Faʻaleleia e tipi

Fualaau faʻatele ma fatu faʻalauteleina o le magnolia

Magnolia o se tasi o fugalaau sili ona matagofie, e masani ona ofoofogia tagata uma i lona matagofie, eseesega ma le manogi tulaga ese. O tagatanuu o mamanu teuteu teuteu e taumafai e le aunoa e teuteu a latou lava eria i ni mea manogi teuteu, aʻo taumafai i auala eseese. I le taimi nei, e tufatufaina e tagata fugalaau le tele o ituaiga autu o le toe gaosia, o ia mea uma e aoga ma faigofie mo le malamalama o le tagata lava ia.

Auala e Totoina ai Magnolia

E pei ona iai i isi laʻau mananaia, o auala autu o le faʻateleina o le magnolia e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua:

  • Faiga faʻataʻitaʻi (e ala ile tipi ma le taoto);
  • Fanauina o fatu.
O nei auala uma e mafai ai e oe ona ausia le sini - ia tupu aʻe se magnolia. O le gaosia o fualaau e faigofie, malamalama ma mafai ona maua e tagata fai togalaau e le o iai se poto masani, ae o tagata masani e fiafia e ola mai fatu, talu ai o le ki i le mama o le ituaiga ma le soifua maloloina o le vao i le lumanaʻi. O lenei metotia e sili atu ona mamafa, ae e masani ona aliali mai e tatau ona faʻamaonia.

E te iloa? O Magnolia e faaigoa ia Pierre Magnoli, o le uo lelei a Sharya Plumier, o le na mauaina lenei laau mataina matagofie i se malaga umi. O le uluaʻi igoa Rusia "Magnolia" na foliga mai e faigata tele mo le faʻauiga ma iu ai ina liua i le "magnolia" masani.

E faʻapefea ona faʻaleleia fatu o le magnolia

O le toe gaosia o fatu o se faiga faigata tele lea e manaʻomia ai se mea faʻapitoa, o le mafuaaga lea e saili ai e tagata fugalaau fuʻa uma ia iloa auala e toto ai le magnolia e ala i fatu.. O fatu ua saunia ma muaʻi togafitia (i lenei pepa, e masani lava ona maua i luga o fata o faleoloa faapitoa) e mafai ona toto tuusaʻo i nofoaga tatala (mai ia Setema ia Novema) poʻo faʻamago fatu muamua ma lulu i totonu o sina tamai kiona i le taumalulu.

Magnolia Seed Stratification

Stratification o se faʻagasologa o le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o le aʻafiaga o le siʻosiʻomaga ma tulaga tau i luga o se laau. A o leʻi fuamina fatu laau magnolia, e tatau lava ona faʻavaivai. O lenei faiga e afaina ai le iuga mulimuli o le faateleina ma le galueaiina o le magnolia. O le malosi o le fatu o Magnolia e tatau ona faʻatinoina i le + 5 ° C.

O fua e vevela e tusa ai ma tekinolosi faʻapitoa. E tatau ona faʻasolosolo i totonu o se mea e sili ona suamalie (faʻalelei, laʻau, croup husks, hay, ma isi) ma tuu i totonu o se pusaisaisa mo le 3 vaiaso. I le taimi lava e maeʻa ai, ona aveeseina lea o le mea faigaluega, faʻaliliu i le vevela o le potu ma lūlūina i se mea e sauniuni, ma faʻasaina.

E taua! Po o le a lava le faigata ona faia, soʻo se vavaeese mai tulaga o le vevela ua fautuaina ma tulafono ole tausiga (vevela mai + 1°C i le +5° С ma le tausiga faifai pea o le palapala o le eleele) o le a mautinoa lava le faaleagaina o fatu.

O afea e lūlū ai fatu

I ni nai masina talu ona faʻamalosi (e pei o le tulafono, e le sili atu i le 4), o fatu muamua e amata ona paʻu, o se faailoga e totōina ai i le lauʻeleʻele avanoa, o se pusa poʻo se ulo. Pe a totoina le magnolia i fatu, ona fai lea o se lapisi, e tatau ona sili atu ma le 30 cm le maualuga o le gaosia ma le toe totoina o le malosi - a leai o le a malolo le aʻa i le pito i lalo, ma o le a le toe tupu le oti. I le amataga o le autumn, e tatau ona 15-20 cm le maualuga.

