Laʻau

A e totoina le phlox i le tautotogo i le laufanua

O laumei teuteu lanu i totonu o lanu susulu o le phlox. Latou te fiafia ia latou fugalaau i le taimi atoa o le taumafanafana, o loʻo ufitia ai tagata ua mavae o loʻo o atu ma se manogi manogi. O le ki i le manuia i le olaga umi o le phlox i togalaau e talafeagai lelei.

Le taimi e toto ai phlox

Totoina o le phlox i le tautotogo ile eleele tatala e tatau ona vave. Ina ua uma ona liusua le kiona, ma o le eleele e lei lava le taimi e malogo ai.

  • Mo le itu i saute, o lenei vaitaimi e pau i le faaiuga o Mati - ogatotonu o Aperila.
  • O le vaega pito i totonu o loʻo totoina phlox i le faaiuga o Aperila.
  • O atumauga i matu e faʻatali mo le faaiuga o Aperila poʻo amataga o Me.

Faanatinatiina le eseese o le fiafia e ola ai i Rusia.

E taua le iloa! O le vaitau mo le totoina o le phlox i le tautotogo e lua vaiaso, seia oʻo ina oʻo atu aʻa i le tuputupu aʻe ola.

Taʻaloga o le tau i le tautoulu

O le lelei o le totoina o le autumn o le umi lea o le totoina o vaitau - e oʻo atu i le 40 aso. O le laau e maua uma ai lona malosi i le tuputupu ae o aʻa, ma i le taimi o le tautotogo e sosoo ai, o le phlox ua fuga atoa. E ui ina a uma le totogo o le tautotogo, i le taumafanafana, e ono tolopoina pe ono toesea atoa.

O le totoina o le autumn e mafai ona vave amata i le maea ai o le faafouina o faafouga. O atinaʻe taʻitasi e iai sana lava fausaga faʻatulagaina. E masani lava o le faaiuga o Aokuso - o le amataga o Setema. O ituaiga o fuālaʻau e vave faʻaleleia e totoina mai le ogatotonu o Setema i le faaiuga o Oketopa.

O le a le mea e fai pe afai ua pasia aso ua fautuaina

Aiga ile phlox faʻafeiloaʻi le gafa ma le vaevaega o le fatu, e oʻo lava i le taumafanafana ma le fugalaau. I le faagasologa o lenei gaioiga, e taua le aua nei faaleagaina aʻa, ma toto le delenki i le vai e le aunoa.

Afai e pa'ū le tau i le tautoulu, e taua le taofia o aʻa mai le malulu. Mo lenei mea, e mulimulitaina fasi laau i vaovao, sawdust, peat.

Mulch i lima o le fai togalaau.

E taua le iloa! I le taumalulu, e le mafai ona ufitia le phlox i mea e le mafai ai ona pasi le ea. E taalili le laau ma oti.

E faʻafefea ona filifili se mea totō e totoina ai

Totoina o le chrysanthemum i le tautotogo i le eleele avanoa

I totonu o nofoaga autu o togalaau, atonu o le a faatau mai ai ni ituaiga meaʻai e leai ni meaʻai. Na aumai i latou mai Europa ma ao faagasolo le faʻafeiloaʻiga, o latou aʻa e masani lava ona magumagu. O nei laau toto e matua tiga ma mo se taimi uumi ua faʻapipiʻiina. I foliga vaaia, latou te amata faʻalatalata atu i le ata i luga o le afifiina pe a uma le 2-3 tausaga o le olaga i totonu o le togalaau ma tausi ma le faaeteete.

O le ola maloloina ma le tuputupu ae o fatu laau o le ai ai ma tagata fugalaau i le lotoifale. E taua foi le latou tuputupu ae i lalo o tuutuuga lava e tasi, o lona uiga o le a sili atu le faigofie ona maua aʻa i se nofoaga fou.

E tatau i le pepe phlox ona iai ni fualaʻau lanumeamata ola maloloina e oʻo atu i le 10 cm le umi. E le tatau ona matutu aʻa, e leai ni afua ma pala. E tatau ona faapuupuuina le aʻa i le 15 cm.

Delenka

O le togavao o le phlox e faʻatau atu i le tautoulu e tatau ona 2-3 ona 'ulu, mafiafia ma lanu meamata. Laʻau maloloina e oo i le 15 cm le umi, lea ua uma ona tuʻu ai fatuga o le faafou.

O le totoina o le Phlox o se laupepa o aʻa ma pulupulu totogo. O latou laʻau e tatau ona lanu meamata. O aʻa e le tatau ona matutu, faʻamaʻi pe faʻatasi foʻi ma faailo o le pala. O latou umi e le tatau ona sili atu i le 15 cm.

Faʻaleleia eleele

O le tuufaatasiga o le eleele mo le phlox o se vaega taua tele i le tausiga o nei matagofie.

Le taimi e totō ai laau: totoina i le tautotogo po o le tautotogo

Mo le totoina, ua saunia le eleele mo le ono masina:

  • o le nofoaga ua filifilia e tatau ona faamamaina o otaota ma vao leaga;
  • o le saite e tatau ona faʻanofoina i nisi o taimi ina ia maua ai le malosi o le palapala;
  • Talu ai o aʻa o le phlox e tupu i le loloto o le 30 cm, o le galue e le tatau ona itiiti ifo nai lo lenei loloto.

E tusa ai ma le ituaiga o palapala, e manaʻomia nisi faʻaopoopoga:

  • E manaʻomia e Clay le oneone, oneone maualalo, humus, compost, lime, mea faʻamalaʻau.
  • I le le manaomia o le faʻaopopo o le eleele palapala, palapala eleʻele, humus, compost ma mineral fertilizers.

