Fatulaʻau

Vaovao "Fabian": faʻamatalaga, metotia faʻaaoga, fuaina o le taumafa

O vailaʻau eseese e faʻaaogaina e puipuia ai le vaomatua mai vao leaga. O se tasi o le lautele e faʻaaogaina o le "Fabian" herbicide. Matou te fautua atu ina ia faamasani lelei i lona faʻamatalaga, ia suʻesuʻe mataupu faavae o le faatinoga ma le lelei.

Vaega faʻamalosi ma le tuʻuina atu o pepa

O le vailaau faʻasaina ua tuʻuina atu i le tulaga o granules e salalau i totonu o le vai. O ana mea aoga o le Imazethapyr (tusa ma le 45%) ma le Hlorimuron-ethyl (tusa ma le 15%). Muamua e mafua mai i imidazolines, ma le lona lua e maua mai le sulfonylureas.

E te iloa? O le faʻaaogaina o nei fualaau faasaina e le matautia pei o latou taumafai e faʻamaonia ia i matou. Atunuʻu o loʻo faʻateleina ai vao malolosi ma faʻaaogaina tele e faʻaalia i se umi umi o le ola. tagatalea e fesiligia ai le afaina o nei oloa tau puipuiga o laau toto i le soifua maloloina o tagata.

Gaioiga gaioiga

"Fabian" - fualaau aina mo le totoina o le soya o gaioiga tele. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o le a puipuia lelei ai fua o fualaau aina mai le taʻutaʻua ma le faʻaleagaina o vao ma meaʻai e le o taʻua.

Faamanuiaga

O fualaau faasaina ei ai le tele o tulaga lelei e iloagofie mai i mea faapena:

  • O fualaau oona "Fabian" e faʻailoaina i le maualalo o le tau o fefaʻatauaʻiga, ma o le malosi e tāua tele i le faʻaaogaina o fualaau taugata;
  • faatamaia le tele o ituaiga o vao;
  • faʻaleagaina vao e le manaʻomia i se mea faʻalavelave, o loʻo aʻafia i totonu o aʻa ma lala o laau;
  • o le aafiaga pe a maeʻa togafitiga mo se taimi umi;
  • e mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau i se taimi talafeagai, o lona faʻaaoga e faʻatagaina uma ao le i totoina le taimi ma i le taimi o le tuputupu ae.
E taua! I le faaaogaina lelei, o le fualaau faasaina e le mafua ai le puleaina o genotypes laau toto ma o latou tetee atili (tetee) i le vaovao.

Faʻatinoga o gaioiga

A maeʻa le gaosiga, o mea gaioiolosi i le taimi e sili ona puupuu e ulu atu i totonu o le aʻa ma laulaau o vao, pe a maeʻa, o se faagasologa e le mafai ona suia, e faʻamoemoe i le faʻaumatia. Faʻamalaga i le xylem ma le phloem, o le fualaau faasaina faʻaauau i totonu o nofoaga autu o tuputupu aʻe ma faʻalavelave ai le faʻasologa o le protein. O nei mea uma e taʻitaʻia ai le mea moni e le toe vaeluaina ia siama, o le vao e taofi le tuputupu aʻe ae vave ona mate.

Faʻaaogaina tekonolosi

O fualaau aina "Fabian", e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, e faia i le fua faatatau o le 100 g i le hectare, ma le vevela o le ea mai le 10 i le 24 tikeri, i taimi uma i le tau vevela. E sili le manava pe a ulu atu vao gaioiga tuputupu aʻe ola. E le o togafitia le soya pe a iai le aganuu i se tulaga faigata, lea e mafai ona mafua ai le vevela vevela poʻo le malulu, faʻamaʻi ma meaola faalafua, susu tele po o le lamala. O nei mea uma e mafai ona fesoasoani i le faaitiitia o le gaioiga o le fualaau faasaina. O le pulupulu e tatau ona amataina pe a uma galuega a le boronovat. O le eleele aʻo lei togafitiga e tatau ona faʻafefe lelei, faʻamalo ma e oʻo lava.

E taua! E le faʻatagaina le faʻaaogaina o masini mo le 21 aso talu ona faʻaaogaina le togavao. O ia faiga ua faia ina ia mautinoa ai o le fualaau faasaina ua afaina lelei ile eleele.

