Fua o le gaosiga

Fugalaau "Faʻasalaga": uiga, lelei ma mea le lelei

O le "Faʻasalaga" o se fualaau vine, e iloga mai i le amataga o lona matua, taimi faigata o le taumalulu, faapea foi ma le lanu ese o vine. O fua o lenei fusi e samasama ma e le itiiti ifo i le tofo ma le lelei ia latou "uso" mumu. Matou te fautuaina e iloilo se faʻamatalaga auiliili o le ituaiga ma mea e manaʻomia mo lona galueaina.

Faʻasologa o talaʻaga

O le ituaiga "Runaway" na fafaga i le nofoaga o le Kokinsky e ala i lima o le faatupulaia o Kazakov ma o loo aofia ai i le "Golden Series of Cossack Raspberry".

E te iloa? O fualaau suamalie ua tufatufa atu i togafitiga masani. E faia i le teas, lea e foliga e faʻaitiitia ai le vevela ma o se auala lelei tele e puipuia ai le manava ma le malulu.

Faamatalaga o le vao

Faʻamatalaga o le ituaiga e sili ona lelei e amata i le vao. Laʻau faʻapipiʻi "Faʻasalaga" faʻavaivaia le faʻaleleia, faʻalauteleina o le malosi ole malosi. E mafai e le vao ona taofi mai 6 to 10 togi. O fua i luga o lea mea e puupuu, laʻitiiti, lanumeamata ma saʻo. O laulaau e lanu meamata, e leai ni laʻau manoa i pito.

Siaki i ituaiga vine e pei o le Lyachka, Gusar, Hercules, Kirzhach, Atlant, Caramel, Cumberland, Giant, Yellow Giant, Barnaulskaya, Heriteage "," Meteor ".

Fualaau Faʻamatalaga

O laʻau e iai lanu samasama auro, ma o le foliga o le pi e lapotopoto. O le mamafa o le mamafa o le meaʻai e 2-3 kalama. Latou te tofo suamalie ma suamalie, ia i ai se manogi manaia.

E te iloa? Ua faʻamalosia tamaitai e 'ai fualaau, ona o loʻo i ai se aafiaga lelei i le faʻalavelave.

Manaomia o le malamalama

"Loto" alofa i le malamalama. E le manaomia le totoina i lalo o lalo o laau poʻo lalo o isi punavai o ata lafoia. Afai e paʻu ifo se ata ia te ia i se taimi faapitoa o le aso, e mafai ona ia faʻaaoga, ae le o se taimi umi.

Manaomia o le eleele

O se tasi o mea tāua o le tausia lea o le palapala lea e tupu ai le fugalaau. O le lauʻeleʻele faʻataʻamilo i le vaomatua e tatau ona vela ma faʻamalosi e le aunoa. Faʻaaogāina o le faʻamaʻiina o le a matua aoga. I le tautotogo, faaaoga mullein, i le tautotogo - fugalaʻau o loʻo i ai le potassium ma le maika.

E taua! O se auala lelei e faʻaosofia ai le fuaina mai o fugalaau o le mulching i mea oona. O se vaega o mulch o se punavai faaopoopo o meaai paleni.

Vaitaimi

O le fugalaau lanu samasama amata e amata i le ogatotonu o Iuni, lea e fesoasoani e puipui ai mai le fusi. A o lei amataina le vaitau o le fugalaau, o togavao o lenei laau e togafitia i karbofos.

I nisi tulaga, faʻaaoga le "Spark" poʻo le "Faʻamatalaga". E faia lenei mea ina ia faʻamalo le fale o parasite o loʻo totoe.

Gestation period

O lenei ituaiga e amata mai ia Aokuso i Setema. O fua o le vao e maua i le taimi lava e tasi, lea e mafai ai ona faʻaaoga pea fualaau aina fou, faʻamaʻi ese mai latou mai le togavao.

Tuuina atu

O le vasega "Runaway" e le maua ai le maualuga o le gaosiga. I le averesi, o le a maua mai se fualaau e tasi mai le 1.8 i le 2.2 kilokalama. I le tele o ituaiga, o lenei fuainumera e 2-3 kg.

Malosiaga

"Faʻasalaga" e le oi ai ni fale lelei feʻaveaʻi. E teuina mo sina taimi ma e le fetaui lelei mo le maalili, o le mea lea, i le taimi o felauaiga, e ono tulaʻi mai ni faigata, ma atonu o le a faasolosolo malie lava le paʻu.

Faʻafitauli i tulaga tau siosiomaga ma faʻamaʻi

O lenei ituaiga e seasea lava ona maua i faʻamaʻi, ma afai e tupu lenei mea, e faigofie ona latou taliaina. E i ai le teteʻe malosi i le malulu ma le palapala. Ae peitai, o le lelei o le tau ma le eleele, o le sili atu foi lea o fugalaau.

E taua! Mo le puipuia o fugalaau mai pamu, ola i le mea e tupu ai, calendula, pi poo le paina paʻepaʻe.

O le faigata o le taumalulu

"Faʻasalaga" o se tasi lea o ituaiga e mafai ona lelei le faʻamalo. I le taumalulu, o le nofoaga o loʻo tupu ai lenei ituaiga laau e foliga mai e leai se aoga, talu ai o le lumanaʻi lumanaʻi o loʻo i totonu o le eleele. Afai e leai se kiona i le taumalulu, ia ufiufi le vao ma le laʻau poo laulaau.

Faaaogaina o vine

Berries "Runaways" e masani ona faʻaaoga fou. Fomaʻi fautuaina e 'ai fualaau lanu samasama mo tagata e faigofie i allergies. I nei fua e felagolagomai le tasi i le suamalie ma le manaia. Latou te fetaui lelei e faia ni compotes poʻo ni jams. O le isi faʻaaogaina o "Runaway" o vine o meaai pepe.

Malosiaga ma vaivaiga

"Faʻasalaga" ei ai uiga lelei ma lelei.

Faʻaauau

  • Faʻafaigofie ona faʻafeololo le vevela o le vevela.
  • Fua e fua i le taimi e tasi, o lea e faigofie ai ona latou 'ai fou.
  • Faʻaaogaina i togalaau faʻatoʻaga.
  • Faʻafeiloaʻi pe a aoina ona o le maualuga o le tipu.
  • Lelei lelei.

Faʻasologa

  • Spikes i luga o le tipu.
  • Laʻu maualalo.
  • Le lelei i le taimi o felauaiga.
  • E le mafai ona e malolo.
  • Ua faaalia e le leaga ia lava i le uaina.
O le vasega "Runaway", e le masalomia, e tatau ona tupu aʻe na o ia i luga o se saite. O le tuufaatasiga o foliga vaaia e le masani ai ma uiga matagofie o le tofo o le a sili ona manaia ia te oe. Le manuia i le tuputupu ae!