Fua o le gaosiga

Paʻu paʻepaʻe: mea aoga ma faʻamaʻi, faʻaaoga i vailaʻau masani

Ua faamaonia e le faasaienisi o aso nei le maualuga o le aoga o le tele o togafitiga faafomai lea na togafitia ai augatupulaga oo tatou tuaa.

Le faʻaitiitia o faailoga o le malulu, faʻamaʻi o totoga i totonu, ma le togafitia o manua, e faʻaaogaina ai se paʻu paʻepaʻe - o se laau laʻau o le aiga legume. Le mautonu, faʻafefe i le lamala. E tupu aʻe i steppes ma totoina i le fanua e fai ma fua.

Faʻaaogaina e pei o le meli, togavao, faʻamalaula lanumeamata. Faʻafetai i le gafatia e faʻapipiʻi ai le gamarin ma ona aʻafiaga, o mea e faʻaaogaina ai mea uma e lua, o le meli mai le nectar ma le pollen e sili ona taua ma e manatu o se tasi o mea sili.

Ona o le tele o fuālaʻau e 2-2.5 masina, o le gaosiga o le apiary ua siitia i le 5-7%.

Vailaau faʻamaʻi

O eleele o loʻo faʻateleina ai le paʻu paʻepaʻe suamalie ma le gaosiolosi ma isi minerale, o loʻo faʻaleleia lelei o latou uiga.

O le lanu mumu o loʻo i ai mea faʻalaiolosi e faʻaaogaina:

  • tannins
  • filifili,
  • faʻatau
  • vitamini C,
  • mea faʻasolosolo ma le moe.

O le maualuga o mea o le coumarin ma le dicumarol e mafai ai ona faʻaaogaina le laau e avea o se meaʻai ma mea faʻatau mo falemaʻi ma le tapaa.

O le paʻu paʻepaʻe o se laʻau o le meli o le maualuga o le gaosiga; o le meli e aoina mai i faga fanua e faʻamasinoina. E oʻo atu i le 2 piliona fugalaau i le hectare o fua o le faatoʻaga, lea e oʻo atu i le 600 kilokalama o le meli e seleseleina i le tau. O le mea pito sili ona lelei o le vailaʻau Kherson manatua.

Aoao atili e uiga i nei ituaiga o meli, e pei o lecacia, hawthorn, acacia, cypress, atonu, e ese mai fafo, solo, fatselium, chestnut, buckwheat.
E te iloa? O le tusi a le fomaʻi Dioscorides, (1 i le AD) "Vailaʻau faʻasoifua" na faamatalaina le sili atu i le 600 ituaiga o laau vailaau togafitiga, otootoina le aafiaga o tagata na muamua atu, na faaliliuina i le Latina ma na faaaogaina e avea o se aoaoga ma le tusi aoga seia oo i le seneturi lona 16.

O le a le aoga i le soifua maloloina o tagata?

Dicumarol e faʻaititia ai le totoina o le toto. O lona tulaga maualuga i le mutia o le clover e fuafua ai ona faʻamalologa ma faʻalavelave.

Mea tau vailaau:

  • faʻamoemoe;
  • fomaʻi;
  • siama;
  • anthelmintic;
  • maofa;
  • e puipuia ai pupuni o le toto;
  • faʻaleleia le faʻaleleia o le ate.

O nei meatotino e faʻaaogaina i le falemaʻi ma le phytotherapy mo le togafitia o le maualuga o le toto maualuga, bronchitis, o le gasegase, o le le mautonu, o le faateleina o le gasegase, lesestasis, the gynecological diseases, mastopathy.

E faʻaaogaina le Melilot e faʻamaonia ai le uiga o le misa, faʻalavelave o le ate ma le vevela. A faʻaaoga i fafo, e faʻaaogaina e avea o se faʻamaʻi manuʻa, mo tiga i maso ma sooga.

