Fale

E faʻapefea ona saunia le eleele mo le kiona mo le vaitau fou i le tautotogo

O le tautotogo e sau, faatasi ai ma le aʻafiaga faaletausaga e fesoʻotai ma le togalaau. Greenhouse e manaʻomia se gauai faapitoa: e tatau ona toe faʻaleleia le faʻavaa, e tatau ona faʻamaʻi ma faʻafouina le palapala. Faʻatoʻaina e le Faatoaga mea sili ona lelei e maua mai i totonu o se siʻomaga mataʻutia, o lea latou te le faasaoina ai le taimi poʻo tupe mo lana sauniuniga.

Faʻaleleia o fanua i totonu o se kaluvaʻai ao le i amataina le amataina o Mati poʻo le amataga o Aperila ma e aofia ai se tele o galuega faʻatulafonoina: faʻaleagaina o fanua, faʻamafanafanaina o eleele, faʻaleleia o le tamaoaiga o le palapala.

O a metotia o le faʻapalapalaina o eleele?

Le faʻaaogaina o le eleele e faʻatagaina ai oe e puipui laau mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E talitonu nisi o fai togalaau i le malulu o le taumalulu o meaola leaga uma e mate. E leai.

O siama ma sigi e faigofie ona ola i le maualalo o le vevela, ma i le tautotogo latou te ala mai ai ma faaauau pea ona tuputupu ae malosi, mafua ai le faaleagaina e le mafaamatalaina o fualaau aina. E faʻafefea la ona faʻagasolo se masioti pe a uma le taumalulu?

Lafoaʻiina O le faʻamaunuʻuina o se fale kesi i le tautotogo e tatau ona faʻaitiitia le lamatiaga o faʻamaʻi, ae le faʻaleagaina le tulaga lelei o le oloa.

Suʻe togafitiga

Chloric lime e faʻaaogaina i le tautoulu, vave pe a uma le seleselega, ma i le tautotogo.

O se tasi lenei o metotia faʻamaonia o le faʻapalapalaina o palapala. I le tautoulu, o le eleele mo le fale lauʻeleʻele e mafai ona vaʻaia ma le faʻaeteete ma se fofo fofo o le lime, ae i le tautotogo e te manaʻomia naʻo sina mea itiitiina ia le faaleagaina e le tuufaatasiga le tuputupu aʻe o laau totō i le lumanaʻi.

I le 10 lita o le suavai, faʻafefe 400 g lemu ma tuʻu ai mo le 4 itula. A maeʻa lena, o le vaivaiga vaifofo e tatau ona faʻaulu i totonu o se fagu moli e moli ai le palapala, ma e tatau ona faʻaogaina se mea mafiafia i le taualuga ma puipui o le fale lauʻeleʻele.

Le faʻamamaina e faʻaumatia:

  • lanu uliuli;
  • keels;
  • gamon nematode;
  • phytophtora;
  • lanu paʻepaʻe.

Sulfur togafitiga

Fumigation greenhouse sulfur - O se auala masani e taulimaina ai meaola leaga. O se taunuuga o le faʻamaunuʻu o le sulfur, o faʻamaʻi pipisi o le sulfuric ma le sulfuric acid ua faʻasaʻolotoina, lea e tauʻave lelei ai siama. Pau lava le le lelei o lenei auala o le sulfur dioxide o loʻo faia e le mafai ona faʻamalo atoa: o le a tumau i le palapala ma o le a pasi i fua o laau totō.

E lua ala e taulimaina ai le suimusu:

Fuʻa Sulifula tioata. Ina ia gaosia le 1 m3 o le kiona, e tatau ona e ave le 50-150 g o le sulfur (faalagolago i le numera o meaola faalafua o le tausaga talu ai). O tioata e tatau ona tuʻuina i luga o fata uʻamea, tuʻu i tulimanu taʻitasi o le kiona, ona tuʻu ai lea i luga o le afi.

Le faʻaaogaina o le sulfur faapitoa "siaki". Latou te manaʻomia ona tuʻu i tulimanu o le lauʻeleʻele ma faʻafefiloi.

E taua! O metotia uma e lua e manaʻomia ai le usitaia o le saogalemu faigofie. Fumigation e tatau ona faʻatinoina e se tagata i totonu o se masini mask ma puipui faʻaola. A maeʻa le liliuina o tioata po o le "siaki" i totonu o le fale lauʻeleʻele e le mafai.

I totonu o le potu e fufulu ai, e tatau ona tausia le maualalo o le vevela - 10-15ºС. A uma le gaosiga, e tatau ona tapunia le fale koli, ma a maeʻa le 3 aso - i le ea.