E te iloa? O le faʻafefeina o fatu o le magnolia e faʻateleina le faʻamalosia i le silia ma le 2 taimi. E mafua lenei tulaga i le mea moni o fatu e faʻamaʻaʻaina, e mafai ai ona faʻamalosia le totoina o aʻafiaga i suiga i tulaga tau fesuiaiga, faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Manaomia o le eleele

O Magnolia shrub e le gata mo le uluai tausiga, ae mo le tulaga foi o le palapala. O le taunuuga mulimuli o le galueaina ma le toe gaosia e tele lava ina fuafua ai le fua o le eleele ma lona gaosiga carbonate. E tāua tele foʻi, ao leʻi oʻo i le uluai tulaʻi, e tatau ona faʻatulagaina le faʻaleleia o alavai i lea taimi, e mafai ona faʻamautinoaina le tausia faifai pea o le maualuga o le palapala o le palapala.

O le lelei o le tuputupu ae e mafai ona faʻaleleia atili e ala i le faʻaopopoina o fugalaʻau faʻasaina ma faʻateleina le tele o minerale i le palapala, lea o loʻo maua ma ofoina atu i le toetoe lava o faleoloa fugalaau.

E taua! E le taliaina e Magnolia le eletise faateleina o le eleele. I le mafaufau i lenei mea, mo le totoina e sili ona lelei le filifilia o moega e lei togafitia muamua i vailaau gaosia tuufaatasiga. O le fofo aupito sili ona lelei o le totoina lea o se vanu o le magnolia lea na tupu muamua ai fugalaau.

E faapefea ona toto le magnolia

O le tuputupu aʻe o magnolia mai fatu e tatau ona amata i le faʻamalosi, lea e faʻapupulaina ai le fua o le germination. O le Magnolia ua totoina i le loloto e 4 i le 10 cm (e faalagolago i le malosi ma le vavae ese o le palapala). O le totoina o fatu i lenei tulaga e seasea lava ona sili atu i le 70%, o lona uiga o fatu e mafai ona luluina tele, e sola ese mai le tasi i le isi. O le ola ae pe a uma le 20-25 aso e mafai ona toto totoa i totonu o le togalaau (ia faia lelei i le taimi mafanafana). O le mamao e tatau ona filifilia, ia mafaufau i le alualu i luma o le laau o le magnolia.

E te iloa? O ituaiga tagata taʻutaʻu taʻitoʻatasi o le magnolia e masani ona maua ai le fatuina o le tagata lava ia i taimi o mafanafana mafanafana. Mai nei fatu e masani lava ona tupu ni mea faʻapitoa ma ituaiga valu, e matua eseese lava mai le fale muamua. Talu ai ona o lenei meatotino o le magnolia o nisi o ona ituaiga o mea nei, ua sili ona lauiloa io tatou taimi, ua aliali mai.

Totoina o togalaau

A maeʻa ona tuʻuina atu fatu laau i le fuālaau muamua, e tatau ona sili atu ona faʻaeteete ma faʻatulagaina le faagasologa o le toe gaosia ma le tuputupu ae. O fuʻa muamua o se faʻamatalaga mautinoa o le sao o gaioiga i vaega muamua. Atonu e le totogo fatu i le taimi e tasi, o lea e tatau ai ona e faʻaauau pea le tausiga o laʻau.

Magnolia seedlings totoina mai fatu, seia oʻo ina totoina i eleele tatala, e nofouta i suiga i tulaga tau fesuiaiga ma tulaga o le palapala. O le mea lea, i le 2-3 vaiaso muamua e fautuaina e toe faʻaleleia tulaga sili ona faʻaleleia mo le tuputupu aʻe ma le faʻamalosia o pupu vine o magnolia. Fai faigofie:

  • O le pusa o loʻo i ai pine e tatau ona i ai i totonu o se potu e tumau pea le vevela o le ea ma le maualuga o le vevela;
  • E tatau ona faia ni tuutuuga mo se toniga tutusa o le ea fou ma ia puipuia ia laau toto mai le lafo;
  • O pitonuu i aso uma e tatau ona maua le malamalama (faʻafefete ma / poʻo le sola) e oʻo i le 4-6 itula;
  • Aʻo lei totoina i le eleele tatala, e tatau ona pulea le eleʻele eleʻele, ia tausia e ala i le faʻavaivai masani;
  • Faʻaopoopo faʻasosologa o le palapala i sina faʻataʻitaʻiga o le faʻamalolo
  • A maeʻa le 1-1.5 vaiaso i le maeʻa ai o uluaʻi fugālaau, e tatau ona faʻamama le fagu o paʻu tiga ma laiti, ma faʻasaʻo ai avanoa mo le atinaʻe ma le faʻamalosia o le aʻa o malolosi malolosi o Magnolia.

