Fua o le gaosiga

Ata matagofie matagofie - togavao togalaau: totoina ma tausia le fale, toe gaosia ma faʻamaʻi

Geranium o se laufanua matagofie matagofie lea e mafai ona tupu i le fale ma le malae vaalele. Mo le teuteuina o moega fugalaau na totoina ai geranium. E i ai le tele o ituaiga e eseese i le lanu o fugalaau, foliga o le laʻau ma le faʻatupulaia o foliga. I totonu o lenei tusiga o le a tatou tilotilo i le faagasologa o le totōina o togalaau geraniums i nofoaga tatala, faapea foi ma le tausia oi latou.

E faapefea ona toto se laau?

Ae e te leʻi amata totoina le togalaau geraniums, e tatau ona e filifili i le taimi, filifili le nofoaga saʻo, saunia mea e teu ma totoina.

  • O le a le taimi e faʻapala ai?

    O togalaau geraniums e manaʻomia ona toto i le amataga o le tautotogo po o le amataga o le tautotogo. Afai e faia le taʻaloga i le tautotogo, ona fai lea ia Me, pe a faʻamafanafana le eleele i le 15-18 tikeri Celsius.

  • Manaoga o le eleele.

    E le fiafia le togalaau geranium i le omea ma eleele eleelea. E tatau ona e filifilia se nofoaga o loʻo ola ai le eleele lelei, e aunoa ma le faaleagaina o le vai i le eleele ina ia aloese ai mai le pala o aʻa. E le gata i lea, o le nofoaga e tatau ona malamalama lelei ma paolo i le aoauli.

  • Faʻaaoga mea.

    Mo le totoina o togalaau geraniums, e mafai ona e faʻaaoga fatu, rhizomes ma tipu. E sili ona lelei le faʻatau o laau ma se ituaiga o aʻa faʻamau, aua o loʻo i ai se fua lelei ola i le eleele.

  • Faʻamasinoga faʻalelei.

    O se tagata matua e iai ona aʻa i ona itu laau, o lea e tatau ona amanaia pe a faia le toto toto. O manaoga nei ua tuʻuina atu i ai:

    1. E le tatau ona papaʻu - 20 cm le loloto nai lo le umi ole fatu.
    2. I le pito i lalo, ia mautinoa ia tuʻuina se papa o maʻa laʻititi, piliki piliki poʻo le iliili. O le a avea lenei ma alavai faʻavaivai, o lona mafiafia e 3 cm.
    3. I le pito i luga o le alavai e talafeagai mo le tuʻuina o le kulimi mama, e aofia ai peʻa, oneone ma pala palapopo, e maua i le tutusa tutusa.

    A maeʻa uma sauniuniga sauniuniga, e mafai ona e agai atu i le tulaʻi:

    1. O le laau e tatau ona tuu ifo i totonu o le toto toto ma fufuluina i le eleele.
    2. I le va o fualaau aina e manaʻomia ona taofiofia le 20-30 cm.
    3. A uma ona totō, e tatau ona susu tele le laau, ma se mulch e faia mai le peat poo le paʻu.

E faʻapefea ona tausia se fugalaau e ola i le avanoa?

  1. Lafana, susu, moli.

    O togalaau aina o le geranium o le a masani ona tuputupu ae ma atiina ae i se ea vevela o le 12 tikeri Celsius. E matua faigata tele le moli, aua a leai, o lona tuputupu ae ma ona fua o le a taofia.

    Faatasi ai ma le leai o se malamalama, o le a amata foi ona mou lau lau. Ae o le susulu o le la e le taliaina foi, pe a fai o le afi o le a faia i luga o le apa. O le geranium Garden e masani ona toleniina le vevela ma susu, ae le fiafia i le pulupulu.

  2. Faʻasa.

    E tatau ona faʻamalulu le fugalaau i taimi uma, ae o le suāsusu e tatau ona faʻalelei. E le tatau ona faʻatagaina le faʻaleleia o vai, ona o lenei mea e mafua mai i le atinaʻe o aʻa. Ae o le lāmala mo le geranium e faʻaleagaina, ona o lenei mea, o le a le toe fuga, ma o ona laʻau o le a mamae. Moisturize le eleele i le sili atu pe a maeʻa ona faʻamago le pito i luga. Faaaoga mo lenei vai malulu mafanafana.

