Fale

Matou te fausia se falesa faigofie o fale puipui

I le po e aoina ai ni laupapa faamalama mo se fale lauʻeleʻele, po o ni nai tolusefulu lua mo se fale lauʻeleʻele - o se manuia e le masani ai mo se tagata e ona le fale. E masani lava e natia i totonu o le fale e faʻaumatia.

O iinei, e pei ona latou fai mai ai, lua i le tasi - ma le tele o faamalama, ma o latou tutusa uma lava. Ae o fale e faʻaumatia i se taimi e le masani ai, ma o le tasi e tatau ona faamalieina i mea e le o maua i le faamalama o le faamalama o loʻo tuʻuina i fafo pe a sui le faʻamalama. I le avea ai o se tulafono, o latou uma ua "suia".

I le setiina o se sini e faʻapipiʻi se kiona moli mai le fale tuai o le faamalama ma ou lava lima, e talafeagai le faʻapipiʻiina o se mea faigata tulaga masani faamalama tele, fafie. A leai, o se galuega manaia ma le ofoofogia o le a liua i se faafitauli e toetoe lava a le mafai ona foia, ma se fanua o le fanua - i totonu o se fale teu oloa.

O fusipaʻu i le vaeluaga o le tioata tioata e leai lava se mea. Matou te le faʻaaluina tupe i luga o le pupula o le fale tuai mai le mataupu faavae - o loʻo i ai se atoa.

Taga tioata poʻo le ata?

Ae sei o tatou mafaufau pea i le filifiliga o le faʻaaogaina o faʻamalama, leiloloa le ola. Po o le a lava lau tala, e sili atu ona taatele.

O le faʻaaogaina o se tioata fou o le a manaʻomia tau faaopoopo:

  1. Aveese le pusi tuai (faʻailoa laupapa laupapa, puipui le tioata i le faʻavaa). I le avea ai o se tulafono, e le mafai ona faasaoina le pusi tuai, e tatau ona e faʻatau se mea fou.
  2. Matou te faʻamamaina togavao o fasi mea tioata tioata, fao, paʻu vali. Matou te aveese le tutusa tonu ma se faatagaga le lelei o le 1-2 mm. O se mea sese o ni nai millimeters o le a taʻitaʻia ai le manaʻoga e faʻalauteleina le togavao ma se solo.
  3. Matou te faʻatonuina tioata i le aʻoga, matou te aveina i le fale. O le felauaiga o le tioata e manaʻomia ai le faʻapipiʻiina o le pepa.
  4. Faʻaofuofu faʻaupuga ma se faʻamafa (e mafai ona fai sina mimiti) mo le faamauga, matou te tuʻuina le ipu malamalama, faʻapipiʻi faʻatasi ma le faʻataʻitaʻiga saʻo. O lenei mea e manaʻomia ni fao fagu faapitoa, lea e tatau foʻi ona faʻatau.
  5. Tele faigofie ona sui leiloa tioata taugofie manino PVC ata tifaga.

    Ina ia lelei toso le ata i lalo o le pulu i totonu o le togavao, e manaʻomia ai le tele o tomai. O le a sili atu le faigofie pe a faʻapipiʻi le ata luga o le pito i fafo fausaga.

    Afai o le ata e sosogi, i le matagi o le a le toe umi o le a lofituina. O ona fili autu o le la, matagi, kiona ma manulele.

    I soo se tulaga o le ata e le umi le umi, naʻo le tasi poʻo le lua vaitau. I le tautotogo o le a amata ai le vaitau aso malolo ma le toe faaleleia. O le ufitia o le kiona o le kiona e mautinoa lava o le a osofaia ata i le taumalulu, pe o le a faʻaosoosoina foi.

    I lalo o le faatosinaga a le ultraviolet solar o le ata na leiloa lona malamalama, faʻaleagaina ma faigofie ona faʻalavelave.

    I nei mea uma mea le lelei faaopoopo le sili ona taua - ata tifaga taofia le vevela le leleima i totonu o le greenhouse o le vevela o le a le eseese tele mai le vevela o le auala.

    Matou te mamanuina se fale kesi

    Mo le fale kosi o le a manaʻomia ni laulau se sefulu. Sei o tatou taliaina ma le tulaga o latou size 160x60 cm.

    O fata e fa o loʻo i luga o le itu o le a itu o se falesafa taʻitasi (lua i itu taʻitasi), mai le lua matou te faia ona pito. E fa, o loʻo taoto, o le a liua i le tatalaina o avanoa avanoa.

    O le taunuʻuga o se pusa lauulu faʻapitoa e 320x160 cm

    A o le i ai le faavaa matou te fufulueseina le vali paʻu paʻepaʻe, aveese ia togi ma isi mea e le talafeagai, ufiufi i le lanu mumu, ona vali lea i le lanu e manaʻomia.

    Laasaga faataamilosaga

    Greenhouse manaʻomia le la. E mautinoa lava ua leva ona e alu i lona mafaufau i mea uma mo lona tulaga i luga o le saite, ma filifili se nofoaga lelei.