I le taimi o le tuputupu ae o vaitau o laau, o le togafitiga e tasi le taimi e lava, i le tulaga o le totoina o laau toto po o le faaaogaina o se vaovao i totonu o le palapala aʻo le i totoina vine.

Aafiaga o aʻafiaga

Taʻalo faʻamaʻi galue toetoe lava ina ua uma ona fai, o le lelei lelei o le a faʻaalia pe a mavae le 5 aso, pe a faʻapea o le ea vevela ma le eleele o loʻo i le tulaga saʻo. Afai o nei fuainumera e sola ese mai le masani, o le a amata ona galue vaovao mo le tusa ma le 10 aso. A maeʻa le 25-30 aso e mate atoa le vao.

Vaitaimi o le puipuiga

O le aafiaga e tausia i le gasologa o le vaitau, o lona uiga, i le taimi o le tuputupu ae, e tumau pea le puipuia o soya.

Vaʻai foi i isi vaovao e puipui ai soya, mo se faataitaiga: "Zencore", "Gold Dual", "Lazurite", "Gezagard".

Fesootaiga ma isi vailaau e tineia ai manu faalafua

Afai e misi se taimi, e faʻaaogaina le vaovao i se taimi e faʻamaʻa ai aʻafiaga leaga, o le a fautuaina e faʻaaoga le fualaau faʻasaina isi vailaau e tineia ai manu faalafua e faateleina ai le lelei. Aʻo le germination, e mafai ona e togafitia le eleele i fualaau oona e pei o Treflan, Lazurit ma le Tornado, ma pe a uma ona tutupu pine muamua, faaopoopo Fabian. I mataupu pe a matua le amanaiaina le fanua ma ua matua tupu tele vao, ua fautuaina e saunia se paluga o sauniuniga "Nabob" ma "Fabian". O faʻatusatusaga e faʻalagolago i le tele o le pisapisao e faaleagaina e vao leaga. O le mea lea, 100 l i le 1 ha o Fabian ma le 1-1.5 l i le 1 ha o le Nabob ua ave. Mo le sauniuni o le tane e faʻafefiloi ma le vaovao "Fabian" faʻaaoga "Nabob", "Miura" ma le "Adyu".

E te iloa? O togavao e le o se taunuuga o galuega a le tagata lava ia, o le natura na ia saunia mo le puleaina o vao. O le tele o sui o le fugalaau e maua mai i latou lava ia mea matautia e faamautinoa ai lo latou puipuiga. Laʻau faʻapitoa e oʻo atu i le 99% o vailaau faʻasaina i le paneta.

Faatapulaaina o fualaau aina

I le vaitau lava e tasi, a maeʻa le faʻaofiina o le vailaʻau, e mafai ona e luluina le taumalulu ma le saito, pe a faʻapea o le hybrids e puipuia mai mea oona o le vaomatua "Fabian", ma o lona aafiaga o le a le afaina ai i latou. I le isi vaitau e sosoo ai, totoina o le tautotogo ma le taumalulu, karite, saito, sana, pi, pi, alfalfa, fueseed, sunflower ma le sorghum ua faatagaina. Ae toe fai foi: e taua tele le puipuia o laau toto i imidazolines. A maeʻa le 2 tausaga, e faʻatagaina le lūlūina o'oti ma le sunflower. I le mavae ai o le 3 tausaga, o faʻamau uma i luga o le fuaina o fualaau aina e aveeseina ma totoina soʻo se mea totō e mafai.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

Teu oloa "fabian" i fale teuoloa faapitoa mo vailaau e tineia ai manu faalafua, i lona uluai afifiina, e le sili atu i le 5 tausaga talu mai le aso o le gaosiga. O le vevela o le ea i totonu o ia potu e mafai ona ese mai -25 i le +35 tikeri. O faʻamalosi "Fabian" na faʻamaonia lelei, o lona malosi tele na talisapaia ma faʻaaogaina lautele i le galueaina o soya. Faʻaaloalo i tulafono faʻaaoga pe a faia le vailaʻau, o le ae mautinoa le saogalemu o le lumanaʻi i le lumanaʻi ma faʻaumatia ai vao vevela.