Fualaau aina

Superearly German potato "Veneta" faamatalaga eseese, uiga, ata

O lenei uluai laulau papala o ituaiga pateta ua faia e tagata Siamani faifaatoaga o se sailiga moni mo i latou o loo totoina fualaau faisua i atunuu ei ai tulaga faigata o le fetolofi.

E i ai le tele o mea lelei - e le fefe i le lamala ma faigofie ona talia le femalagaaiga, e lelei le tofo ma sina vaega o fatu.

I totonu o lenei tusiga o le a matou faʻamatalaina auiliiliga e uiga i le pateta Veneta (Vineta), o le lauiloa tele i le teritori o Asia Tutotonu.

Potato "Veneta" faʻamatalaga eseese, uiga

Igoa tulagaVeneta
Tulaga lautelevave, ma le lelei o le tofo, le fefe i femalagaaiga, talafeagai mo le tuputupu ae i tulaga faigata
Gestation period65-75 aso
Manatua Pule13-15%
Masima o fai pisinisi70-100 gr
Le numera o fatu i totonu o le togavao10-12
Tuuina atue oo atu i le 400 kilokalama / ha
Quality Consumerlelei le tofo, aua le kuka lemu, talafeagai mo salakeke
Faanatinati87%
Lanu o le paʻusamasama
Pulp lanumoli samasama
Nofoaga sili ona fiafia i ai eriaFautuaina mo itulagi ma tulaga le lelei mo taulani
Faʻafitauli faʻamaʻisina faʻamalosi i le tuai
Vaega o le tuputupu aevai faʻafeinu faaopoopo ua fautuaina, o mea faʻamaʻalo o mea taumafa oona e aʻafia ai le tofo ma le ola ola
FaʻatonuEUROPLANT PFLANZENZUCHT GMBH (Siamani)

O lenei ituaiga o laʻau sa fafaga i le ogatotonu o le 20 seneturi i Siamani, na ulu atu i le Setete Setete o ituaiga eseese o le Russian Federation i le 2002 i North Caucasus ma Central Central. Na mananao tagata faʻatoʻaga e fatu se pateta ma se faʻaoga lelei tele ma le teteʻe i le tele o faʻamaʻi. Ma, i le mataupu faavae, latou te faia.

O le Veneta e aofia ai ituaiga o pateta, o le vaitau o le faʻatoʻaga e 60 - 70 aso. Ae peitai, e mafai ona e amata seleseleina pateta fou i le vave 45 aso. E lelei le seleselega, mo le taimi atofaina e mafai ona e oʻo i le 30 t / ha pateta. O le tulaga lautele o le maketiina o se atinaʻe 97%.

O vavao i Veneta e laʻititi lona lapopoa ma ogatotonu-o loʻo faʻatulagaina. O le tele o le pusa faapisinisi e eseese mai le 70 i le 100 g. E masani lava e tasi le togavao e mafai ona oʻo i le 12-15 ituaiga pateta. O le lanu paʻu e mafai ona ese mai le lanu samasama i le samasama uliuli ma se uiga "faʻasologa".

E mafai ona faʻatusatusa fua o le Veneta ma isi ituaiga o pateta e faʻaaoga ai le laulau i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu (kg / ha)Le numera o fatu i totonu o vao (pc)
Tamaitai manino140-270e oo i le 15
Labella180-350e oʻo i le 14
Melody180-6407-11
Margarita300-4007-12
Alladin450-5008-12
Lototele160-4306-9
Sifra180-4009-11
O le fagu100-2006-11

Ata

Vaʻai lalo mo ata: ituaiga pateta eseese Veneta

O mata i luga o le fatu e le tele naua, ma oi latou lava e laiti ma toetoe lava a le mafai ona iloa. O pamu o lenei ituaiga ei ai le tofo lelei ma e le sili atu nai lo le 13-15% le masini. O vaʻaiga o loʻo faʻamaonia foʻi i le mea moni e faapea, e pei o se tulafono, e leai ni a latou faʻafitauli faaletino.

Laʻau maualalo lalo ifo (e oo i le 70 cm le maualuga), faʻavaveina le ituaiga. I le taimi o le fugalaau e maua ai ni paepae paepae. O laulaau foi, e le eseese i le lapoa tele, ia i ai se lanu lanumeamata lanumeamata ma se uiga taua i le pito.

Faʻapitoa

O Potatoes Veneta e sili ona lelei lona tofo, ma o lona tino e leai se mea e faʻafefeteina pe faʻapogisaina i taimi o togafitiga vevela. E mafai ona faʻaaogaina mo le kukaina o soʻo se mea e teuteuina ile fale, ae sili ona fetaui lelei mo le faʻavelaina ma le faia o fusi falai.

I le faaopoopo atu i ai, o fatu o lenei ituaiga o loʻo i ai le lelei o le tausisia lelei, ina ia mafai ona latou taoto e aunoa ma ni faafitauli mo le tele o masina i totonu o lau potu. E tusa pe faʻapefea ona teuina pateta i le taumalulu, o le a le nofoaga e filifili ma le umi o loʻo i ai i tala eseese o la matou 'upega tafaʻilagi.

