Faʻatoʻa totoina laau toto

Fautuaga mo le totoina ma le tausia o se mea e sili ona lelei

Primula - o se fugalaau mai le aiga o primroses. O se laufanua lauiloa lenei, e fuga i le amataga o le tautotogo. E sili atu ma le 500 ituaiga ituaiga o primroses ua lauiloa e taatele i vaega eseese: vaomatua, luga o laufanua valevalenoa, i luga o mauga mauga, o le tulaga autu mo le tufatufaina atu o le eleele susū lea i le humus.

Fiafia ituaiga eseese o meaola muamua

I totonu o togalaau, o ituaiga vao e masani ona tupu, o nisi taimi e ola ai vao. O le taatele o nei mea o ituaiga nei:

Primula masani - tupu i le Crimea ma le Caucasus. O fugalaau e samasama ma se laʻau violē, o laulaau e tele, malamalama lanumeamata, pupuʻu pupuu. Toto i le faaiuga o Aperila.

Fuga o le tautotogo - fugalaau e susulu, ma se nofoaga tutotonu moli i le ogatotonu, faamalu o le faamalu. Fuga i totonu o le masina, mai le faaiuga o Aperila. O kulupu sili ona taatele faʻatasi ai ma lapopoa, faalua fugalaau eseese eseese.

Primula auricular - pei o le penumbra. Tuputupu ae ituaiga ma ona totoga, e sili atu i le lua-lanu. O le malulu o le malulu, e fuga mai ia Me-Iuni, e fuga mai le itiiti ifo i le masina.

Primula pubescent - auricular hybrids. O fugalaau e lapopoa, matagofie, lanu i le lanu uliuli i le lanu.

O le Primula ua maeʻaeʻa - o le faʻafeiloaʻiga e pei o le polo, o fugalaau e lanu violē, lanu piniki, lanu viole, lanu uliuli, e masani ona papaʻe mama. Fuga i totonu o le masina ia Aperila. I le tau mafanafana pe a uma ona fuga, e foliga mai o se fern.

Primula maualuga - fugalaau lanu samasama, ma se paʻu pouliuli. Fuga i le masina o Aperila-Me, e sili atu i le masina le fuga. O le maualuga maualuga o le tele o laʻau eseese o lanu eseese.

Primula Kortuzovidnaya - fugalaau lanu piniki, lanu violē, ua aoina i le faamalu o le faamalu. O laulaau o le ovate, faʻamalosi, ma le malolo. Fuga faalua - ia Me ma Aokuso - Setema.

O le amataga o Iulia o se ituaiga laititi e na o le 10 cm le maualuga. Ia Aperila, e fuga mai fugalaau lanu piniki-paauli seia oo i le ogatotonu o Mei. O le tasi lea o ituaiga meaola e tupu i avanoa avanoa.

Toto ma tausi lelei meaʻai

O se mea e sili ona lelei pe a totoina e manaʻomia ai le usitai i le tele o tulafono, e tutusa lelei lava ma le tausiga o fugalaau.

Filifilia se nofoaga mo le tulaueleele

Le nofoaga sao mo le totoina - o le ki i le manuia manuia ma le ola umi o primroses. O lenei laau e sili atu ona fiafia i nofoaga malulu, ma faʻalelei i le taimi e tasi. E mafai ona e totoina i lalo o se fualaau aina po o se laau, ma o le a fuga mai ai le lau.

I nofoaga avanoa mo le la, o le mea muamua i le togalaau e lagona le le fiafia. E fuga mai e pei ona masani ai, ae i le ogatotonu o le taumafanafana o ona lau e mago, ma o le tau o le autumn e atili vaivai ai le laau ma atonu e le totogo i le tausaga a sau.

E te iloa? E i ai se tala faʻasolopito e uiga i le amataga o le amataga. O le Aposetolo o Peteru, ina ua ia iloaina o agaga oe na tapeina igoa mai le parataiso na fausia ia ki i faitotoa o le parataiso, na lafo i lalo lana ki. I le nofoaga o lo latou pa'ū na ola ai fugalaau. Mo se taimi umi, o le igoa muamua o Petrov.

Faʻasaga ma fafaga le palapala

A o leʻi totoina, e tatau ona faʻaopopo le humus poʻo le faapalaga i le palapala, mea faʻaleleia o minerale ma eli luga le eleele i le loloto o le itiiti ifo i le 30 cm. Afai ei ai sou eleele mama i luga o le fasi fanua, faʻaopopo le oneone.

