Fua o le gaosiga

Avocado Grade - Hass

O le avocado o se fualaau aina suamalie lea ei ai se paʻu mafiafia. O lona lauʻeleʻele ua taua o le setete o Amerika i Saute ma Amerika Tutotonu.

I aso nei, o le laau e salalau lautele i Amerika, Pasila, i Aferika i Saute ma nisi o Europa. I tausaga talu ai nei, o loʻo faʻatupulaʻia pea e le au fai togalaau le faʻatoʻaga o avocados i le fale.

O se tasi o ituaiga sili ona lauiloa O lenei laau o se ituaiga Hass (avocado lanu moana). Mo le manuia o le galueaina o le avoka Hass ma maua mai ai se fua maualuga, e tatau ona faia uma tuutuuga e sili ona lelei mo le laau.

Faamatalaga lautele o le ituaiga

Avocado - Laʻau o aiga laurel. O se laau vao e maualuga lona umi mai le sefulu i le luasefulu mita. I le fale, o le maualuga o le laau, o se tulafono, e tusa ma le lua mita.

O le eseesega o le avocado o se tasi o ituaiga sili ona lelei ma lauiloa o lenei laau. Aua o le fetus o se uiga foliga faʻalelei. E laʻititi i le telē, ma ua ufiufiina i se paʻu mafiafia e lanu uliuli.

O le aano o le fualaau aina e lanu samasama-lanu samasama. O le avocado e aofia ai le tele o gaʻo, o lea e sili ona lelei lona tofo. O le fua o loʻo i ai se manoa o le gaʻo ma se manogi susulu, maoaʻe.

Talu mai le fuga E sili atu nai lo le ono masina seia oʻo ina matua tumu o vine e tasi le fatuina ma se peʻa vevela.

Tausiga ile

A oʻo ina tupu aʻe le avoka avoka i le fale, e tatau ona e filifili nofoaga o le laaulea o le a susulu lelei i le susulu o le la. E le gata i lea, o le nofoaga e tatau ona puipuia mai matagi malosi ma tusi. Mo avocados, e sili atu le filifilia o eleele laulelei. E tāua tele le lelei o le meaʻai.

I le taimi o le fualaau taumafa e tatau ona maua e le laau tele le suāsusu, aua o le taimi nei e matua manaʻomia lava le susu. E le gata i lea, ia mautinoa e faʻaalia le mea moni o le atinaʻeina o le avoka Hass e afaina tele i aʻafiaga o le lāmala ma le kiona.

Mo le tuputupu ae malosi o le laau e te manaʻomia e teu ai i se nofoaga malamalama. I le taimi lava e tasi mo le taumafanafana, e masani lava ona tuʻuina i totonu o se potu mafanafana se ipu o avocados, ma i le vaitau o le taumalulu, e teuina i totonu o se potu malulu ma faʻaalu se suāuʻu talafeagai.

I le tele o tulaga, o se laau e pei o le avoka foliga le lelei mai se vaaiga teuteu. E mafua mai lenei mea mai le mea moni o le laau o loʻo misi pea lau lanu meamata.

O se tasi o mea e sili ona taatele O le fai togalaau o le filifiliga sese lea o se ulo - e masani lava o lona maualuga e matua laitiiti ma o le aʻa o se laau, lea e tele lona umi, ua liua i luga ole pito o le meaʻai.

O le tele o tagata atamamai e fautuaina e tuuina atu le fiafia i ipu o fola, o lona maualuga o le a oʻo atu i le maualuga o le faamalama sill. E mafai ona tuʻu i tafatafa o le faamalama.

Aua o lenei ituaiga o uiga malosi faaletagata lava ia. Ae ui i lea, o maualuga maualuga e mafai ona mafai ona o se taunuuga o le felafolafoaiga.

O le faagasologa o le tulaʻi mai o se avoka fofola o ponaivi fetus i le eleele. E tatau ona tuu i se auala e lautele ai le pito i lalo e tusa ma le tolu senetimita.

A o lei totoina le ponaivi e tatau ona aveeseina muamua se mea lanu mata.

O nisi taimi o le fatu o le avoka e afua mai i le mea ua taʻua avanoa tatala. I lenei tulaga, ua aveese le ponaivi mai le fusi, ae e le manaʻomia ona faamamaina le atigi. I lona taamilosaga atoa i le ogatotonu, e tatau ona faia ma le faaeteete ni pu laiti se tolu ma tuu i totonu o le au, lea o le a avea o se lagolago.

E mo le faʻatusatusaga e tatau ona tautau le fua i se fagu vai. I le taimi atoa o le germination, e tatau ona i ai le vai i le tulaga e tasi - i lalo o le maa. A maeʻa sina taimi, amata ona amata aʻa. Pe a oʻo atu le umi i le lua senetimita, e mafai ona e totoina se ponaivi i totonu o le ulo.

Se isi filifiliga - tuʻu le ponaivi i luga o se polo lanu mumu ma faʻafefete i taimi uma. I le aluga o taimi, o le ponaivi o le a pauu i ni vaega se lua. A uma ona toto i totonu o le ulo o le a faia ni vaiaso se lua mo le fausiaina o se totogo. O fale e tatau ona tumau pea le maualuga o le suamalie.

O le laau e iloga i le malamalama-alofa, o le mea lea, e masani lava ona filifilia mo ia se faamalama e tatala ai i sasae po oi le itu i saute. I le tau malulu, i totonu o fale, e manaʻomia le faatumauina o le vevela pe a ma le 50 ° C. Suavai mo le faʻavaivai e tatau ona naʻo le potu vevela.

I le tautotogo ma le taumafanafana E fautuaina le fafagaina o le availaka. E faʻaaogaina fugalaau i le palapala ile tasi taimi ile lua vaiaso.

Afai e talafeagai, totoina o laau toto. I le avea ai o se tulafono, faʻapipiʻi avocados tausaga uma.

Ina ia faia lenei mea, e tatau muamua ona e saunia se paluga fou, lea o le a aofia ai vaega nei: peat, leaf leaf, sand sand, ma humus.

E taua tele le faʻaaogaina o le soʻo, lea e mafai ai e le ea ma le vai ona ulu i totonu o le eleele palapala.

Maʻi ma faʻamaʻi

O maʻi sili ona taatele ma matautia e mafai ona mafatia ai le avocados i le fale paʻu palapala.

Afai e faaali e le laau faailoga o lenei faamai, e tatau ona vave togafitia laulaau i se fomai faapitoa.

O le Avocado Hass o se fualaau faisua e le masani ai. E mafai ona tupu e aunoa ma ni faafitauli ile fale.

Ina ia mafai e le laau ona tupu lelei ma maua mai se fua maualuga, e tatau ona faia ni tulaga talafeagai: faʻamalama lelei, puipuiga mai faʻamaʻi ma le matagi malulu, ea malulu, tele faʻamafa.