Sulifara faʻamavae:

  • anufe;
  • siaki;
  • siaki;
  • slugs

Lafoaʻi faʻasolosolo i le solution solution

E tasi le masina ae leʻi totoina se fale lauʻeleʻele e mafai ona gaosia 40% solution solution. Aʻo lei faia le faʻagasologa, e tatau ona faaitiitia le vevela i totonu o le greenhouse i le 10-12ºY ina ia le faʻasaʻo le formalin. Faʻatulagaina o loʻo faia i se masini kesi. A maeʻa le faʻatinoga, e tatau ona faʻalauteleina le vevela i totonu o le greenhouse i le 25 ° C, ma se aso mulimuli ane - e faʻamalosi le potu.

Faʻaleagaina e Formalin:

  • vaʻavave mite;
  • malie;
  • siaki;
  • paʻepaʻe.

Maea faʻamaʻi sulfate togafitiga

Faʻasologa lelei copper sulfate o loo gaosia i le tautoulu; i le tautotogo, e tatau ona sosolo puipui ma le faʻaloʻo o le fale lauʻeleʻele i se fofo 10% o lenei mea.

Copper destroate sulfate:

  • phytophtora;
  • paʻu paʻu;
  • vaʻavave mite;
  • pala;
  • mataʻu

Togafitiga ma sauniuniga faapitoa

O nei faleoloa ua ofoina atu se vailaʻau tele o fualaau faasaina e mamanuina ma se ituaiga o siama, o lea e mafai ai e faifaatoaga ona filifili le mea sili ona fetaui ma a latou falemafa. O faʻatulagaga faʻapitoa e lelei foi aua latou te le manaʻomia se malologa umi: a maeʻa ia i latou e mafai ona e faʻaauau pea ona e galue i totonu o le kiona.

O nei fualaau oona ei ai lona aafiaga aoga fua o le eleele: latou te faʻamautuina le eletise, faʻapalapala i vailaau e tineia ai vailaau faʻasaina, fusifusia faʻamalosi mamafa, maua fuamoso o le tuputupu ae moni.

Suiga o le eleele

O le le auala sili ona mataʻutia ma lelei puleaina o mea faʻaleagaina: o le eleele ua aʻafia i siama ua faʻaaogaina atoa ma suia i se mea fou.

Suiga o le eleele - galuega faigata ma taugatao le mea lea e le talafeagai ai mo lanu meamata tetele.

E taua! Ina ia faʻaitiitia le tau, e mafai ona e suia naʻo le pito i luga (5-7 cm), aua e faʻapipiʻiina uma meaʻai ma siama.

Suiga o le totoina o togalaau

E iloa e le Faatoaga o laau eseese o loʻo aʻafia i faʻamaʻi eseese. O le mea lea, o nisi taimi e sili atu ona faigofie le totoina i totonu o se palapala eleelea se aganuu fou lea e teteʻe i faʻamaʻi o loʻo i ai.

Auala faʻavaitaimi

O le tele o siama e mafai ona lafoina lelei. sasaa le palapala ile vai inu. A uma ona faʻasuina ia moega, ia ufiufi i le cellophane ata ina ia oʻo atu le uu i totonu o lalo o le eleele ma faʻaleagaina.

Ata

Vaavaai i le ata: faʻafefea ona togafitia le kiona ae leʻi totoina

E faʻapefea ona faatea ese le phytophthora?

O le tele o fai togalaau e matua popole tele e uiga i le fesili: pe faʻapefea ona togafitia se kiona mai le phytophtoras i le tautotogo?

Phytophthora - O se miti leaga a soʻo se fai togalaau. O se mea malie lea e afaina ai fua uma olaola - tamato, pateta, eggplantal, pepa. Phytophthora e mafai ona faaleagaina soo se laau mai aʻa i fua.

Fua o se laau e aafia i le paʻu, e le mafai ona 'aina, ma o le laau lava ia e tatau ona vave tosoina ma susunuina e puipuia ai mai le faasalalauina o le siama i togavao maloloina. Ae ui i lea, o ia auala e masani ona le aumaia ai taunuuga: e foliga mai, o le phytophtora e mafai ona faaleagaina le afa o le seleselega.

E taua! O le puipuia o le phytophthora e tatau ona amata i le tautoulu. A maeʻa le seleseleina, e manaʻomia ona faʻaleʻaleʻaina ma le faʻaeteete toega uma o laau ma susunuina i fafo o le togalaau.

