Faatoaga

Eseesega ma fua o le maualuga ma fua o manu - Kharitonovskaya cherry

Cherry o soo se ituaiga o se aoga aoga.

I le taimi nei, o loʻo i ai se fuainumera tele o ituaiga ituaiga o laau e avea o se peleni. O iinei tatou te talanoa ai e uiga i le ituaiga meaʻai Kharitonovskaya.

Le matagofie ma le aoga Kryitonovskaya cherry - o se faʻamatalaga o le ituaiga, ata o fualaau aina ma tulafono o le totoina ma le tausiga o loʻo i ai i totonu o le tusiga.

Faʻasologa o talaʻaga ma le faʻaleleia o le itulagi

O lenei ituaiga o le taunuuga o le sopoia Diamond ma Zhukovskaya Cherries.

O le lelei o lenei ituaiga o: fua o le maualuga o fua o le atulaulau lautele, tuputupu ae mausali, fua o laau mautu, faateleina le tetee i coccomycosis.

Uma o Vyanok, Novella ma Volochaevka.

I le 1998, o lenei ituaiga o cherry na faʻaofiina i totonu o le Setete Setete mo le faʻatupulaia Central Black Earth eria.

Faʻaaliga foliga pele o Kharitonovskaya

Mafaufau eseese i foliga vaaia o le laau ma fua.

Laʻau

O laau e mafai ona ola ae i le 2.5 m. O le palealii o le cherry e sili atu lona lautele nai lo le maualuga, o le laau e liliu atu e salalau, o le mea lea, totoina o se togalaau, faia se mamao tele i le va o laau.

O laulaau o Kharitonovskaya o loʻo i ai le tulaga masani o se lau laʻau, e laʻititi laʻititi i le pito i lalo ma e latalata i le pito. O le pito o laulaʻau o loʻo ufiufi, o loʻo i ai se lanu meamata lanu meamata.

O Kharitonovskaya ei ai sona fatu mafiafia lanu enaena. O le petioles e vaeluaina, e le o se taimi umi. O nei fugalaau e fuga mai ma fugalaau paʻepaʻe tetele.

O gafa e aliali i luga o le tausaga talu ai. Fruiting e amata i le lona tolu po o le fa tausaga o le tuputupu aʻe.

Le fua

Kharitonovskaya vine - teleo latou foliga e latalata i le taamilosaga. E lata ane i aʻa o cherries o ni mea laiti laiti.

Malamalama o le Malamalama, Talavou ma Tsarevna Felt ua iloga foi i fua tetele.

I le maualuga e tasi le pusi e mafai ausia 20 mm, i luga - sili atu i le 16 mm.

E tusa ai ma le mamafa o cherries o lenei ituaiga, e mafai e se tasi o cherry pe tusa ma le 5 kalama. I fualaʻau paʻu, ponaivi paʻu-mūmū, faigofie ona vavae ese mai le pipi.

O fualaau aina i luga o le tuputupu ae e tatau ona maua ai se lanu mumu lanu mumu, afai e te vaʻavaʻai vaʻaia, o le a e vaʻai i ni mea faʻapipiʻi i cherries.

O le leai o se masalosalo o nei fua o latou ia lanu manulele leleio lea latou te masani ai faʻaaogaina mo le masi "vave", o lona uiga, pe a velaina cherries ma suka i ni nai minute.

O le taumafaina o le fou e matua suamalie ma aoga, o le mea autu e le o le soona fai, ona o le tele o le suka i luga o nifo, o le a aliali mai ai le gaʻo o le ponaivi, ma e mafai foi ona e faatea ese allergies.

O le aʻa o lenei peleni e umi lona umi, e le matua mafiafia, e faigofie lava ona pikiina mai le paranesi, ae sili atu ona faigata ona vavaeeseina mai le maa e aunoa ma le faaleagaina o le pusa.

Oona, lea e maua mai Kharitonovskaya, ei ai lona lanu mumu lanu mumu.

E sili atu le faʻaaogaina uma lava i le faʻaopoopoga o suka poʻo soʻo se isi mea suamalie. Lenei O peleti e tamaoaiga i mea aoga, ma o vine foi e aofia ai le tele o suka.

O ia ituaiga o cherries e pei o Chernokorka, Zhivitsa ma Fairy e mafai ona mitamita i se tofo faapitoa.

