Laʻau

Faʻatoʻilaloina peony (Maryin aʻa) - galue i le togalaau

O le aloese o Peony o le a avea ma se matagofie matagofie o soo se taumafanafana mafanafana. E taʻutaʻua i le va o tagata mamanu laufanua ona o lona tulaga ese e suia ai le lanu lanu i le taimi o le fugalaau. O se aganuu vaʻaia e iai ona vailaau faʻaleagaina; o vailaʻau faʻasolo ma mea teuteu ua saunia mai ona vaega.

Peony aloese (Maryin aʻa) - o le a le ituaiga ituaiga

O le laau e maua mai i fualaau aina, o le maualuga o le paionia matutua paionia e mafai ona sili atu i le 10 cm le maualuga. O se lapoa lapoa lea e iai ni laʻau faʻalaʻau, o ia fugalaau uma. O pulumu piniki-piniki e mafai ona oʻo i le 13 cm le lautele.

Faʻasolo Peony

Faamatalaga faaopoopo! O le laʻau papaʻu o le paony Maryin aʻa o loʻo valiina i lanu lanu meamata, e oo atu i le 30 cm le umi ma lautele. I le autumn, o laulaau e avea ma se lanu mumu matagofie.

O loʻo i ai i le laau se aʻa faʻasolosolo lelei, lea ei ai se lala totola. Faʻatasi ma le tuputupu ae, e mafai ona oʻo aʻa i le loloto o le 90 cm. E tatau ona amanaʻia lenei vaega pe a faʻatulagaina. E le faigofie lenei mea. O tausaga taʻitasi, e tutupu aʻe ai aʻa fou, lea e tupu malosi i le vaitau o le tuputupu ae.

O fatu lanumoana e aoina i pistils, o lo latou matutua e tupu i le faaiuga o le taumafanafana - o le masina muamua o le tautoulu. E mafai ona faʻaaogaina e fai ai togavao fou.

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O le lelei o peony vao e aofia ai lona le lelei, e mafai ona ola i soo se mea ma i le taimi e tasi e lagona ai le talafeagai. E masani lava, afai e te tuʻuina atu ia te ia tulaga lelei atoatoa, o le fugalaau o le a foliga lelei. O tumutumu o le a faateleina i le lapopoa, o le ai ai isi mea e sili atu, o le a maua e le laʻau se lanu lanumumu lanumeamata.

Peony Kansas (Paeonia Kansas) - galue i le togalaau

O laau e le manaomia ai le gaosiga masani. Ua lava le suia o le nofoaga i le tasi taimi i le sefulu tausaga.

Faʻalogo lelei! O le aoga sili lava o le faʻamalolo o meatotino. Peony e aloese mai Maryin aʻa e fesoasoani e togafitia le tele o faʻamaʻi, e mafai ona e saunia mea e teu ai oe.

Faamalologa meatotino

Peony Maryin aʻa e aofia ai le tele o mea aoga. I luga o lenei faavae, ua faia ai togafitiga faafomaʻi, lea o loʻo i ai mea nei mo togafitiga:

  1. Anesthetized. O meaʻai e faʻaaogaina e faʻamafiesea ai le tiga o le faʻamaoniga o le eseesega o tupuaga.
  2. Faʻasalaga vavao, gaogao. E faʻamautinoa e le iniseti le faʻamautuina o manaʻoga o le nasu. E mafua lenei ona o le i ai i le tuufaatasiga o vailaau o loʻo i ai se vailaau faʻamalosi ma meatotino antispasmodic.
  3. Fafagu. O le aʻa o le Peony o se mea sili ona lelei e faʻamalolo ai le natura e vave faʻavaivaia le vaivai, lagona atuatuvale.
  4. Galue e avea o se mea e aʻafia ai siama ma antiviral. O vailaau faʻasaina faʻaleaganuʻu e faʻaaogaina ma le faʻaaoga e faʻafetaui ai meaola faʻapitoa. Ma faʻapena foʻi ona faʻasaʻolotoina le faʻaleagaina o le tino.

O vailaau faʻainisinia, teuteu ua saunia mai se peony faʻamalolo

O le faʻaleleia o togalaau i totonu e fesoasoani e faʻaleleia atili ai le lelei o le faʻasalaga. E mafua lenei mea i le mea moni o le peony evasive o loʻo i ai se meatotino sili ona maualuga. O le laau e masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa.

Tuputupu ae o se fugalaau, pe faapefea ona totō ile laufanua

Peony Sorbet (Paeonia Sorbet) - galue i totonu o le togalaau

Paony mumu e faigofie ona tupu. Ua lava le faʻatinoina o se faʻatulagaga masani o taualumaga.

Totoina i aʻa

O mea e talafeagai lelei e naʻo le matutua o laau. Ina ia faia lenei mea, o le laau ua aveeseina ma le faaeteete mai le eleele, faʻamamaina mai se coma. Vaevae le aʻa i le numera manaomia o vaega. Ae e tatau i tagata taitoatasi ona i ai ona lava aʻa, ma le itiiti ifo ma le 2 fatuga. A maeʻa, o vaega taʻitasi o loʻo nofo i se isi vala i le auala masani.