Faʻafefea ona faʻalauiloa le magnolia e ala i le taoto

Afai o nisi mafuaʻaga e le lelei le toe gaosia o fatu, e aoga le faʻaaogaina o le gaosia e ala i le taoto. O lenei metotia sili ona aoga mo le totoina o laau toto. Ina ia faia lenei mea, ua lava lea e paʻu ai lala i le eleele i le amataga o le tautotogo, fusi mau (faamautinoa o le le atoatoa), ma luga mai luga o se palapala eleele le tusa ma le 20 cm le maualuga. O le vave o le fausia ma le tuputupu ae o le aʻa e mafai ona faamautuina e se tamai laupepa i le ogatotonu o le vaega o le papa. O lenei auala e mafai ai ona e oʻo atu i le 3 isi fualaau aina mai laau taʻitasi poʻo laau. O le toe faʻaleleia e ala i le tuʻuina atu e sili atu le sao nai lo le totoina o fatu poʻo le faalauteleina o le magnolia e ala i le tipi (mai le 1 i le 3 tausaga). E mafai foi ona fausia ni vaalele, lea e mafai ona saunia mai ia Me seia oʻo i le faaiuga o Iuni. O le paranesi lea e tatau ai ona mafua ai le aʻafia o loʻo faʻavaeina pe faʻamamāina atoa mai le paʻu. O se nofoaga e leai se mea e tatau ona sili atu ona taulimaina i le faʻalauiloaina o le tuputupu ae. I le taimi lava na maeʻa ai, o le vaega o loʻo togafitia e ufiufi i le gaʻo ma afifiina i se ata.

E taua! E taua tele i le faagasologa o le tipiina ma le faʻamamaina o paʻu paʻu e le faaleagaina le fafie. O lenei mea e le gata i le aʻafiaga o aʻafiaga o aʻafiaga, ae mafai ona taʻitaʻia ai le paranesi, ona amata ai lea ona pala ma fano le laau atoa.
O masina uma lava, e tatau ona faʻamamaina le nofoaga e ala i le susuina o le fatu ma se tui. Ua mavae ni nai masina, ua i ai se aʻa ua atiaeina i luga o le paranesi, ma mulimuli ane i le tautoulu o le a mafai ona aveeseina laau ma totōina o se fatu laau. O laumei, tipi ma totoina i le taufaʻaiuiuga o le autumn, e matua talafeagai lava i le maualalo o le vevela ma tulaga leaga o le fetolofi, o lona uiga e oʻo lava i le taumalulu latou te le mafai ona ufiufi.

Vaʻaia magnolia cuttings

E tele fai togalaau ma tagata tomai faapitoa latou te iloa lelei pe faapefea ona ola se magnolia mai se tipi. O lenei faiga o le toe gaosia e sili ona faigofie ona maua - o lona manuia e faalagolago tele lava i luga o le i ai o le greenhouse ma le saʻo o le faʻatinoina o fautuaga.

Afai e laiti le tipi, e mafai ona suia le fale koli e se tamai faletalama poʻo se tane e mafai ona vevela le pito i lalo. E taua lenei mea ona o le totoina o se magnolia, e tatau ona e pulea le vevela ma le vevela o le siosiomaga. O le manuia o le faalauteleina o le magnolia e faalagolago i mea nei: o le lelei o le seleselega, o le filifilia o le eleele, faapea foi ma le totoina saʻo ma le tausiga.

O le a le taimi ma pe faʻapefea ona sauniuni mea e fai

O le seleselega o le seleselega e le ese mai se faiga faapena e fesootaʻi ma isi laau poo laau toto. O le gaioiga sili ona lelei e lauiloa i le vavaega na faia mai le lua tausaga le matutua. Sauniuniga o mea e sili ona lelei e fai i le tautotogo. Ina ia saunia le tipi mo le totoina, e vavae saʻo lala i lalo o le pi (toe 2-3 2-3), pe a maeʻa ona lafoaʻi ai lea o le 2 laʻau pito i lalo ona o le seleselega, ma tuʻu ai le 2 laʻau i luga aʻe o latou. O lau lapopoa laititi e faapuupuu e le 2/3 o le uumi. O le lona lua o loʻo i lalo o le 4-6 cm i luga o laʻau agavale. O le sauniuniga o le tipi e tatau ona faʻamaeʻaina ma togafitiga i se fofo-stimulator solution poʻo lona faʻalautele avanoa.