E taua le iloa pe faʻapefea ona toto se mea muamua. E tatau ona totō ituaiga laau toto i le mamao o le 30 cm, lautele - 40-50 cm. E faʻaauau pea le faʻaleleia, ina ia faʻamamaina pea le eleele. A maeʻa le faʻamamaina o le eleele e manaʻomia ona tatala ma mulch.

I le taimi o le atinaʻega, o le mea muamua e tali lelei i le faʻafeiloaʻiina o manulele manu. I le taimi o le fugalaau, o mea faʻalevelaina mo le meaʻai muamua e manaʻomia mai le fagu, fuamoa ma le nitrogen. E taua le fafagaina faatolu: i le tautotogo, i le amataga o le taumafanafana ma i le faaiuga.

Saunia o laau mo le taumalulu

O le tele o togalaau o le primroses e le manaʻomia ona toe totoina mo le taumalulu, ae o ituaiga vao e itiiti le faʻasaina o le mafanafana. E fautuaina e eli ma aveese mai mo le teuina o le taumalulu i totonu o le potu.

O togalaau faʻamaʻi e saunia e pei ona taua i lalo: i le faaiuga o le tautoulu, faaopoopo le humus i lalo o le vao. O lenei mea o le a puipuia ai aʻa o laau mai le malulu. Afai e le lava le kiona i lau eria, e tatau ona ufiufi lau laʻau i lala laʻau.

E taua! E le mafai ona totoina laulaau o se laau i le tautoulu: lau o le puipuiga masani lea o se mea mai le matagi ma le malulu. E fautuaina le teuteu i le amataga o le tautotogo.

Faʻasolosolo faʻatoʻaga filifiliga

A o lei fanauina muamua, mafaufau i ni nai nuances. Pe a faʻasalalauina e fatu, fugalaau ola vao e taofiofia o latou uiga uma, ma faʻatoʻaga faʻatoʻaga i lenei metotia e le pasi meatotino. O le mea lea, o ituaiga laau toto e sili ona lelei ona totoina.

Fatu

Toto fatu fatu tupu i le taufaʻaiuiuga o le autumn. E lūlū fatu i le loloto o le afa centimeta i pusa poʻo le vave ona oʻo i le palapala. I luga o le eleele avanoa e mafai ona toto i le tautotogo.

O laulaau e lua pe tolu laulaʻau e totōina i le mamao e 15 cm. A maeʻa sina taimi, e totō laau totō i se nofoaga malulu mo se vaitaimi tumau.

E manaʻomia e le lanu le faʻafeinu masani.

Faʻalogo! O le tupu aʻe mai le fatu, e tupu lemu tele ma e manaʻomia tele le tausiga. E tatau ona mafaufauina lenei mea pe a amataina le fatuina o primroses.

Laʻau

Sei o tatou mafaufau pe faʻapefea ona tupu aʻe se mea muamua suluina. Vavae le vaega o le fana mai le au o le ua uʻu ma se paʻu, se laulaʻau ma se fuga. O le lamina e tipi i le afa. Ua totō le fatu i le mea na saunia e aofia ai le palapala ma le oneone i vaega tutusa.

Tulaga sili ona lelei mo le totoina: + 17 ° C vevela, malamalama lelei, ae aunoa ma le susulu o le la, eleele mago lelei. O le taimi lava e aliali mai ai le tolu laumua, e totoina le primula i totonu o se ulo e iʻu ile 10 cm.

Afai e te le iloa le auala e tupu ai se mea muamua i le fale, pei o se ipu, faʻaaoga lenei metotia. Ua totoina le laau i le togalaau ma le mafanafana ma le amataina o tulaga mafanafana mo le muamua i nofoaga tatala.

Vaeluaina o vao

Mo le vaevaega ave se laau i le tolu tausaga, leai se mea itiiti. O se laau laʻau olaola e tuʻuina atu i vaevaega e ono, e tatau ona latou maua lelei ni aʻa ma ni fasi pepa. O totogo vavalalata ua totoina i le amataga o le autumn ao le i muamua fulufulu. I le vevela vevela, delenki e manaʻomia le faʻaleleia o aso uma.