E mafai e le laau ona faʻasaina lelei le lāmala ona o lea mea mo se taimi umi e aunoa ma le faʻavaivai. O lenei tulaga o le a sili ona aoga mo na tagata fai togalaau o loʻo nonofo i le itu i saute ma e le mafai ona latou faimalaga soo i latou nofoaga. I le ala, ona o le vevela o le Veneta e sili ona lauiloa i Central ma South Asia.

O le isi mea lelei e matua le mafaatauvaaina i eleele. O lenei meatotino e faʻalauteleina ai itu uma o lona faʻatoʻaga ma metotia. Masalo o le a avea oe ma faʻamatalaga aoga e uiga i tekinolosi a Dutch o le totoina o pateta, faʻapea foi ma le auala e faia ai i paʻu poʻo taga.

Ina ia maua le sili ona lelei o au fua, e tatau ona e filifilia muamua fatu aʻo lei totoina - oi latou e mamafa ma le itiiti ifo i le 35 ma e le silia le 85 g e talafeagai mo le totoina.

E sili atu le lelei o moega i luga o le maupuʻepuʻe faapaiaina, ma o le loloto o pupu e tatau ona tusa ma le 10 cm. A o lei totoina, o le a le o se mea e gaosia ai fatu i meaola e tuputupu aʻe, e pei o le "Root" poʻo le "Heteroauxin", e mafai ona e faʻaoga fomai.

TAITAI! E naʻo le tasi le vaega o le eleele e mafai ona afaina ai le tuputupu ae o pateta o lenei ituaiga. Faatasi ai ma se maualuga o mea oona i totonu o le palapala, o le tuputupu ae o le laau e telegese, lea e tolopoina le aso o le seleselega.

I le lumanaʻi, o le a manaʻomia e le laau le veleina, vavalalata ma le maupuʻepuʻe. O nei laasaga e aʻafia ai le lelei o fua o au togalaau. O le mea muamua e sili ona lelei e fai i le ono vaiaso talu ona maeʻa, o le a sili atu ona lelei le faʻaleleia o le fatuina o fatu. O luga o laei e le o se mea e manaʻomia mo le tuputupu aʻe lelei o lenei ituaiga pateta. Ae peitaʻi, afai e te manaʻo e faʻaaogaina, ona sili atu lea ona lelei le faia pe a uma le fafaga poʻo le timu, ina ia aua le mu ai fua o le laau.

E tusa pe faapefea ma le taimi e faʻamafanafana ai pateta, pe faʻapefea ona fai pe a totoina, faitau mea taua o la matou 'upega tafaʻilagi.

Agrotechnics mo lenei ituaiga o tulaga masani, aua nei galo e uiga i le mulching, lea e mafai ona aoga.

I le laulau i lalo e mafai ona e mauaina uiga autu o isi ituaiga o pateta:

Igoa tulagaManatua PuleFaanatinati
Liki12-16%93%
Milena11-14%95%
Elmundo12-14%97%
Cheri11-15%91%
Bryansk delicacy16-18%94%
Ariel13-16%94%
Borovichok13-17%94%
Tuscany12-14%93%

Maʻi ma faʻamaʻi

E pei ona taʻua i luga, Veneta o loʻo i ai le teteʻe mai i le toetoe o ituaiga uma o faʻamaʻi ma faʻamaʻi. E mafai ona e faʻagaloina ia faʻalavelave faʻafuaseʻi e pei o: viruses A ma Y, laʻau paʻu, kanesa, vae lanu, paʻu, lanu enaena, nematode, alternariosis ma fusarium ma isi.

Pau lava le faʻamaʻi e mafai ona lamatia mo lenei ituaiga o mea ua paʻu. Ae peitai, afai e te tausisia manaoga masani mo le tausiga o pateta (veleina, tumutumu), e le mafai ona e fefe i lenei maʻi. Afai e te manaʻo e taʻalo saogalemu, e mafai ona e faia faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo ma mea "Acrobat" poʻo le "Ridomil Gold." Aua e te faatalale i le faaaogaina o vaovao ma iniseti. Faitau e uiga i a latou mea leaga ma lelei i totonu oa tatou upega tafaʻilagi.

Matou te tuʻuina atu foi i lou mafaufau se faasologa o tala e uiga i le taua e faasaga i le Colorado potato beetle i lau togalaau.

Faitau uma e uiga i togafitiga faʻalauiloa a tagata ma vailaau.

O le pateta Veneta o se tasi o na ituaiga e mafai ona e totoina ma e le popole i ai i sina taumafaiga laitiiti. E le masalomia o lenei tasi o ituaiga o pati, lea e sili ona lauiloa i le itu i saute ona o le maualalo o le taumafaina o le susu. Ae peitai, o le a avea ma meaalofa moni mo le saite i soo se isi lava vaega. O Veneta e sili atu ona fautuaina i latou e le o iai se poto masani i le totoina o pateta.

Matou te fautua atu foi ia te oe ia faamasani ma isi ituaiga e tele ituaiga o fualaau aina:

SuperstoreTuai amataLaititi vave
FaifaatoʻagaBellarosaFaʻafouina
MinervaTimoLelei
KirandaTautotogoTamaitai Amerika
KaratopArosaKrone
TelevelImpalaFaʻaalia
MeteorZorakaElisapeta
Zhukovsky vaveColetteVega
RivieraKamenskyTiras