Laʻau

Rosemary: tuputupu aʻe ma tausi i le fale

O le tuputupu aʻe o Rosemary i le fale e le gata o se mea manaia, ae o se faʻamanuiaga e le faʻaogaina. I le faaopoopo atu i le manogi masani o le manogi i totonu o le fale, o le a fiafia le laau i ona foliga e le masani ai. E mafai ona e sauniuni fua ile fale mai le Rosemary mago, aua e faʻaaoga lelei i le kuka mo le kukaina o meaʻai ma iʻa. E le gata i lea, o le rosemary o loʻo iai faʻapitoa tulaga: faʻasaʻo uiga o le vaivai, e fesoasoani e faʻaumatia le popole. Lalo i totonu o le tusiga mea uma e uiga i lenei laau matagofie: o le a le rosemary ma pe faapefea ona ola i le fale.

Eseese ituaiga o ituaiga

I le vao, e tele ituaiga o rosemary, ae mo le ola i le fale e na o le lua e faaaoga: masani / togafitiga ma tatala. Na aumaia e le au faʻatoʻa le tele o ituaiga o le sami mai totonu.

Rosemary ola i totonu o se fale

Vailaʻau

O le masani masani - o le rosemary o le togafitiga - o loʻo ola saʻo laau toto e maualuga atu i le 1.5-2 m faʻatapulaʻa-i-pa. Laʻau ma fuʻa e taua tele i faʻalapotopotoga eseese: meaʻai, vailaʻau faʻapitoa, le gaosia o suāsusu ma vailaʻau. O le vao e faʻaaogaina foi e pei o teuteuga o le togalaau, aua latou te fuga mai i le matagofie i le lanu moana laʻitiiti, lanu violē poʻo le paʻepaʻe. O le mea manogi e tosina ai iniseti aoga i le togalaau poʻo le togalaau faisua.

Vailaʻau faafomai

Tapenaina

O le numera sili ona tele o laau toto, e pei o polo, e mafai ona maua i le itu i saute o le atunuu. I le umi, e na o le 70 cm le fualaau toto, ae ola tele ina ia aofia ai se vaega e tusa ma le 1.5-2 m. I le taumalulu, e iai le tulafono a le laau e suia ai le lanu i lanu meamata. Galue o se laau e fatu ai se pa puipui.

Fiafia ituaiga

O Rosemary o se faʻatoʻaga faʻatasi ma ituaiga eseese. Ona o le foliga mai o le rosemary, e faigata ona iloa se tasi ituaiga mai le isi, ae eseese i le tele o uiga: o foliga ma le lanu o laulaau, o le maualuga, maualuga o fugalaau.

Corsican blue

Freesia faʻatoʻaga ma tausi i le fale ma totonu o le togalaau

O le Corsican Blue ua i ai se aʻa malosi e mafai ona ulu loloto i le eleele mo le 3-4 mita. O le laau laʻau e iloga i laulaau lanu enaena-lanu meamata ma lanu laiti, lanu lanu uliuli. E fuga mai ia Aperila - amataga o Me mo na o le 20 aso. O le vailaau ua taʻua o le vailaau ma ua totōina i moega fugalaau, i luga o le oneone po o le eleele.

Blue winter

Laʻau teuteu teuteu i lau lanu meamata-lanu meamata-e pei o laulaau. E masani ona faʻaaoga e mamanuina moega fugalaau, e fai o se mea e tupu ai rosa poʻo peonies. E sili foi mo mini-togalaau suamalie, o lea ua totōina i tafatafa o le kulimi, chamomile ma le mint.

Faʻalogo lelei! O le laau e matua malulu lava, e mafai ona faʻafefeteina le vevela i le -17 ° C.

Rosemary Tenderness

Fuga lau laau teuteu ma lau vevela 3-4-senitimita-ola. I le tautoulu, o se laau lanumeamata lanumoana e lanu uliuli, ma ia Aperila o le a amata ona solo palasi o fuga lanumoana lanumoana. O le ituaiga e lauiloa mo le teuteuina o le togalaau i le itu i saute, ae o le malulu malulu e matautia mo ia. E ola lelei i nofoaga malulu, vaʻalele lelei.