  3. Laʻei pito sili.

    I le tele o meaai geranium e le manaʻomia. O le tele o le taimi, e manaʻomia e ia le tele o le faapalaga ma le peat, lea na faʻalauiloaina ao leʻi totoina i totonu o le lua. O meaʻai faʻateleina na faʻaofiina i totonu o le eleele o le ai ai se aafiaga leaga i le fuga.

    Aʻo lei tupu mai pupu, e tatau ona e faʻaaogaina se fafaga e iai ni mumū. O le faʻaaogaina o le konisini (tuufaatasia i le 2 vaiaso) i le taimi o le fausiaina o mea faʻaleagaina ma le fugalaau galue o le a mafai ai ona maua ni faʻalavelave tetele ma vaivai.

  4. Teuteu.

    E tatau ona tipi le karanium ina ia maua ai se vao vaovao, ina ia maua ai se foliga vane ma teuteu. E le gata i lea, o le teuteuina ei ai se faamoemoega puipuia, aua e fesoasoani i le puipuia o taameni laiti ma tuua ai mai faamaʻi. Ina ia faia lenei mea, aveese uma fugalaau mamago ma laʻau e sili ona manaia mo le pala.

Vaega o ituaiga o Himalayan

O lenei ituaiga o geranium faʻatoʻa tupu aʻe i foliga o se vaomatua, o lona maualuga e 30-60 cm. O le laau e fuga mai ia Me-Iuni i le tulaga o mea lanu moana. O nisi o mea faʻapitoa e maua mai i lanu lanumoana, lanu violē-lanumoana, ma le lanumoana ma se lanu violē.

O le totōina ma le faʻaleleia o lenei mea totino e faʻatinoina e tusa ai ma le polokalame na faʻaalia muamua.

Ata

Ona mafai lea ona e vaʻaia le ata o geraniums.:





Tofiga

Garden geranium faʻalauteleina e ala i tipi ma fatu.

Fatu

O le totoina o galuega e tatau ona faia i le faaiuga o Fepuari., mulimuli i le taualumaga i lalo:

  1. Saunia ni ipu palasitika e tumu i meaʻai paleni.
  2. Moisturize laitiiti ma toto fatu i luga o le fogaeleele, ia faʻalauteleina.
  3. Ufiufi le atigipusa i le tipi kesi filo ma tuʻu i se potu mafanafana.
  4. Ina ia mafai e laau iti ona totogo vave vave, e tatau ona manatunatu i ai le malamalama faaopoopo.
  5. A maeʻa le 2 masina, e mafai ona totō ni fatu.

Laʻau

O lenei metotia o le toe gaosia o le sili ona lauiloa, ma o loʻo faia i lalo:

  1. Ina ia maua le tipi, e tatau ona e tipi pito i luga ma le 3-4 laulaʻau, ona tuu lea i totonu o se pusa i vai.
  2. I le taimi lava e maua ai aʻa, e tatau ona totōina i totonu o ipu ma le palapala.
  3. E mafai ona e ufiufi le tipi i ipu fagu mo 3-4 aso.

Faʻaiʻuga ono ma faʻafitauli

Pe a suia le lanu o le laulatini, e mimiti, ma o le a le mafiafia e latalata i le aʻa, o lenei mea o le a mafua ai le faaleagaina e alalaʻi poo faʻamaʻi.

Faailoga o le maʻi:

  • lau lanu samasama ma mamae pe a solia le vai;
  • o faʻamau e faʻaalia le pito i lalo ona o le leai o se malamalama;
  • afaina ma pala e tupu pe a afaina i fualaau.

O le mea na tupu i manu faʻamaʻi:

  1. Aphid - mo le tauiviga e faʻaaoga pe a faʻamamaina le 20 g ash e faʻapipiʻi i le 1 lita o le vai.
  2. Whitefly ma mites - mo lo latou faʻamafunaina e tatau ona faʻaaogaina meaola iniseti.
  3. Caterpillars - e tatau ona aoina nei manua i nei meaola faalafua.
E taua! Afai e faʻaaogaina iniseti e pulea ai meaʻai, ona vaʻaia lea o le va o le 7-10 aso i le va o togafitiga.

O le geranium Garden o se laau e le taua i le tausiga lea e mafai ona tutupu aʻe ai fugalaau fugalaau e le masani ai. E mafai ona totoina se fugalaau i totonu o se fagu poʻo luga o se moega, ma o se variva o ituaiga o vaevaega faʻapitoa e mafai ai ona e fatuina se tamai fale e aunoa ma le faigata tele.