Fai oe lava ia

Faʻapipiʻi faʻapipiʻi o le goto i totonu o le laupapa

I le taimi muamua na foliga mai, e foliga mai o le faʻapipiʻiina o se sisi e le faigata tele: na ia faʻaogaina le taua o le pu talafeagai i le fale faigaluega, tipi ese, faʻapipiʻi le sisi, faʻapipiʻi i le vaitafe ma le faʻaogaina o palama, ma o mea uma - e mafai ona e faʻaaogaina. O le mea moni, o le auala e moni lava, sei vagana ai le tasi "ae." O le sisi ua faʻapipiʻiina i luga o le taligalu o le a foliga lelei ma lelei le tautua, mo se taimi umi ma e aunoa ma ni faʻafitauli e na o le tulaga aupito sili ona lelei e faʻapipiʻiina ai ma le faʻamausaliina o tekinolosi ma ergonomics. Ma o iinei e tatau ona e faia ni taumafaiga, e ui lava mo le matai o aiga ma e le soona tele.

Mea e manaomia ma meafaigaluega

Ina ia faʻamauina se masini fufulu, e tatau ona e:

  • mea faʻapitoa;
  • sikulifili;
  • sikola faʻapipiʻi;
  • faailoga;
  • jigsaw;
  • tagata fai meaʻai e iai se pu mo le tipiina o le sima i le tulaga e tatau ona e galue ai ma se maʻa faʻamalosi;
  • luga, lea e masani ona tuʻuina atu i le pusa.
E te iloa? E goto ifo i foliga o goto, e talitutusa ma aso nei, sa i ai i le amataga o le 1700 TLM i le teritori o nei aso o Suria.

Lafoaʻi tulafono faʻavae

E tusa ai ma tulafono o ergonomics, lea ua faateleina le ulufale i totonu o le olaga, o le tuʻuina atu o meaafale ma masini i totonu o le umukuka e tatau ona tausisia manaoga manino, o le sili ona taua o le "taʻi tolu tafatafa," lea e faasaina ai le faʻapipiʻiina o se tapu i tafatafa o le ogaumu ma le pusaaisa.

I le alu e faia ni toe teuteuga, e aoga le iloa pe faapefea ona faapipii ata, pe faapefea ona fai le palama i totonu o se fale tumaoti, auala e tuu ai le alalaupapa, auala e fai ai se pupuni laupapa i se faitotoa, auala e tuu ai se moliuila, auala e faʻapipiʻi ai se vai vevela, ma faʻafefea ona faʻavasegaina puipui puipui.
E sili ona saʻo le i ai o se sulu i totonu o le umukuka lata ane i le galuega o loʻo faʻamamaina ai ma tipi ai meaai. O le mamao mai le pusaaisa i le pusa ma mai le goto i le ogaumu e tatau ona i ai le itiiti ifo ile 40 inisi i itu taʻitasi. E leʻi leva talu ai, pe a faʻapipiʻi meafaigaluega ona o se sootaga mama i le vaitafe, vai, kesi, paipa eletise ma le faʻaleleia o le masini, o mea eletise ua paʻu i tua. I aso nei, o le tele o mea fou ma masini e faʻaaogaina ai lenei tumau tumau e sili atu le mamafa ma faʻaumatia atoa.

Laasaga i lea Laasaga Faatonuga

E oʻo mai i le taimi nei, e tolu lauiloa telelava faʻamalositino, e ese mai le tasi i le isi i le mamanu o mea faʻapipiʻiina: luga, masini ma luga ole laulau. O le faʻapipiʻiina o ituaiga suauʻu taʻitasi e manaʻomia ai se faʻapitoa faʻapitoa ma e masani lava ona faʻatautaia faʻamaoni i tulaga taʻitasi.

E te iloa? O mamanu atamamai i le fanua o le palama e mafaufau e fausia ai se sulu totonu i totonu o le pusa tioata ma iʻa ola. O lona mamanu e faapea e oo lava i le vevela o le suavai e sasaa atu i totonu o le pusa e le afaina ai le iʻa.