    O iinei i lenei lava nofoaga East-West axis matou te faailogaina ma eli faatasi ma pine ma maea se vaeluaga o le 1,5393 m, loloto e pei o se fusi.

    I tulimanu toso i le pito i lalo ma le afa faʻailoga tusitusi 6x6 cm, ma tuʻu ai mea uma e tumau i le umi i luga o le fogaeleele - ona matou tipiina lea i lalo e ala i le vavaeina.

    Faʻailoga i fao i le laina sii le pusi puipui puipui. O iinei o le a alu ai laupapa tuai ma paʻu.

    Faʻatusi galuega - Faʻamalosi puipui mai le palapala ma faʻaaogaina o se faʻamafanafana faʻavave mo meaola suamalie.

    O le faavae

    O le a tatou gaosia le faʻavae laupapa o le fale koli mai se pa 12x12 cm

    E fa fausaga tetele faamalama faagasologa togafitiga malosi e tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga ua lauiloa:

    1. I le ofisa lata ane e tuʻuina atu ai se faʻaaogaina o le suauu afi faʻaaogaina. O faifeʻau, i le ala, o le ai ai (o le pusa tioata 5-lita faʻamalosi mai lalo o le faʻamalosi ma le suauʻu).
    2. Matou te faia se afi, tuu le afi i piliki i ni nai vaega o le faʻamalosi, o se laupepa i luga.
    3. I luga o se pepa laupepa tuʻu se pakete faʻatasi ai ma se mea e galue ai, aumai i se vevela.
    4. A le o lalo ifo o pito i lalo o le laupapa i totonu o le suauu palu, taofi mo ni nai minute, ona e alu loa lea i luga o le vai mago.
    5. O le faʻavae sauniuni o loʻo faʻapipiʻiina i itu uma e lua ma le pito i luga o sikuea sikola, faʻataʻoto i luga o le alatoto.
    Faʻalogo: Galulue ma le suauʻu kuka matautia. Matou te faʻaogaina ni laei malulu, totigilima, mata.

    Biofuels ma fanua

    Tatou amata amataina lo tatou atunuu "reactor" i le suauu. A maeʻa ona faʻapipiʻiina laupepa o le a faigata ona fai.

    Faatumu le lua vaetolu o le faaputuga i lala, mutia moa ma vao (e leai ni aʻa), manua, lau. Faʻasusu le fafagu ma sasaa vai.

    Greenhouse earth faʻaaoga le mea na eliina mai le uamea, ae e tatau ona saunia - simi mai aʻa o vao, faaopoopo le fugalaau. Afai e mamafa le eleele, faʻafefiloi i oneone ma peʻa.

    Matou te sasaa atu le lalolagi ua saunia i meaola. Ua maualuga le tulaga i se auala e 15-20 cm totoe seia oʻo i le pito i luga o le pito i lalo. O le vaega o totoe o le eleele ua saunia e ave i totonu o taga - o le a le pine ae manaʻomia mo le moe, aua o le gaosiga o meaola e mataʻutia. O le a tatou sasaa atu i le taimi nei e ala i auala e mafai ai.

    Faʻamalamalama elemene

    Matou te tuʻuina elemene o le vali. O faʻamalama laupapa e faʻapipiʻi le tasi i le isi ma i le pito i lalo o faʻamau uʻamea ma se fasi uamea ma ni pu ua saunia mo sikulima.

    Tuutuuga tutotonu tautua o se laupapa laupapa faʻavave e faʻaogaina pito i luga luga. I luga o lenei laupapa tatou te faailogaina saʻo ma faʻapipiʻi faʻapipii mo le gaugau o laupepa, ona fai ai lea o latou lava tapuni. Matou te tuʻuina atu faʻapipiʻi-faʻapipiʻi ma togi ma le gaogao taofi.

    Faʻasese ese mea

    O le va i le va o laina e faʻaumatia taumafaiga uma e fatuina se siosiomaga mafanafana i totonu o le kiona. E i ai ala mautinoa e faʻaumatia ai.

    Lulu le pu i le puao ma lulu malosi. Matou te faʻapipiʻi se paipa faʻapipiʻi palasitika i le ulu vaʻa (faʻapipii i luga o le puipui ma se mea faapipii, pei o luga o le suavai). O le tui faʻapipiʻi i totonu o le fusi, faʻapipiʻiina le ulu pulu, faʻapupuina le avanoa i le pua.

    Vave vave alu i le isi slot, toe fai le taotoga, ae le galo e lulu le mafai. E tatau ona faʻaaoga mo le tele o minute, a leai o le pu ma le pipili o le a leai se faamoemoe.

    E tele taimi e faʻafefete ai le susu i le voluma ma vave faʻapala. O le aso e sosoo ai, ma se naifi maamaʻai, tipi ese le mafiafia o le fusi faamalama, vali i luga o sooga.

    Faauma le paʻi

    I se mea lauiloa i totonu o le fale kesi e faʻaaoga ai le thermometer. O le vevela e mafai ona faʻafetaui i le tatalaina ma le tapunia o matagi.

    Ata

    Isi ata o greenhouses mai le fale tuai o faamalama ma o latou lava lima: