Faatoaga

Le tele o le seleselega ma fualaau suamalie - Yandykovsky apu o ituaiga

O le asō o le a tatou faʻamatalaina le tele o laʻau 'aina - Yandykovskoye.

E talisapaia e le tele o fai togalaau mo lona tofo lelei, tele le seleselega, agavaʻa ma e le o se tausiga faigata.

O le a le ituaiga?

Yandykovskoye - eseese ma le taumafanafana taumafa o fua. E mafai ona amata pipi mai ia Iulai 15 seia oo i le faaiuga o le masina.

Vaomatua faʻatoʻaga

O ituaiga o taumafanafana e mafai ona teuina e le silia ma le 1-2 vaiaso. I le taimi lava e tasi, o le Yandykovskoye e iloga i le maualuga o le maketi, faigofie le femalagaaiga, ma le paʻu malosi. O nisi o fua na paʻu'ū mai i laau o loʻo tumau pea (e aunoa ma ni nifo, maʻila) ma e mafai ona faʻaoga atili.

Ina ia mafai ai e fua ona taofi o latou uiga lelei, ia taumafai e taofi le fualaau aina i se nofoaga malulu (pulou, otaota, otaota) i le vevela o le 2-8 tikeri. E sili atu ona taoto lelei ia apples i se pusa tasi, tuu i totonu o pusa laupapa.

Aua nei galo e paʻi atu i apu mai lea taimi i lea taimi e aveese ai le vete.

Faʻasalaga

Le sili ona lelei eleʻele: Avgustovskoe, Iulai Chernenko, Anis Scarlet.

Faamatalaga eseese Yandykovsky

O le ituaiga o loʻo tuʻuina atu i ona uiga taʻitasi ma uiga e iloagofie ai mai isi apu.

  1. Tele. I le popofou o tausaga, o fualaau oona e faʻaalia i le saoasaoa o le tuputupu aʻe ma se pale paleni, lea o le a avea ma vaʻaiga ma gaogao i le gasologa o tausaga.
  2. Faʻatau i luga o le ogalaau ma o lala autu o lanu enaena. Paranesi talotalo, ola aʻe mai le ogalaau i se maualuga o le 45 tikeri, faʻavave, faigofie le lamolemole i le paʻi.
  3. Lanu faʻapipiʻiina, faʻafefeteina, enaena, pala.
  4. Lea tele, oval, umi faʻatasi ma se faʻavasegaina ma faʻafefeteina fautuaga, pouliuli lanumeamata, malosi lautele.
  5. Fugalaau paepae ma se lanu piniki.

Fua:

  1. O pusi e laʻititi pe tele, faʻasalalau, lapotopoto, fai sina pulou, laʻititi tasi itu.
  2. Fuʻu lanu lanumeamata lanumeamata-samasama. I le taimi o le tuʻuina atu, latou te sili atu le manaia. Lulu mumu, faʻaalia i luga o le fogaeleele atoa. O le fogaeleele e lamolemole.
  3. O le siva e lautele ma loloto.
  4. O le au o le fua, e tu i fafo mai le faʻavao.
  5. O le ipu o le afa tatala, o le saula e lautele.
  6. Ua tapunia potu toto, o laumei e lapopoa, lanu enaena.
  7. O le aano e paʻepaʻe ma kulimi, suamalie suamalie, sili ona suamalie.
  8. E sili ona lelei pi. Alu lelei i le gaosiga, mo le faʻatau atu, faʻaaogaina mo le taina o fale, tao tao, salati.

Faʻasologa o talaʻaga

Yandykovskoye - o le tele o vaipanoa, lea na faʻaalia i le 18 senituri i le teritori o le itumalo o Astrakhan. O le nofoaga o tufatufaina atu o le nuu lea o Yandyki, o lona mamalu na maua ai lona igoa. Na faamatalaina muamua e Mr. Tanator i le mekasini "Fua" i le amataga o le 20 seneturi.

Soviet scientist V.V. Pashkevich mulimuli ane na faasino atu ia te ia i se mea tutusa o le lanumumu Astrakhan, e ui lava o Yandykovskoe ei ai ona lava uiga, mo se faataitaiga, o le gafatia o togalaau lelei tele e ala i le taoto. O se suesuega manaia na faia le Volgograd station VIR.

Sa suʻesuʻe e saienitisi ia togalaau latalata ane i le talafatai o le Vaitafe o Volga. E tele vailaʻau (clones) o lenei ituaiga ua maua i nei nofoaga.. Na filifilia e le au suʻesuʻe sili atu i le 20 ituaiga lapoa e tusa ma le 200 i le 250 kalama, ma amata ai ona latou fausiaina se ituaiga e taʻua o "Yandykovskoye Large". O fua o le ituaiga muamua e iai le mamafa e na o le 80-150 kalama.

Atinaʻe o le natura tuputupu ae

O le ituaiga o loʻo tufatufa atu i Lower Volga. E le gata i le Volga, ae faapena foi i le Crimea, lea e ola ai i le tele o togalaau ma ua manatu o le a folafolaina.