Sauniuniga ma le teuina o mea faʻapitoa faʻataʻitaʻi

O le aoina o mea lago e faʻaaogaina i le vaitau o le vavave, i le tau vevela, pe a uma ona faʻasalaina le timu o le taeao.. Seleselega pito i luga o le laau, inflorescences ma mutia. Mumu i totonu o le paolo, ma le lelei o le ea, ma salalau solo se fasi lanu manulele.

O le vao mamago lelei e mama ma e faʻavaivai. Faʻailoaina i le 2 tausaga. O Melilot e le tupu i luga ole eleele, eleele malulu, pe a lūlūina ile eleele e fai ai le lime e faasaʻo ai le tulaga o le Ph.

E te iloa? O uluai faamaumauga e uiga i le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi e aofia ai le faʻamalamalamaga o Sumer, lea na i ai i le 8000 tausaga talu ai i le teritori o Iraq i aso nei. E oo lava i lea taimi, na iloa lelei e fomai anamua e tatau ona togafitia togalaau o togalaau i lalo o le paolo, ma e tatau ona faia i luga o vai, uaina ma pia.

Recipes o togafitiga masani

Paʻu paʻepaʻe e faʻaaogaina mo le faʻaaogaina o vailaʻau Dikumarin, faʻasologa faʻapitoa. I tala faʻasolopito, e faʻaaogaina ai teuteu, meaola, mea faʻaleagaina.

O fualaau aina e faʻaaogaina e puipuia ai pupuni toto, 100-120 ml, 3-4 taimi i le aso 20 minute aʻo leʻi oʻo i taumafataga. O le sipuni sipuni o le mutia e sasaa atu i le 250-300 ml o le vai kuka, faʻaaogā i se vevela mo le itiiti ifo ma le 1 le itula, faʻapipiʻiina.

Vaʻavaʻa - faʻamalosi mai le mutia vao i totonu o le vai inu, afifiina i le ie lanu, ua faia i luga o sooga ua aafia i le gasegase, faatasi ai ma manuaga e vave faʻavaveina ai le faʻamalosi.

Ava o le ava mo le faʻaaogaina i fafo i le gasegase, myositis, sprains:

  • Faʻamatalaga o le ava malosi 40% - 5 vaega.
  • Laʻau vao - 1 vaega.
  • Faʻaosooso 8-10 aso, faamama.
Marigold, willow, momordiku, aurorod, juniper, rosemary hammary, safflower - faʻaaoga foi mo le gasegase.
Used for compresses and rubbing.

E taua! O le suauu i luga o le paʻu paʻepaʻe e aoga tele e faasaga i Staphylococcus aureus.

Faʻaleagaina ma aʻafiaga itu

Pe a faʻaaoga togalaau faʻamalositino e tatau ona faʻaeteete, togafiti, togafiti, teuteuga e mafai ona i ai se malosi malosi. I le tulaga o faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi tumau, e manaʻomia se suʻesuʻega faafomaʻi.

A faʻaaogaina le clover o loʻo i ai faʻasolega:

  • Se manava o le manava.
  • Vaʻa faʻafuaseʻi.
  • Urolithiasis.
  • Faʻafefe
  • Laititi toto toto.
  • Totoga fuafuaina.
Faatasi ai ma le faaumiumi o le faʻaaogaina ma le faʻalavelave e mafai ona mafua ai le faamaligiina o le toto, vevela, moe, vomiting, taotoga, manava, manava.

E taua! O le vailaʻau ua manatu oona ma ua solia i le maʻitaga.
I le fafagaina o povi pe a fafaga faʻatasi ma le paʻu, o le totoga e tupu ma le faʻaleagaina o faʻamaʻi manu, o le mea lea, mo le fafagaina o fafaga, ua lafoaia le laau i le 25-30 aso ina ua uma ona tupu ma ua afaina.

O le laau e faʻaaogaina i tagata faʻapitoa ma togafitiga faʻapitoa e mafua mai i le fomaʻi faʻapitoa. A faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi.

Na foafoaina le natura, ma na aʻoaʻoina tagata e faʻaaoga mea taua o le paʻu paʻepaʻe mo togafitiga manuia ma le puipuia o le tele o faamai.