Faʻapipiʻiina o se pa puipui

O lenei ituaiga iunite umukuka e sili ona aoga mo se paketi a le aiga ma e faigofie ona faʻaeʻe. I lenei tulaga, o le suauʻu o loʻo tuʻuina i luga o le meafale i le tulaga o se faʻavae poʻo se kapeneti eseese, faatasi ai ma le mea e sui ai le suauʻu i luga o le laulau. O le le lelei o lenei ituaiga o sisi e aofia ai le tulaʻi mai o le avanoa i le va o le fale ma isi meafale umukuka.

Vitio: faʻapipiʻiina (faʻapipiʻi) o le umukuka

Faʻavae sauniuni

O le mea moni, o le saunia o luga o le kapeneta po o le kapeneta e le talafeagai tele ona o lona toesea. E i ai la matou faʻamaufaʻailoga faʻamaufaʻailoga e puipui i puipui o le kapeneta. I luga o nei puipui mai o latou totonu ma le fesoasoani o mea faapitoa a le L, e masani lava ona aofia ai i totonu o le pusa, ma faailo mo sikulima.

Ave ese le vali tuai mai puipui o mea eseese.
Ona faʻasolosolo ai lea o sikuea, 15 mm le umi i totonu o puipui o le faʻavae e ala atu i pupu o elemene faʻaleleia ina ia i ai le itiiti ifo i le 5 mm i le va o latou ulu ma puipui.

Faʻatulagaina o le fufulu taavale

A maeʻa ona oʻo mai lea o le taimi o le faʻapipiʻi vave o le masini eletise. A o le taimi muamua, e tatau ona togafitia le pito o le kapeneta ma se paʻu e vavae ese ai mai le susu ma mo le faʻaopoopoina o le sima i luga o le kapeneta.

E taua! Ina ia faafaigofie le faagasologa o le sosooina o le sulu i le suavai, e tatau ona faamautu le paluga i luga ae le i faapipiiina.
Ona tuʻuina lea o le atigi i le kapeneta ma faʻamalosi le seleni seia oʻo ina malupuipuia i faʻamau.

Fesoʻotaʻiga faʻaoga

A maeʻa ona aveese le sili atu o le faʻamalolo, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi le sisi i le vai ma le faʻaaogaina otaota. Mo le faia o lenei mea, o se mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻaaogaina faʻaaogaina o masini faʻavavevave mo vai vevela ma le malulu e fesoʻotaʻi atu i le vai inu. O le siphon o loʻo faʻapipiʻi i luga o se masini faʻapipiʻi ua faʻapipiʻiina ma ua fesoʻotaʻi atu i le masini eletise e ala i se suauʻu faʻasolo.

Saunia ni laupapa puipui mo le taumalulu.

Faʻamoto ifo le faʻapipiʻi

O lenei ituaiga masini fufulu e fautuaina e faʻapipiʻi pe afai o loʻo iai le meafale umukuka i lalo o le fale faigaluega e tasi, ma e le o potopoto mai vaega eseese. O le ituaiga vaʻavaʻaʻi e fetaui lelei i totonu o le tuʻufaʻatasiga o se laulau masani ma tuʻuina atu i ai le maualuga, ae i le faʻatulagaga e tele taimi e faʻaaoga ai. Ma o le mea sili ona faigata o le saʻo ma saʻo le tipiina o se lua i totonu o le pusa. Aʻo leʻi faʻapipiʻi le sima, e tatau ona e siakia le i ai o faila faapitoa ma se faamau i totonu o le pusa. E tatau foi ona saunia meafaigaluega i le tulaga o:

  • eletise eletise;
  • sikola faʻapipiʻi;
  • faʻauʻu uʻamea ma se 10 mm fofo;
  • lanu lanu paʻu lanu;
  • maualuga;
  • solofanua;
  • Phillips screwdriver;
  • fusi fale;
  • pule;
  • se penitala;
  • tulimanu.

