Fua o le gaosiga

Leyland kupressoparis: faʻamatalaga ma ata o ituaiga

O le tele o faʻatoʻaga a Ukrainian i aso nei o loʻo fesoʻotaʻi ma le fia iloa mai fafo o le 'aufaʻatasi o aiga. E ui lava i le tele o lona teuteuga, e le masani le laau, e na o totonu lava o togalaau o tagata e aoina oloa ma i totonu o greenhouses. Ae o tagata uma e fiafia i le togalaau, i le vaaia o lenei laau matagofie, e manaʻo e toe faʻavae i luga o lona laupepa. O le a le kupressoparis ma mea eseese e sili ona fiafia i ai mo se vaitau lelei - o le a matou faʻamatalaina i lenei tusiga.

E te iloa? E sili atu le manava o fafo e pei o le uila. Ma e le o se mea noa: Faʻataunuʻuina e tagata faʻatau Peretania lenei ituaiga o conifers i se avanoa pe a latou sopoʻia pafaʻa tetele ma fualaʻau manogi.

Kupresstsiparis: o le a lenei mea totino

Kuputuciparis o se laau e vave ona ola ma se pale paleni, lea e oʻo atu ile sefulu tausaga le matua e oʻo i le 6-10 mita le maualuga ma e oo atu i le 2 mita le lautele. O lenei faʻaaliga e tatau ona amanaia e tagata o loʻo i ai vaega laiti, a leai o le ae iloa le auala o le bonesai. O le maualuga pito i luga o le ogalaau e tusa ma le 20 m. O lala e ola malosi, faaopoopo i tausaga taʻitasi i le 70-100 cm. E laiti ni pusa.

O loʻo totoina le kulupu i Peretania ma e masani ona faʻaaogaina o se pa puipui. O Peretania i le taimi o le tautotogo-o le autumn o le laau e tipiina faatolu, ma tuuina atu ai le ata talafeagai. Kupresossiparis e lelei ona alu i se lauulu, ae o lona suavai e fesootaʻi ma le paʻu e mafua ai le ita tele.

O le Ukrainian leyland cupressciparis e sili atu ona fetaui lelei i le gagana Latina.. O lenei ituaiga meaola e fai ma sui o le tele o ituaiga. E mafai e le laau ona faʻafetaui i soʻo se palapala, e faʻateleina ona atiaʻe e oʻo lava i mea vaivai ma mea faʻapitoa. E teteʻe i matagi, lamala ma le malulu. Alofa i le malamalama, e mafai ona ufiufi le ata. O nila i lalo o le susulu lelei o le la e le muta, tausia le lanu paʻu tumu. I le mamanu o le laufanua, o le agalelei o le a teuteu lelei ai meaola, e avea o se puipui poʻo se talipupuni mai matagi mo nisi laau toto. Pe a totoina, e taua le mafaufau i le malosi o le tuputupu ae o lala ma le totoina o laau i se mamao o le 60-80 cm mai le tasi. I le tausiga e le o se mea faigata. Ina ia lagolagoina le teuteuina o le laau, 2 kilokalama o fugalaʻau faʻasaina e lava tele pe a totoina ma 50 g o mea faʻapitoa i meaʻai i le tautotogo. E manaʻomia foi le suavai i le taimi o se lamala umi. Aganuʻu e matua faʻasao i faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Faʻapipiʻiina i le faapipiiina.

E taua! Faʻapipiʻi ma faʻamalosolo mataʻitusi kupassociparisam vave amata i le faaiuga o Aukuso.

Kupressotsiparis "Castevellan Gold"

O lenei ituaiga o cupressoparis e masani ona taʻua o le paina o Leyland. E silia ma le 50 tausaga talu ai na gaosia e le au faila i Ireland i Matu. O le uiga ese o le ituaiga o le pale pyramidal, o le samasama ovoid male fruit and brown brown females. I totonu o le eria, o le laau e ola e tusa ma le 35 mita, ma i le aganuu e le mafai ona ausia le 5 mita. O se vaega taua o le ituaiga o lau lanumeamata lanumeamata, samasama i le tautoulu ma le faasaoina o paolo amber ao le i amata le tautotogo.