E taua le iloa! I le taimi o le totoina, faʻapipiʻi faʻamaʻiina i le lua. Fualaʻau pailatosia i le taimi o le totoina o le autumn ma le oona-o iai i le tautotogo.

Tofiga

Totoina o le hydrangea i le tautotogo ile eleele

I le faaiuga o Me, o fatu e totoina i luga o se fugalaau i le lumanaʻi. E manaʻomia le faʻamamaina o le eleele i le vai mafanafana, e le tatau ona faʻalauteleina fatu (fai faʻatoʻa fautuaina le lulu e aunoa ma le alu i totonu o le eleele).

A uma ona toto fatu mo ni nai aso, e tatau ona e ufiufi i se ata tifaga. Ma le isi, ia tausisia le susu e ala i le fufulu, ma a maeʻa, faʻaitiitia le faʻamalosia ina ia le aʻa ai aʻa talavou.

O le tuputupu ae o le phlox faaletausaga mai fatu e fesuisuiai. E muamua totoina le fatu i totonu o papatusi i lalo o le ata, i le amataga o le tautotogo, ma i le amataga o Me, ua sauni sauniuni mo le totoina i le eleele avanoa.

E faapefea ona tupu le phlox mai fatu

Mo le manuia o le faʻalauteleina o le phlox e aʻa, e tatau ona i ai sapalai o meaʻai. O le amataga lea o le tautotogo po o le tautotogo.

O aʻafiaga Autumn e vaeluaina i le 2/3 ma totō i pusa i eleele mama, faʻafefete i le oneone oneone i luga. Latou te manaʻomia le sulufaʻi i le malulu ma le pogisa. Ma i le tautotogo, faʻalemu lemu le vevela ma le moli. I le masina o May, ua saunia le laʻau mo le gaosiga i le aʻoga i luga o le eleele.

I le tautotogo, o le totoina o phloxes ma le rhizome e faigofie. E faapefea ona toto le phlox i le tautotogo, ina ia le afaina ai le tina? E tatau ona e tipi aʻa i na o le 1/3. Ona tuu lea i totonu o ipu ma ola ai i totonu o greenhouses i se vevela e leai se maualuga e sili atu nai lo le 10C, ua ufitia mai le malamalama. A maeʻa le lua vaiaso, ona faateleina lea o le vevela i le + 25C. Faʻapupulaina totogo masani masani i le la. 10 cm le totoina o laau totō ua totoina i totonu o le aʻoga i luga o le eleele.

E mafai ona e vaevaeina le vao o le phlox i le amataga o le tautotogo po o le amataga o le tautoulu. E vaeluaina le togavao i ni vaega o ni vaʻai.

Taua! O le mea autu lava, o tamaʻi malosi e taatia i aʻa, a aunoa ma latou o le a oti le delenka.

Le faagasologa o le vaevaeina o le pupu o le phlox

Faʻaleleia ma faʻaleleia atili

E tatau ona totō Phlox uma faʻaletausaga ma le tausaga, naʻo totonu o se mea na saunia muamua.

Totoina o se fatu laau i luga o le eleele

E faʻapefea ona toto le phlox i luga o le eleele avanoa:

  1. O le pito i lalo o le lua e tatau ona tuʻuina atu i le eleele mama.
  2. Mai le palapala, o se mauga e faia, lea e tuu ai le fatu, ma aʻa ona aʻa i lalo.
  3. I le taimi o le totoina, e tatau ona e faʻamagoina le fatuina, fuafua i le taimi o le tausaga.

E taua le iloa! Laititi eseese e totoina i se mamao e 35-40 cm mai le tasi. Umi, mita le va.

E faigofie le tausiga o Phlox:

  • O le faʻamalamalama lelei o le a maua ai le tele ma le faʻaauau ona tupu.
  • E tele mea e fai, ae le o taimi uma.
  • Vaitaimi, e manaʻomia le vaʻaia o le eleele ma aveeseina vao.
  • A o faagasolo le vaitau o le fugalaau olaola, o le faʻaofiina o faʻamaʻi faʻamalosi faʻapitoa i vaiaso taʻitasi e talafeagai.

Se fesili e sili ona manaia e fiafia i ai tagata fiafia fugalaau, o fea e toto ai le phlox i le paolo po o le la? E leai se tali manino, aua:

  • fugalaau i le la o le a tele, ae o le vao e sili atu le sikuea;
  • i totonu o le paolo, o le a totogo pupu, ma o le fugalaau e seasea maua;
  • o le vevela i le aoauli o le aoauli e mafai ona alu ai le mumu i luga o petals;
  • O le a lelei ona totoina i le nofoaga e suia ai le la i se ata lafoia i le ao.

O le tasi o le phlox tausaga a Drummond e fiafia i nofoaga lanu

Mo le taumalulu, o vaʻaiga uma e vaeluaina e toetoe lava a fefiloi ma le eleele. A uma ona uʻu le fugalaau i le peat, humus poʻo se laulau o lau vevela. O le teuteuga e faia mai le faaiuga o Setema i le faaiuga o Oketopa.

E taua le iloa! O pusi lapisi i le taumalulu e ono avea ma se vevela o maʻi faʻaleagaina ma faʻamaʻi.

I le eleele saʻo, o le a matua leai lava se faʻalelei ma le faigofie ona puipuia ma toe gaosia e phloxes. O lenei marshmallow airy of inflorescences ma se manogi manaia ua saunia e avea ma teuteuga o le togalaau i le taimi o le taumafanafana. E faigofie lava ona fegalegaleai ma isi aganuu ma faʻafefiloi ma le matagofie i mea teuteu.