Faʻavae sauniuni

Mo se amataga, e fautuaina i luga o le laulau lea e tatau ona tuʻuina ai le atigi, e fuafua ai le nofoaga o le lumanaʻi i le lumanaʻi ma maka i ni penitala se lua. Ona liliu lea o le pusa i luga o le pesini, e ala i le lua e te manaʻomia e maua i luga o le laulau le pito i luga o le laina o laina muamua na lolomiina laina tuʻu ma vavalalata i le ogatotonu o le fagu.

Aoao pe faapefea ona fai se vaega tauaso i ou lava lima, aveese le paʻu paepae mai le taualuga, faʻapipiʻi paʻu paʻu i totonu o le atunuʻu, faatulaga lelei laufanua i luma, ma ufiufi fale puipui mo le fale taumafanafana.
Ona sosoo ai lea ma le faaogaina o le pito i luga ma le pito i lalo o le sulu e tutusa tonu lava ma pito lata ane ma lata ane o le laulau, e tatau ona e tusia se penitala i le tuaoi o le sisi. A maeʻa lena, fua le lautele o le itu ma fufulu ma, i totonu o le tala o loʻo otooto atu i luga o le galuega, fuaina tuaoi o le lumanaʻi i le fesoasoani i mea fua fua ma penitala. O le lautele o le itu e eseese i ituaiga eseese o nei masini umukuka, ae masani lava e 12 mm.

Vitio: O le faʻaaogaina o le moli i totonu o le umukuka

Totoina

Aʻo leʻi tipiina le paʻu i luga o le pito laʻititi o loʻo faʻamatalaina i luga o luga o le laulau, faʻaoga se mea puʻe e vaʻai ai pu ile tulimanu e faafaigofie ai le gaioiga. Ona, faʻaaogaina lea o se moa, e matua taua lava mo le tipiina o se pu, faʻasolosolo sikula i le tele o nofoaga o le fusi, ina ia le paʻu le pito i luga o le laulau i le faaiuga o le gaioiga.

E taua! O lenei taotoga e tatau ona faʻatinoina ma le faʻaeteete, talu ai, i le isi itu, e tatau ona ulu le moli i totonu o le lua, ma i le isi itu, o le suiga moni mai le makaina e mafai ona maualuga le 3 mm.
I le maeʻa ai ona e galue ma le jigsaw, e tatau ona e aveese le kesi ona vaevae lea o le pefu mai le tipi ma tuu i lalo le sisi i totonu o le lua o le mea e siaki pe lelei le sisi.

Faʻasologa o mea

O se mea e le togafitiina i le taimi o le taotoga i tulaga o le maualuga o le toʻimamafana e mafai ona afaina i le pala ma mulimuli ane faʻaleagaina, lea o le a mafua ai faafitauli ogaoga o le malulu i totonu o le tapu. O le mea lea, tipi, saoloto mai le efuefu, faʻamamaina i le pepa o le emery ona ufiufi ai lea i le paʻu mama. E mafai ona e puipuia le tipi i le kelu o le PVA, ae e tatau ona faʻatali mo se itula seia maeʻa le kelu.

Faʻatulagaina o le fufulu taavale

A maeʻa lena mea, e tatau ona faʻapipiʻi le paʻu, tuʻuina atu i le pusa, faataamilo i le nofoaga o le itu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faʻataʻavale muamua i nisi o solvent. Ona faʻaaogāina lea o se mumu i luga o se mea manifinifi ma uu i le itu o le pusa. O loʻo faʻaaogaina se laulau i luga o le laulau i le va i le va o le pito i fafo ma le laina tipi.