Ata





Eseese uiga

Cheryonovskaya Cherry e patino i ituaiga o mea e ola ai, o lea e le manaʻomia ai ni mea e faʻaopopoina eletise. O le faailoga lava e tasi o loʻo faʻaalia e Tamaris, Ashinskaya Stepnaya ma le manatuaina o Yenikeev.

Kharitonovskaya ogatotonu o le vaitau le vave faʻamalolo fualaau suamalie ma suamalie. E masani lava ona faaaoga Kharitonovskaya mo le gaosiga o le sua.

Faatasi ai ma le faamoemoega e tasi e masani ona faaaoga ituaiga Shubinka, Volochaevka ma meataalo.

Ae mo le le atoatoa o lenei ituaiga o pele, e toatele e talitonu o lenei mea ponaivi tele.

O le mea moni, o faʻamanuiaga o ia vine e ufiufi tasi le tasi.

Ma o nei cherries o le faʻaaogaina lea o le latou faʻaaogaina.

O nei fualaʻau e mafai ona e faia ai jams, jams, compotes, tao tao ma keke e tumu i le uʻamea, ia 'ai fou, malolo mo le taumalulu.

Faʻamasinoga

Cherry laau e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa poʻo le tele o le gauaiI le lava lelei o le suāvai ma le puipuiga mai le malulu ma le oona, o le a fiafia Kharitonovskaya i le tele o fua.

O le fua tutusa e maua mai e ituaiga Zhivitsa, Black Large, Chocolate ma Podbelskaya.

E taua le saunia o le eleele mo le totoina. Totoina laau talavou e tatau i le amataga o le autumn, aʻo leʻi amataina le kiona.

Muamua mea e te manaʻomia e filifili ai i luga o le nofoaga e tulaʻi mai ai. Vaavaai mo nofoaga i luga o le maualuga pe a iai le malamalama lelei ma nisi o laau faʻataʻamilo.

Afai e te manaʻo e totoina sea laau i lou fanua, ma e leai ni maualuga iina, e mafai ona e faʻapipiʻi Kharitonovskaya i le itu i saute o le togalaaulea o le a ia mauaina maualuga le la.

Le mea lelei, toto le peleni lea e pasi ai le vai i le loloto e tusa ma le 2 mita. Ole vai e le tatau ona tafe latalata ile pito i luga.

O le eleele o le itiiti ifo i le 1.5 mita le loloto. O lea e te manaʻo ai e faʻamalosia faia se maualuga o le tusa ma le 1 m.

Ae e te lei auina atu se fatu laau i le palapala, ia saunia i se auala faapitoa.

Lafulafu oneone ma le eletise o le a faia, ae, ioe, atonu e te le suia le tuufaatasiga o le palapala ile laufanua ona o le laau o le vine.

Afai o le elemene o le eleele e sili ona maualuga le maualuga, e mafai ona faʻaitiitia i le limeO le auala aupito sili lea ona lauiloa o le faʻaitiitia o le eletise palapala. Ia mautinoa ia faaleleia atili le tulaga o le fanua - tatala.

Pe a eliina le palapala lea o le a totoina mulimuli ane ai le cherry Kharitonovskaya, e tatau ona e faaopoopo i ai paluga ma fugalaisa, o le a faʻavavevaveina ai le atinaʻeina o le laau, tuʻuina atu i le vai ma fesoasoani e ola ai i le malulu ma le mafanafana e sau ai pe afai e te totoina se laau i le tautoulu.

O le filifiliga o fualaau i luga o le maketi e le faigofie. Soo se mea e te alu ai e faatau mo se laau, o le a e vaai i le tele o laau laiti e mitamita fiafia ma le faaupuga "Kharitonovskaya cherry".

Faʻatau fatu laau already 1-2 years, e tatau ona faapipii i se au. Vaʻai i le aʻa, pe afai e tele naua meaʻai ua faaleagaina pe faʻaleagaina e masani lava ona matauina i luga o le aʻa, o se fatugala e sili atu ona tuʻua i le mea na e vaʻai i ai.

O lea, sei o tatou agai saʻo atu i le tau.

I le ala, pe afai ua e matauina saʻo ao lei oʻo i le tulaʻi otaota ua faaleagaina, aveeseina ma faatagaina le aʻa o totoe e malogo.

Ona togi le aʻa i le vai mo ni nai itulaae e te leʻi auina atu i latou ile eleele.

Pits o le a alu i ai fualaʻau, e tatau ona e eli i le 10-12 aso ao le i totoina. E tatau ona latalata ane Grooves 60 -80 cm le lautele, le loloto o lua - 50-60 cm.