Afai i totonu o le fale kolivala sa i ai se gasegase o le mumu, e tatau ona togafitia le eleele ma se sauniuniga faapitoa - "Fitosporin". A o le i amataina le togalaau, e tatau ona faia le togafitiga ia le itiiti ifo i le 3 taimi.

Ae faapefea pe afai e "vaivai" le lalolagi?

Le lava le malosi o le eleele i totonu o le fale lauʻeleʻele - e leai se mea e pei o le le lava o le fausiaina. O tausaga taʻitasi, e 'aveʻesea uma ai meaʻai mai le eleele, faʻaleagaina ma faʻavaivaia ai. Ina ia maua se fualaau fou, e manaʻomia ai le nitrogen, fuamosa, calcium, potassium, ma isi. O le mea lea, o le tuʻuina atu o meaʻai e tatau ona toe faʻaleleia.

O le auala pito sili ona faigofie e faʻaleleia ai le tamaoaiga o le eleele o totoina manulele lanumeamata i totonu o le fale kosi. O le mea lea ua taʻua o laau toto i se taimi puupuu e avea ai se aofaiga tele o le laumei lanumeamata: phacelia, cress, vetch, mustard, rye, oats, clover. O o latou aʻa ma aʻa o se punavai sili ona lelei o mea o meaola ma meaola ninii. 3 kilokalama o ia greens e suia ai le 1.5 kilokalama o le manurele, lea e masani ona manatu o le sili ona lelei mo le palapala.

Pe a tutupu aʻe tagata o le itu ma tutupu ae, ona vavaeina lea, ona totoina lea i le eleele i le loloto o le 2-3 cm. O aʻa ua mate o le itu e avea ma meaʻai mo anufe lea e tatalaina ai le palapala, faaleleia lona fausaga ma saturate le eleele i le ea. A maeʻa le 1-2 vaiaso, e mafai ona totoina fualaʻau autu i totonu o se vao.

E faʻafefea ona faʻamaua le eleele?

Pe a sauniuni le fale kesi mo le totoina, o le fugalaau e taua tele. E mafai e se faʻatoʻaga ona faʻaaoga soʻo poʻo se mea na saunia minerale complexeslea e aofia uma ai meaʻai talafeagai.

Laʻau faʻamalosi mo le fale koli

I le lelei fuālaʻau faʻasa Vaʻa suavai, peʻa, paʻu laau, uʻu, humus, faʻafefete o manulele, algae o loʻo faʻaaogaina. O le leai o se masalosalo o le faʻaaogaina o nei fugalaau o lo latou natura.

Latou te faʻamamaina le eleele ma meaʻai ma faʻaleleia le taua o gaioiga manuia o meaola ninii. E le gata i lea, na o la latou fesoasoani e mafai ai ona faigofie le mafanafana o le eleele, lea o le a mafai ai ona totō muamua laau totō muamua muamua.

O le aoga sili ona aoga mo le palapala o le manulele. O loʻo i ai meaʻai uma lava. O le eleele faʻamaʻaina ma le manulele e galo, malamalama, ea.

E mafai ona faʻafeiloa manu ile eleele i le autumn ma le tautotogo. I le tautoulu, e mafai ona e faʻaaogaina mea fou: seʻi oʻo i le tautotogo, o le a faʻafiafia ma avea ma se laei sili mo laʻau i le lumanaʻi. Ae i le tautotogo e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o le suamalie: o mea faʻamalolo o loʻo i totonu o mea fou e mafai ona faʻaleagaina ai aʻa o laau.

Mineral fertilizers

O se faʻaopoopoga iloga i fua o fua o le seleselega e faʻamalosia e ala i le faʻasuina o le eleele ma mea faʻapitoa. Ae e tatau ona faʻaaogaina ma le lapataiga: o le le talafeagai le tui e mafai ona faʻafefeina ai le vaega lelei uma o le eleele. O se fai togalaau e filifili e faʻamaʻaina eleele palapala lanu meamata ma ofu tino e tatau ona faitau faʻasalalau.

E i ai fugalaʻau e tuʻuina atu le palapala i nisi elemene faapitoa: fuamosa, nitrogen po o le potassium. E taua i latou faigofie. Ae sili ona lauiloa fomaʻi faʻapitoalea e maua ai fualaau aina uma i le taimi e tasi ma se seti o meaʻai.

E iloa uma e le fai togalaau le taua o le sauniuni o le eleele i totonu o le kiona mo le totoina. A uma, pe afai e te mulimuli ma le faʻaeteete i fautuaga uma, e mafai ona e maua se seleselega lelei ma tuʻuina atu i lou aiga ni mea faʻaleleia mo le siosiomaga mo le taumalulu atoa.