E mafai ona e faia le gaioiga ma lau laʻau. Mo le faia o lenei mea, ia tipi ese ma le faaeteete le laupepa laupepa ma se paʻu, ia e tatau ona tumau ai se vaega mole o le paʻu. I lenei tulaga, e taua le le o iai le fatuga o lo oi ai nei. O le mea mulimuli o le seleselega o le gaioiga o le tipi i le aʻafiaga o aʻafiaga.

E te iloa? E tusa ai ma se tasi o talafatu i sasae, o le magnolia e foliga mai i se teine ​​na ole atu i le Alii e faʻaalia le matagofie moni, lauiloa ma se faailoga o le ola. E tusa ai ma le tala, i le taeao i le nofoaga na tupu ai se laau matagofie tele - o se magnolia. O tagata na fefefe ma leʻi talia lenei meaalofa sa taumafai e tatuu i lalo o se laau ma faʻataʻapeʻapeina ona tino, ae o se magnolia fou sa faʻaalia i luga o le nofoaga o tafaʻi taʻitasi.

E faʻapefea ona filifili le eleele mo le totoina o meaʻai

E tutusa lava le taua o le filifilia o eleele mo le totoina. Po o le a lava le auala e gaosia ai ua filifilia, e fautuaina e filifili eleele tatala ma se mea e le faaituau po o le itiiti foi o le eletise. E mafua lenei mea ona o le mea moni e vave lava ona fasiotia e le vaega o le tausi maʻi le aʻa o le ogalaau. O le taunuuga o le tulaʻi mai o le tipi e tele lava ina faalagolago i luga o le i ai o vaega o minerale ma fomaʻi i le tuufaatasiga o le eleele.

Faatasi ai ma isi mea, o le magnolia o se laau, o le toe gaosia o lea mea e mafai foi mai se tipi, i le oneone ma oneone e vave faʻafuaseʻi, seia oʻo i le oti. O se nofoaga lelei e tulaʻi mai ai o se moega e leai se vaʻavaʻa, malamalama, oneone faʻapitoa ma se faʻaleleia lelei o alavai ma faʻavaivai.

Toto ma tausi lelei mea e seleseleina

E taua le malamalama e le gata i le taimi e totō ai se magnolia i le eleele, ae faʻapea foʻi le auala e faia saʻo ai i se mataupu faapitoa. O le totōina o le magnolia i eleele tatala e tatau ona faia pe a uma ona fausia e le laau se malosi malosi lava, e maua ai le aʻafiaga o le aʻa, ma e vave lava ona maeʻa ma gaosi le seleseleina e sili atu ona lelei le totoina ma le tausia i totonu o laufanua. O le tulaueleele i luga o le laupepa, e fai ma tulafono, e faia i le 2-3 masina pe a uma ona tipi. Le taimi sili ona lelei mo le totoina - o le faaiuga o Iuni - o le ogatotonu o Iulai. O le vaitau lea e sili atu ai le malosi o le magnolia.

O le eleele i le nofoaga e tulaueleele ai e tatau ona matala ma faʻamaʻaina, ma faʻapipiʻi foʻi le faʻaleleia o vai ma alavai. E tusa ai ma le umi o le seleseleina, e tanumia 5-10 centimita, faʻaloʻo ese le eleele, ma faʻamalolo.

Ina ia mafai e le 'au ona faʻalelei lelei ma amata ona tuputupu ae, e tatau ona faʻafeinu i aso uma e 3-4, ma pulea ai se tulaga tumau o le susu. E tatau foi ona puipuia le laau mai pusa ma togafitiga. E mafai ona faʻaaogaina le lagolagosua, e faʻapipiʻi latalata i le au. O le isi tausiga mo le magnolia e tutusa ma isi fualaau - faʻamautuina taimi, faʻamaʻiina, togafitiga mai meaola faalafua.

O le tele o metotia ma auala agai i le galueaina ma le tele o le magnolia e tele ma mafai ona maua e toetoe o tagata uma. O le ausiaina o le taunuuga o le faalauteleina o magnolia o le mulimuli i fautuaga o loo tuuina atu i luga. E taua le manatuaina o le faʻaaogaina o taumafaiga laiti i le faagasologa o le tuputupu ae o laau a le magolia aristocratic o le a avea moni lava ma se fugalaau o le matagofie muamua, agavaa mo le faamaualuga o tagata e ona ma le matauʻa oo latou tuaoi.