Tuuina atu

E amata ona totoina laau i le 5 tausaga talu ona totoina. O laau Apple o lenei ituaiga e maua ai le tele o gaosi faaletausaga. I le averesi, mai le tasi laau e mafai ona e oʻo i le 180-200 kg o apu.

Toto ma tausi

Faʻasalalau ma le faʻaeteete lelei, e ola umi laau ola ma fua lelei i le 80-100 tausaga. O le tuputupu ae o lenei laau o le apple tree e le faigata, mulimuli i fautuaga faigofie.

E tatau ona matala le lauʻeleʻele, malamalama lelei.

Aua e te totoina se apu i le vanu.

I luga o se nofoaga pogisa, o laau e le o tutupu leaga, ae latou te le aumaia ni mea totō..

O laau Apple e mafai ona amata ona totō i le amataga o Me, pe a oʻo mai le kiona mai le saite ma le maeʻa o le po.

Afai e le lava le mafanafana o le eleele ma tumau pea i le kiona, e sili atu le tolopoina o le galuega e tulaʻi mai ai.

O le eleele mo le totoina e tatau ona faʻaleleia, malamalama ma le gaogao. E tatau ona tineia le palapala ile palapala ma le lime.. Afai e mamafa, ele, e te manaʻomia e faʻaopopo le oneone.

Faʻatasia le faʻaleleia atili o le mafanafana. Mo le faia o lenei mea, e tatau ona e eli se loloto loloto ma le loloto (pe a ma le 50 i le 50 cm), fai se palapala i le pito i lalo, faʻaopoopo le faʻamalo (peat, ash). Tuu le fatu laau i le totonugalemu o le lua, faasaʻo aʻa ma tanu i le eleele. Manatua o le ū o le ua e tumau pea i luga o le maualuga o le eleele..

I le tausaga muamua, e le faʻamaʻaina le apu. E na o le taimi e tulaʻi mai ai. Amata mai le tausaga lona lua o le olaga, e mafai ona e fafagaina falaoa ma fugalaisa.

A amata ona fua mai le apu (mai le 5 tausaga), e mafai ona fafagaina 4 taimi i le vaitau.: aʻo leʻi muamua laʻau, i le taimi ma pe a uma ona tupu aʻe ma a maeʻa le seleselega.

O tausaga taʻitasi e talafeagai ai le faʻatinoina o le faiga mo le teuteuina o lala ma lala.. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻatoʻa saʻo ai le pale, o le a avea ma puipuiga o faʻamaʻi. E oo lava i laau tuai e manaʻomia le teuteuina ma amata ona fua tele mai pe a maeʻa.

E tatau ona faʻalelei ma masani le faʻatau. I le vevela vevela, e fautuaina e fufulu le palapala i le afiafi e puipuia ai mai le vevela ma susunuina.

E le fiafia Apple i se faasiliga o le susu. Mo le tafe o le vai e faia ai ni togalaau faʻapitoa i autafa.

Tausia le eleele.

Wea, aveese aʻa, laau matutu, vao.

Tata le palapala e fesoasoani e manava i timuga timuga ma fesoasoani e satu le eleele i le susu i se vevela vevela.

O se ituaiga taumalulu taumalulu lelei e le eseeseo le mea lea, i tausaga muamua taumafai e puipuia le apu mai le matagi ma le tau malulu.

Aʻo le i amata le tau malulu, mulch le palapala i lalo o se laau faʻatasi ma peat, humus, vaovao, paʻu, seedust. Fai se lagolago faaopoopo e ala i le nonoa o le fatuga i pine o loʻo lafoina i le eleele.

Ina ia puipuia le laau mai i rota i le taimi o le taumalulu, ia nonoa se ogalaau ma se fir-laupapa pe tuu i luga o le paʻu.

Maʻi ma faʻamaʻi

O le faʻatautaia ma faʻamaʻi e sili atu ona faigata nai lo le mataituina o puipuiga. O le mea lea, faʻaalu i tausaga taʻitasi le togafitiga o le tautotogo ma vailaʻau iniseti, faia le teuteuina, mataituina le faʻamautu lelei. O le laau e fai ma autu i le osofaʻiga o le tele o meaola faalafua (aphid, moth, mite, moa, tagata fugalaau, ma isi).

Fesoasoani lelei e faʻafetaui i latou: fofofos ma chlorophos, fumigation tapaa. Mai faʻamaʻi faʻamaʻi, o le mea sili ona taatele o le paʻu ma le paʻu paʻu. Mo le paʻu paʻu, faʻamaʻi sulpeti solution poʻo le togafitiga faʻatasi ma le vai Bordeaux fesoasoani lelei.

E mafai ona e faʻaumatia le paʻu i le suʻiina o le sulfur colloidal.

Yandykovskoye ua manatu o se ituaiga o le manuia tele mo le galueaina i le tele o itulagi o lo tatou atunuu.

O laau e maua ai le tele o fualaʻau taʻitasi.

O fua e maua ai le tofo lelei ma le tulaga tau pisinisi. E le faigata le tausiga o laau.

Faatasi ai ma le tausiga lelei mo le tele o tausaga, o le a latou tausia se foliga teuteu ma aumai le seleselega.