O aʻa o se laau matua e tatau ona vaevaeina i ni vaega

O le a le taimi e tau ai

O le taimi sili mo le totoina o le pakiaka o le sami o le autumn. Faʻaleleia i le fale ma luga o le avanoa.

Faamatalaga faaopoopo! Afai o loʻo tulaʻi mai i luga o le 'upega tafaʻilagi, ona faia lea i le 45 aso ao lumanaʻi le amataga o le kiona muamua. O le fatuga e lava le taimi e maua ai aʻa.

Filifiliga nofoaga

Peony o se fuga vao. Faʻasalaga i le tuufaatasiga o le soʻo. O tulaga mai fafo e le taua tele mo ia. E ola matagofie i le la, ma i totonu o se potu malulu.

O fugalaau fale e sili ona puipuia mai le faʻamafanafanaina o faʻamafana. E mafai ona latou faʻamagoina, ma mafua ai faʻamaʻi. E sili atu le filifilia o se nofoaga o le a puipuia mai le tusi malosi. O le togavao o le a mauaa aʻa i lalo o togalaau pe a fai o le totoina o loʻo faia ile laufanua.

E faʻapefea ona saunia le palapala ma fugalaau mo le totoina

A o lei totoina, e tatau ona saunia mea e toto ai. Ina ia faia lenei mea, ua mamago aʻa, ona fufuluina ai lea i fasi fasi laupapa fafie.

E manaʻomia le sauniuni o vaʻa. O le eleele o le a latou i ai e tatau ona eliina ma o le faʻafefiloi o le superphosphate, e tatau ona faaopoopo iai le oneone ma le potassium. O nei mea o le a tuʻuina atu ai le sui o le friability manaomia.

Faʻasalaga taualumaga taʻitasi i lea laasaga

E totoina le fatu i se lua na muai saunia. Ua fautuaina e tagata fai togalaau fugalaau e te mulimuli i faatonuga nei:

  1. Latou te faia ni lua, o le loloto o mea taʻitasi e tatau ona i ai le 2 bayonets o se suo, ma le 50 cm le lautele. O le pito i lalo e ufiufi i se alavai.
  2. Faʻalautele le meaʻai, o loʻo aofia ai le oneone, lauʻeleʻele togalaau, humus. O se laau e tuu i le ogatotonu ina ia le o gatasi ma le aʻa le aʻa.
  3. Liligi ma faʻamalamalama le lalolagi i luga. I le faaiuga lava, ua tele naua le suamalie.
  4. Latou te faʻapipiʻiina foi se lagolago i tafatafa o le vao ma nonoa i luga ina ia latou le punou pe malepe.

Faʻalogo lelei! O nai tausaga muamua e mautinoa e faia le laasaga. E naʻo le tulaga lenei o le a mafai e le laau talavou ona atiae sao ma atoatoa.

Fatuina fatu

O le fatu fatu o le totoina e le o se lauiloa tele i totonu o faifaatoaga. E mafua ona o le faagasologa e tele taimi e alu ai. I le taimi muamua, e faʻasaina i totonu o se vaituloto faapitoa, lea e tumu i le oneone susu. E masani lava o le vaitau e 40-45 aso. E tatau ona tausia le tane i le vevela o +20 ℃.

Ona tuʻuina lea o le fatu i totonu o le pusaaisa mo le 5 masina. A maeʻa lena mea, o loʻo tuʻuina atu i luga o se susulu malamalama ma faatalitali mo le tulaʻi mai o ni fatu. A o faagasolo lenei vaitau ua faʻamamaina. I le matala, ua totoina laau toto mo le 3 tausaga.

Laʻau Toto Maryina Grass

Peony e faigofie ona tausia, e matua le manaʻomia ai se faʻalavelave ogaoga. E oo lava i lalo o ia tulaga, o se laau ola maloloina e ola, lea o le a faafiafiaina ai le tagata e ona le matagofie ma le tele o fua.

Faʻaiga ma fafaga

Peony Rosea Plena i le togalaau

E le manaomia e le laau le susu faifaipea. E mafua lenei mea i le mea moni o le susu o loʻo faʻapupulaina i totonu o lona aʻa. I le vaitau o le tuputupu aʻe, e faia faʻataʻitaʻiga taʻitasi i vaiaso taʻitasi. Lua pakete vai ua ave i luga o se matua matua. E le mafai ona faʻafefeteina se fugalaau, e pei o aʻa e mafai ona pala.

Ae o luga o laei, o faʻalavelave o minerale e lelei mo vao laiti. E faia i le tasi 1-1.5 masina. O le tagata matutua e faʻamaʻaina i le amataga o le tautotogo, e lelei atoatoa Uro mo lenei mea. Ma, seia oʻo i le pau, e tolu isi minerale e faʻalauiloa mai.

Lauina ma le totoina

Aua nei faatagaina le fugalaau e fuga i vao vao. O le faʻamalositino e faia i se tulaga masani. E faia lenei mea pe a uma ona faʻasusu mea faʻapitoa pe a uma le timu. O le loloto e tusa ma le 10-15 cm.