Rosemary ampel

O se vaaiga matala o se laau afu ma ua ufiufi, tautau i lalo lala. E foliga lelei o se teuteuga o se puipui poʻo se papa papa. Faʻasaga solo ma le salalau o lanu susulu, lala o le rosemary e fausia ai se fausaga matagofie. O le igoa e lelei le tautala mo ia lava - o nei laau toto e fuafua mo teuteuga teuteu o potu.

Rosemary Rosinka

O le ituaiga sili ona lauiloa mo le atiina ae o se fale i luga o se windowsill. E faʻaaoga lelei i le sauniuniga o ipu eseese, ona e maua ai se tofo vevela. Rosemary e tupu lelei i le taumalulu ma le taumafanafana, o le mea autu o le tuʻuina lea i totonu o se nofoaga lelei.

Mea leaga

Rosemary: totoina ma tausi i le fale

Fuchsia faʻatoʻaga ma tausia i le fale

E faapefea ona tupu rosemary? E manaʻomia le totoina o se vao i le fale e tusa ai ma tulafono uma mo le tausiga o le laau. Mo le mauaina o se laau ola maloloina e aofia ai mea aoga, o tulaga lelei e tatau ona faatulagaina.

Taua! O le totoina o laau mo le tuputupu ae lelei e tatau ona tupu i le tautotogo.

Laʻasaga manaʻomia

O le vevela aupito maualuga mo le tuputupu ae e 20-25 ° C i le taumafanafana. I le taumalulu, o le laau e mafai ona faʻaauau pea ona tupu i se tulaga malulu o le itiiti ifo ma le 15 ° C. O nisi vailaʻau e tatau ona maua ai le malulu i lenei vaitau, faʻaitiitia le vevela ile 5-10 ° C.

Faʻamamaga o le ea

O le faatumauina o le maualuga o le susu i totonu o le potu e manaʻomia e puipuia ai le mago ma samasama o lau o le fugalaau. I le taumafanafana, e le manaʻomia se faʻaopoopoga faʻaopoopoga o le susu, ae i le taumalulu e matua tatau lava ona o le vevela ma se potu tapuni.

Auala faʻafefeteina: i totonu o se pani o se kapari rosemary e mafai ona e sasaa suamalie ile susu susu.

Mo faʻamatalaga! Aua e te popole o aʻa o le laau o le a amata ona pala mai le tele o le susu, talu ai i lenei tulaga o le a le mafai e le vai ona oo atu i le alavai.

Malamalama

O Rosemary e sili ona telefoni, e manaomia le tumau (a itiiti ifo i le 5-6 itula) ma le malamalama tele. O le tuʻuina o se togafitiga faʻamalolo e tatau ona i ai i le itu i saute poʻo sasaʻe.

E taua le faʻaaogaina pea o le laau agai i le susulu o le la i le isi itu, o lea o le a le tasi le itu o le laau.

I le tau mafanafana, e tatau ona malulu le laʻau ma puipui mai le susulu o le la, ae i le taumalulu e te manaʻomia le moli tele.

Faʻasusu ma faʻamaina

E tatau ona manatuaina: o le rosemary o loʻo faʻafeoloolo e sili atu le toʻa nai lo le inu tele. Ae, e ui i lea, o le fausiaina e tatau ona faia i taimi uma. E manaʻomia lou fafagaina o le laau i le taimi o lona tuputupu ae: mai le tautotogo ia Novema i masina uma. Talosaga e tatau ona avea ma se faʻamaloilo lelei mo laau toto.

Totoina vine

A o latou tuputupu ae, e tatau ona teuteu le lapisi, ma fai ai se isi ituaiga o laau. E taua tele le taina o laau, aua e mafua ai le laau ina ia alualu i luma, i le lumanaʻi o le a aafia ai le numera o tipu fou ma le matagofie o le rosemary.

Faʻalogo lelei! E ui lava o le rosemary e faaosofia e le alualu i luma mai le teuteu i le 2/3 o le tipu, teuteu i le pito sili ona matutua o le a vaivai ai le laau ma faigofie ona maua i faamai ma meaola faalafua.