Kupressociparis "Pupini Laini"

"O le Robinson's gold" o le ufiufi masani lea o Leyland cupressciparis. O lala o lenei laau e olaola, e fausia ai se foliga lautele. O le ogalaau e maualuga lona maualuga i le 10 m. Lafoaʻi fua, ola i se tasi vaalele. O nilala talavou e ufiufi i se paʻu lanu samasama lanu-samasama, ma i le tele o le fua e avea ma samasama-auro.

E taua! O le malu puipuia-faapalepale ae le o se mea e uiga i tulaga tuputupu ae. E ui i lea, e faʻaleleia lelei ma malosi le fua mai i fua fou, faʻafefeteina le susu, eleele 'aina' oa.

Kupressociparis "Leighton Green"

"Leighton Green" Leiana "Leighton Green" e faatatau i laau totō totō ua totoina e puipui ai le tuufaatasiga mai matagi malosi ma matagi. I totonu o Egelani, o loʻo faʻataunuʻuina aganuu. Faʻatagaina le tele o tau ma le eleele. Faʻailoa i le faʻateleina o teteʻe. Ona o lenei uiga lelei o tagata nonofo i itu i mātū e fiafia i le ituaiga. I fafo atu, o lenei ogalaau laititi umi ma ni manulele lanumeamata lanumoana. E i ai le gafatia e atiaʻe seʻia oʻo i le 10 mita le maualuga.

Kupressociparis "Green Spayer"

I fafo, o lenei laau e maualuga lona palealii. Faʻailoa i se lanu malamalama o nila o lanu samasama ma le faʻatulagaga tutusa o lālā.

E te iloa? O le Kupressotsiparisy e faalua ona sili atu lona malosi nai lo Tui. Ae pe a faatusatusa ia i latou ua le toe maua ai le palealii.

Kupressociparis "Variegata"

Kupressoparis Leylanda "Varegata" ua i ai se manaoga faapitoa aua e faasino i ai alalaʻau maualuga ma laau faʻatapulaʻa pupu poʻo le paleni.

O lala e faaopoopo i le pe tusa o le 40 cm le umi. O laulaʻau e pala, palamole, lanumeamata lanumeamata i le lanu ma le kulimi ma fulufulu samasama.

O fua e laiti, e le sili atu nai lo se pea.

Kupressotsiparis "Blue Jeans"

E tusa ai ma tagata atamamai, o Leyland cupressoparis "Blue Jeans" sili atu ona talafeagai nai lo isi ituaiga. le faʻavaeina o se pa puipui i le tuaʻoi o Ukrainian. E le gata i lea, e masani lava mo se laau e le paʻu i le la ma e le paʻu i le paolo. I le tagata matua, o le ogalaau e oo i le 10-15 mita, ma le lautele o le pale e tusa ma le 3-5 m. O le tuputupu aʻe faaletausaga o lala e tusa ma le 20-30 cm. O laulaau e lanumeamata.

Kupressociparis "Gold Rider"

O lenei laumei lauiloa e iloga i le paleni kolonovidnoy paleni. O le maualuga o sui matutua o Leyland kupressoptsarisa "Gold Ryder" e oʻo atu i le 11 mita, ma le lautele - 5 m. O fualaau laiti e ola malosi tele e oʻo i le 10 tausaga. I le taimi nei, o lo latou ogalaau e tosoina i le 3 mita ma taofia le gaioiga o lona tuputupu aʻe. O fua o se lapisi lapotopoto, e oʻo atu i le 1 cm i le lapopoa. Laʻau moa, uila, paolo auro. Lanu lanu meamata ma le apamemea ma le lanu samasama. O paranesi e atiina ae i se itu faasasaʻo. Kupesesociparis Leylanda "Gold Reader" e matua teuteu, ae e le ola mo le silia ma le 60 tausaga.