Le faʻaaogaina o mea muamua ile mamanu

I totonu o togalaau taitasi o loʻo i ai se nofoaga saoloto e mafai ona teuteuina i se kapeta lanu lanu o primroses. Mo le teuteuina o fugalaau, o ituaiga o primroses o loʻo faʻaaogaina: primrose, spring, gallone ma le soʻo lelei. O nei ituaiga eseese e iloga i ituaiga eseese ma lanu, e ese mai le fuga faalua: i le tautotogo ma le taumafanafana.

Le faia o le matagofie ma le lush tuaoi e fetaui lelei polyantovaya ma maualuga. O nei laau totō e tetele, matagofie ma le matagofie, ae e tatau ona totōina i se nofoaga e puipuia mai ave susulu o le la, e sili mai le itu i matu o le togalaau. A le o lea, o le taimi o le fugalaau o le a faaitiitia, ma o le a vave ona leiloa foliga o fugalaau.

Afai ei ai se faatanoa o lau 'upega tafaʻi, o loʻo siomia ai oe e mafai ona e totoina se pa o primroses. E tatau ona e filifilia ituaiga e fiafia i le maualuluga maualuga, mo se faataitaiga, o se Sikkim primula.

O mea faʻamalolo o primrose

O le Primula o loʻo i ai se aofaiga tele o le acid ascorbic ma le carotene, lea e taua ai i le vaitaimi ole beriberi. O laulaau o le primrose, matala, maleu i totonu o se salati, i le matutu - faʻaopoopo i soupū ma mea autu e faʻamago. Na o ni nai laulaau e mafai ona maua ai le taumafa o le vitamini C mo se tagata i aso taitasi.

O le laau e faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa e avea o se vailaʻau, diuretic, faʻamalolo ma le faʻaaogaina o tui. E faʻaaogaina le Primula ile togafitiga o faʻamaʻi pipisi e pei ole:

  • Fuga (rhinitis, tonsillitis, bronchitis, laryngitis, pneumonia);
  • Rateumatism ma gout;
  • Ootia ulu, migraines, neurosis ma le le lava;
  • Tui fatu, fatu o le ate.

O le faʻaaogaina muamua o se vailaʻau e puipuia ai le taia ma le fatu. Fesoasoani e toe faʻafoʻi hormones, faʻamalosi puipui o toto toto, fesoasoani i le eczema, ma faʻalavelave o le faʻalavelave ma le tele o isi faʻafitauli. I le 70, na maua ai le aʻafiaga o le suauu muamua.

Tului I Eleni anamua, na taʻua le primrose o le fugalaau o atua e toasefululua. E tusa ai ma le tala, na manao atua e fesoasoani i le alii talavou na gau le maʻi pipili. O le le iloa pe faapefea ona fesoasoani ia te ia, na liliu e le atua le autalavou i se fugalaau manaia. Talu mai lena taimi, o le primrose e faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi.

O aʻafiaga e mafai ona totoina

O le faʻalavelave sili ona tele, o eseesega e eseese i taimi e manaʻomia ai tausiga. E tatau ona iloa pe faapefea ona totō ituaiga eseese o primroses, i le a le mea, i luga o le a le palapala, ma o le a le ituaiga mea e manaomia e masani ona faʻafeinu ma faʻamalosi.

O le le lelei o le tausiga o le laau o le a taitai atu ai i faafitauli nei: aʻa o le pala - pupula i le tau malulu; laʻau pau - le lava le suāvai.

O loʻo i ai i ulugalii ni fili - slugs ma gata. O nei mea faʻavevela e manaʻomia le aoina ma le lima ma tuʻu ai mailei i luga ia i latou. Ae i le taimi lava e tasi ia manatua, o nei mailei e matautia mo le fagafao.

Aua e te totoina muamua popo i tafatafa o vine: sovils ma o latou meaʻai, o mea sili ona afaina o le vine, aua le faʻaleagaina le greens rich o primroses. O aʻa e pipiʻi i aʻa, o lea e faigata ai ona faʻaumatia. Naʻo togafitiga faʻamalositino o le laau o le a fesoasoani.

E ui lava i faigata, o le primrose o se tasi lea o laau e sili ona fiafia i ai le togalaau. O le mea lea, latou te o mai ma igoa agamalu agamalu mo i latou - ki, fiafia fiafia, fugalaau o le Eseta ma isi.