E taua le iloa! O le mulimulitaʻi e na o le tausaga muamua o le totoina o se fatuga e faia. I luga o le vao, e faaopoopoina ai le paluga, lea e aofia ai le peat, humus, oneone. O vaega uma e faia i le tutusa tutusa.

Faʻatau togafitiga

O togafitiga puipuia e faia ina ia aloese mai faafitauli, aemaise lava o foliga mai o faamaʻi ma le osofaʻiga o meaola faalafua e mafai ona afaina ai le aganuu. O sauniuniga fungicidal e lelei mo lenei. O taʻavale e sosolo i fofo. I le avea ai o ni fua faʻaopoopo, latou te sasaa le eleele i le suavai o Bordeaux.

Blooming Dodging Peony

O le susuga peony foliga matagofie tele. O le a avea ma matagofie matagofie mo soʻo se togalaau aina. E tatau ona faʻamoemoe muamua i le tolu tausaga o le totoina.

O le fufuluina o peony o le a teuteuina ai soʻo se nofoaga

Vaitaimi o gaoioiga ma malologa

O le aʻa o Maryin e amata ona ola i le ogatotonu o Me ma faaauau pea seia oo ia Iuni. I le averesi, o le faagasologa e tusa ma le lua vaiaso. I le taimi tonu lava o lenei vaitau, o loʻo faʻaaogaina ai meaʻai mataʻutia. Peony e amata ona fua mai i le faaiuga o Aokuso.

Tausia i le taimi ma pe a uma le fuga

E taua le vave aveeseina o fugalaau ua fano mai le laau. E mafua lenei mea i le mea moni o le auala lea e mafai ai ona faʻalautele le vaitau o le fuga. E manaʻomia le faia o le faʻamaualalo o le lalolagi. E leai se mea e le mafai ai ona faʻamago.

O le a le mea e fai pe afai e le fuga, mafuaʻaga mafuaʻaga

E tele mafuaʻaga e le mafai ona i ai le fuga o le peony. O le tele o taimi e tupu lenei mea ona o le tulaʻi le lelei poʻo le le tausisia o tulafono o tausiga. E tāua pe a faʻapipiʻi se vaomatua e vaevae ai le rhizome i ni vaega. Latou te faia lenei mea e aunoa ma le faʻamaonia, a leai o le a le mafai ona e faatali mo pupu.

Faʻalogo lelei! O le fugalaau e mou atu i le peony pe a loloto le loloto o le fatu laau i totonu o le meaʻai. E mafai ona e faʻasaʻoina le tulaga e ala i le faʻaaogaina o se suiga lona lua, ae faʻapitoa i tulaga uma.

Peonies pe a uma ona tupu

A maeʻa le fugalaau, e manaʻomia e ia le tausiga. O nei faʻavae e le faigata, o le mea lea e mafai ai e tagata taʻitoʻatasi uma ona faʻatinoina.

Suiga

Ua fai togafitiga e puipuia ai le tupu mai o faamai. Mo lenei mea, ua aveeseina le aʻa ma vave tanumia i totonu o se lua fou, ae o aʻa e tatau ona maua i le loloto o le 5 cm mai le pito i luga o le masini.

O le toe suia o se peach evader o loʻo faia i laʻasaga

Teuteu

O le tipiina o vao e faia i le tautoulu, ae a oʻo mai le malulu, e vavaeina ina ia le sili atu i le 10 cm le maualuga.

E tatau ona e iloa!O mea uma lava e tatau ona susunuina i lalo o nisi o aʻafiaga. I lenei tulaga, o le a mafai ona aloese mai foliga vaaia o meaola faalafua.

Sauniga o le taumalulu

O le faʻaaogaina o fale e le manaʻomia mo se vaomatua matua, e ola lava i tulaga sili ona leaga. Ae o laau laiti e tatau ona puipuia, aua i le taufaaiuiuga o le autumn e fuga ai i le efuefu, ma tuu i luga o lala laau. Laʻau e teuteuina e puipuia ai le tupu mai o faamai.

Maʻi ma auala e faʻafefe ai i latou

O le peony e iai le puipuiga lelei i faʻamaʻi eseese. Pau lava le faafitauli e mafai e le au fai togalaau ona feiloai ai, o lenei suiga enaena e mafua mai i le faʻafeinuina le talafeagai.

O fua puipui e fesoasoani e aloese ai mai lenei faafitauli. Mo lenei mea, e sasaa mai ai se vaifofo malie i lalo o le togavao o laau taʻitasi. Toe fai faatolu i se vaeluaga o vaiaso e lua.

O meaola faʻamaʻi e mafai ona maua i luga o fugalaau e:

  • apamemea;
  • aphids;
  • pulu.

E mafai ona e faʻaumatia i latou i le fesoasoani a iniseti, togafitiga faʻavae. Faaaoga e tusa ai ma faatonuga, a leai e mafai ona e faʻaleagaina le faagasologa o le gaosiga o laau.