Faʻatūina le ea i le fale.
Ma mai totonu, e tatau ona faʻapipiʻi mama i luga o le mulumulu e leʻo maeʻa. E mulimuli mai le faʻapipiʻiina o le sisi, lea e manaʻomia ona amata mai le itu o le mea faʻapipiʻi, ma e aunoa ma se pulu, e tatau ona faʻaauau lona faʻafeiloaʻi i totonu o le lua seʻia oʻo ina faʻafesoʻotaʻi vavalalata ma le laulau. Faʻaauau le faʻaaogaina o le tulaga e pei o se faʻapipiʻi, e tatau ona e faʻamautuina faʻamau. Afai e tosoina le sili atu i luga o le pito i lalo o se mea faʻapipiʻi umukuka, e tatau ona aveeseina i le taimi e tasi faatasi ai ma faailoga e faʻaaogaina i luga o le tui. E tusa o se aso mulimuli ane, pe a oʻo ina faʻamalosi le siliki, o le a faʻapipiʻi le sulu mo le faʻaaogaina.
I se taumafaiga e teuteu le avanoa i totonu o le fale, ia gauai atu i le mafai ona faia se afu, alpin slide, puna, pa puipui, moega fugalaau, vao, rose laau, mixborder, vai vevela.

Fesoʻotaʻiga faʻaoga

O le paluga, faʻatasi ai ma masini e viliina i ai, e mafai ona faʻaoʻo i luga o le masini vave aʻo lei faʻapipiʻiina i le worktop, pe mulimuli ane. E tatau ona faʻafesoʻotaʻi paʻu o le suavai malulu ma le malulu i paipa talafeagai o le faʻaogaina o palama ma siaki le mausali o le fesoʻotaʻiga. O le siphon e tatau ona faʻamau i totonu o le lua ma faʻapipiʻi i le suavai e ala i paipa paipa.

Faʻapipiʻi faʻapitoa o sisi na faia i maʻa maʻa

O le tele lava o taimi, e tuʻuina atu i luga o le talosaga faʻasolosolo faʻasalaga mo se ituaiga o sinku. Afai e le tupu lenei mea, ona tatau lea ona vavae le lua i le ata lava lea e tasi e pei ona faamatalaina i luga, ae le o se jigsaw, e tatau ona e faʻaoga se masini e faʻaogaina mo le galue ma le sima. Faatasi ai ma nisi o poto masani, o se vaega talafeagai o meafaitino ma meafaigaluega, faapea foi ma le mulimuli lelei i faatonuga a se tagata faufale, e mafai lava ona e faʻapipiʻi se lavalava taavale ia oe lava e aunoa ma le aofia ai o tagata taugata taugata.

Vitio: auala e faʻapipiʻi ai se goto

Faʻamatalaga:

O le tekinolosi e matua faigofie lava Wink O se mea faʻapipiʻi e faʻamamaina i se pulumu mai le vao ma le pefu. Faatasi ai ma le fesoasoani a se tui-pistol poʻo le faʻaogaina o auala (hama, ma isi mea), o le siliki e tulei mai i le kesi ma faʻaaogaina i luga ole papa. Ona faʻamaʻu lea i se tamatamailima i totonu o se pusa laupapa, ma se mea manifinifi, e oʻo lava i le papa. Ua soloi le limatusi i se solo solo poo se isi pepa talafeagai. Wink All. Lafu o le a mamafa, ma e le oso i soo se mea. E mafai ona e faʻapipiʻi i luga o le siliki (faʻapitoa), e aunoa ma ni faʻamau.
Wazawai
//www.mastergrad.com/forums/t20830-ustanovka-moyki/?p=241162#post241162

E tatau ona vavae i luga o le laulau mo le fufuluina o le silasila.

O le BOSCH T101B jigsaw faila ei ai le nifo, o lona uiga, o le nifo e lūlū agai i le jigsaw. O le a le auala sili e mafai ai ona tipi - ina ia i ai le uila i le itu o le laminating layer o le laulau, pe sili atu foi le liliu o le laulau ma tipi i le isi itu? E tatau ona le faaituau le paʻu o le siliki ('aʻai tioʻamea)? Faafetai.

Drpilman
//www.mastergrad.com/forums/t20830-ustanovka-moyki/?p=3803111#post3803111