Ina ia mafai ona faʻaleleia le eleele, o le mea e tatau ona faʻamalieina ai le uʻu. lua pe tolu pakete o le humuso le a sili foi pe afai e te faaopoopo iai superphosphate, potassium sulfate ma malala.

O lenei o le faagasologa o le totoina o cherries o le a tupu. Latou te tuʻuina se laau i totonu o se lua, faʻasaʻo aʻa. Ona taʻoto ai lea oi latou uma ma le eleele ma soli i lalo.

Ina ia faʻaleleia se laau totō, e tatau ona e eli faataamilo i ni pu poʻo se tamai alavai, o fea manaʻomia ona sasaʻa i le vai.

Afai o le aʻa aʻa e tumau pea i le eleele pe a uma ona faasusu, o lona uiga na e totō saʻo le laau ma faʻamalo lelei.

Tausiga

O le Cherry e le o ni laau mataga, ae e manaʻomia lava sina tausiga. O lenei manatu e aofia ai faʻainu vai masani, puipuiga mai leaga le tau, puipuiga mai i meaʻai ma le fafagaina masani o laau.

Ina ua uma ona e toto Kharitonovskaya, o le fanua e tatau ona eli i luga i sina taimi itiiti, tatala.

E tatau ona e faʻafeinu le laau ao faʻamamago le palapala, lenei pele e le o se mea manaia tele o le susu.

Afai e te vaʻai i le faʻavaeina o pupuvaʻai e le manaʻomia, aemaise lava i latou e ola i le taumatau saʻo i le paranesi, e tatau foi ona e faʻaumatia.

Faatasi ai ma ituaiga eseese e tatau ona gauai atu i Moscow Griot, Vyanok ma Morozovka.

Le itu taua tutusa e tasi - puipuiga o meaola.

Po o le a lava le mea e ono fai mai e se tasi, ae o nisi taimi e te oso ai foi i le tele o ituaiga o le maʻi, mo le puipuia lea e tatau ai ona gaosia le laau ma ni mea faapitoa.

E taua tele le totoina i tafatafa o Kharitonovskaya "saʻo" laau. E aofia ai: rosa, strawberries, fugalaau, tulip, vine, jasmine.

Aua e te totoina conifers e latalata i cherriesE tusa lava pe o se tamai thuja, o laau apu e mamao foi mai tuaoi lelei mo Kharitonovskaya, e pei o isi laau aina.

I le autumn, o cherries e tatau ona saunia mo le taumalulu. Ufiufi le eleele i le aʻa o le laau ma le launiu, pe, mo se faataitaiga, vaovao. O le a lelei tele pe afai e te faʻafefeteina palapala fugalaau falai.

Ina ia mafai ona puipuia le pusi alofa mai meaola faalafua, e tatau ona e faʻaaoga se mea faapitoa le fofo, lea e aofia ai le omea, mullein ma le sulphate uʻamea. O lona uiga o laau ua liliuina i le tautoulu.

Maʻi ma faʻamaʻi

Po o le a lava le ofoofogia o le tele o cherries, o loʻo faʻaauau pea i faʻamaʻi eseese.

Ua faateleina Kharitonovskaya tetee i coccomycosis.

O ituaiga ituaiga o cherries e pei o le Felt Princess, Minx ma Fairy e puipuia foi i lenei maʻi.

O lenei tiga e masani ona afaina ai isi ituaiga o cherries, ae i le tulaga o sea laau e le tatau ona e fefe i ai.

E mafai ona tupu faʻamaʻi maʻi faʻaleagaina, o lea e tatau ai tago i le ogalaau ma mea faapitoa ma aua nei galo e ufiufi i le lime.

Tupu Kharitonovskaya e le faigata. Faatasi ai ma le itiiti ifo o le tausiga, o le a fiafia le laau i fualaau suamalie ma suamalie i le tele o mea. O se laau lea e mafai ai ona e amata amata ona e galue i le togalaau.

Afai e te filifili e auai i le faʻatau atu o vine, o Kharitonovskaya o se mea lelei tele. O le amataga o le autumn o se taimi sili lea mo le totoina o cherries, ae e tusa lava po o le a le taimi o le tausaga e fafo atu o le faamalama, e le o toe mamao pe mulimuli ane e tatau ona faaali atu Kharitonovskaya i lau togalaau.