia vao i le taimi, e maua ai le loloto o le tautotogo e suaina, e galueaiina le eleele i le va o laina 6-8 cm i le loloto.

Sogi barbel

O lenei laʻau e oʻo i le umi o le 20 mm, o lona tino e ufiufi i lauulu samasama. O laulaau paʻu o pale samasama, e leai ni vae. O fafine e tuʻu fua i totonu o le au o le la. O le faia o lenei mea, latou te lalagaina ai le paʻu e fai ai se paʻu ma le lapoa o le 5-8 mm ma se vaeluaga loloto i le ogatotonu. E tasi le fafine e oʻo i le 50 fuamoa.

O le a le aoga pe a e:

  • lulu vave le laau;
  • A maeʻa le seleselega, tipi le pito i lalo ile eleele pe a mafai;
  • aveese pito mai le fanua;
  • taimi e faʻaumatia ai vao.

Auala e taulimaina ai aphids i luga o se sola

O le tele o aphids e fiafia e fafaga i le sunflower i le vaitau o le umi o le lāmala ma le maualuga o le vevela. Ae o le tele o iniseti e 'aina e ladybugs. Mo lenei mafuaʻaga, e le mafai ona afaina ai aphids, ma e le manaomia le gaosia o laau toto ma vailaʻau.

E te iloa? Mo i matou, o se tamai iniseti e pei o aphid e foliga mai o se aiga e tasi, ae o le mea moni o le saienisi e tusa ma le 4,000 ituaiga o aphid.
I nisi o tulaga e le masani ai, o aphids e tele naua, malosi ma mafai ona afaina ai le tulaʻi mai. O le lamatiaga o se iniseti e faapea, a maeʻa osofaʻiga i le la, e le faʻaalia mai le faʻalauiloa o le laau. O se taunuuga, o le a leai se seleselega lelei. I lenei tulaga, o togafitiga ma vailaʻau e tatau ona tatau.

Fua e pulea ai le kiliki

  • Ole tele o meaʻai o le meaʻai i le taimi o le gaosiga o le eleele. E sili ona lelei le faia o se faʻataʻitaʻiga aʻo leʻi oʻo i totonu o iniseti le iniseti.
  • Taimi i vao, aemaise vao vao.
  • O eleele faʻapitoa e tatau ona faʻamalolo, e afaina i meaola o manu.
Ae o na faiga e mafai ona faaitiitia ai le numera o kiliki. Naʻo le auala aupito sili ona lelei e puipuia ai mai le taina o le togafitiga o fatu.

O a ni mea matautia matautia (pouliuli) mo le la

O le faʻafefeteina o mea e tutusa lelei ma le kiliki, ae fai sina eseesega:

  • i totonu o vaega o le kopi, o le pito i luma o vae e sili atu nai lo le malologa;
  • o latou ulu o le taufaamatau;
  • na amata ona atiaʻe le laugutu pito i luga.
O lenei meaola e alu vave mai le taumalulu, e masani lava i le muamua mafanafana. Chernotelki gnaw seedlings o le sunflower, ona 'ai lea ia i latou, lea e faʻaitiitia ai le seleselega.

O mea e sili ona lauiloa e faʻafetaui ai laasaga lemu-o le galue, galue loloto, totoina o togalaau. Matou te manaomia pea le vela i le taimi, aemaise lava vao vao. Mātauina le fuaina o le fatuina, faʻasusu ma fafagaina laau e faʻaleleia ai lo latou amataga. A o leʻi lūlū, e tatau ona togafitia fatu ma iniseti.

Tagaloa

O le maketi o se paluga ova o loo i ai se uila vaivai, 7-9 mm le umi. E tutusa le lautele o le lautele. O faʻalavelave faʻafefete i luga o le eleele ma lalo o fale puipui. Iniseti e ola mo le 2-3 tausaga, ma o aʻa e amata mai i le 12 i le 14 masina. Pests amata amata i le ogatotonu o le tautotogo. O fafine e tuʻuina atu i le 500 fuamoa i le vaega muamua o palapala i le taimi o le tuputupu ae.

Paʻu o le pipi

O le paʻu o le paʻu o se paʻu uliuli tele. O lenei pest e leai ni apaau, ma o le ulu e laititi ma laʻititi ma se faʻasologa umi. O le manava e ufiufi i lauulu ma togitogi uliuli.

Puipui o le sunflower mai meaola faalafua:

  • faʻaaogā faʻamaʻi oneone ma minerale i le palapala;
  • aveese e le aunoa vao vao;
  • tatala le eleele;
  • faagasolo togavao ma sauniuniga lelei;
  • A uma le seleseleina e lelei tele le vaʻaia o le eleele.

Sogi oso

O nei meaola faalafua e afaina ai faafitauli e ala i le susu o sua mai vaega eseese o le laau. O le mea sili ona matautia o le faatoilaloina o le fatu. E le gata i lea e tupu mai le maʻi. E le gata i lea, o aʻafiaga faʻamaʻi e afaina ai le fatuina ma le gaosia o fatu. O le maualuga faatagaina o numera o meaola faalafua o le 10 iniseti i le laau. Ina ia tau i se falaoamata, e manaʻomia se taimi e faʻaumatia ai vao ma totō otaota. Afai ei ai le tele o meaola faalafua, faʻamalolo le la ma Kemifos ma Karbofos-500.