Tulafono o le Shrub Transplant

Kolumneya - tausiga ile fale ma le galueaina

E manaʻomia se faʻalauga faaletausaga i se potopoto fou, e aoga le faia o lenei mea i le tautotogo, lata ane i le ogatotonu o Aperila. O le Rosemary matutua e tatau ona suia i tausaga taʻitasi uma, ae o le vaega muamua o le eleele e tatau ona suia i tausaga taʻitasi.

Auala e totoina ai Rosemary

O se gaioiga o se fale e tupu mai i le auala e faʻafefe ai:

  1. O le vaega atoa o le eleele, faatasi ai ma se vao vao, ua aveeseina mai le fugalaau.
  2. O le faaputuga o loʻo tuʻuina lelei i se vaʻa fou.
  3. O le avanoa avanoa e ufiufi i le eleele fou, uma e nutimomoia ma faʻafeinu.

Mo faʻamatalaga! A o tuputupu ae le vao, o le a avea ma foliga o se laau - o le a avea e pei o se talo.

Auala e faʻaleleia ai le rosemary

Totoina o le rosemary, faapea foi ma le tuputupu aʻe e faigofie. E tele auala e faʻaleleia ai laau.

  • Faatasi ai ma le fesoasoani a fatu. O lenei metotia e manaʻomia ai le sauniuni ma le faaeteete o mea totō ma le eleele. Fugalaau fatuina e tatau ona gaosia ina ia faʻateleina ai le germination. O fualaau e manaomia le tausiga faifaipea ma se microclimate faapitoa. A uma ona latou tutupu ae, e tatau ona auina atu i le auala.
  • Laʻau. E tatau ona vavae ese le tumutumu o se laau matua, ona aʻa ai lea i totonu o se mea ua saunia. O le tuʻuina atu o se numera o tuʻutuʻuga, o aʻafiaga e fai ai aʻa, mulimuli ane e mafai ona totoina.
  • Laʻau. 'Otiʻoti lala o le laau i le vai ma faʻatali mo aʻa e aliali mai. A uma ona totō, ona tuʻu ai lea i totonu o se ulo pe ave i luga o le auala.
  • Vaevaega. Le auala e faʻaaogaina pe a suia le rosemary - o aʻa ua vaevaeina i ni vaega ma totoina i ipu eseese.
  • Tuʻu. Latou te punou se tasi o lala o le laau e aunoa ma le tataina mai le vao, sasaa i le eleele. A maeʻa sina taimi, ona maua lea o ona lava aʻa, pe a maeʻa ona vavae ese mai le togavao tina.

Tofiga

<

O faʻamanuiaga o vao o le rosemary ma metotia o le talosaga

A o lei totoina Rosemary, e tatau ona e faamasani ma ona meatotino. O le vailaʻau o loʻo i ai se seti ofoofogia o vitamini aoga ma mea e pei ole thyme, lea i le auala e mafai foi ona tupu i le fale. O le laʻau faʻapitoa o se atua atua mo togafitiga faʻale-aganuʻu, kuka, fatuina o le suauu taua.

Faʻafeiloaʻi i le ituaiga o suauu taua e faʻaaoga mo:

  • faamaluluina le ulu tiga, vaivai ma le atuatuvale;
  • fesoasoani i le faamamaina o uiga o le fulu ma isi malulu;
  • e pei o se vae paʻu pe a maeʻa le aso faigata - faʻasaʻo le fula ma le tiga;
  • o se faʻaopoopoga i le paʻu - faʻamalosia le ulu ma faʻaleleia lo latou tuputupu ae;
  • Ina ia faʻafetaia soʻo se ituaiga o le paʻu o le paʻu, e tatau lava ona e faʻafefiloi le kulimi ma le suāuu taua.

I le kukaina, o le rosemary e masani ona faʻaaogaina i le kuka, ma e avea foi o se vaega mo le gaosia o vao vao.

Talosaga

<

O le ola i le fale, o se laau aoga tele e faʻaaoga mo faamoemoega eseese o se filifiliga lelei. I le faʻaopoopoga i ona vaega o le vaitamini, o le vao o le a avea o se elemene sili ona lelei o le teuteu ma avatu ai se manogi lelei o le vaomatua. E le o se mea e sili ona faigata le ogaoga, ae e tatau ona e tausia lelei: ia faʻamautinoa le faʻafeinu masani ma faʻamalamalama lelei.